Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Emiş ve üfleme İnfrared Termometre masa üstü saat ? dış ortam kendi Termometresi klimanın. ?
Şimdi bende iki tane prob taktım onu gözlüyom?
Yalnız şunu söyleyebilirim problar benim küçük termometre den daha hızlı tepki veriyor

Aux yazandada prob takılı onun adını değişmeye izin vermiyor
Şuan evdeki küçük termometre nin kendine gelmesini bekliyorum 10sn. Bir tepki verip düşüyor
Screenshot_2023-11-30-20-12-07-38_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
IMG_20231130_201744.jpg

Panoda 1597KW okudum akşam 8 de aldığım değerler sabah 8de bakalım ne yakıyoruz. ? 12 saatlik Buzdolabı 2 saatlik TV 1 Saatlik Çay Isıtıcı bunları düşeriz. ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231130_201521.jpg
    IMG_20231130_201521.jpg
    33.3 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20231130_201742.jpg
    IMG_20231130_201742.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20231130_201232.jpg
    IMG_20231130_201232.jpg
    42.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20231130_202003.jpg
    IMG_20231130_202003.jpg
    26.6 KB · Görüntüleme: 10
Şimdi bende iki tane prob taktım onu gözlüyom?
Yalnız şunu söyleyebilirim problar benim küçük termometre den daha hızlı tepki veriyor

Aux yazandada prob takılı onun adını değişmeye izin vermiyor
Şuan evdeki küçük termometre nin kendine gelmesini bekliyorum 10sn. Bir tepki verip düşüyor
Ekli dosyayı görüntüle 10033Ekli dosyayı görüntüle 10034
sonuçlar iyi bana göre oda derecesini ve pc nin probları yeterince dakikada bekledim diye düşünüyorum.

ama @Adem Helvacı abi aynı kalınlıkta kabloya 3 yada 2.5mt ek yaparsam dengesi bozulur mu acaba bu problarin burdan ötesi elektronik teknik bilgiye ihtiyaç duyduğu için buraya kadar ilerleyebildim.

eğer onay verirsen kabloyu ekleyip probun birini klima emiş birini de çıkışa sabitleyim diyorum

Önümüz kış böylelikle test yada ihtiyaç halinde elimin altında olmuş olur tek fark pc açık olunca bakabilirim oda mesele değil en azından doğru ölçüm yapıyor diye düşünüyorum.

evdeki termometre ye göre bayada hızlı tepki veriyor elimle ısıtıp soğutup denedim anında görüyor?

Biostan da test ettim sonuç bu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

IMG_20231130_203721.jpg
IMG_20231130_203847.jpg

Son düzenleme:
sonuçlar iyi bana göre oda derecesini ve pc nin probları yeterince dakikada bekledim diye düşünüyorum.

ama @Adem Helvacı abi aynı kalınlıkta kabloya 3 yada 2.5mt ek yaparsam dengesi bozulur mu acaba bu problarin burdan ötesi elektronik teknik bilgiye ihtiyaç duyduğu için buraya kadar ilerleyebildim.

eğer onay verirsen kabloyu ekleyip probun birini klima emiş birini de çıkışa sabitleyim diyorum

Önümüz kış böylelikle test yada ihtiyaç halinde elimin altında olmuş olur tek fark pc açık olunca bakabilirim oda mesele değil en azından doğru ölçüm yapıyor diye düşünüyorum.

evdeki termometre ye göre bayada hızlı tepki veriyor elimle ısıtıp soğutup denedim anında görüyor?Ekli dosyayı görüntüle 10042Ekli dosyayı görüntüle 10043
Senin imkanlar geniş ?

Üst kat 43m² topluyor bu değerleri yakalamak için sağlam kW tükettim. Bakalım rölanti devirde 12binlik midea ne tüketecek. ? Bizim zevklerde başka canım. ?
Helal olsun hocam bu şekilde uğraş vermeniz çok güzel.

bende imkan çok ama aklım bazı şeylere yetmiyor
Daha exeli bile ileri seviyede kullanamıyorum oda imkanları boşa çıkarıyor pc var oyun bile
oynayamıyorum tek yaptığım film izlemek ve nette gezinmek aslında onuda öğrenirim de işten güçten anca vakit buluyorum işe git yorul gel aileye vakit ayır geri kalan kısımlarda uğraşıyorum böyle değişik şeylerle.

Helal olsun hocam bu şekilde uğraş vermeniz çok güzel.

bende imkan çok ama aklım bazı şeylere yetmiyor
Daha exeli bile ileri seviyede kullanamıyorum oda imkanları boşa çıkarıyor pc var oyun bile
oynayamıyorum tek yaptığım film izlemek ve nette gezinmek aslında onuda öğrenirim de işten güçten anca vakit buluyorum işe git yorul gel aileye vakit ayır geri kalan kısımlarda uğraşıyorum böyle değişik şeylerle.
Teşekkür ederim ? Kimi kahvede taş dizer mutlu olur bizde böyle mutlu oluyoruz ?

Aynen Muğla burası genelde yağış yüksek
Havayı oyuzden sordum evet normal hocam nem+yağmurlu hava aşırı yoğuşma yapıyor oda fazla su atıyor şuan burada kuru soğuk var benim ünite kuru ama yağmur olunca epey su atıyor
Bu video Kasım 26 yağmurlu günde çekmiştim

Önceleri altında büyük kova vardı kovayı boşaltmak tan bıktım sonra uzunca bir drenaj hortumu bağlayıp önce ağaç dibine verdim baktım ağaç telef olacak sonra mahalleye kadar verdim kurtuldum ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Havayı oyuzden sordum evet normal hocam nem+yağmurlu hava aşırı yoğuşma yapıyor oda fazla su atıyor şuan burada kuru soğuk var benim ünite kuru ama yağmur olunca epey su atıyor
Bu video Kasım 26 yağmurlu günde çekmiştim

Önceleri altında büyük kova vardı kovayı boşaltmak tan bıktım sonra uzunca bir drenaj hortumu bağlayıp önce ağaç dibine verdim baktım ağaç telef olacak sonra mahalleye kadar verdim kurtuldum ?
Çalışma sesi bile aynı ? nokta atışı diyebiliriz.?

Peki ara sıra sistem kontrolü yapıyor musunuz? ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231130_215207.jpg
    Screenshot_20231130_215207.jpg
    14.7 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20231128_034749.jpg
    Screenshot_20231128_034749.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 10
Peki ara sıra sistem kontrolü yapıyor musunuz? ?
Evet genelde elektrik dalgalı olunca bakıyorum

bizim buralarda haftada 2 3kez elektrik sapıtıyor

baktığım Zaman hemen klima algılıyor electiric limit frekansı şeklinde
aynı zamanda arada bakarım genelde 118 ok gösterir elektrikte sorun yoksa
Az önce de baktım resimdeki gibi şuan
Screenshot_2023-11-30-22-56-38-70_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg

Teknosaya gittim son kalan P100 modelini 230 tl ye aldım. Yetmezse ileride P110 a geçiş yaparız.

Aaah ah durduk yere akıllı prize sahip olduk. P100 de enerji takip özelliği yok. Haberiniz olsun.

Çok aldatıcı bir isimlendirme ve model benzerliği var.
Enerji takip özelliği yok ne demek abi enerji dediğin amper mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri