@Adem Helvacı hocam bugün servise servis tutanağını istemeye gittim adam her isteyene servis tutanağı vermiyoruz dediği gibi birde üzerime yürüdü, bir dayak yemediğim kaldı. şikayetvar sitesine şöyle bir yazı yazdım ve sonucunu bekleyeceğim artık.
13.03.2024 tarihinde aldığım 16.03.2024 tarihinde kurulumu yapılan Fujitsu ASYG09KPCE 9000 BTU Duvar Tipi inverter Klima nın dış ünitesinden sürtünme sesleri gibi ses gelmeye başladı, 27.03.2025 perşembe günü servis geldi kontrollerini yaptı ve sesin Kompresörden geldiğini belirterek kompresörün değişmesi gerekmektedir deyip klima dış ünitesindeki kodun resmini çekti ve gittiler. 29.03.2025 tarihinde servise giderek servis tutanağı istedim, servis sahibi, bana her gelene servis tutanağı veremeyeceklerini yüksek sesle söyledi, bende benim klimamda arıza olduğunu söylüyorsunuz bu arızaya istinaden servis tutanağı istediğimi tekrarlardım, ben tutanakta ısrar edince yaptıkları teşhisi bu defa klimada arıza yok kardeşim git mahkemeye ver diyerek yüksek sesle haykırdı. Servis sahibi hiddetle ayağa kalktı üzerime yürüdü neredeyse beni dövecekti. 6 yıl garantili olarak aldığım ürünün daha ilk yılında kompresör arızası vermesinden dolayı ayıplı mal statüsünde dış ünitenin değişimini talep etmekteyim. Ufak tefek bir arıza olsa örneğin kart değişimi filan gibi neyse sorun olmaz fakat, takdir edersiniz ki Kompresör klimanın en büyük ve en önemli parçasıdır. Kompresör değişimi demek klimanın gazının boşaltılması kaynak yerlerinin açılması ve tekrardan kaynak yapılması gibi bir sürü sorun içermekte olup ileride daha fazla sorunla karşılaşmam anlamına gelmektedir. Burada küçük bir işlem, basit bir arıza olsa başım gözüm üstüne, apandisit ameliyatı ile kalp ameliyatı nasıl ki bir değil ise bu da aynı. Velhasıl Kerim klimanın kompresör değişimini kabul etmemekle birlikte dış ünitenin değişimini talep etmekteyim.