Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Abi hayır benim cihaz gtech benim cihazın 800w altında kapanma olayını test edecek cihazın adı cheaker mış pazartesi salı elinde olurmuş adamın
Onun adı CHECKER anlamı denetleyici demek. Dianostic gibi bir cihaz muhtemel ama dediğim gibi ondan bize fayda çıkmaz çünkü o gelen aleti kullanacak kişinin varlığından şüpheliyim. Alet gelecek çok basit bir şey değilse altını üstünü inceleyip vay beee adamlar ne cihaz yapmış diyip bir kurcalayalım ne gibi özellikleri var diyecekler gerisini sen düşün. Ha keza arızanın veya sorunun ne olduğunu buldular diyelim. Yazılımla mı düzelecek donanım değişikliği ile mi. Yazlılım ileyse bir ihtimal uzaktan güncelleme alırmı benim düşüncem hayır. Donanımdan kaynaklı ise zaten o zaman sıkıntı.

Enerji tasarruf modu var ama ne hikmet ise sadece soğutma modunda çalıştırılabiliyor.
Midea da gear başka markalarda farklı isimler ile manuel kompresör hızını sabitlebiliyorsun %25-50-75-100 gibi ama g-tech de yok.
Mesala kardeşim evine ısı pompası yapmak için sıfır 24000 lik baymak klima aldı onda bile var bu sistem. 24000 lik klima %25 lik ayarda 350w ı yukarı geçmiyor. Düşün 24000 BTU luk klima.

Bizim Check er bu ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231207_131930.jpg
    IMG_20231207_131930.jpg
    16.6 KB · Görüntüleme: 13
Onun adı CHECKER anlamı denetleyici demek. Dianostic gibi bir cihaz muhtemel ama dediğim gibi ondan bize fayda çıkmaz çünkü o gelen aleti kullanacak kişinin varlığından şüpheliyim. Alet gelecek çok basit bir şey değilse altını üstünü inceleyip vay beee adamlar ne cihaz yapmış diyip bir kurcalayalım ne gibi özellikleri var diyecekler gerisini sen düşün. Ha keza arızanın veya sorunun ne olduğunu buldular diyelim. Yazılımla mı düzelecek donanım değişikliği ile mi. Yazlılım ileyse bir ihtimal uzaktan güncelleme alırmı benim düşüncem hayır. Donanımdan kaynaklı ise zaten o zaman sıkıntı.

Enerji tasarruf modu var ama ne hikmet ise sadece soğutma modunda çalıştırılabiliyor.
Midea da gear başka markalarda farklı isimler ile manuel kompresör hızını sabitlebiliyorsun %25-50-75-100 gibi ama g-tech de yok.
Mesala kardeşim evine ısı pompası yapmak için sıfır 24000 lik baymak klima aldı onda bile var bu sistem. 24000 lik klima %25 lik ayarda 350w ı yukarı geçmiyor. Düşün 24000 BTU luk klima.
Abi aslında gear modu midea serisinde dede sadece soğutma da çalışıyor gtech nasıl ise midea da aynı şuanda gear modu
sizin klimalar da bence donanım dan ziyade yazılım algoritması sorunu var
Bence Türkiye deki çoğu gree de bu şekilde dedir aklıma hatalı ürünleri mi yolluyor lar acaba diye geliyor da sonradan mantıksız geliyor ?
İki kişiden birinde bu kısma sorunu var

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231128_074033.jpg
    Screenshot_20231128_074033.jpg
    26.8 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20231128_034749.jpg
    Screenshot_20231128_034749.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20231127_223147.jpg
    Screenshot_20231127_223147.jpg
    27.5 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20231127_222443.jpg
    Screenshot_20231127_222443.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20231127_192321.jpg
    Screenshot_20231127_192321.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20231127_192248.jpg
    Screenshot_20231127_192248.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 12
Eveeet geldik G-TECH verilerine. Daha öncede yazmıştım zemin sıcaklığını ölçen prob kablolu olduğundan dolayı üfleme sıcaklığından etkileniyor diye aşağıdaki grafikte de görülüyor.
Nerdeyse tam 3 saatlik çalışma verisi her saniye veri alındı. Bundan daha detaylı alınamaz sanırım :hihi:hihi
TURUNCU çizgi üfleme sıcalığı. Yüksek kısımlar fan düşük veya orta kademe, düşük kısımlar fan yüksek kademe.
NOT: fan otomatik te ben müdahale etmedim.
MAVİ emme hava sıcaklığı
AÇIK MAVİ zemin sıcaklığı diye topladım ama veriler yanlış. Fan hızlanınca artmış fan yavaşlayınca azalmış. Buda üfleme sıcaklığıncan etkilendiğini gösteriyor. Yani odanın gerçek zemin sıcaklığı değil.

GRAF.JPG

AŞAĞIDA DA meraklıları için excel dosyası.

Eveeet geldik G-TECH verilerine. Daha öncede yazmıştım zemin sıcaklığını ölçen prob kablolu olduğundan dolayı üfleme sıcaklığından etkileniyor diye aşağıdaki grafikte de görülüyor.
Nerdeyse tam 3 saatlik çalışma verisi her saniye veri alındı. Bundan daha detaylı alınamaz sanırım :hihi:hihi
TURUNCU çizgi üfleme sıcalığı. Yüksek kısımlar fan düşük veya orta kademe, düşük kısımlar fan yüksek kademe.
MAVİ emme hava sıcaklığı
AÇIK MAVİ zemin sıcaklığı diye topladım ama veriler yanlış. Fan hızlanınca artmış fan yavaşlayınca azalmış. Buda üfleme sıcaklığıncan etkilendiğini gösteriyor. Yani odanın gerçek zemin sıcaklığı değil.

Ekli dosyayı görüntüle 10314

Abi eline sağlık süper çalışmaların var
exelde senin gibi grafik haline getiripte voltcraft verilerini kullanamadim birtürlü exelin hangi sürümü kullanıyorsun.
Birde sizin gtech lerin iç ünite sensör evaporatör üzerinde mi yandamı?

Bir gelsinler abi haftaya bakalım ne sonuç çıkacak

MAVİ emme hava sıcaklığı

Şuan işlerindeyim abi eve geçince detaylı inceleyeyim :)

İ fell modu klima ortam sıcaklığını klima üstündeki sensörden değil kumanda üstündeki sensörden algıyarak çalışması
Ben şahsen kantin kuntin modlar ile hiç uğraşmadım 25 yıldır. Klimayı açarım, termostatı belli bir kullanım alışkanlığında set ederim, bir daha ellemem sezon boyunca. Klima bilir işini.
Panasonic Ethrea kumanda da yok yok. Hiç birini kurcalamadım. Bir ara wifi yi kullanıyordum. Şimdi yeni telefona onu bile yüklemedim.
Kasım 20, start verdik klimaya, Nisan sonuna kadar devam, elleşmem

Son düzenleme:
Ifeel modu aslında ilk kullanan ME idi. Ifeel benim kullanım alışkanlığı kaydet anlamında idi.
Şimdi Gree nin USER Manuel inceledim, ifeel tuşunu Flow me gibi kullanmış. Benim bildiğim tanımlamaya göre biraz, yanlış olmuş.
Kumanda dan ısıyı takip et olmuş. Tabi kumandayı sürekli görmedi gerekiyor cihaz.
Screenshot_2023-12-07-16-40-51-492_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
Screenshot_2023-12-07-16-46-28-520_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg

MAVİ emme hava sıcaklığı

@REMZİ96
Üfleme sıcaklığını en fazla 54.75 derece olarak ölçmüş. Ve tam 1 saat 40 dakika sonra stabil üfleme moduna geçmiş. Öncesi grafikte dalgalı halde görünüyor. Ama bu süre zarfında 1400w vatlara kadar çıktı 800 watt ın altına hiç inmedi ve durmadı da. 3 saatlik tüketimin ortalaması 900 watt

Ben şunu farkettim çok nazlı bir algoritma yönetiyor. En ufak farklılıkta sapıtıyor. Uzun denebilecek sürede stabil hale gelip değerleri düşürüyor sanırım.

Ifeel modu aslında ilk kullanan ME idi. Ifeel benim kullanım alışkanlığı kaydet anlamında idi.
Şimdi Gree nin USER Manuel inceledim, ifeel tuşunu Flow me gibi kullanmış. Benim bildiğim tanımlamaya göre biraz, yanlış olmuş.
Kumanda dan ısıyı takip et olmuş. Tabi kumandayı sürekli görmedi gerekiyor cihaz. Ekli dosyayı görüntüle 10321Ekli dosyayı görüntüle 10322
Bir nevi kaydet demekte beni takip et demek gibi oluyor abi geçen gece denedim ben 24° setlememe rağmen sabah 30a dayanmış oda hamam olmuş tek oda çok soğuk günlerde güzel iş görür.

@REMZİ96
Üfleme sıcaklığını en fazla 54.75 derece olarak ölçmüş. Ve tam 1 saat 40 dakika sonra stabil üfleme moduna geçmiş. Öncesi grafikte dalgalı halde görünüyor. Ama bu süre zarfında 1400w vatlara kadar çıktı 800 watt ın altına hiç inmedi ve durmadı da. 3 saatlik tüketimin ortalaması 900 watt

Ben şunu farkettim çok nazlı bir algoritma yönetiyor. En ufak farklılıkta sapıtıyor. Uzun denebilecek sürede stabil hale gelip değerleri düşürüyor sanırım.
Sizinki Max kaç derece üfleme yaptı abi

Sizinki Max kaç derece üfleme yaptı abi..
54.75 dereceyi görmüş önemli olan ateş üflemesi değil verimli ısı transferi. Önceki DAIKİN paylaşımımda dikkat ettiysen iç ünite zemindeydi boru 83 derece gösterirken üfleme 48 dereceyi görmedi. Üfleme sıcaklığı içine aldığı hava sıcaklığı, fan hızı ve akışkan gaz sıcaklığı ile alakalı. İç ünite sensörünü kandırıp fanıda en ölü hıza indirsem muhmetemel 70-80 derece sıcaklığı görürüz.

Fan hızına göre emdiği hava sıcaklı ile üflediği hava sıcaklığı arasındaki fark önemli.

54.75 dereceyi görmüş önemli olan ateş üflemesi değil verimli ısı transferi. Önceki DAIKİN paylaşımımda dikkat ettiysen iç ünite zemindeydi boru 83 derece gösterirken üfleme 48 dereceyi görmedi. Üfleme sıcaklığı içine aldığı hava sıcaklığı, fan hızı ve akışkan gaz sıcaklığı ile alakalı. İç ünite sensörünü kandırıp fanıda en ölü hıza indirsem muhmetemel 70-80 derece sıcaklığı görürüz.

Fan hızına göre emdiği hava sıcaklı ile üflediği hava sıcaklığı arasındaki fark önemli.
Evet gördüm abi
Sizin iç ünite sensör yeriniz ile alakalı olabilir mi acaba bazı termostat durumları
Bende bazı denemeler yaptım iç ünite sensör yerini ama aşırı dengesizlik oluyor bu seferde

Evet gördüm abi
Sizin iç ünite sensör yeriniz ile alakalı olabilir mi acaba bazı termostat durumları
Bende bazı denemeler yaptım iç ünite sensör yerini ama aşırı dengesizlik oluyor bu seferde
@İRFAN abi epey bir Mitsubishi klima iç ünite videosu izledim adamların iç ünitelerinde evap üzerine takılı sensör göremedim bu adamlar sensörü nereye takıyorda tutarlı oluyor acaba

Bizim yada çoğu klimalarda iç ünite sensörü resimdeki gibi evapta sabit yada yan tarafında
Japonlar neden üzerine koymazki

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-12-07-18-59-10-34_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    Screenshot_2023-12-07-18-59-10-34_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    56.9 KB · Görüntüleme: 13
23⁰ set otomatik fan değeriyle Klima istenilen ortam sıcaklığına ulaştığında üfleme sıcaklığını 35⁰ civarlarında sabit tutuyor. Benim anladığım istenilen sıcaklığa geldiğinde harcadığı enerjiyi minimize ediyor. Klimanız bu değerlere yaklaştığında ölçüm cihazı minimum kaç watt gösteriyorsa bunun altına inmiyor demektir. Ben mantık olarak böyle görüyorum yanılıyor muyum? ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri