Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Boğulma olayına katılıyorum termostat döngüsünü kesinlikle etkiliyor. ??
Birde şu var odanın kapısını açınca biraz geç algılıyor soğuğu.
mesela benim prime varken anında gazlardı bu geç algılıyor oda sensörün yerinin soğumamasi yada hava geçişini geç görmesinden kaynaklı olabilir
Screenshot_2023-12-02-23-31-01-96_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Açıkçası buna biraz itiraz ettim kendisine ve dedim ki ''Abi bak, Gree Gtech klimanın 12 lik olanı bile 800 watt altına kısmazken senin 24 lük AEP klima 24 de ayarlıyken 660watt değerine kadar kısıyor diyorsun, yani o klima için bu değer çok ciddi bir başarıdır. Kaç tane 24 lük klimanın 660watt larda çalıştığını görebiliriz ki Çin segmentinde?

Dediğim gibi abi, kardeşimiz beğenmemişse benim için konu kapanmıştır. Yine de ürünün hakkını bana göre yememek lazım ben çok memnunum kendi adıma.

Yani ben 850 rakımdayım, kardeşimiz 1020 rakımda. Sadece rakım değil de coğrfyadaki koşullar da etkili tabi. Bizim burası halen süt liman günlük güneşlik ortalık.

2900watt üzerine çıktığı yerler var 30 a ayarlı haldeyken, 6 saatte 8 kw gibi bir sonuç da vardı sanırım dışarısı 5, içerisi 28 dereceyken orasını tam hatırlayamadım şu an.
Doğrudur abi dediğin gibi birşey diyemeyiz
Bende memnunum yiğidi öldür hakkını yeme demişler.

24luk bir kompresörün hatta 28lik diyelim 30°da 2900w 3100w çıkması kadar doğal bir şey yok öyle bir klimayı kışın 30°da sıkıştırıp ta anında düşük tüketim sergileme sini bekleyemeyiz

Aynı şekilde yazın 16° de sıkıştırıp ortamı hemen iklimlendirme sinide bekleyemeyiz
Yanlış hatırlamıyorsam midea 24 lüğün nin 16° soğutma da 1saatte çektiği kw hoşuna gitmiyor du.

ozaman Mitsubishi nin kompresörü gerçek değerinde değildir btu bakımından düşüktür bilemiyorum.

Kaç yıllık klima abi ortalama enerji tüketimi ney şuan ölçtün mü hiç :)
üzerinde 2010 yazıyor. Tüketim fena kendi orjinal bozuk kartı ile max 1200w civarı görmiştüm. Çinden aldığım kartta AC ve DC inverter diye 2 mod var AC inverter modunda 1250w ı pek geçmiyor. Ama DC inverter moduna aldığımda hem kompresörün hızı artıyor hemde 2000w ı geçiyor tüketim. 2000w ı gördüm biraz endişelendim kapattım. Tüketim pek normal gelmedi. Isıtma modundaydı ince boru 65 i gördü tmm dedim bu kadar. AC inverter moduna aldım. Kapsamlı test yapmadım daha klima dağınık durumda.

Şimdi fark ettim gree g-tech de fan max modda iken set değerinin üzerine çıksa da ne fan nede dış ünite durmuyor. Otomatik moda alır almaz iç ünite ve dış komple durdu. Set 25 iç ölçülen sıcaklık 25.5 gösteriyordu.

Şimdi fark ettim gree g-tech de fan max modda iken set değerinin üzerine çıksa da ne fan nede dış ünite durmuyor. Otomatik moda alır almaz iç ünite ve dış komple durdu. Set 25 iç ölçülen sıcaklık 25.5 gösteriyordu.
Ozaman birde manuel fanda %40 60 arası denemek lazım otoya almadan bakalım nasıl devam edecek

Son düzenleme:
İyi akşamlar arkadaşlar bir son durum paylaşalım sistem stabil rölanti devam ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231203_210419.jpg
    IMG_20231203_210419.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20231203_210300.jpg
    IMG_20231203_210300.jpg
    35.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20231203_210202.jpg
    IMG_20231203_210202.jpg
    43.9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20231203_210134.jpg
    IMG_20231203_210134.jpg
    39.6 KB · Görüntüleme: 12
Japon lar ile çin klimalarını ( midea yı )
kiyaslayacak olursak
Arada bir fark kalıyor malzeme kalitesi ve üretim farkı.

Şimdi şöyle bir düşününce
Yazın 12 btu su 100w ile soğutma yapabilen
Kışın btu farkına göre ısıtmada olabildiğince kendini kısabilen ve istenilen ısıda odayı koruyan bir klima var karşımızda.

Ha ne olur japonun kompresörü bir tık az yakar Çin'in kompresörü bir tık çok yakar ama ortaya hemen hemen aynı sonuç çıkmış olur yakıt hariç olabilir.

Tutar japon lar anakart devreyi dolandirıp uzatır çok koyar Çinliler herşeyi entegre ye sığdırır az koyar bilemem belkide Japonların devresinin öyle olma sebebi herşeyi daha kapsamlı süzmek içindir ki hata vermesin stabil çalışsın diye yinede bu işin piri ustalarıma saygım sonsuzdur onlar ne derse öyledir ben bir usta değilim sadece yaşayıp görüp tecrübe eden birisiyim.

Midea ve Mitsubishi kanadında bana bugüne kadar iPhone ve Samsung kıyaslama sı gibi geldi bu klima kıyaslama işleri hep gözümde iPhone marka isminden dolayı çok para ister diye kafama yerleştirmisim herkesin görüşü farklıdır onada saygım sonsuzdur.

Keşke şu Forumda kışın aktif olarak ısıtmada orjinal bir Mitsubishi klima kullanan olsada bizim gibi yorum yapıp tüketim paylaşımı yapsa ozaman daha çok görürdük farkı şansa Mitsubishi sahipleri yazın kullanıyor ürünlerini.
Bügün baktım legendera 12 lik indirimli 44 binmiş şuan bu farkirlikte sırf test etmek için alasım geldi ya?

Orta kanatları tam sağa çekip %90 a yakın çözdüm sayılır rahatsızlık işini ama

hafta tatilimde iç ünite sensörün konumunu dış kapaktan alıp tam klima emiş yerine peteklerin üzerine almayı düşünüyorum.
Kablosu kısa gelipte alamazsam sensörü oradan çıkarıp petege yakınlaştırma yaparım muhtemelen

Bakalım ne gibi artısı olacak bana prime klimamın sensör konumu tam peteğin üzerinde emiş yerindeydi şuan ki xreme lerde olduğu gibi
Onun sensör hassasiyet şekli hoşuma gidiyor du.
Şuan seninkinde bir sorun mu var ki abi sen hiç parametre yapıp denedin mi

Kendime cevap vereyim yanılmışım. ? Ama koca gün daha sıcak havada termostat yapmayan klima gece daha soğukta termostat yapıyor. ?
Ağzı aşağıda iken daha verimli ısındığı için termostat yapmış olabilir. Termostat yapmasında bir sorun yok önemi olan 800w iken termostat yapıp yapmadığı

Bak bende şunu farkettim orta dikey kanatları ben termostat sırasında rahatsız etmesin diye tam sağda kullanıyorum.

Isıtma yaparken bana boğuluyor gibi geliyor oda mesela çabuk ısınıyor ve termostat a geçiyor bugün tam ortaya aldım rahat çıksın hava diye bakalım sık termostat yapacak mı
Bir yandan da sensörün konumunu oyuz den değişiklik yapmayı düşünüyorum ?

Gece hadi hava çok soğuk diye kapanmadığını farz ettik bakalım sıcağı rahat atarsa diğer zamanlarda durum ne olacak onuda görelim.
Tam sağ sol da dediğin gibi rahat çıkış sorunu olabilir bence parametre ayarını değiştirip sağ sol otomatik yap :)

Bügün baktım legendera 12 lik indirimli 44 binmiş şuan bu farkirlikte sırf test etmek için alasım geldi ya?
Yeni yılda yeni kasa midea larda iç ünite tasarım ve beyaz renk harici cihaz üretip te minimal fan seviyesinide iyileştirme yapsalar üzerine birde malzeme kalitesini artirsalar yada yolunu bulup genleşme sesini yok etseler emin ol Mitsubishi nin adını anan olmaz.

Xreme 18btu ve aep 12btu lerde genleşme olayı yok e bunlarda neden yok mesela adem abinin dediği gibi Japonlar neyi nereye koyacağını biliyorlar.

Benim klima 12 değilde 9luk olsaydı muhtemelen uzun süre 300w a kadar hatta 250w ile devam edecekti çünkü adem abideki bre 338w ile 29mt odayı çerez gibi çeviriyor.
Ondada yalıtım yok diye biliyorum
Yalıtım öyle önemli ki bunu sert havalarda daha iyi anlıyorum dış duvarlara elimi vurunca bile soğuk sanki içerde gibi oluyor.

Bende Kiracı yım diye mecburen 12lik aldım güçlü geliyor 20 mt odaya ha beni yine üzmüyor fazlasıyla memnunum.

Kışın 370w ile ısıtmaya devam eden bir makina hava -5 -10 larda dada kısıp devam edebiliyorsa
Şimdi bu koşullarda daha ne yapabilir bir klima diye düşünüyom bende mesela Mitsubishi olsa ne yapardı ?
Ben almam abi valla başka odaya klima alacak olsam gider bre alırım mis gibi kullanırım ?

Son düzenleme:
Şuan seninkinde bir sorun mu var ki abi sen hiç parametre yapıp denedin mi
Bende sorun yok genleşme sesi de olmadığı için bu şekilde parametre siz rahatım birkere denedim parametre oda ilk zamanlardaydı sensör tolerans oranı hoşuma gitmedigi için geri kapadım.
Yani sensör geç soğuyor fan kapalı olunca oda geç devreye giriyor termostat sonrası

Sorunlu aletler beni çekiyor az önce kahve yapıp içelim dedim ısıtıcı çalışmıyor ? içinde soket gevşek olduğu için neredeyse yapacakmış! Yeni Homend marka ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231203_221144.jpg
    IMG_20231203_221144.jpg
    72.5 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20231203_221156.jpg
    IMG_20231203_221156.jpg
    53.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20231203_221202.jpg
    IMG_20231203_221202.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 9
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri