Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Dış Ünite Montaj Terazisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vizuvv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Vizuvv

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba dış ünitenin montajının terazisiz yapılmasının, içindeki mekanik aksamın ömrü açısından olumsuz etki edeceğini düşünüyorum. Doğru muyum?

Ekli dosyalar

• 20230711_142155.jpg
    20230711_142155.jpg
    98.6 KB · Görüntüleme: 104
Merhaba dış ünitenin montajının terazisiz yapılmasının, içindeki mekanik aksamın ömrü açısından olumsuz etki edeceğini düşünüyorum. Doğru muyum?
Hava akışını engelleyecek bir montaj yapılmadığı, yer çekimi mantığının dışına çıkılacak şekilde uzaya bakacak şekilde montaj yapılmadığı taktirde terazinin içerideki donanımın çalışma prensibi doğrultusunda klimaya veya ömrüne olumsuz bir etkisi olmaz.

Ben dış ünitenin güneş görmeyen bir yerde olmasından yanayım bizim vesel klima güneşi görünce bayılıyor. (Adana)
Ooooo geçenlerde forumda sohbeti olmuştu bunun ve orada da yazmıştım.
Özellikle Bodrum gibi klimaların çatılara takıldığı yerlerde durum çok sıkıntılı. hele bir de güneşin açısı direkt kondanser görüyorsa aman aman.

Ooooo geçenlerde forumda sohbeti olmuştu bunun ve orada da yazmıştım.
Özellikle Bodrum gibi klimaların çatılara takıldığı yerlerde durum çok sıkıntılı. hele bir de güneşin açısı direkt kondanser görüyorsa aman aman.
Neyseki benim kairayı hayatında hiç güneş ve yağmur görmeyeceği bir yere monajlayacağım o klimanın of deme hakkı bile olmayacak :D.

Kaportacılıktan, klimacılığa geçmiş demek ki yoksa öyle bir montaj zaten olmaması lazım. Ayrıca dış ünite gölgede ve yağmur zamanı yağmur almayacak yerde olursa zaten daha iyi olur. Aynısını kendim yapacağım çünkü evin çatı eşiği en az 2 metre uzunlukta böyle olması pencereyide, evide koruyor, aşırı rüzgarlı bile olsa hiç bir cepheden pencereye yağmur gelmiyor. Bulunduğum ilçede değil klima temmuzun 15inden 30'una kadar dışarıda kumaş, plastik vs unutursanız rengi hemen solmaya başlıyor

Neyseki benim kairayı hayatında hiç güneş ve yağmur görmeyeceği bir yere monajlayacağım o klimanın of deme hakkı bile olmayacak :D.
Güneşten korumak lazım, yağmur kısmı sıkıntı değil aksine kondanser yıkanmış olur sorun olmaz. Tabi bölgesine göre durum değişir. Benim klimaların kondanserler, yaşadığım yerde kömür sobası kullanıldığı için yağlı kara denen o is ile dolmış, sirke ve fırça ile zor temizledim daha yeni.

Klimaları başkon içerisine takanlara hak veriyorum fakat başkon içerisini çok fena boğduğu ve dış ünitenin taze hava alamadığı gerçeği gözardı ediliyor. Dış ünite yeri belirlenirken balkon içinde olacaksa dahi en kuytu köşe tercih edilmemeli en azından.

Adem abi, Kaira kullanım kılavuzunda yağmur için şöyle bir detaya denk geldim de, sana paylaşayım dedim. Tabi dikkat edilmesi gereken kelime "AŞIRI" iyide aşırı nedir? Kime aşırı? Kime değil? Bu arada evet kullanım kılavuzu okuyan tiplerdenim.
1689342114270.png

Adem Helvacı abi birde boru uzunluğu ile ilgili aydınlatıver beni, 6-9 metre arası boru kullanımı sıkıntı olur mu? Yada sıkıntı değil de verimi düşürebilir durumu olur mu?

Adem abi, Kaira kullanım kılavuzunda yağmur için şöyle bir detaya denk geldim de, sana paylaşayım dedim. Tabi dikkat edilmesi gereken kelime "AŞIRI" iyide aşırı nedir? Kime aşırı? Kime değil? Bu arada evet kullanım kılavuzu okuyan tiplerdenim.
Ekli dosyayı görüntüle 5662
Bana göre bunu yazanın kafası iyi değilmiş.

Ben gerçekçi adamım, verilen tavsiyelere HUKUK önünde ''biz uyarmıştık'' demek amaçlı mı yoksa uygulanabilirliği gerçekten var mı diye bakarım ve bu yazının tamamen SALLAMA bir öneri olduğunu ister istemez yazmak gerekir.

Apartmanın 7 inci katında dış üniteyi pencerenin altına montaj yaptırmış birisinin, klimanın hava çıkış mazgalının ÖNÜNE hangi emniyet koşullarında hangi teknoloji ile ve hangi güvenlik sistemleri doğrultusunda BARİYER yaptırabileceğini inanılmaz merak ediyorum.

MESAFE burada çok önemli etkendir zira o klimanın pervane çapı doğrultusunda en az ama en az 1 metre önünün açık olması gerekir havanın önünde baraj oluşturmaması adına. Klima dvardan takribi 60cm zaten uzakta duruyorken, 1 metre de mesafe eklendiğini düşünün, duvardan 160cm uzakta duracak bir bariyeri hangi kollar ile güvenli bir şekilde duvara tutturacak vatandaş ve bunun maliyetini kim karşılayacak? Çevreye oluşturduğu görüntü kirliliği nasıl izah edilecek? Nereden bakarsanız bakın tutarsız bilgiler.

Aşırı Yağmur konusu yine ayrı bir saçmalık. Aşırı yağmur dediği zaten kısmen SEL koşullarıdır ki bu da doğal afettir. onun dışındaki her türlü yağmur koşulunda klima üzerine gelecek suya dayanıklı şekilde üretiliyor. Hele ki şu son yazdıkları tamamen zırva, ''korozyona dayanacak şekilde tasarlanmış dış ünite kullanın'' diyen zihniyet, bu dış ünitenin nerede oduğunu da yazsaymış keşke.

Kullanım Kılavuzlarında yazanlar sizleri bilgilendirmek amaçlı değil, ''Biz demiştik'' amaçlı yazan bilgilerdir :ok

Adem Helvacı abi birde boru uzunluğu ile ilgili aydınlatıver beni, 6-9 metre arası boru kullanımı sıkıntı olur mu? Yada sıkıntı değil de verimi düşürebilir durumu olur mu?
5 metreden sonra (4 denir bazen ancak 5 metre olarak kabul edin) her 1 metre için sisteme ve tesisata uygun olacak şekilde ilave soğutucu akışkan girilmek şartı ile BTU ya göre yeri gelir 20 metreye kadar tesisat çekilebilir. Bu metrajın tamamı dikey olamaz. 6-8 metre dolayında dikey max.
Yine de tercih edilen elbette ki mümkün olduğunca kısa masafedir.

5 metreden sonra (4 denir bazen ancak 5 metre olarak kabul edin) her 1 metre için sisteme ve tesisata uygun olacak şekilde ilave soğutucu akışkan girilmek şartı ile BTU ya göre yeri gelir 20 metreye kadar tesisat çekilebilir. Bu metrajın tamamı dikey olamaz. 6-8 metre dolayında dikey max.
Yine de tercih edilen elbette ki mümkün olduğunca kısa masafedir.
Klima araştırmaları yapıyoruz biz de ve 8-10 metre civarında boru çekilmesi muhtemel(salondan arka balkona) bunu öğrendiğim iyi oldu. Peki bunu belirtmemiz gerekir mi ? Yoksa bunu sorup bir de bize iş mi öğretiyorsuna getirmesinler, bu sıcak havalarda kavga edesim yok :D

Klima araştırmaları yapıyoruz biz de ve 8-10 metre civarında boru çekilmesi muhtemel(salondan arka balkona) bunu öğrendiğim iyi oldu. Peki bunu belirtmemiz gerekir mi ? Yoksa bunu sorup bir de bize iş mi öğretiyorsuna getirmesinler, bu sıcak havalarda kavga edesim yok :D
Kardeşim; ''Abbbiii bu klimalar faprikadan vakkumlu geliyo anadın mı?'' diyen bir kesim olduğunu da düşününce senin her türlü hatırlatmayı yapma ve talepte bulunma hakkın var :kiskis

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri