Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Evde misafir vardı 2 saat önce gittiler 2 saattir 30 da çalıştırıyorum odayı 29 da tutuyor sürekli ve tüketim 1000w altına düşmüyor sıcaklık 28,5 olduğunda 1300 1400 lere anlık yıkıp tekrar 1000 lere geliyor teste devam ediyorum artık sıkıldım dışarı gir çık ama değişen birşey yok :) @Adem Helvacı @muhammet göl
25 tede olsa demek ki değişen birşey olmayacak mış bu seferde termostat yaparmış

Bence servis bana diyecekki bak klima kendini kısmış 1600 de başlamış 1000e kadar düşmüş hani kısmıyordu dicek ?
Bu şekilde 25 yada 26 27 de kapanmadan devam etse bile çok yakmaz mı ya sonuçta 800den aşağı inmeyecek bu makina kafam hiç almadı bunun mantığını :alala
Hadi diyelim üfleme ısısını dengede tutmaya çalışıyor yakıta etkisi çok olmazmıki
Gece 25 e almıştım sabah 7 civarı havanın dahada soğuması ile 7de başlamış şuan saat 10:20 kapanmadan devam etmiş oturma mesafesi 25° civarı klima hava çekimi 29° çıkış ısısına bakamıyorum oda 35 40° diye tahmin etsek sonuçta 380w civarı devam ederek kısmış kendini.

Ekli dosyalar

• IMG_20231128_101716.jpg
    IMG_20231128_101716.jpg
    28.1 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2023-11-28-10-23-08-42_6b56228b05e23c2a174bb38e0a9efb9f.jpg
    Screenshot_2023-11-28-10-23-08-42_6b56228b05e23c2a174bb38e0a9efb9f.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2023-11-28-10-22-48-22_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2023-11-28-10-22-48-22_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    28.4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20231128_102150.jpg
    IMG_20231128_102150.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 17
Bu şekilde 25 yada 26 27 de kapanmadan devam etse bile çok yakmaz mı ya sonuçta 800den aşağı inmeyecek bu makina kafam hiç almadı bunun mantığını :alala
Hadi diyelim üfleme ısısını dengede tutmaya çalışıyor yakıta etkisi çok olmazmıki
Gece 25 e almıştım sabah 7 civarı havanın dahada soğuması ile 7de başlamış şuan saat 10:20 kapanmadan devam etmiş oturma mesafesi 25° civarı klima hava çekimi 29° çıkış ısısına bakamıyorum oda 35 40° diye tahmin etsek sonuçta 380w civarı devam ederek kısmış kendini.
Günaydın abi.
Dün gece yatmaya gitmeden evvel bilerek anlık görüntüleri aldım.
Gece 00:00 da toplam tüketim 111kwh anlık tüketim 432watt.
Sabah 10:00 da toplam tüketim 115kwh anlık tüketim 318watt.
1701157332503.jpeg
1701157378005.jpeg

Yukarıdaki ayarlar 22 dereceye ayarlı halde 10 saatte alınan sonuçlardır.

Salonda otururken kullandığımız ayarlar ve dış ortam, iç ortam sıcaklık değerleri ile bizim kullandığımız ayar değerleri de aşağıdadır.

1701157528035.jpeg

Klimalarınızda sensör hassasiyet tolerans değerlerini de test etmenizi tavsiye ederim.
Ortamda sehpa seviyesinde ve doğrulanmış bir derece bulundurmanızı tavsiye ederim.

Ben sehpa üstüne 3 derece koydum. birisi 23.2, birisi 24.1, diğeri 25.0 derece gösteriyordu. Derecelerin de kalibrasyonu önemli dostlar buna lütfen dikkat edelim.
Bakın yukarıdaki son görselde iç ortam sıcaklığını 27 derece gösteriyor ama aslında 25 derece (Sehpa seviyesi) Çünkü o klima yukarı yoğunlaşmış sıcak havayı yorumluyor.
Dış ortam sıcaklığına 4 derece diyor ama o esnada meteoroloji 5 derece diyordu, gerçek değerleri testo datalarını 1 Aralıkta çektiğimde göreceğiz.

Günaydın abi.
Ekli dosyayı görüntüle 9931 Ekli dosyayı görüntüle 9932

Salonda otururken kullandığımız ayarlar ve dış ortam, iç ortam sıcaklık değerleri ile bizim kullandığımız ayar değerleri de aşağıdadır.

Ekli dosyayı görüntüle 9933

Klimalarınızda sensör hassasiyet tolerans değerlerini de test etmenizi tavsiye ederim.
Ortamda sehpa seviyesinde ve doğrulanmış bir derece bulundurmanızı tavsiye ederim.

Ben sehpa üstüne 3 derece koydum. birisi 23.2, birisi 24.1, diğeri 25.0 derece gösteriyordu. Derecelerin de kalibrasyonu önemli dostlar buna lütfen dikkat edelim.
Bakın yukarıdaki son görselde iç ortam sıcaklığını 27 derece gösteriyor ama aslında 25 derece (Sehpa seviyesi) Çünkü o klima yukarı yoğunlaşmış sıcak havayı yorumluyor.
Dış ortam sıcaklığına 4 derece diyor ama o esnada meteoroloji 5 derece diyordu, gerçek değerleri testo datalarını 1 Aralıkta çektiğimde göreceğiz.
Günaydın abi?
Eldeki dereceleri kontrol edebilirim ama klima dış ünite üzerindeki dereceye yapacak birşey yok sanırım ayarı vs yoktur onun dış ünite yerim biraz kuytu olduğu için fark oluyor diye düşünüyorum bende

Günaydın abi.
Ekli dosyayı görüntüle 9931 Ekli dosyayı görüntüle 9932

Ekli dosyayı görüntüle 9933

Birde Adem abi sürekli ben kısmıyor diyorum gree ye ama zan altında kalmamak adına remzi kardeşimizin kliması 24saat nasıl çalışıyor sa öyle çalışsa acaba yakıta çok etkisi olurmu sence.

Belkide bizimki ile aynı yakacak kapanıp açılsa bile :alala
Gece 00:00 dan sonra şuan saat 11e kadar benim klimada 4kw tüketmiş.

Şimdi ben yada remzi bu gree ye 800 w den kapanıyor diyoruz ama belkide oda aynı yakıtı yakacak ?

Günaydın abi?
Eldeki dereceleri kontrol edebilirim ama klima dış ünite üzerindeki dereceye yapacak birşey yok sanırım ayarı vs yoktur onun dış ünite yerim biraz kuytu olduğu için fark oluyor diye düşünüyorum bende
Abi benim de şöyle bir tezim var kendimce.
Bu klimalar çalışırken de kendilerine has bir sıcaklık üretiyor yani aslında klimanın çalışırken hissettiği soğuk ile belki de 5 metre ilerisindeki soğuk veya saıcaklık aynı değil.
O nedenle ben klimalarınkendilerinin verdiği derece değerlerini dikkate almıyorum bu nedenle profesyonel data kayıt cihazları kullanmayı tercih ediyorum.
Üfleme sıcaklığı sürekli gözümün önünde, emiş sıcaklığı da o şekilde ama üflemeyi kaydetmek yerine bu sefer sadece emişi kaydediyorum breezeless klimada, yani testo klimanın üstünde duruyor şu an.

Diğer testo portam sıcaklığını doğru versin diye salonun sol uç köşesinde resim çerçevesinin arkasında duruyor klimanın üfleme menzilini de ters yöne veriyorum klimadan çıkan sıcak havanın etkisi gerçek değerleri saptırmasın diye.
Diğer testo ise balkonda güneş görmemesi için bir saksının arkasında.
Yine de mutlaka ki güneşin etkisini hissedecektir ama onu da gmörmermiz lazım zira evimizin cephesi de güneş görünce bu da bir pozitif etki yaratıyor yani elimden geldiğince gerçek verilere erişmeye çalışıyorum.

Mesel adün ofisteki kontrollerimde baktım ki doğu cephe ile güney cephe arasında anormal bir sapma var derecelerde.
Sonra anladım sebebini, güney cephedeki pencere altındaki mermer bütün gün güneşi yemiş ısınmış, derece de saksının arkasında ama mermere değdiği için hava sıcaklığı yerine mermerin sıcaklığını veriyor nımıssız :D

Birde Adem abi sürekli ben kısmıyor diyorum gree ye ama zan altında kalmamak adına remzi kardeşimizin kliması 24saat nasıl çalışıyor sa öyle çalışsa acaba yakıta çok etkisi olurmu sence.

Belkide bizimki ile aynı yakacak kapanıp açılsa bile :alala
Gece 00:00 dan sonra şuan saat 11e kadar benim klimada 4kw tüketmiş.

Şimdi ben yada remzi bu gree ye 800 w den kapanıyor diyoruz ama belkide oda aynı yakıtı yakacak ?
Şartlar eşit sayılır aslında ikimizde gece 12-7:30 arası çalıştırıp test mi etsek bugün :)

Şartlar eşit sayılır aslında ikimizde gece 12-7:30 arası çalıştırıp test mi etsek bugün :)
Benimkisi 10 Kasım dan beridir 24 saat açık zaten
Ama istersen 1saat kapatır tekrar açarım
Sonuç olarak senin oda da benim odada eşyalar sıcak olacak ve kütle ısı kaybı olmayacak
Sende kombi var benimde klima sürekli açık dediğin gibi herşey eşit hava durumu bile eşit ?
Hatta oda metrekare de eşit
Bakalım gece 12 sabah 7 arası ne yakacak ikiside

Benimkisi 10 Kasım dan beridir 24 saat açık zaten
Ama istersen 1saat kapatır tekrar açarım
Sonuç olarak senin oda da benim odada eşyalar sıcak olacak ve kütle ısı kaybı olmayacak
Sende kombi var benimde klima sürekli açık dediğin gibi herşey eşit hava durumu bile eşit ?
Hatta oda metrekare de eşit
Bakalım gece 12 sabah 7 arası ne yakacak ikiside
Kombi açık abi benim oda sıcaklığı 22 derece falan akşam test edelim kapı kapalı olacak dimi :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri