Neler yeni

Evine tuğla deseni yap

H.YILDIRIM

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
17 Şub 2023
Mesajlar
679
Çözümler
2
Tepki puanı
1,995
Puanları
93
Yaş
62
Konum
T.C.İZMİR
@Fiko usta eline emeğine sağlık.Çok güzel olmuş,güle güle kullanın.Küçük ustayı da öpüyorum,Allah analı babalı,sağlıklı büyütsün.:clap2
 

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
Katılım
27 Ocak 2023
Mesajlar
1,641
Tepki puanı
3,498
Puanları
113
Konum
TR
Web sitesi
turkvod.com
Merhaba,
Az önce bir arkadaş TV konusunda, TV arkasinda pirizi sorunca, bende yeni yaptığım; alçı ile taş desenini paylaşmak istedim.

Evime boya badana işine geçtiğimiz hafta başladım.
2 torba alçı kullandım, yaklaşık duvar 12 m2
Öncelikle duvara istediğime göre ölçülerle bant çektim, genelde yükseklik 10cm genişlik 20cm şeklinde ağ örer gibi duvara komple ince kağıt bant yapıştırdım. Bazı yerler farklı ve doğal olsun diye ölçü dışı da yaptım.(bu tamamen kendi insiyatifim di)

Gelelim alçı hazırlanmasına,
Bunlara farklı tonlar oluşması için, yeni aldığım Polisan gorekemli gri duvar boyasından; bir kovaya 1 bardak, diğer kovaya 2 bardak gibi kafama göre renklendirme yaparak alçı hazırladım.

Geçelim yapılışına,
Duvara eldiven ile kağıt bant üstüne alçı surmeye başladım, yer yer 1cm yer yer 0.5 cm kalınlığında kalıp yaptım. Bu sırada kurumadan bı yandanda bantları sökme yaptım.
Tabi 2 gün sürdü, bu sırada elektirik prizi TV'nin çok altında yer alıyor ve çocuklar için tehlikeli görüyordu., bunun da yer değişimini gerçekleştirerek TV arkasına aldım.
He değer mi ? Benim alçılar elimde vardı değerlendirdim(hazır köpükler de aklımda idi) eşim ve kızımla yaptık ama hem zor hem de sabır gerekiyor.
Ve sonuç harika ?

Amatörlükten eksiğimiz önce duvarı beyaza boyamak gerekiyordu. Biz eski boya üstüne yaptık bu nedenle sonradan araları beyazla boyadık.

Bı kaç görsel ekledim, umarım faydalı olur.
Eline emeğine sağlık Fikoloji bende sığınaktaki çalışma odasına buna benzer geniş taş desenli strafor kapladım görsel olarak güzel ama duvar,a herhangi birşey vidalamak veya asmak gerektiğinde kötü oluyor yırtılma oluyor bende bunu hiç istemiyorum aslı gibi olmuyor yani gerçek taş yada tuğla gibi biz büyük oğlanın salonuna gerçek taş deseni uygulaması yaptırdık güzel oldu ama tabii ustası ayrı taşı ayrı para baya masraflı ben kendi evime yapmadım daha malum durumlardan dolayı şu sağlık durumları bi geçsin kendim yapacağım 3 farklı sistemi birleştirerek yapacağım şimdilik fikir böyle tabii allah önce sağlık,sıhhat versin dinlene,dinlene küçük ustamızında gözlerinden öperim selam,sevgilerimle.
 
Üst