Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

23⁰ set otomatik fan değeriyle Klima istenilen ortam sıcaklığına ulaştığında üfleme sıcaklığını 35⁰ civarlarında sabit tutuyor. Benim anladığım istenilen sıcaklığa geldiğinde harcadığı enerjiyi minimize ediyor. Klimanız bu değerlere yaklaştığında ölçüm cihazı minimum kaç watt gösteriyorsa bunun altına inmiyor demektir. Ben mantık olarak böyle görüyorum yanılıyor muyum? ?
Olabilir abi bende 3gundur üfleme sıcaklığı üzerinde deneme yapıyorum düşürmek için bakalım ne olacak

Ben şahsen kantin kuntin modlar ile hiç uğraşmadım 25 yıldır. Klimayı açarım, termostatı belli bir kullanım alışkanlığında set ederim, bir daha ellemem sezon boyunca. Klima bilir işini.
Panasonic Ethrea kumanda da yok yok. Hiç birini kurcalamadım. Bir ara wifi yi kullanıyordum. Şimdi yeni telefona onu bile yüklemedim.
Kasım 20, start verdik klimaya, Nisan sonuna kadar devam, elleşmem
Hangi şehirde yaşıyorsun abi :)

Ekli dosyalar

• IMG_1561.jpeg
    IMG_1561.jpeg
    50.6 KB · Görüntüleme: 11
@İRFAN abi epey bir Mitsubishi klima iç ünite videosu izledim adamların iç ünitelerinde evap üzerine takılı sensör göremedim bu adamlar sensörü nereye takıyorda tutarlı oluyor acaba

Bizim yada çoğu klimalarda iç ünite sensörü resimdeki gibi evapta sabit yada yan tarafında
Japonlar neden üzerine koymazki
Birçok konuda tam bilgim yok. Ama sadece klima özelinde değil tüm sınırlı bilgilerim ile yorumlarsam; iş o kadar karışık ki anlatması baya zor. Sensörün yerini değiştirince sapıtıyor olması sensörün yerine göre içindeki programı yazıyorlar ondan dolayı. Ayrıca dikkat edersen evap dan bir miktar uzakta ve önünde buda özellikle ısıtma modunda ne kadar fan hava emme olayını gerçekleştirse de ısınan borular aynı soba gibi çevreye ısı yayıyor bunun etkisinden uzakta tutulacak en iyi konumu seçiyorlar. Mitsubishi lerde illa bir yerde sensör vardır bir ihtimal direk boru üzerinden de ölçebilirler. Nasıl dersen adamlar o kadar kafa kırık ki gelen akışkanın miktarı ile sıcaklığındaki fark tan oda ısısını tahmin eden veya bulan algoritma yapmış olarabilir ama bu bence çok uçuk bir ihtimal. İlla sokuşturmuşlardır bir kenara. Bazen ünite üzerindeki bilgi ekranına ekleyebiliyorlar veya vifi var ise wifi modülüne entegre olabiliyor. Bilindik şeyler bunlar.

@REMZİ96
Üfleme sıcaklığını en fazla 54.75 derece olarak ölçmüş. Ve tam 1 saat 40 dakika sonra stabil üfleme moduna geçmiş. Öncesi grafikte dalgalı halde görünüyor. Ama bu süre zarfında 1400w vatlara kadar çıktı 800 watt ın altına hiç inmedi ve durmadı da. 3 saatlik tüketimin ortalaması 900 watt

Ben şunu farkettim çok nazlı bir algoritma yönetiyor. En ufak farklılıkta sapıtıyor. Uzun denebilecek sürede stabil hale gelip değerleri düşürüyor sanırım.
Test çok detaylı abi ama neden hiç kapanmamış onı onu anlamadım bide 900w saatlik tüketim dimi 3 saate 2,7 kwh yani

Test çok detaylı abi ama neden hiç kapanmamış onı onu anlamadım bide 900w saatlik tüketim dimi 3 saate 2,7 kwh yani
Aynen 2.7 kw. Benim görüşüm daha 900w üzeri dolandığı için üfleme stabil olsa bile emme sıcaklığı fark edersen sürekli dalgalı. Bu durmda daha yol var diyip 800w ve altına inme durumu söz konusu değil diyerek kaptmadı kanımca. 800w ları kısa bir süre gördüm ama testin ilk 3 te 1 lik kısmındaydı. Vites yükseltip düşürerek doğru değeri bulmaya çalışıyor ama bu esnada ocağımıza İNCİR TARLASI dikiyor. 3 saatte 2.7 kw nedir arkadaş. Nerdeyse günde 24 kw

Aynen 2.7 kw. Benim görüşüm daha 900w üzeri dolandığı için üfleme stabil olsa bile emme sıcaklığı fark edersen sürekli dalgalı. Bu durmda daha yol var diyip 800w ve altına inme durumu söz konusu değil diyerek kaptmadı kanımca. 800w ları kısa bir süre gördüm ama testin ilk 3 te 1 lik kısmındaydı. Vites yükseltip düşürerek doğru değeri bulmaya çalışıyor ama bu esnada ocağımıza İNCİR TARLASI dikiyor. 3 saatte 2.7 kw nedir arkadaş. Nerdeyse günde 24 kw

Set kaçtı abi bu durumda ve oda kapısı kapalımıydı

Abi p115 p110 dan daha mı iyi fiyatı baya ucuz şuan ve satıcısıda hepsiburada

Tp-Link Tapo P115(1-PACK), Mini Akıllı Wi-Fi Soketi, Enerji Izleme

@muhammet göl
Ben bir fark göremedim tasarım harici aynı diye biliyorum
Yine bir sende bak istersen olaki gözümden kaçmış birşey olabilir
Screenshot_2023-12-07-22-52-27-11_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 10342
İkiside aynıysa fiyatı uygun bence alınabilir şuan alsam mı bitane kalsın evde yedek :)

Ekli dosyayı görüntüle 10342
Bu aletlerden lazım ama aklımdaki düzen için bi en az 3 adt olmalı belki daha fazla. Ama kontrol otomasyona bağlanabilir bir düzen gerek. Bunlara benzer iş yapan PZEM 004T kartlar var onlara kafam takılıyor. Daha karar veremedim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri