Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 342
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 338
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 329
1080p de 120hz demiş zeten arkadaş 50 değil o kadar da değil ps için cihazı bu kadar da düşürmeyin herkes ps oynıyor değil lakin doğru bilgiler olmalı kesinlikle katılıyorum fakat cihazın görüntü performansı bence gayet iyi tv ve youtobe vs için birkaç problem var olup olmadığına emin değilim ama varsa yazılım ekibi çözerse bu fiyata gayet parasının tv si olduğunu düşünüyorum şahsen.Avatar 10 bit hdr video 7gb olağan üstü seyir verdi diyebilirim takılma vs hiç olmadı usb üzerinden fakat online izlerken memc orta seçilmişken youtobe de stream sırasında takılmalar var buçözülmeli ya da micro dimming tam işelevi oryaya çıkarmalı bunlar düzelirse harika olacak,4k 120 hrz oyunla hekesin işi olmuyor fakat olanların en az 45,55, 60 bin c745 modeline bir bakması lazım onda 2.1 4k 120 hrz gerçek tarama hızı var diye biliyorum ama çok gerekli değil herkesçe biz Arçelik servisinden ve yazılım ekibinden dillendiren sorunları kontrol edip acil çözmesini -hatta bu forma katılabilirler-bekliyoruz.Yerli kazansın ama o böylede lafla da olmıyor beklentiler çok önemli hayal kırıklıkları ya da destek çok önemli o zaman söylenecek söz kalmaz ARÇELİK.Bekliyoruz....

Arkadaşlar, 55GHQ9500 Modelini Vatandan 3 yıl ek garantiyle beraber(Toplam 6 yıl garantili oluyor) 21.808 TL'ye aldım. Banka 9 taksit veriyor diye satın aldım ancak banka elektronikte yapmıyormuş. Bu sebeple iade edeceğim. Fırsatı kaçırıp ta uygun fiyattan almak isteyen varsa iletişim kursun, iade edeceğime ayı fiyata başka bir arkadaş faydalansın.

Değil ise iade edicem
Dostum cihaz 120hz. Yukarıda bazı arkadaşlar anlatmaya çalışmış PlayStation 5 kullanıyorum Ben de 120hz oyunları 120 hz olarak oynayabiliyorum fakat piyasadaki birçok televizyon gibi hem 4K hem 120 aynı anda aktif olmuyor. 120 hz oyun oynamak istediginde 1080p çözünürlükte 120 Hz görebiliyorsun bu aslında anormal bir şey değil Hem 4K hem 120hz veren oyuncu monitörlerin fiyatları da ortada televizyonlarında bir çoğu bu şekilde.. Hem bu TV Hem benim kullandığım 75 ghu 9000 serisi Fiyatına göre hiçbir markada olmayan özellikler sunuyor. 120 Hz kullanabilmek için PlayStation 5 bağlayıp hem televizyondan HDMI ayarlarını 2.1 olarak manuel ayarlaman Daha sonra da televizyonu fişten çekmen gerekiyor hafızaya alabilmesi için bundan sonra PlayStation 5 görüntü ayarlarından 120hz seçeneği otomatikte olmalı bunu da yaptıktan sonra 120 Hz destekleyen oyunlardan birini seçip kendi gözünle görebilirsin 120hz destekleyip desteklemediğini.. Bizler denedik ve görüntüyü aldık

Dostum cihaz 120hz. Yukarıda bazı arkadaşlar anlatmaya çalışmış PlayStation 5 kullanıyorum Ben de 120hz oyunları 120 hz olarak oynayabiliyorum fakat piyasadaki birçok televizyon gibi hem 4K hem 120 aynı anda aktif olmuyor. 120 hz oyun oynamak istediginde 1080p çözünürlükte 120 Hz görebiliyorsun bu aslında anormal bir şey değil Hem 4K hem 120hz veren oyuncu monitörlerin fiyatları da ortada televizyonlarında bir çoğu bu şekilde.. Hem bu TV Hem benim kullandığım 75 ghu 9000 serisi Fiyatına göre hiçbir markada olmayan özellikler sunuyor. 120 Hz kullanabilmek için PlayStation 5 bağlayıp hem televizyondan HDMI ayarlarını 2.1 olarak manuel ayarlaman Daha sonra da televizyonu fişten çekmen gerekiyor hafızaya alabilmesi için bundan sonra PlayStation 5 görüntü ayarlarından 120hz seçeneği otomatikte olmalı bunu da yaptıktan sonra 120 Hz destekleyen oyunlardan birini seçip kendi gözünle görebilirsin 120hz destekleyip desteklemediğini.. Bizler denedik ve görüntüyü aldık
Çok teşekkür ederim.Normal yayın izkerken tv 120hz görüntü neden vermiyor.

4K/120 için PUS8808 tek yol ucuz cihaz olarak.

Bende 4k 120hz TV olduğundan çokça sorun etmedim açıkçası Ps5i ona bağlarım ancak Tvde başka sıkıntılar yazılımsal anlamda sanırım. Online streaming içeriklerinde(twitch.tv) ve stremio 4k hdr 10 bit filmlerde saliselik takılmalar oluyor bunun sebebini anlayamadım. Acaba TV 8 bit+frc olduğu için mi diyeceğim ama twitch.tvde takılması soru işareti oluşturdu kafamda çünkü en yüksek 1080pde yayın izleniyor. Bunların dışında TV çok güzel ışık sızması az bir panel denk geldi bana görüntü ve ses gayet güzel.

Normal yayınlar 120hz değil çünkü. Uydu yayınıyla kıyaslamayın bu cihazları öldürürsünüz yoksa. Cihazların performansları konsol ve bluray ile ölçülmeli. Uydu yayınlarımız kepaze.
O zaman boşa 120hz diye aldım.Ben oyun konsolu kullanmıyorum.Ben uydu yayınlarında tarama hızı 120hz olduğu için daha akıcı görüntü alırım sanmıştım.Ama bu panele boşa para vermişim eski panelli beko tv im LG paneldi renkler daha iyi idi.

120 Hz konusunun basitçe üç ayağı var:

-panel
-anakart (işlemci)
-girişler

Panel: GHQ9500 qledlerin paneli BOE ve bildiğin 120 Hz. Bunda bir sıkıntı yok, ne 1080p'de ne de 4K'da

Anakart: İşlemci Mediatek. MEMC desteği var. Versiyonu henüz tam belli değil. O nedenle teknik detaylarına emin olamıyoruz. Yayınlar bir bir şekilde 50-60 Hz yahut FPS olduğundan, 100-120 HZ'ye çıkması ancak MEMC vb ile mümkün. Bunun dışında, açık kaynaklardan araştırmamda bulduğum üzere, ilave bir yonga ile işlemciden çıkan görüntü 120 Hz'ye dönüştürülüp panele o şekilde iletilebiliyor da. Bu cihazda var mı bilemiyorum. Ama MEMC çalışıyor, akıcılık ve algılanan hareketli çözünürlüğe bakılırsa panel 120 Hz çalışıyor, 4K'da bile. Elimdeki LG 120 Hz pannelli ve MEMCli FHD tv ile kıyaslayınca durum bu. Özetle, cihaz bu yönüyle eskiden beri satılan 100-120 Hz cihazlar gibi. aldığı 50-60 Hz görüntüyü MEMC ve panel trickleri ile 100-120 Hz yapması gibi.

Girişler: Zurnanın zırt dediği yer burası. Cihaz HDMI 2.1 destekliyor. O kesin. Lakin HDMI standardında bir sürü alt özellik olmasına rağmen biri bile varsa HDMI 2.1 diye adlandırılabiliyor. Neyse, bu cihazın HDMI girişleri 120@1080, ve 60@4K destekliyor. İlerde yazılımla faln düzelir mi, pek umdum yok ama belki.

Piyasada 120 Hz cihazlar var. HDMI girişleri şu şekilde:

-HDMI 2.0 destekli. 60Hz
-HDMI 2.1 destekli. 1080'e (bazısı 2K'ya kadar) 120 Hz, 4K'da 60Hz.
-HDMI 2.1 destekli. Her çözünürlükte 120 Hz giriş destekleyen.

Bizimkisi ikinci tip görünüyor. Çok kısaca, çok eskiden beri satılan 100-120 Hz cihazlar gibi. İlaveten, HDMI'den 1080p 120 Hz desteği var.

İki haftadan fazla kullandıktan sonra izlenimlerim şöyle:

-Panel genel olarak iyi. Renkler canlı ve duru. Memc arada tereddüt etse de genel olarak iyi. İzlerken rahatsız etmiyor. Backlight aşırı parlak. %25-30 gibi kullanıyorum. Renkler ve kontrast çok iyi. Siyahlar eski S-IPS temelli LG 120 Hz cihazıma göre şaşırtıcı derecede iyi. İkisi de spec değeri olarak aynı 1400/1 kontrat değerine sahip halbuki. Sadece yan açılarda hiç ışık olmayan ortamlarda IPS glow dedikleri olay var biraz. Ama rahatsız edici değil. belki IPS ile S-IPS farkından kaynaklıdır.

-Wifi kopma sorunu belki benim ağıma özgüdür, başka teyit eden olmadı. Benim de farklı şekilde test etme fırsatım henüz olmadı. Bakacağım.

-Micro dimming konusu: Aktif ile pasif olması arasında pek fark görünmüyor. Daha doğrusu, karanlık alanlarda daha fazla kararma olmuyor da renkli/aydınlık alanlar daha fazla aydınlanıyor gibi. Çalışma şekli mi böyle, yoksa bir ayarsızlık mı var bilemiyorum ama durum bu. Ama yukarda belirttiğim gibi, ekranı kalibre edince siyah performansı çok iyi. Yine de yazılımla daha bir iyileşme bekliyorum.

-Uydu yayın görüntü kalitesi: Aslına bakarsanız yayın kalitesi ile alakalı. Dün Now'da Kızıl Goncalar izledik. Görüntü gayet iyi idi. Dandik kanalllar ona göre. Çok şikayet etmeye gerek yok. Ha, zaplamacı bir insan için hızlı bir uydu alıcı daha keyifli olabilir. Biz streamingci olduğumuz için pek umurumuzda değil.

Yani cihaz genel olarak gayet iyi. Çok da kötülemenin alemi yok. Tek eksiği, o da eksikse, HDMI 120@4K girişi olmaması. O da bana göre çok dert değil. İndirimde yakalanırsa hala çok iyi cihaz. Sesi, baslar tizler harika. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
hocam 24bin gibi bi rakama aldıysanız ve güzel bir panel denk geldiyse iade etmeyin bence.
O zaman boşa 120hz diye aldım.Ben oyun konsolu kullanmıyorum.Ben uydu yayınlarında tarama hızı 120hz olduğu için daha akıcı görüntü alırım sanmıştım.Ama bu panele boşa para vermişim eski panelli beko tv im LG paneldi renkler daha iyi idi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri