Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Hocam cihaz Mhi Diamond, bendeki ‘fısss’ değil de çıtırtı sesi gibi, su sesini de andırıyor. Cihaz kurulalı 2 gün oldu. Sesin Videosunı yükledim bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
genleşme sesi gibi duruyor

Ben pimpirikli adamım diye ya sizin başlıklar altına yada kendi açtığım konunun altına yazmıştım. Dediğiniz gibi toplam tüketim değişmez ve alet de o konuda görevini yerine getiriyor. Benim olumsuz gördüğüm konu saatlik ortalama tüketim konusunda farklılık göstermesi de neyse bu konuya o kadar takılmaya gerek yok.

Ha bu arada 2-3 gün önce GREE nin hem türkiye ayağına hemde çindeki tüm bulabildiğim ilgili kişilere mail attım sağlam eleştiri içeren. önceki gün TLC gree klima tarafından aradılar sizin cihazda bir sorun varmış sanırım diye. Valla sorun var ama performansta değil tüketim konusunda dedim. Ne gibi dedi MİDEA AEP birebir veriler olarak aynı cihaz. O 250-350w aralığında iklimlendirme yaparken G-TECH niye 800w altına inmiyor ve inmek yerine kapanma yoluna gidiyor dedim. @REMZİ96 nin klimaya takılan CHECKER aletinden bahsetti ben biliyorum o aleti dedim ondan bir sonuç çıkmaz dedim. Olsun biz gelip bakalım bir dediler. İyi dedim SALI/ÇARŞAMBA gelip bakacaklar bakalım olmayan şeyin neyini bulacaklarsa.
Ne yaptın abi sonuç nedir ?

Biraz fazla gibi firma 140wattlara kadar kısabildiğini söylüyordu katalog verilerinde. Şuan hala kullanıyor musunuz
Katalog verisini göreceğim diye kafa patlatmaya gerek yok. O değerler laboratuvar ortamında alınan değerler. Size şöyle söyleyeyim. Set 27 dışarısı 26-27 iken (yani klima kapatılsa bile olur) bu durumda inilen en düşük değer 158w idi. Bunu gün için çoz az görürsünüz. 1 haftadır klimam kapalı artık gece gündüz baya serinledi (Antalya da yaşıyorum) Son çalışrıtıdığımda 170-180 wlarda geziyordu

Katalog verisini göreceğim diye kafa patlatmaya gerek yok. O değerler laboratuvar ortamında alınan değerler. Size şöyle söyleyeyim. Set 27 dışarısı 26-27 iken (yani klima kapatılsa bile olur) bu durumda inilen en düşük değer 158w idi. Bunu gün için çoz az görürsünüz. 1 haftadır klimam kapalı artık gece gündüz baya serinledi (Antalya da yaşıyorum) Son çalışrıtıdığımda 170-180 wlarda geziyordu
Ewet baya serinledi hawalar seneye bakalım artık deneyip görecez set 27 dışarısı 26 27 ise klimayı kapatsakta olur yani 158w bile fazla o koşullarda

Ewet baya serinledi hawalar seneye bakalım artık deneyip görecez set 27 dışarısı 26 27 ise klimayı kapatsakta olur yani 158w bile fazla o koşullarda
İç ve dış ünitede toplam 2 adet fan motoru var, bunlar 30 watlık ols 2 fan 60 watt yapar. hadi 10 watta kart sistemleri çeksin 70 wat. 70-100 wat enerji tüketimi ile bir kompresör ne kadar soğutucu akışkan dolaştırabilecek ki, o soğutucu akışkan ısı trans feri yapsın. Bu 100 wat ,150 wat tüketimler hepsi hikaye , sadece kendinizi kandırırsınız. Marka gözetmeksizin yazıyorum bunu.

İç ve dış ünitede toplam 2 adet fan motoru var, bunlar 30 watlık ols 2 fan 60 watt yapar. hadi 10 watta kart sistemleri çeksin 70 wat. 70-100 wat enerji tüketimi ile bir kompresör ne kadar soğutucu akışkan dolaştırabilecek ki, o soğutucu akışkan ısı trans feri yapsın. Bu 100 wat ,150 wat tüketimler hepsi hikaye , sadece kendinizi kandırırsınız. Marka gözetmeksizin yazıyorum bunu.
Dediğiniz doğru fanlar, kart vs çalışırsa zaten 80 100waat kafadan çekmiş olur yaw sağlam performanslı olsun bırak 2 kuruş fazla yaksın benim oda yeri geliyor 20 30 kişiyle doluyor (akraba eş dost) yazın içeriyi idare edemezse ne yapayım ben o klimayı değil mi

Bide hocam benim almış olduğum g-tech batman gree bayisinde son üründü teşhir ürünüydü duvarda asılı duruyordu gittiğimde. Sökün ambalajlayın qetirin ewde dursun seneye kadar dedim getirdiklerinde orjinal kolilerini bulamadık atmışız başka model kolilerine koymak zorunda kaldık dediler bende bişey demedim teslim ettiklerinde açalım bi kusuru olmasın dedim yok abi gerek tok makinada bişey yok sağlamdır dediler, içim sinmedi iç üniteyi açıp baktım temizdi çok bişeyi yoktu yalnız üst kapakta çıkarılıp yıkanan büyük filtresi 2 yerden yırtık olduğunu fark ettim servise belirtmedim montaj sırasında belirtmeyi düşünüyorum yedek parçası bulunur değil mi

Birol ustam, soğutucu akışkanlar değiştikçe kompresörleri de değiştirdiler, daha düşük tüketim ile daha iyi sonuçlar elde edebiliyorlar, bu sefer BLDC olan iç ve dış ünite fan motorlarında da 24watt gibi değerlere kadar düştüler tam da senin de belirttiğin gibi. watt düştü ancak elde ettikleri güç yükseldi bu iyi oldu. Evet kesinlikle haklısın kalan kısmı ile kompresör ne yapabiliyor diyoruz fakat bir de sahada gördüğümüz gerçekler var. 140 150watt anlık tüketim ile soğutma yapar değil de, soğutulmuş oılan ortamı korumayı başaracak kadar çevrim yapabilir dersek müşterekte buluşur muyuz ne dersin? :D

usta bu fanlar tam güçte mi 30 watt yoksa tam yada min devirde yine 30 watt çeker mi acaba.
fan %40 100 veya auto arasında fark yokmudur :alala

usta bu fanlar tam güçte mi 30 watt yoksa tam yada min devirde yine 30 watt çeker mi acaba.
fan %40 100 veya auto arasında fark yokmudur :alala
Abi biz her zaman en kötü senaryoya göre baktığımız için hep en yüksek değer üzerinden hesaplarız. Bahsi geçen değer tam devirde çekeceği güçtür. Şöyle örnek vereyim ki kafalarda soru işareti kalmasın

Midea All Easy Pro klimada ledler kapalı halde sadece iç ünite cross fan motoru çalışır halde çektiği güçler şunlar.

Fan %20
1727078688533.jpeg

FAn %40
1727078703549.jpeg

Fan %60
1727078716246.jpeg

Fan %80
1727078730835.jpeg

Fan %100
1727078744593.jpeg

Abi biz her zaman en kötü senaryoya göre baktığımız için hep en yüksek değer üzerinden hesaplarız. Bahsi geçen değer tam devirde çekeceği güçtür. Şöyle örnek vereyim ki kafalarda soru işareti kalmasın

Midea All Easy Pro klimada ledler kapalı halde sadece iç ünite cross fan motoru çalışır halde çektiği güçler şunlar.

Fan %20
Ekli dosyayı görüntüle 20310

FAn %40
Ekli dosyayı görüntüle 20311

Fan %60
Ekli dosyayı görüntüle 20312

Fan %80
Ekli dosyayı görüntüle 20313

Fan %100
Ekli dosyayı görüntüle 20314
şimdi taşlar oturdu usta 😀
hepsinin toplamı 100 130 watt yaparsa burada en büyük wat kompresöre düşerki oda rölantide ( anlık dereceyi koruma ) işini rahatlıkla yapar bence.

aşağıdaki grafikte 30 dk veya 40 dk ya bir kompresörün ara gazı verip odanın durumunu kontrol altında tuttuğunu gösteren grafiğide bırakmış olayım.

( yeni klima alıp sonradan okuyacak arkadaşlar için söylüyorum
bu değerler artık iklimlendirmesi tamamlanmış ve kütle sıcaklığı atılmış bir oda için geçerlidir.
yeni açılmış bir klima hangi marka ne olursa olsun kütle sıcaklığı atılmadan düşük değerler vermeyecektirki buna dış hava sıcaklığıda evin yalıtımı birçok etken dahildir klima o an ortamı veya dış basıncı ne okur bilemeyiz )

Screenshot_20240814_091254_Tapo.jpg

Birol ustam, soğutucu akışkanlar değiştikçe kompresörleri de değiştirdiler, daha düşük tüketim ile daha iyi sonuçlar elde edebiliyorlar, bu sefer BLDC olan iç ve dış ünite fan motorlarında da 24watt gibi değerlere kadar düştüler tam da senin de belirttiğin gibi. watt düştü ancak elde ettikleri güç yükseldi bu iyi oldu. Evet kesinlikle haklısın kalan kısmı ile kompresör ne yapabiliyor diyoruz fakat bir de sahada gördüğümüz gerçekler var. 140 150watt anlık tüketim ile soğutma yapar değil de, soğutulmuş oılan ortamı korumayı başaracak kadar çevrim yapabilir dersek müşterekte buluşur muyuz ne dersin? :D
Bir şeyi aralıksız ve düşük güçte yapmak hayatta teknoloji dışındaki alanlarda bile daha iyi oluyor mesela biyere koşarak dinlenerek gitmektense yürüyerek gidersek daha az yoruluruz ve daha çok yol gidebiliriz bir günde 10 saat çalışmak yerine 10 günde her gün 1 saat çalışsak daha iyi verim alırız teknoloji alanıda böyle bir cihaz motor da olsa işlemci de olsa pil bile olsa genelde düşük güçle çalısmalarda daha verimli ve uzun ömürlü oluyor elektrik olmasın fosil yakıtlı arabalarda da aralıksız yavaş gitmek daha tasarruflu oluyor mesela elektrikli arabalarda klima gibi elektrik motorlu olduğu için bir örnek vereyim bir grup fabrika verisi 540 km menzil olan elektrikli arabayla(fabrika verileri de genelde daha şişirme olur) 1078 km gitmeyi başardıklarını söylüyorlar bunu sürekli saatte 40 km ile 29 saat sürüş ile başarmışlar yani muhtemelen araba çok az dur kalk yapmıştır ve fabrika verisinin bile 2 katı sonuç çıkmış bu gerçekten büyük bir fark. Bu yüzden klimanın kendini çok kısmasının tüketim için tek etken olmasada önemli bir etken olduğunu düşünüyorum üstelik bunun konforu artırması da var.

Son düzenleme:
Bir şeyi aralıksız ve düşük güçte yapmak hayatta teknoloji dışındaki alanlarda bile daha iyi oluyor mesela biyere koşarak dinlenerek gitmektense yürüyerek gidersek daha az yoruluruz ve daha çok yol gidebiliriz bir günde 10 saat çalışmak yerine 10 günde her gün 1 saat çalışsak daha iyi verim alırız teknoloji alanıda böyle bir cihaz motor da olsa işlemci de olsa pil bile olsa genelde düşük güçle çalısmalarda daha verimli ve uzun ömürlü oluyor elektrik olmasın fosil yakıtlı arabalarda da aralıksız yavaş gitmek daha tasarruflu oluyor mesela elektrikli arabalarda klima gibi elektrik motorlu olduğu için bir örnek vereyim bir grup fabrika verisi 540 km menzil olan elektrikli arabayla(fabrika verileri de genelde daha şişirme olur) 1078 km gitmeyi başardıklarını söylüyorlar bunu sürekli saatte 40 km ile 29 saat sürüş ile başarmışlar yani muhtemelen araba çok az dur kalk yapmıştır ve fabrika verisinin bile 2 katı sonuç çıkmış bu gerçekten büyük bir fark. Bu yüzden klimanın kendini çok kısmasının tüketim için tek etken olmasada önemli bir etken olduğunu düşünüyorum üstelik bunun konforu artırması da var.
Kompresör nedir ,nasıl çalışır, soğutucu akışkanlar mekaniği nedir bilgi edinin ,sonra tartışalım. Hatta bence tartışmayalım. Baktığımız pencere aynı değil. Ben %3-5 kapasite ile çalışan bir kompresörün yaptığı işin verimine inanmıyorum. DC de olsa %30 un altındaki kapasitede soğutma sistemi verimlilik başarısızdır.

Kompresör nedir ,nasıl çalışır, soğutucu akışkanlar mekaniği nedir bilgi edinin ,sonra tartışalım. Hatta bence tartışmayalım. Baktığımız pencere aynı değil. Ben %3-5 kapasite ile çalışan bir kompresörün yaptığı işin verimine inanmıyorum. DC de olsa %30 un altındaki kapasitede soğutma sistemi verimlilik başarısızdır.
Dediğinizi kendi verdiğim örnekle destekleyebilirim mesela yürüyerek daha az yorulur daha çok yol alırız dedim ama çok yavaş yürürsek tam tersi olur(bu örnekleri verirken alakasız olduğunu biliyorum bunları derken yapmak istediğim dediğimi anlatmaya yardımcı olabilmek) yani çok kısarsa verim azalabilir ama mühendisler de bunun hesabını yapıo sınırı bırakabilir veya hesap yaparken komforu düşünerek belki daha yüksek elektrik tüketse de daha çok kısmasını kabul edebilir komfor konusu da önemli bazen komfor için kayıp vermek gerebilir mesela bazı yerlerde öğlenleri terlersin geceleri donarsın içeriye nem veya toz girmesini istemediğin için camı fazla açmazsın yada açarsın gece donarsın ama açmazsan da içerisi sıcak olur. dışarısı soğukken borulardan kalorifer sistemi gibi su geçse bile odayı soğutabilicek durumdayken daha verimsiz olsa bile kompresörün çok kısık çalışması avantaj olur yaşadığım yerde gece gündüz sıcaklık farkı fazla olduğu için bunu söyleyebiliyorum.
Daha verimsiz olsa bile kendini çok kısmak bahsettiğim şartlarda komfor için avantaj olduğu için hala çok kısmayı destekliyorum.
Haklısınız ben çok bilgili biri değilim bildiğim kadarıyla kendi düşüncelerimi söyledim.
Sizin %30 altında çalışmanın daha verimsiz sonuçlar olduğuna dair yaptığınız bir çalışma var mıdır acaba.

Dediğinizi kendi verdiğim örnekle destekleyebilirim mesela yürüyerek daha az yorulur daha çok yol alırız dedim ama çok yavaş yürürsek tam tersi olur(bu örnekleri verirken alakasız olduğunu biliyorum bunları derken yapmak istediğim dediğimi anlatmaya yardımcı olabilmek) yani çok kısarsa verim azalabilir ama mühendisler de bunun hesabını yapıo sınırı bırakabilir veya hesap yaparken komforu düşünerek belki daha yüksek elektrik tüketse de daha çok kısmasını kabul edebilir komfor konusu da önemli bazen komfor için kayıp vermek gerebilir mesela bazı yerlerde öğlenleri terlersin geceleri donarsın içeriye nem veya toz girmesini istemediğin için camı fazla açmazsın yada açarsın gece donarsın ama açmazsan da içerisi sıcak olur. dışarısı soğukken borulardan kalorifer sistemi gibi su geçse bile odayı soğutabilicek durumdayken daha verimsiz olsa bile kompresörün çok kısık çalışması avantaj olur yaşadığım yerde gece gündüz sıcaklık farkı fazla olduğu için bunu söyleyebiliyorum.
Daha verimsiz olsa bile kendini çok kısmak bahsettiğim şartlarda komfor için avantaj olduğu için hala çok kısmayı destekliyorum.
Haklısınız ben çok bilgili biri değilim bildiğim kadarıyla kendi düşüncelerimi söyledim.
Sizin %30 altında çalışmanın daha verimsiz sonuçlar olduğuna dair yaptığınız bir çalışma var mıdır acab

Sizin %30 altında çalışmanın daha verimsiz sonuçlar olduğuna dair yaptığınız bir çalışma var mıdır acaba.
Valla yapacaksanız yatırım test istasyonu kuralım. Seve seve doktora tezi yazarız.
Siz insanı makine ile karşılaştırısanız bizim bir yere varmamız mümkün değil. 2000 devirde max tork gücü olan bir otomobili ,siz ben 1000 devirde kullanıyorum daha az yakar derseniz. Biz burada susmayı tercih ederiz. Siz bilirsiniz der çekiliriz biz.
Bizim bildiğimiz , karşı tarafın anlayabildiği kadar malesef. Dahasını bilemiyoruz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri