Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Evin Elektriği Kötüyse Sistemde/Laptopta Ses Sorunu Yaratır Mı? Harmonik Nedir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

DESMOND

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Schneider
Selamun Aleyküm dostlar abiler. Güçlü bir masaüstü sistemim var eski bir model laptoptum da var. Ben masaüstünde özellikle problemsiz bir şekilde sistemi hiç kullanamadım. Seslerde robotlaşma sorunu son yaşadığım sorun. Size sorum şu evin elektriği kötüyse bilgisayarlarda sesle ilgili vs problem yaşamam mümkün mü? Evin elektrik sistemi eski bunu bilerek sistemi kurmadan önce kullanacağım prize toprak hattı çektirdim. Ayrıca schneider akım korumalı prizde mevcut. Bu şekilde güveni kurana kadar sistemi kullanmadım. Toprak hattı çektirdim akım korumalı prizi aldım sonradan sistemi çalıştırdım. Bir süre bu şekilde kullandım sonradan problem görünce bu sefer online ups ekledim sisteme. Toprak hatlı priz ona takılı akım korumalı priz ve onada takılı ups. Sistemide upse bağladım. Sistem 1 senedir bende ve problem hiç bitmiyor. Şuanda sistemim serviste. Laptoptan size yazıyorum ve az önce dizi izlerken laptopta da sesle ilgili problem yaşadım. Buda aklıma artık başka şeyler getirmeye başladı. Bunca korumaya en iyisini almama rağmen hala problem yaratabilir mi bana? Başka forumda Harmonik Nedir? diye bir konu gönderdi biri okudum ama elektrik işinden anlamıyorum. Böyle bir şey mümkün mü nasıl önlem almam gerek. Artık kafayı yicem evi değiştirmeyi düşünüyorum.

Havalimanı yok yaşadığım şehirde. Askeriye var. Komşularda 1 ev boş 1 ev suriyeli 1 ev çoluk çocuk yok bilgisayar vs yok. Sorabiliceğim kimse yok yani. Ama şöyle diyim bizde sürekli ampül patlıyor dediğimde komşu bizde hiç bişi yok en son ne zaman değiştim hatırlamıyorum demişti. Tabi ampül markasını vs değiştirdim avize yaptırdım avize tesisatını gözden geçirttim eskisi gibi çok patlamıyor. Eve elektrikçi çağırsam nereye bakacak neye bakacak. Duvarın içinde iç tesisatsa bişi varsa bunu nasıl tespit edicek. Kablolar çok incelmiş onu biliyorum 50 60 senelik bir bina. Ev sahibi eve para harcamıyacağını belirtti daha önce.
Prizlerdeki ve sigorta kutusundaki bağlantılarda gevşeklik kontrol edilebilir. Evde sigorta kutusunda kaçak akım rölesi var mı.

Prizlerdeki ve sigorta kutusundaki bağlantılarda gevşeklik kontrol edilebilir. Evde sigorta kutusunda kaçak akım rölesi var mı.
Kaçak akım rölesi var mı bilmiyorum. Az önce yaşadığım şehirin elektrik dağıtan fırması voltaj ölçümüne geldi. 231 çıktı ve bir voltaj sıkıntısı olsa evde ampül bile yakamazsın dedi. Rakam gayet iyi dedi iç tesisata baktır dedi. Sigorta kutusunun fotoğrafını gönderebilirim eğer anlıyorsan. Ben anlamıyorum. Şuan ekstra olarak klimayı da çalıştırdık sıcağa laptoptayım yine sesle ilgili bir şey çıkmadı mesela. Niye oluyor ne zaman oluyor ne etkiliyor nerde problem var cidden çözemiyorum. Sırf bu yüzden evimi değiştirmeyi düşünüyorum. Ucuza oturuyorum ama kafayı yedirtçek

Son düzenleme:
Kaçak akım rölesi var mı bilmiyorum. Az önce yaşadığım şehirin elektrik dağıtan fırması voltaj ölçümüne geldi. 231 çıktı ve bir voltaj sıkıntısı olsa evde ampül bile yakamazsın dedi. Rakam gayet iyi dedi iç tesisata baktır dedi. Sigorta kutusunun fotoğrafını gönderebilirim eğer anlıyorsan. Ben anlamıyorum
Fotoğraf gönderebilirsin. Voltaj dalgalanması olayında 180-190 voltlara kadar dalgalanması olup ampul yakamama gibi bir sorunla karşılaşmayanlar da var. Onun kastettiği sürekli normalin dışındaki voltajdır zaten. Ama benim kastettigim anlık aşırı dalgalanma. Normalde iyi olabilir voltajin.

Fotoğraf gönderebilirsin. Voltaj dalgalanması olayında 180-190 voltlara kadar dalgalanması olup ampul yakamama gibi bir sorunla karşılaşmayanlar da var. Onun kastettiği sürekli normalin dışındaki voltajdır zaten. Ama benim kastettigim anlık aşırı dalgalanma. Normalde iyi olabilir voltajin.

17450052600651259597663892356295.webp
İç kısımdaysa eğer burda değilse içini açmak istemedim. Elektrik işlerinden biraz korkarım. Adam anlık işte baktı 232 231 öyleydi.

Ekli dosyayı görüntüle 25302
İç kısımdaysa eğer burda değilse içini açmak istemedim. Elektrik işlerinden biraz korkarım. Adam anlık işte baktı 232 231 öyleydi.
Tahmin ettiğim gibi yok, eski evlerde olmaz. Onun amacı çarpılmalara karşı koruyor aslında da aynı zamanda tesisat da bir sorun varsa da atabiliyor. Sorun çözme yeteneği olan iyi bir elektrikçi bulup tesisatı kontrol ettirebilirsin belki birşey bulur.

Tahmin ettiğim gibi yok, eski evlerde olmaz. Onun amacı çarpılmalara karşı koruyor aslında da aynı zamanda tesisat da bir sorun varsa da atabiliyor. Sorun çözme yeteneği olan iyi bir elektrikçi bulup tesisatı kontrol ettirebilirsin belki birşey bulur.
İyi bir elektrikçiyi nasıl bulacağım ki. Tesisata örnek prizlere bakar sigortaya bakar söylersem o röleyi takar nasıl bişi bilmiyorum. Ama duvarın içinde problem varsa göremiycez.

Bulunduğunuz yerde, yakın bir konumda aşağıdaki görsele benzer bir elektrik direği mevcut mu ?

1745014592950.webp

Ya da buna benzer trafo vb. bir noktaya çok mu yakınsınız ?

Bulunduğunuz yerde, yakın bir konumda aşağıdaki görsele benzer bir elektrik direği mevcut mu ?

Ekli dosyayı görüntüle 25305

Ya da buna benzer trafo vb. bir noktaya çok mu yakınsınız ?
Benzer bir şeye denk gelmedim. Şehirlerde olur büyük elektrik ile ilgili yer bir ev odası kadar büyüktür yeşile falan boyarlar biliyorsunuzdur o var ama onada yürüyerek gitsem 3 4 dakika sürer çokta evimizin dibi diyemem.

Tüm herşey düşünüldü tartışıldı sanırsam yine bir çözüme ulaşamıycaz. Evin elektrik tesisatına bağlıycam artık tüm sorunları başka elden bir şey gelmiyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Keşke çözüme ulaşsam da şu evde rahatça bilgisayar vs kullanabilseydim. Sırf bu yüzden evden taşınmayı düşünüyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri