Şimdi biz marka bağımlısı veya marka düşmanı insanlar olmadığımız için şu açıklamayı yapmama müsaade edin.
BOSCH markasının Alman disiplini ve Alman kalitesi bilinçaltı hepimizde var bunu kimse inkâr edemez ve bir Arçelik ile Bosch ürünü eşdğer tutmak da doğru olmaz bunda da mutabıkız fakat eğri oturup doğru konuşmak gerekirse o eskiden olduğu kadar büyük bir kalite farkı yok aralarında.
Bunun nedeni ise geçen yıllar içerisinde Arçelik markasının belli oranda kendisini geliştirmiş olması ve Bosch markasının ise büyük oranda kaliteden feragat etmiş olması nedeniyle makas aralığı kapandı.
Teknolojik anlamda, mühendislikve donanım anlamında ben halen Siemens ve Bosch ürünlerini hatta Profilonun birçok modelini Arçelik ile kıyaslamak istemem fakat BSH grubunda bize ürün dışında itici gelen SSH politikaları da bu markaya tüketici yönlendirmemize engel oluyopr diyebilirim.
Mesela Satış sonrası hizmetler de ürünlerin kendisi gibi pahalı
Servis hizmetleri verilen paraya göre eşdeğer kalitede değil.
+4 yıl ek garanti uygulaması resmen çıkar odaklı. Mesela Arçelikten bugün bir ürün alın, +4 yıl ek garanti yaptırmak istediğinizi belritin, sallıyorum 1000tl bedel öder ve +4 yıl garantiye sahip olursunuz. Konu kapandı.
Aynı garantiyi BSH grubunda yaptırmak isteyin, size yine sallıyorum 350 liraya +1 yıl veriyor, +4 yıl yapmıyorlar mesela
@Murat ALA kardeşim sıklıkla vurgular bunu ve hatta bana da kendisi öğretmişti.
Sıkıntı ne biliyor musunuz? Ülkedeki enflasyon dengesizliğini bile bu konuda dahi sizin sırtınıza yüklüyor firma zira size diyor ki ''Sen bana 1 yıl biterken hatırlat, yeniden +1 yıl yaparız'' yapıyor ama 1 sene sonrasın parası ile. Eeeee o 350 oldu mu size 700.
Sonraki sene o 700 oldu mu size 1500
Sonraki yıl o 1500 oldu mu size 3000
Yani ne oldu? Arçelik size 100 liray a+4 yıl ÇAAAAt diye sunarken BSH grubu +4 yıl için sizden toplamda 5000 6000tl bantlarında para tahsil etmiş oluyor.
Bakın bu mantık ve bu politika yedek parçalarında da geçerli bu adamlarda.
Biz markaya değil, uyguladıkları saçma para politikalarına karşıyız o nedenle BSH grubu önermekı varken daha makul ve mantıklı olan Arçelik önermeyi tercih ediyoruz.