Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Bizim evde de sürekli elde tabanca yok üfleme sıcaklığı yok sehpa üzerimdeki sıcaklık v.s sürekli bir inceleme fırçayı yiyeceğiz ?
:hihi :hihi

Abi acaba diyorum kapı pencere açsam oto fanda 30° setlesem yine olurmu tam devire binincede ekran kaydı alarak uygulama ya giriş yapar bakarım bu arada çıkış sıcaklığını da ölçerim o esnada

Oda sürekli sıcak ya sogusa bile çabuk hedefe ulaşıp 1000w lardan hemen düşebilir diye:alala

:hihi :hihi

Abi acaba diyorum kapı pencere açsam oto fanda 30° setlesem yine olurmu tam devire binincede ekran kaydı alarak uygulama ya giriş yapar bakarım bu arada çıkış sıcaklığını da ölçerim o esnada

Oda sürekli sıcak ya sogusa bile çabuk hedefe ulaşıp 1000w lardan hemen düşebilir diye:alala
Çok sıcak oluyorsa aç ? zaten çok sürmüyor 10 20 dk maksimum Check kontrolünü sık yap uyarı çıkana kadar takip et ? ?

Bizim evde de sürekli elde tabanca yok üfleme sıcaklığı yok sehpa üzerimdeki sıcaklık v.s sürekli bir inceleme fırçayı yiyeceğiz ?
Nedir bu hatunların bizlerden çektiği :kop

@Yelda Helvacı iyi vurmuyor beni. Her klimanın orasından burasından illa bir kablolar dereceler çıkıyor, :kiskis

Dur daha size geleceğiz, topraklama ölçüm aygıtı ile ölçüm yapacağız :kiskis

Abi bekliyoruz bizim köyün havası iyidir kafa dinleriz ? ?
Muğla Candır, Hatuna sürpriz yapacaktım ''haydi kalk bir Muğla istikameti yapıp geze geze gidip dönelim, dönüşte Marmaris'e servis arkadaşa uğrayalım, Dalamana girelim'' diye ve aklıma da geldi size uğrayalım bu istikamette vs vs diye ama bakalım gaari önümüzdeki maçlar ne gösterecek :D

Muğla Candır, Hatuna sürpriz yapacaktım ''haydi kalk bir Muğla istikameti yapıp geze geze gidip dönelim, dönüşte Marmaris'e servis arkadaşa uğrayalım, Dalamana girelim'' diye ve aklıma da geldi size uğrayalım bu istikamette vs vs diye ama bakalım gaari önümüzdeki maçlar ne gösterecek :D
Abi haber etmen yeterli bekliyoruz ??

@ByCilo buyur abi umarım video yardımcı olur sana
sesi kapattım birde voltaj uyarısı sırasında voltaj düşüktü onu saymayabilir sin arada voltaj düşüyor buralarda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

@ByCilo buyur abi umarım video yardımcı olur sana
sesi kapattım birde voltaj uyarısı sırasında voltaj düşüktü onu saymayabilir sin arada voltaj düşüyor buralarda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Çok teşekkür ederim harika bir test olmuş ne istediğimi biliyorsun dostum. ? Sistemde hiçbir sorun yok mevcut koruma sensörleri zamanında işini yapmış ? bendeki 18binlik seninkinden artı olarak mevcut sınır frekansı şeklinde bir uyarı daha vermiş, benim 18binlikte sorunsuz yani. 12 bin olanda da bu hata çıksaydı sorun yok diyecektim ama yerine exhaust temperature limit frequancy uyarısı verince sistemdeki gazın eksikliği ile ilgili bir durum olduğunu düşünmeye başladım. ? Gaz ölçümüne gelecekler, bakalım sonuç ne çıkacak. ? Bu arada voltaj düşüklüğünü bile veriyor sistem daha ne olsun. ?
İnceleriz ARGE ekibi ?

Artı olarak 12bin olan 55⁰ üfleme sıcaklığından 40⁰ üfleme sıcaklığına düştüğünde exhaust temperature limit frequancy uyarısı yok oluyor. Buraya düşmemesi gerekir 50⁰ 47⁰ seviyelerine gerilemesi gerekiyor.

Çok teşekkür ederim harika bir test olmuş ne istediğimi biliyorsun dostum. ? Sistemde hiçbir sorun yok mevcut koruma sensörleri zamanında işini yapmış ? bendeki 18binlik seninkinden artı olarak mevcut sınır frekansı şeklinde bir uyarı daha vermiş, benim 18binlikte sorunsuz yani. 12 bin olanda da bu hata çıksaydı sorun yok diyecektim ama yerine exhaust temperature limit frequancy uyarısı verince sistemdeki gazın eksikliği ile ilgili bir durum olduğunu düşünmeye başladım. ? Gaz ölçümüne gelecekler, bakalım sonuç ne çıkacak. ? Bu arada voltaj düşüklüğünü bile veriyor sistem daha ne olsun. ?
İnceleriz ARGE ekibi ?
Rica ederim abi ne demek ?
Ozaman teşhis doğru gaz eksik ise kompresör daha çok zorlanıp çıkışı ısınıyor diyebiliriz ?

Artı olarak 12bin olan 55⁰ üfleme sıcaklığından 40⁰ üfleme sıcaklığına düştüğünde exhaust temperature limit frequancy uyarısı yok oluyor. Buraya düşmemesi gerekir 50⁰ 47⁰ seviyelerine gerilemesi gerekiyor.
Abi sen zaten olayı çözmüş sün ?
Dediğin gibi belli yerden sonra düşmedi ısı uzamasın diye kapadım ben.
Bu durumda gaz eksik ve kompresör daha fazla depar atıyor yetiştirmek için ve oda egzoz çıkış sıcaklık vs sıkıntısı yapıyor.
Ayrıca gaz yeterince yok ve 30 set olupta çektiği wat 500 600 olsa bile olması gereken ısıyı veremiyor ?

Son düzenleme:
Bu voltcraft böyle uyuz bir alet 9.30 da elektrik gitti 11.20 gibi gelince pilsiz olduğu için sıfırlandı tekrar ayarladım tarih saati aynı zamanda ölçümü de sıfırladı içindeki kapasitör 50dk dayanabiliyor ondan sonra nanay ?
@Adem Helvacı yani abi 30gun tek voltcraft ile ölçüm yapıp ta ayın sonunda 1saat ten fazla elektrik gidince tüm emekler ucup gitmiş olacak bu durumda şu aleti kırıp atasım geliyor yaa ?
Tüh hiç iyi olmamış bu. İyi bir elektronikçi ile onu kapasitör voltajı ile ile aynı şarjlı bir pil ile değiştirtebilirsiniz. Ama saçma olan elektirk gittiğinde dosyaya son veriyi kaydedip dosyayı kapatması. Bozuk da olsa elinizde veri dosyası varsa paylaşın. Ben bir bakayım. Umarım silmemişsinizdir bozuk diye. Ayrıca benim de işler ters gitti bu gün emekli DAİKİN klimanın iç ünite kartını kendi hatam nedeni ile kızarttım akşam akşam uğraşmamak için bırakıverdim. Ama al başına belayı oldu durum.

Benim düşüncem gaz eksikliği olmayabilir. EEV (elektronik genleşme vanası fazla açılıyor ise akışkan hızı artar sıkıştırma düşer dolayısı ile sıcaklıkda düşer. Exhaust temperature limit dediği yüksek limit değil düşük limit olabilir. Motor frekansı ile beklenen bir sıcaklık aralığı vardır onun altında kalıyor olabilir. Ama bunu anlamak için işte harici bir termometre ile kompresör çıkışına yerleştirilen sensörün yanına takarak ölçüm yapmak balkon içinde değilse herkesin kendi yapabileceği birşey değil.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri