Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Genel Beyaz eşya marka önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

standart birisi

Meraklı
Meraklı
Bütçe
70-80 bin
Marka Model Bilgisi
Beko Arçelik bosh profilo vs.
Herkese merhabalar bu yaz evlilik var kısmetse ve şimdiden beyaz eşyaları almak istiyorum. Kız arkadaşım koç çalışanı Arçelik ve bekoda %12 indirimi var açıkçası fiyat olarak daha avantajlı olur diye yöneldim ancak Bosh yada Profilo almak kalite ve sağlamlık açısından daha mı iyi olur aklım kaldı. Bizim bu yerli markalar bana pek güven vermiyor. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
@A

dem Helvacı

Genel olarak marka önerisi istediyseniz zaten genellikle Arçelik Beko ürünlerini öneriyoruz. Kalite anlamında Bosch grubundan pek fark yok. Bosch'un Almanya üretimleri ile Türkiye üretimleri arasındaki fark da bariz ortada. Yedek parça ve servis ücretleri de yüksek. Yerli markalarda ise 40-50 TL'ye bile yedek parça ücretleri mümkün. Arçelik Beko indirimleri de varsa bence güzel fırsat olarak bakılabilir.

Herkese merhabalar bu yaz evlilik var kısmetse ve şimdiden beyaz eşyaları almak istiyorum. Kız arkadaşım koç çalışanı Arçelik ve bekoda %12 indirimi var açıkçası fiyat olarak daha avantajlı olur diye yöneldim ancak Bosh yada Profilo almak kalite ve sağlamlık açısından daha mı iyi olur aklım kaldı. Bizim bu yerli markalar bana pek güven vermiyor. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
@A

dem Helvacı
Arçelik 9140 PM Çamaşır Makinesi
Arçelik 6167 Bulaşık Makinesi
Arçelik 578557 EB / 270561 EB Buzdolabı

Arçelik veya beko alınabilir. Bosh grubuna gerek yok kalite bakımından fark yoka katılırmısınız Adem hocam.
Şimdi biz marka bağımlısı veya marka düşmanı insanlar olmadığımız için şu açıklamayı yapmama müsaade edin.

BOSCH markasının Alman disiplini ve Alman kalitesi bilinçaltı hepimizde var bunu kimse inkâr edemez ve bir Arçelik ile Bosch ürünü eşdğer tutmak da doğru olmaz bunda da mutabıkız fakat eğri oturup doğru konuşmak gerekirse o eskiden olduğu kadar büyük bir kalite farkı yok aralarında.

Bunun nedeni ise geçen yıllar içerisinde Arçelik markasının belli oranda kendisini geliştirmiş olması ve Bosch markasının ise büyük oranda kaliteden feragat etmiş olması nedeniyle makas aralığı kapandı.

Teknolojik anlamda, mühendislikve donanım anlamında ben halen Siemens ve Bosch ürünlerini hatta Profilonun birçok modelini Arçelik ile kıyaslamak istemem fakat BSH grubunda bize ürün dışında itici gelen SSH politikaları da bu markaya tüketici yönlendirmemize engel oluyopr diyebilirim.

Mesela Satış sonrası hizmetler de ürünlerin kendisi gibi pahalı
Servis hizmetleri verilen paraya göre eşdeğer kalitede değil.
+4 yıl ek garanti uygulaması resmen çıkar odaklı. Mesela Arçelikten bugün bir ürün alın, +4 yıl ek garanti yaptırmak istediğinizi belritin, sallıyorum 1000tl bedel öder ve +4 yıl garantiye sahip olursunuz. Konu kapandı.

Aynı garantiyi BSH grubunda yaptırmak isteyin, size yine sallıyorum 350 liraya +1 yıl veriyor, +4 yıl yapmıyorlar mesela @Murat ALA kardeşim sıklıkla vurgular bunu ve hatta bana da kendisi öğretmişti.

Sıkıntı ne biliyor musunuz? Ülkedeki enflasyon dengesizliğini bile bu konuda dahi sizin sırtınıza yüklüyor firma zira size diyor ki ''Sen bana 1 yıl biterken hatırlat, yeniden +1 yıl yaparız'' yapıyor ama 1 sene sonrasın parası ile. Eeeee o 350 oldu mu size 700.

Sonraki sene o 700 oldu mu size 1500
Sonraki yıl o 1500 oldu mu size 3000

Yani ne oldu? Arçelik size 100 liray a+4 yıl ÇAAAAt diye sunarken BSH grubu +4 yıl için sizden toplamda 5000 6000tl bantlarında para tahsil etmiş oluyor.

Bakın bu mantık ve bu politika yedek parçalarında da geçerli bu adamlarda.

Biz markaya değil, uyguladıkları saçma para politikalarına karşıyız o nedenle BSH grubu önermekı varken daha makul ve mantıklı olan Arçelik önermeyi tercih ediyoruz.

Şimdi biz marka bağımlısı veya marka düşmanı insanlar olmadığımız için şu açıklamayı yapmama müsaade edin.

BOSCH markasının Alman disiplini ve Alman kalitesi bilinçaltı hepimizde var bunu kimse inkâr edemez ve bir Arçelik ile Bosch ürünü eşdğer tutmak da doğru olmaz bunda da mutabıkız fakat eğri oturup doğru konuşmak gerekirse o eskiden olduğu kadar büyük bir kalite farkı yok aralarında.

Bunun nedeni ise geçen yıllar içerisinde Arçelik markasının belli oranda kendisini geliştirmiş olması ve Bosch markasının ise büyük oranda kaliteden feragat etmiş olması nedeniyle makas aralığı kapandı.

Teknolojik anlamda, mühendislikve donanım anlamında ben halen Siemens ve Bosch ürünlerini hatta Profilonun birçok modelini Arçelik ile kıyaslamak istemem fakat BSH grubunda bize ürün dışında itici gelen SSH politikaları da bu markaya tüketici yönlendirmemize engel oluyopr diyebilirim.

Mesela Satış sonrası hizmetler de ürünlerin kendisi gibi pahalı
Servis hizmetleri verilen paraya göre eşdeğer kalitede değil.
+4 yıl ek garanti uygulaması resmen çıkar odaklı. Mesela Arçelikten bugün bir ürün alın, +4 yıl ek garanti yaptırmak istediğinizi belritin, sallıyorum 1000tl bedel öder ve +4 yıl garantiye sahip olursunuz. Konu kapandı.

Aynı garantiyi BSH grubunda yaptırmak isteyin, size yine sallıyorum 350 liraya +1 yıl veriyor, +4 yıl yapmıyorlar mesela @Murat ALA kardeşim sıklıkla vurgular bunu ve hatta bana da kendisi öğretmişti.

Sıkıntı ne biliyor musunuz? Ülkedeki enflasyon dengesizliğini bile bu konuda dahi sizin sırtınıza yüklüyor firma zira size diyor ki ''Sen bana 1 yıl biterken hatırlat, yeniden +1 yıl yaparız'' yapıyor ama 1 sene sonrasın parası ile. Eeeee o 350 oldu mu size 700.

Sonraki sene o 700 oldu mu size 1500
Sonraki yıl o 1500 oldu mu size 3000

Yani ne oldu? Arçelik size 100 liray a+4 yıl ÇAAAAt diye sunarken BSH grubu +4 yıl için sizden toplamda 5000 6000tl bantlarında para tahsil etmiş oluyor.

Bakın bu mantık ve bu politika yedek parçalarında da geçerli bu adamlarda.

Biz markaya değil, uyguladıkları saçma para politikalarına karşıyız o nedenle BSH grubu önermekı varken daha makul ve mantıklı olan Arçelik önermeyi tercih ediyoruz.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bilgi ve birikimlerinizden faydalanmak benim için çok önemliydi. 🙏

Murat bey prosmart invert motor çok mu farklı. .? O motor olanları mı seçmek lazım arcelikde .?
Inverter motor işte. Markalar üst modellerinde inverter kullanır genelde. E tabi her inverter motor iyi olacak diye bir kaide yok. Arçelik üst seri dolaplarında Embraco inverter motor kullanır bu motoru severiz. Diğer inverter dolaplarında da genelde TEE VNTZ serisi motorları kullanır. Çok ahım şahım motorlar değildir ama ucuz Çin motorlarından da iyidir.

SSH en mühim olanı da bu zaten ozlelliklende yedek parça sıkıntısı çekerse insan o Makine ne yazıkkki insanın elinde patlıyor bı nevi o zamanda geçmiş olsun

9140 3 amortisörlü
6167 okam destekli ve corner wash özellikli ürünler.

En çok önerdiklerimizden :D
beko karşılığı olan bm 6047 sipariş vermiştim, bir türlü gelmek bilmemişti, sipariş vereli iki hafta olmuştu nerdeyse. o arada eldeki bulaşık makinesinin nasıl tamir edileceğini de öğrendim (sipariş vermeden önce denk gelmedi) sorunu halledince de iptal ettim siparişi, kullanamadım yani. 😃 cornerwash gerçekten güzel ama makineyi çalıştırmadan önce çevirerek kontrol etme imkanı vermiyor sanki. kullanım kılavuzunda ucundan tutup çevirmeyin kırılabilir diye uyarıyor, zaten dönecek gibi de değildi ben baktığımda. e orta kısmından da üstünde dolu sepet varken çevirme imkanı yok, nasıl olur bilmiyorum

Bosch WGA244Z0TR 25.000₺ Buhar, 4 adet leke seçimi ve 3 seviyeli ilave durulama gibi seçenekler var. Arçelik'ten daha uygun fiyatı var. İnsan ister istemez buna yöneliyor. Hatta 10 kg 1200 devir olanı daha ucuz. Arçelik yedek parça olarak ucuz ve her zaman bulunabilir ama fiyat olarak yüksek.

beko karşılığı olan bm 6047 sipariş vermiştim, bir türlü gelmek bilmemişti, sipariş vereli iki hafta olmuştu nerdeyse. o arada eldeki bulaşık makinesinin nasıl tamir edileceğini de öğrendim (sipariş vermeden önce denk gelmedi) sorunu halledince de iptal ettim siparişi, kullanamadım yani. 😃 cornerwash gerçekten güzel ama makineyi çalıştırmadan önce çevirerek kontrol etme imkanı vermiyor sanki. kullanım kılavuzunda ucundan tutup çevirmeyin kırılabilir diye uyarıyor, zaten dönecek gibi de değildi ben baktığımda. e orta kısmından da üstünde dolu sepet varken çevirme imkanı yok, nasıl olur bilmiyorum
Bu konuyu irdeleyeyim :ok

Bosch WGA244Z0TR 25.000₺ Buhar, 4 adet leke seçimi ve 3 seviyeli ilave durulama gibi seçenekler var. Arçelik'ten daha uygun fiyatı var. İnsan ister istemez buna yöneliyor. Hatta 10 kg 1200 devir olanı daha ucuz. Arçelik yedek parça olarak ucuz ve her zaman bulunabilir ama fiyat olarak yüksek.
Her zaman belirttiğim üzere tüketicinin markaya değil mantığa bakması lazım ki bu çok mantıklı bir öneri bana göre.

Benim gözlemlerime göre çamaşır makinelerinde BSH grubu Arçelik grubundan özellikle sessizlik konusunda daha üstün. Mesela Profilo'nun eşdeğer bir modeli Arçelik 9140'a enerji etiketinde 5 desibellik fark atmış. Enerji tüketiminde de Arçelik üstün gelmiş o da ayrı konu tabi.

Ekli dosyalar

• 1707479118888.png
    1707479118888.png
    162.5 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2024-02-09 144119.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-09 144119.png
    84.3 KB · Görüntüleme: 23
Merhaba Arkadaşlar,
Bulaşık makinesi alacağım. Şuan ki makinem samsung yedek parça pahalı ve sadece yetkili servisde olduğundan dolayı yerli bir markanın bulaşık makinesi almak istiyorum. Fakat pek bir bilgim yok 13.000 tl bütçem var. Program sayısı az olabilir. Bu konuda tavsiye verebilir misiniz ?
Hayırlı günler dilerim.

Merhaba Arkadaşlar,
Bulaşık makinesi alacağım. Şuan ki makinem samsung yedek parça pahalı ve sadece yetkili servisde olduğundan dolayı yerli bir markanın bulaşık makinesi almak istiyorum. Fakat pek bir bilgim yok 13.000 tl bütçem var. Program sayısı az olabilir. Bu konuda tavsiye verebilir misiniz ?
Hayırlı günler dilerim.
Altus AL445NX alabilirsiniz.

Bosch grubu bir miktarda olsa hala daha kaliteli arçelik grubundan gerek tambur malzemesi gerek sıkma konusunda ki performans olarak önde arçeliğin alt markaları olan grundig ve altus'u tercih etmek bana daha mantıklı geliyor.

Bosch grubu bir miktarda olsa hala daha kaliteli arçelik grubundan gerek tambur malzemesi gerek sıkma konusunda ki performans olarak önde arçeliğin alt markaları olan grundig ve altus'u tercih etmek bana daha mantıklı geliyor.
Tambur malzemesi diyorsun 🤣benim 3 amortisörlü Siemens iq700 çamaşır makinemün garantisi bitince tambur çatladı 😁 ne yapalım bende plastik kaynağıyla dayson yaptım 1 yıl oldu sıkıntı yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri