Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Gold Dizel otomobil için akü takviye kablosu tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KODEM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gold Üye Soru Bölümü

Bu bölüm Gold Üyelerin sorularını daha görünü kılmak amacıyla oluşturulmuştur.

KODEM

İnce Eleyen
Gold Üye
Ürünleri incelediğimde;
* saf, kalın bakır kablo olsun
* kablonun bakır kısmı kalın olsun, plastik kaplama ile kalın görünüm verilip içindeki bakır kablosu ince olmasın
* Kablo aluminyum olmasın, illa bakır olsun,
* Amperi arttıkça (aluminyum yerine bakır ve bakırın da kalınlığı arttıkça) marş dinamosu daha güçlü çalışır,kablo boyu uzadıkça da ilettiği güç ve marş dinamosunun çalışması zayıflar deniliyor.

Bende kablonun uçları izole plastik maşa olsa ne güzel olur, yanlışlıkla elektriğe maruz kalma riski azalır diye düşünüyorum.
Ürünlere baktığımda çok azının ucu izole plastik maşa.

Paylaştığım Sarel marka kablo (500 TL) bakır değil aluminyum, yoksa görünüş ve maşaları tam istediğim gibi.
4. görsel ise Sarel kablo ile aynı özellikte (izole plastik maşalı) ancak bakır kablo
Birde manasızca pahalı olanlar var 1.500-2.000 TL bandında. Tavsiye ve önerileriniz varsa memnun olurum.

Ekli dosyalar

• SAREL 3.webp
    SAREL 3.webp
    26 KB · Görüntüleme: 13
  • SAREL 2.webp
    SAREL 2.webp
    18 KB · Görüntüleme: 7
  • SAREL 1.webp
    SAREL 1.webp
    35.4 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran görüntüsü 2024-10-20 210406.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-20 210406.png
    215.1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Ürünleri incelediğimde;
* saf, kalın bakır kablo olsun
* kablonun bakır kısmı kalın olsun, plastik kaplama ile kalın görünüm verilip içindeki bakır kablosu ince olmasın
* Kablo aluminyum olmasın illa bakır olsun,
* Amperi arttıkça (aluminyum yerine bakır ve bakırın da kalınlığı arttıkça) marş dinamosu daha güçlü çalışır deniliyor.

Bende maşa kısmı tamamen plastik korumalı olsa ne güzel olur, yanlışlıkla elektriğe maruz kalma riski azalır diye düşünüyorum.
Ürünlere baktığımda çok azının ucu yoğun plastik korumalı/kaplamalı.

Paylaştığım Sarel marka kablo (500 TL) bakır değil aluminyum, yoksa görünüş ve maşaları/kıskaçları tam istediğim gibi.
4. görsel ise Sarel kablo ile aynı özellikte ancak bakır kablo
Birde manasızca pahalı olanlar var 1.500-2.000 TL bandında. Tavsiye ve önerileriniz varsa memnun olurum.
Kablonun maşası böyle olmasın, "komple izole plastik" maşa olsun istiyorum.

Ekli dosyalar

• KISKAÇ.webp
    KISKAÇ.webp
    15 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Eğer dayanımı uzun yıllar bagajda oksitlenmeyecek bir ürün arıyorsanız ve bütçe önemli değil ise

Denizcilik sektöründe ve mağazalarında satılan kaplamalı bakır kablolarına bakabilirsiniz.

Maşaların genelde ara aktarmalar sık yaşanmadığndan bakır, galvaniz kaplamaları çizilmeyince uzun ömürlü oluyorlar

Eğer dayanımı uzun yıllar bagajda oksitlenmeyecek bir ürün arıyorsanız ve bütçe önemli değil ise

Denizcilik sektöründe ve mağazalarında satılan kaplamalı bakır kablolarına bakabilirsiniz.

Maşaların genelde ara aktarmalar sık yaşanmadığndan bakır, galvaniz kaplamaları çizilmeyince uzun ömürlü oluyorlar
Her ürünün market versiyonu sahaya girdikçe bilgi kirliliği de o derece yükseliyor.
Yakın zamanda A101 BİM ŞOK gibi çakal tayfası başlar bol silikon basılmış, içinde ik parça tel olan ve ADI takviye kablosu olan çocuk oyuncaklarını sergilemeye.

İnsanımızın bu konu başlığındaki örnekte olduğu gibi araştırma bilincini artık büyük oranda kaybettiği aşikâr.

Pahalıysa vardır bir hikmeti, Ucuzsa vardır bir illeti lafını tam anlamı ile onaylamıyorum fakat özellikle günümüz Türkiyesinde Ucuzsa vardır bir illeti kısmı kesinlikle nokta atışı tespit diyebilirim.

500 liraya alacağın kablo başınızı derde sokar kesin. Yani biliyorum ekonomi kötü herkes haklı ama 500 liranın değeri 15 dolar dahi değil. Onun harici etik diye birşey de kalmadığı için dolandırıcılıkta çok fazla sahte ürün de çok fazla oluyor. Biraz paraya kıyıp en azından marka birşey almanız daha iyi olur. İşte goodyear'ın vardı keza black decker'ın var onlar güzeldir evladiyelik ömürlük kullanırsınız. Öbür türlü 300 500 e alınacak şey şase de yapar aküyü de bozar arabanın beynini dahi yakar sonra bir masraf açar ki kredi çektirmek zorunda kalır. Bu şekilde arabayı yakan dahi biliyorum. Dandik ucuz neidüğü belirsiz kablolardan vs. elektrik işi şakaya gelmez. Özellikle yüksek amper dc akım hiç şakaya gelmez.

Pahalıysa vardır bir hikmeti, Ucuzsa vardır bir illeti lafını tam anlamı ile onaylamıyorum fakat özellikle günümüz Türkiyesinde Ucuzsa vardır bir illeti kısmı kesinlikle nokta atışı tespit diyebilirim.

Birde hediye olanlarda da vardır bir illet

Sıfır arabanın hediyesi acil yardım paket içinden çıkanlarda ucuzundan.

Tavkiye sırasında hediye ürün kullanmıştım. Bakır kablo 5 sene içinde erimiş. Kablo resistans gibi davranamadı bile.

Pimpirikli iki şöförün takviyesi idi. Sen tak demişlerdi. Kablonun çalışmaması iyi olmuştu. SOnra başka birşey olur dırdırı bitmezdi :)

Yelkenli kullanan arkadaşım tesisatta bana şurası bozuldu, bakıver der. Bende denizciliğe karışmam, herşeyi özel elemanları var anlamam derim.

Bir elektrikçi amca anlatıyor ilk defa bir yatta şunu bunu yaptım diye...

Gitmiş ev tesisatı ürünlerini kullanmış. yat sahibide bedava getirdim diye sevinmiş. ( yat sahibi doktor, amca da hastaneye işim düşerse menfaatlari var)

Bu arada Bursa için geçmişi uzun otomotiv yedek parçacılarında da metreyle kalaylı kablo bulunuyor. Onlarda krokodil için sıkma penseleride oluyor.

Birde hediye olanlarda da vardır bir illet

Sıfır arabanın hediyesi acil yardım paket içinden çıkanlarda ucuzundan.

Tavkiye sırasında hediye ürün kullanmıştım. Bakır kablo 5 sene içinde erimiş. Kablo resistans gibi davranamadı bile.

Pimpirikli iki şöförün takviyesi idi. Sen tak demişlerdi. Kablonun çalışmaması iyi olmuştu. SOnra başka birşey olur dırdırı bitmezdi :)

Yelkenli kullanan arkadaşım tesisatta bana şurası bozuldu, bakıver der. Bende denizciliğe karışmam, herşeyi özel elemanları var anlamam derim.

Bir elektrikçi amca anlatıyor ilk defa bir yatta şunu bunu yaptım diye...

Gitmiş ev tesisatı ürünlerini kullanmış. yat sahibide bedava getirdim diye sevinmiş. ( yat sahibi doktor, amca da hastaneye işim düşerse menfaatlari var)

Bu arada Bursa için geçmişi uzun otomotiv yedek parçacılarında da metreyle kalaylı kablo bulunuyor. Onlarda krokodil için sıkma penseleride oluyor.
Doktor ayağımıza gelmiş o zaman. Bursa merkezde ise gidilir, imalattan halka yapılır. İzole plastik maşaları da var mıdır?Tedarik edip mi gitmek lazım?

Burada kablolar bulunur.
Bazen 1 hafta istenen çap ve kalaylısı olmuyor.
Eski dükkan olduğundan sahte kablo sattığını duymadım. Bana da rast gelmedi

yunusemre

Kasım indirimlerinde;

pazarama site indirimi+ kullandığım kredi kartının (pazarama sitesinden yapılan alışverişlere tanımladığı ekstra kampanya indirimini) denk getirip,

"STANLEY SXA15 6V/12V/24V 350Amper 3,5Metre 25mm² Akü Takviye Kablosunu" 1.350 TL'na, 27 kasımda satın aldım.

Ürün; özellikleri, kalitesi, çantası, komple izole plastik maşasıyla premium bir ürün.

Ekli dosyalar

• STANLEY SXA 15 OZELLIKLERI.png
    STANLEY SXA 15 OZELLIKLERI.png
    268.2 KB · Görüntüleme: 10
  • AKU TAKVIYE KABLOSU 6.jpg
    AKU TAKVIYE KABLOSU 6.jpg
    168.1 KB · Görüntüleme: 10
  • stanley aku takviye kablosu2.png
    stanley aku takviye kablosu2.png
    269.2 KB · Görüntüleme: 8
  • stanley aku takviye kablosu1.png
    stanley aku takviye kablosu1.png
    358.7 KB · Görüntüleme: 10
Her ürünün market versiyonu sahaya girdikçe bilgi kirliliği de o derece yükseliyor.
Yakın zamanda A101 BİM ŞOK gibi çakal tayfası başlar bol silikon basılmış, içinde ik parça tel olan ve ADI takviye kablosu olan çocuk oyuncaklarını sergilemeye.

İnsanımızın bu konu başlığındaki örnekte olduğu gibi araştırma bilincini artık büyük oranda kaybettiği aşikâr.

Çok olmuş siz yazalı fakat gerçekten çok doğru. Bu ucuz takviye kabloları iş görmüyor, işin kötü yanı aracınız bir sebepten çalışmayıp da "Aaa nasıl olsa bagajda takviye kablosu var, birinden takviye yapalım" derseniz dona kalıyorsunuz. Tecrübeyle sabittir.

Sonrasında bir elektrikçide güzel bir kablo yaptırmıştım.

Çok olmuş siz yazalı fakat gerçekten çok doğru. Bu ucuz takviye kabloları iş görmüyor, işin kötü yanı aracınız bir sebepten çalışmayıp da "Aaa nasıl olsa bagajda takviye kablosu var, birinden takviye yapalım" derseniz dona kalıyorsunuz. Tecrübeyle sabittir.

Sonrasında bir elektrikçide güzel bir kablo yaptırmıştım.
En iyisi sizin de yaptırdığınız gibi kendi kablomuzu yaptırmak. Ortalama 3 - 4 metre uzunluğunda kaynak kablosu kestirip uçlarına da izolasyonlu birer maşa taktırdık mı ömürlük olur. Piyasada satılan çoğu ürün maalesef çok kalitesiz ve 45 - 60 amper otomobil akülerinde bile çabucak ısınıyor. Riskli bir durum ve çoğu kişi buna dikkat etmiyor.

Kabloyla uğraşmayın bence. Powerbank şeklinde şarjlı takviyeler aşırı pratik ve işlevsel.
Jump starter diye geçiyor, almıştım.Bu şekilde başka araç aramaya gerek kalmıyor.
Hem jump starter hem de kompresör görevi gören seçenekleri de mevcut aslında. Sürekli kullanılacak bir şey değil ama öyle bir yerde kalırsınız ki o anda hayat kurtarıcı olabilir.

Jump starter diye geçiyor, almıştım.Bu şekilde başka araç aramaya gerek kalmıyor.
Evet Türkçesini bilmediğim için yazmamıştım. Yaşadığım yerde hayli popüler. Ben kompresörsüz olanını aldım 3-4 kere kurtardı beni. Gayette iş görüyor, sadece seçerken motor hacmine ve dizel/benzinli motor seçeneğine uygun seçin. Benim araç 3000cc benzinli kullandığım jump starter özellikleri aşağıda. 1 start için bataryadan yaklaşık 8%~10% arası yiyor. Gayette yeterki. Hem darda kalırsanız bu power bank şeklinde telefonunuzuda şarj edebiliyorsunuz. 50% altına inmemesi gerekir diyor araç çalıştırmak için, buda size en az 5 çalıştırma imkanı tanır, kimseyi beklemeden. Tabi bunların daha büyük ve işlevsel olanlarıda var. Bu çok modüler güzel bir model bence.

IMG_1382.webp

Hem jump starter hem de kompresör görevi gören seçenekleri de mevcut aslında. Sürekli kullanılacak bir şey değil ama öyle bir yerde kalırsınız ki o anda hayat kurtarıcı olabilir.
Aracanızda batarya yeme durumu varsa (çeşitli sebepleri olabilir ama uğraşmıyorum) benim gibi çokça kullanıyorsunuz 😂 Kimseyi beklemeden hızlıca marş basıyorsunuz.

Gold Üye Soru Bölümü

Bu bölüm Gold Üyelerin sorularını daha görünü kılmak amacıyla oluşturulmuştur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri