Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Düşük Voltajlı bağ Evi İçin klima önerisi istiyoruz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yusufoğur

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40000
Marka Model Bilgisi
Airfel ve kaira
Bağ evimize 18.000 BTU'luk bir klima bağlatmak istiyoruz ama bağ evimizde şöyle bir sıkıntı bulunmakta; elektrik voltajı her zaman düşük gelmekte. Dalgalanma değil, yanlış anlamayın, yani yüksek hiçbir zaman gelmiyor. Sadece ve her zaman düşük geliyor. O yüzden önereceğiniz klimanın tüketimi çok az olmalı. Lakin, Mitsubishi ve Daikin gibi uç fiyatlarda da olmamalı. Evimizde ve iş yerimizde Airfel'in 12.000 ve 24.000 BTU'luk klimalarını kullanıyoruz ve gayet memnunuz. Bağ evine de Airfel almayı planlıyoruz. Şu anda güncel fiyatı 39.000 civarında. Ama gözüme farklı bir marka takıldı, Kairay isminde ve fiyatı 32-33 bin bandında, yani Airfel'den 7-8 bin lira daha ucuz. Kairayı önerir misiniz yoksa bizim durumumuza daha iyi bir tavsiyeniz var mıdır?

Evin voltajını hiç ölçmedim ama çok dalgalı. Şöyle anlatayım: Işıklar yanıp yanıp sönüyor bazen. Ayrıca 40-50 metrekare gibi bir alana sahip salon, yatak odaları da 15-20 metrekare civarı.

İlk mesajınızda dalgalanma değil sürekli düşük yazmışsınız
sonraki mesajınızda ''hiç ölçmedim ama çok dalgalı'' yazmışsınız.

Düşük voltaj ile dalgalı voltaj farklı durumlar sergiler bu nedenle seçeceğiniz ürün de önem teşkil eder.

Kaira klimanın airfelden 7-8K ucuz olmasında ise ayrı bir sorun var zira Airfel ile Kaira klimalar, aynı malın birisi wifi modüllü, diğeri wifi modülsüz halidir.

Airfel wifisiz
Kaira wifili
ikisi de midea üretimi prime kasa ürünler.

wifi modül 52USD ye satılıyor yani iki klima arasında 2*3K fiyat farkı olması ve Kaira olanın pahalı olması gerekir mantıken.

İlk mesajınızda dalgalanma değil sürekli düşük yazmışsınız
sonraki mesajınızda ''hiç ölçmedim ama çok dalgalı'' yazmışsınız.

Düşük voltaj ile dalgalı voltaj farklı durumlar sergiler bu nedenle seçeceğiniz ürün de önem teşkil eder.

Kaira klimanın airfelden 7-8K ucuz olmasında ise ayrı bir sorun var zira Airfel ile Kaira klimalar, aynı malın birisi wifi modüllü, diğeri wifi modülsüz halidir.

Airfel wifisiz
Kaira wifili
ikisi de midea üretimi prime kasa ürünler.

wifi modül 52USD ye satılıyor yani iki klima arasında 2*3K fiyat farkı olması ve Kaira olanın pahalı olması gerekir mantıken

Abi dalgalıdan kastım mesela normalde 230 Volt gelmesi gerekirken bize 170, 180, 160, 150 gibi geliyor. Günün bazı saatlerinde biraz yükselirken bazı saatlerinde düşüyor. Yükseliyor dediğim zamanlarda normale dönmüyor, 150'den 180'e çıkıyor mesela. Fiyat konusuna da gelecek olursak, 18000 BTU için tekrar kontrol ettim. Kaira 32500 TL'den satışta, Airfel ise en ucuz 37000 TL'den satılıyor. Anlattığım gibi elektriğimiz maalesef güçlü değil. Bu nedenle tüketimi düşük, verimli bir ürün arayışındayız. Bu klimalar bizim için uygun mudur yoksa daha iyi alternatifleri var mıdır?

Abi dalgalıdan kastım mesela normalde 230 Volt gelmesi gerekirken bize 170, 180, 160, 150 gibi geliyor. Günün bazı saatlerinde biraz yükselirken bazı saatlerinde düşüyor. Yükseliyor dediğim zamanlarda normale dönmüyor, 150'den 180'e çıkıyor mesela. Fiyat konusuna da gelecek olursak, 18000 BTU için tekrar kontrol ettim. Kaira 32500 TL'den satışta, Airfel ise en ucuz 37000 TL'den satılıyor. Anlattığım gibi elektriğimiz maalesef güçlü değil. Bu nedenle tüketimi düşük, verimli bir ürün arayışındayız. Bu klimalar bizim için uygun mudur yoksa daha iyi alternatifleri var mıdır?
Size şu durumda klimadan önce güzel düzgün bir voltaj regülatörü lazım. Voltajı dengeler düşükse yükseltir ancak ucuz ürünler yada kapasitesi az ürünler de yeterli olamayacaktır. Çünkü bu durum evinizdeki bütün elektrikli aletler için büyük risk. Buzdolabı çamaşır makinesi tv pc hatta telefon adaptörü dahi büyük sıkıntı.

Size şu durumda klimadan önce güzel düzgün bir voltaj regülatörü lazım. Voltajı dengeler düşükse yükseltir ancak ucuz ürünler yada kapasitesi az ürünler de yeterli olamayacaktır. Çünkü bu durum evinizdeki bütün elektrikli aletler için büyük risk. Buzdolabı çamaşır makinesi tv pc hatta telefon adaptörü dahi büyük sıkıntı.
Onu düşündük ama işe yaramıyor bizim durumumuz için. regülatör 240 gelmesi gereken elektrik 270 280 bazen 190 200 geldiği zaman işe yarıyor ama bizde her zaman düşük geliyor düşük ve dalgalı Ayrıca regülatör dediğimiz şey çok büyük Elektrik sarfiyatına neden oluyor ev Kırsal alanda olduğu için şebekeler ve altyapı yetersiz bizim için çözüm Güneş veya ruj Rüzgar enerjisi kurmak Ama şu an için ikinci planda onlar

Bu durumda sizin düşük voltaj konusunda rüştünü ispat etmiş üürnlere bakmanız gerekir.
Midea ürünlerin mevcut modelleri 9 ve 12 lik kasalarda 80VAC 18 ve 24 lük modellerde 120VAC değere kadar çalışabiliyor ancak ben bu testleri yaptım, ürün çalışmaya devam ediyor olsa da ayakta kalabilmek için he ryerden kısıyor yani çalışmaya devam ediyor doğru ama performansı da düşüyor. elbette.

Ben 12 lik Xtreme model üzerinde test yaptım, gerçekten 80VAC değerde çalışmaya devam ediyor ama her noktayı kısıyor 110VAC altındaki kısım sadece çalışmaya devam ediyor yani öyle büyük bir performans alamıyorsunuz. Diğer yandan 110 120 VAC değerlerde de helal olsun çalışmaya ve etkili soğutmaya devam ediyordu.

Tabi ortam koşulları çok önemli.

Ben yaptığım testleri yazıyorum, ürün güzelliyor gibi olmasın zira bu testlerin aynısını Carrier ve Dayrelax gibi ürünlere de uygulayacağım zamanı gelince.

Diğer yandan, Midea nın PENROSE serisi gelecek. bu ürünün 45VAC değerinde bile çalıştığını iddia ediyor mühendisleri. Henüz gelmediği için teyit etmedim tabi ki bu bilgiyi. Ürün Türkiyeye birkaç haftaya kadar sahaya girmiş olur (Şu an gümrükte ürünler)

Kışın Isıtma modu olarak yorum yapıyorum

Benim klima midea easy pro koca şehir merkezinde bile kışın 188 volt şebeke alıyorum yeri geliyor 175 leri görüyorum her akşam yada gün içinde lip lip yarım saat 20 dk dalgalanma oluyor onun dışında sabit 189 195 civarı
Baya zamandır bu şekilde çözüm bulamadılar

klimaya gelecek olursak beni bugüne kadar perişan etmedi ortalama konuşacak olursak 180 195 arası ondan aşağısı için yorum yapamam
Aşağıdaki kış ayından bir görsel 🙂
IMG_20240715_223436.jpg

Onu düşündük ama işe yaramıyor bizim durumumuz için. regülatör 240 gelmesi gereken elektrik 270 280 bazen 190 200 geldiği zaman işe yarıyor ama bizde her zaman düşük geliyor düşük ve dalgalı Ayrıca regülatör dediğimiz şey çok büyük Elektrik sarfiyatına neden oluyor ev Kırsal alanda olduğu için şebekeler ve altyapı yetersiz bizim için çözüm Güneş veya ruj Rüzgar enerjisi kurmak Ama şu an için ikinci planda onlar
Biraz iyi regülatörlerde ayar var. Atıyorum 140 volt ile 270 volt arası gibi ayarlanabiliyor. İçinde zaten 2 yada 3 tane akü var, bunlara enerjiyi depolar anlık çıkıştan sabit akımı sağlar. Elektrikte bir artı eksi çok fark olmaz çünkü devamlı kullanılmayacak, zaten gelen akımı akülerine depoluyor onu normal voltajında eksikse şebekeden aküsünden tamamlayıp veriyor. Ups gibi düşünebilirsiniz. Ups bunu yapamaz onun için de online upsler lazım onlarda biraz pahallı. Güneş veya rüzgar işi çok maliyetli olacak çünkü zaten panel aşırı pahallı yetmiyor aküler çok pahallı. 1 2 tane akü değil minimum 4 tane 100 amper akü lazım. O da yetmez panel minimum 6 tane anca ki özelliğine göre değişir. Akülerle de bitmiyor birtane de bu aküleri şarj edeceğiniz panelden gelen akımla şarj eden akü şarj kontrol cihazı da lazım ama aküler çok olunca öyle basitler iş göremez. Bütün bunlar bittikten sonra da akülerdeki enerjiyi inverter ile ac akıma dönüştürmek lazım. kabaca anlık 3 4 kw verebilen bir inverter da pek ucuz değil. Çünkü birde ev ortamı aydınlatmadan yana sorun değil yada basit alet edevat vs. asıl iş çamaşır makinesi bulaşık makinesi + kettle. Hele kettle anlık olarak köpek gibi çekiyor. Suyu ısıtacak diye 2 kw çekiyor kimisi bela birşey. E şimdi dandik inverter dandik panel veya akü alırsanız kettle'da nescafe için su ısıtıcam derken komple evin elektriğini emeceksiniz demek. Yani panelle pille aküyle o iş zor.

TCL dokumanında GEN diye bir mod vardı kılavuzunu okuduğumda , Jeneratörden geliyormuş sanırım. Elektrik dalgalı olduğu yerlerde GEN moduna alınca daha düzgün soğutma yapıyormuş. Alacağınız cihazdan buna bakın derim.

1721110931825.png

TCL dokumanında GEN diye bir mod vardı kılavuzunu okuduğumda , Jeneratörden geliyormuş sanırım. Elektrik dalgalı olduğu yerlerde GEN moduna alınca daha düzgün soğutma yapıyormuş. Alacağınız cihazdan buna bakın derim.

Ekli dosyayı görüntüle 17784
evet bu özellik hem ısıtmada hem soğutmadan çalışıyor. TCL t-pro

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri