Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Ev için Hidroffor tesisatı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

umut3513

Hidroforlardan Sorumlu Forum Bakanı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
hidrofor
Arkadaşlar merhaba hidrofordan anlayan arkadaşlar bana yardımcı olmanız gerek:) Şimdi evimde şebeke suyu yaklaşık 1,5, 2 arası bar su geliyor bu da duş alırken vs ciddi sıkıntı yaşatıyor. ben ise çözümü balkona hidrofor koyarak buldum. resimde gördüğünüz üzere bir su pompası, genleşme tankı ve dijital basınç şalterinden oluşmakta ve doğrudan şebekeye bağlı.
tesisat şeması şu şekilde;
* şebeke suyu-->3 lü ön filtre-->hidrofor-->tesisat
* şebeke basıncı 1,5-2 bar arası değişiyor
* 24 litre kapasiteli genleşme tankı 3.1 bar havaya sahip.
* hidrofor alt çalışma basıncı 3,5 bar üst durma basıncı 5,5 bar
sistemde 2 adet 6 bar ve 1 adet 8 bar emniyet ventili bulunuyor sıcaksu nedeni ile genleşme başalyıp basınç arttığında 6 barda sistem tahliye ediyor.
buraya kadar her şey normal ancak burada bir takım sıkıntılar yaşamaktayım sıralayacak olursam;
*şebeke kaynaklı su kesildiğinde dijital basınç şalteri 2 dakika sonra korumaya geçiyor ve 2 dk boyunca motor susuz çalışıyor.
* örnek vermek gerekirse kullanım suyu için musluk açtığımda 5 -10 litre kullanımda hidrofor hemen devreye giriyor yani basınç 5,5 bardan başlayıp 3,5 bara iniyor ve hidrofor çalışıyor buda yaklaşık 5-10 litreye tekabül ediyor. Oysa tank kapasitesi 24 litre.
* şebekeden su ile birlikte bazen hava gelebiliyor bunu motorun sesinden anlayabiliyorum.
Sonuç olarak bana ne önerirsiniz arkadaşlar ben sistemi çatıya taşıyıp 1 tonluk su deposu koymayı planlıyorum 1 tonluk depo sanırım fazlaca işimi görür yada 1, 5 tonluk mu depo almalıyım. Çatıda 1 yada 1,5 tonluk depo ve önünde hidrofor sistemi yaklaşık 7 metre aşağıya su basacak çatı katından 2. kata.
birde su deposu olarak polietilen malzemeden imal edilmiş uv geçirgenliği olmayan ve gıda depolama sertifikalı markalar ve bunlar uzun vadade sağlık açısından kafama en çok takılan nokta bu sonuçta plastik bir malzeme her ne kadar zararsız diye yazsada içimde bir şüphe var. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

WhatsApp Görsel 2024-03-14 saat 09.23.12_cac17fd5.jpg

1 ton yetmez hocam. 1.5 olsun güzel olur. plastik depodan başka çare yok. zaten suyu içmeyeceksiniz. 7 metre yukarıdan basacak tazyik sorunu da çıkmaz.

1 ton yetmez hocam. 1.5 olsun güzel olur. plastik depodan başka çare yok. zaten suyu içmeyeceksiniz. 7 metre yukarıdan basacak tazyik sorunu da çıkmaz.
Teşekkür ederim yanıtınız için ama içmek içinde kullanılacak şöyleki ev tesisatına suyu verecek mutfaktada arıtmam mevcut yani arıtılmışta olsa içeceğim

Teşekkür ederim yanıtınız için ama içmek içinde kullanılacak şöyleki ev tesisatına suyu verecek mutfaktada arıtmam mevcut yani arıtılmışta olsa içeceğim
Hocam o zaman beton ya da paslanmaz metal depodan başka şansınız yok. Çünkü çatıda olacağı için sıcaktan dolayı plastik özellikle yazın sağlıklı olmaz.

Hocam o zaman beton ya da paslanmaz metal depodan başka şansınız yok. Çünkü çatıda olacağı için sıcaktan dolayı plastik özellikle yazın sağlıklı olmaz.
Doğru söylüyorsunuz paslanmaz çelikte biraz tuzlu 27.300 tl 1500 litre sıfır üretim ama sağlıktan pahalı değil eşim çolul çocuk hep içecek bundan.

Hidrofor mantığı aşağıdaki depodan suyu yukarı basmaktır,çatıda depo kurmak sağlıklız ve riskli olur selamlar.
Herhangi bir bodrum katı olmadığı için aşağıya koyma imkanı ne yazık ki yok çatıya katına (betonarme yapı üstü kapalı)1.5 tonluk bir yükün zarar olmaz gibi geldi genelde eski evlerde bile 2 hatta 3 tonluk depo koyuyorlardı.

aksine çatıda depo kullanımı gayet yaygın bir durum. bir risk oluşturacağını sanmıyorum özellikle paslanmaz metal bir depo kullanılırsa.
Sanırım arkadaş binanın statik hesabına dayanarak böyle birşey dedi bina 4 katlı aile apartmanımız çatı katında ıvır zıvır eşyalar var hernhangi bir yük yok sadece 1.5 tonluk su deposu gelecek üstüne başka bir yük olmayacak onuda kolon ve kiriş üstünüe denk getirip ağırlıpı olabildiğince eşit yayacağım.

Sanırım arkadaş binanın statik hesabına dayanarak böyle birşey dedi bina 4 katlı aile apartmanımız çatı katında ıvır zıvır eşyalar var hernhangi bir yük yok sadece 1.5 tonluk su deposu gelecek üstüne başka bir yük olmayacak onuda kolon ve kiriş üstünüe denk getirip ağırlıpı olabildiğince eşit yayacağım.
1.5 ton statik hesapta yaprak bile kıpırdatmaz öyle bir şüpheniz varsa sorun olma imkanı yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri