Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu bana :)
Olmamııı bir bakışın yeter abi ?
Adem abi dünden beridir follow me parametre li kombine kullanıyom müthiş birşey ya?

Set 24° yapmıştım gece kumandayı biraz yere tabana doğru bıraktım min 24° max 26° görecek şekilde sabaha kadar kapanmamış.
sabah bir baktım TV hizası 29.9 oturma 27.5 taban 26°
yalnız üfleme set 24° te olsada yatmadan evvel 46° altına düşüremedim muhtemelen oyuzden 30° a dayanmış termometre

yalnız sürekli tüketim watt değeri 350 400 arası acaba üfleme ısısını follow me aktif ken dahada nasıl düşürebilirim.

Son düzenleme:
Olmamııı bir bakışın yeter abi ?
Adem abi dünden beridir follow me parametre li kombine kullanıyom müthiş birşey ya?

Set 24° yapmıştım gece kumandayı biraz yere tabana doğru bıraktım min 24° max 26° görecek şekilde sabaha kadar kapanmamış.
sabah bir baktım TV hizası 29.9 oturma 27.5 taban 26°
yalnız üfleme set 24° te olsada yatmadan evvel 46° altına düşüremedim muhtemelen oyuzden 30° a dayanmış termometre

yalnız sürekli tüketim watt değeri 350 400 arası acaba üfleme ısısını follow me aktif ken dahada nasıl düşürebilirim.
Tam da senin belirttiğin gibi ben de follow me açıkken tüketim verisinin doğal olarak daha yüksek olduğunu farkettim ama tolerans değeri daha stabil çalışıyor.
Diğer yandan baktım ki mevcut koşullarda benim klima şimdilik 23 e ayarlı odayı nasılsa 25 yapıyorken hiç ellemedim yani 350 400 watt arasında gidip gidip geliyor kafasına göre.

Tüketim verisinin düşmesi, ısı kaybının önüne geçilmesine bağlı olur.

Tam da senin belirttiğin gibi ben de follow me açıkken tüketim verisinin doğal olarak daha yüksek olduğunu farkettim ama tolerans değeri daha stabil çalışıyor.
Diğer yandan baktım ki mevcut koşullarda benim klima şimdilik 23 e ayarlı odayı nasılsa 25 yapıyorken hiç ellemedim yani 350 400 watt arasında gidip gidip geliyor kafasına göre.

Tüketim verisinin düşmesi, ısı kaybının önüne geçilmesine bağlı olur.
Bir nevi mantıken klimada haklı aslında bize göre davran komutu veriyoruz
Birde 23 22 deneyim bakalım bu gece ?
Yine çok sıcak olursa artık kararı klimaya bırakıp follow me kapatırım ozaman en azından üfleme ısısını kendisi düşürür 370 400w ile 46° üfleme yapması da ayrı bir güzellik ?
Bu arada dün denemeler esnasında klimayı kapatmıştım tekrar 26 da açtım odada sogmustu 62° 63° üflemeyi zorladı 30° setlemedigim halde ? daha kompresör 1120w idi max değeri görse demekki 65 68° arası gidecek

Bir nevi mantıken klimada haklı aslında bize göre davran komutu veriyoruz
Birde 23 22 deneyim bakalım bu gece ?
Yine çok sıcak olursa artık kararı klimaya bırakıp follow me kapatırım ozaman en azından üfleme ısısını kendisi düşürür 370 400w ile 46° üfleme yapması da ayrı bir güzellik ?
Bu arada dün denemeler esnasında klimayı kapatmıştım tekrar 26 da açtım odada sogmustu 62° 63° üflemeyi zorladı 30° setlemedigim halde ? daha kompresör 1120w idi max değeri görse demekki 65 68° arası gidecek
Abi bak, burada aslında size saçma gelebilir fakat olayın sosyolojik ve psikolojik boyutuna da bakmak lazım.

Şimdi bu ülkenin insanı yıllarca antin kuntin klimaları 30 da ayarlayıp ısınamamış ve dolayısı ile bilinçaltında hep ısınabilmek için rakamı yükseltmesi gerektiği işlenmiş bir millet. Biz SICAK ve SOĞUK kavramlarında halen konunun RAKAM kısmına takılı kalıyoruz ve genel anlamda bakıyorum bizim yaz cehennem sıcağında 27 de klima kullanmamızla dalga geçildiğini görüyorum mesela, çünkü bu insanlar yıllarza zorçelik veya kestel gibi markaların klimalarını 18 16 gibi değerler yapıp saatler sonra ancak soğuyabilmiş insanlar olduğu için orada yazan değer kadar zannediyor içerideki soğukluğuğu veya sıcaklığı.

Yani bizim oturma alanlarımız klimanın RAKAM yazdığı yerdeki değer kadar olmadığı ama insanımız orada hep o rakamı gördüğü için ısınmayı 30, soğumayı 18 olarak zihnine yazmış bir kere.

Ben 23 de kullanıyorum ve her gün kıymetli eşimin ''Çok sıcak'' diyerek koltuk değiştirmesini izliyorum. İçerisi GERÇEK 25 derece olduğu için hakikaten bizi rahatsız ediyorç Abiler düşünsenize yahu harbidenbizler Haziran ayında evlerimizin içerisi 26 27 derece olduğu için vantlatör çalıştırmıyormuyuz yahu?

Yani olayın rakamsal ve bilinçaltı kısmını çözmek , klimada yazan yerine gerçek değerlere bakmak gerektiğini topluma yaymamız lazım.

@REMZİ96 dostum parametre fan kapalı şekilde daha güzel oluyor dediğin gibi.

Aslında haksızlık etmeyeyim eksi yanları yok rahatlığı bir kenara termostat sonrası yüksek watları görme işi de kalmadı belirli bir düzlükte ilerliyor klima.

Fan açıkken her ne kadar havayı yukarıda çevirmiş olsada ah o fizik yasaları varya fikrimce oda ısısına bile eksi yazarmış şuan mesela fan kapalı iken hava dönmediği için ısıyı da koruyor ve serinlik hisside ortadan kalkmış oluyor.

Birde üstüne çorapsız ayaklarım üşümez oldu :hihi
Beni hisset özelliğini de kışın çok soğuk günlerde kullanırım mis mis?
Bugün denedimde follow me fin hamamı olmuş oda hazır sabah fırça yedik hanım dan:kiskis

Haa sobaaa ha midea alın aldırın abi ?

zorçelik veya kestel
Şurada koptum be abi :kop
Mesajına tamamen gönülden katılıyorum abi

Burada aslında aşırı mesaj yazıyorum klima ile ilgili ama bir yandan da belki insanlar görürde fikir edinir bilinçlenir diye düşünüyorum hemde ortam dan ayrılmak zor yaw burada ortamımız süper vakitim güzel geçiyor?

Elimden de geldiğince kendi menfaatim olmasa bile çevremde anlatmaya çalışıyorum çöre çöpe para vermen diye ama işte anlayan anlıyor anlamayan da sonradan pişman oluyor ?

Neden menfaat dedim sözüm ona bazı insanlar öneri yapınca altında birşey arıyor ?
Ama Sonuç aynı pişmanlık ile sonuçlanıyor bu hiç değişmiyor.

Son düzenleme:
Sorma abi ya geçen yine fırça yedik sanki bizim oda laboratuvar ortamı rahat bırak şu klimayı diyordu :kop
O klimaya taktığın kabloyuda misafirlerin çocukları koparırsa görürüm ben seni diyordu :hihi
Neden bütün bu söylemler bana çok tanıdık geldi acaba :kop

evde uzay mekiği gibi klima var ama sağından dolundan kablolar sarkıyor, tepesinde sürekli ışık flash yapan bir alet duruyor vs.

Geçen gün hatun ''Bu klima niye durup durup ışık atıyor'' diyordu :D

Testo cihazının ledi ''ben çalışıyorum ölmedim' demek amacı ile 10 saniyede bir flash atıyor, ledi de tavana doğru baka halde yerleştirmişim sürekli ışık atıyor nımıssız :kiskis

Neden bütün bu söylemler bana çok tanıdık geldi acaba :kop

evde uzay mekiği gibi klima var ama sağından dolundan kablolar sarkıyor, tepesinde sürekli ışık flash yapan bir alet duruyor vs.

Geçen gün hatun ''Bu klima niye durup durup ışık atıyor'' diyordu :D

Testo cihazının ledi ''ben çalışıyorum ölmedim' demek amacı ile 10 saniyede bir flash atıyor, ledi de tavana doğru baka halde yerleştirmişim sürekli ışık atıyor nımıssız :kiskis
:kop Saaa benzemeye başladık abiii ?

Nasip olurda ev alırsam yada başka odaya klima ihtiyaç olursa bre gözüme kestirdim yapısı çok hoşuma gidiyor.

Testolara epeydir bakiyomda pahalı yaw ama çok güzel aletler ?

Bayağı bir şeyler yazılmış tartışılmış
Ben sizi bir konuda uyarayım. R32 ve R290 soğutucu akışkanlar bunların dışında üretilen sistemlere koymayın, koymayı da düşünmeyin. Bu gazlar yanıcıdır. Bunların kompresör vs iç yapısı elektrik bobin izole, bağlantı vs sistemler güvenlik önlemi üst düzeydir. R32 açık alanda tutuşmuyor. Ama kapalı ve basınçlı ortamda bombadır. Heleki R290 çok daha da tehlikeli. Şu an bir çok R290 lı sistemler ihracat ithalat işlerinde içine gaz, komadan Sevk ediliyor. O derece güvenlik gerekli.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri