Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 342
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 338
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 329
Arkadaşlar Merhaba bende vatandan 30k 4 taksitle 65inç GHQ 9500 ürününü aldım.

* bu boyuta çıkınca fiyatlar maalesef uçuyor Onvo ve Toshiba'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
TCL 65C745 modelini almaya giderken bunun görüntüsü çok daha mutlu etti beni ve buna yöneldim.
tcl gırtlak dolu bir alet ancak yan açılardan görüntü çok soluk duruyor tam karşıdan izlemek lazım.

bu arada televizyon alacak arkadaşlara önerim bütçe yeterse

QE 55S90C serisi açık ara gördüğüm en kaliteli görüntü bu tv'de idi

ancak daha önceki samsung 55ju7000 tvmde garanti biter bitmez ekran pır pır yapmaya başladı servis anakart arızası deyip tvyi derleyip gotururken garanti 1 ay geçmiş diyerek bıraktığından birde o zamanın parasıyla 150 şimdinin parasıyla yaklasık 1250 tl gibi hiç birşey yapmadan ücret aldığı için samsung'a biraz mesafeliyim

gelelim bizim televizyona

+lar
*ucuz
*bir kere gündüz kesinlikle gözü rahatsız herhangi bir durum yok.
*yan açılardan gayet iyi görüntü
*renkler bence gayet canlı
*ses sistemi tatminkar
*geçiş hızları bence iyi
*işletim sistemi eski tvme göre çok iyi
*google tv cok iyi android kullanıcısıyım hem tel hem laptop hem tabletimle senkronize
*apk kurdum denedim gayet çalışıyor

-ler
*bir kaç yazılım güncellemesi gerekli bence optimizasyon için
*siyahlar kesinlikle oled kadar siyah değil ama eski nesil ledlere göre de fena değil
*akşam seyirde özellikle görüntü tam ekran olmayıp altta üstte siyah alanlar kalıyorsa oralardaki ışık sızmalarına arada bir göz kaymıyor değil. eski samsungumda da vardı daha iyi bir işçilik olabilirmiş
*kumanda iyi hızlı ancak bir air mouse özelliği olsa daha bir tatlı olurmuş
ama iade edecek kadarda değil hele görüntü tam ekrana yayılıyorsa
*ekran yansıtma özelliği bulamadım
*memc özelliği bende açınca bir fark yaratmadı soru işaretlerimden biri o
*120 hz mi değil mi mevzusunda anladığım şu
tv 2.1 hdmi sahip ok
tv panel olarak 120 hz destekliyor ok
Soc (İşlemci) 120 hz desteklemiyor destekliyorsada 1080pde destekliyor 4kda desteklemiyor gücü yetmiyor gibi anladım.
yani 4k 60hz
1080p 120hz ulaşılabiliyor açıkçası 65 inçte 1080p ile oyun oynamak bence kotu 24 inç monitorde 1080p oynanırda
65 inç tvde 4k olmalı.
konsol için PUS8848 veya C745 ve üstü seriler daha iyi olacaktır.

sonuç ne kadar ekmek o kadar köfte
30kye daha iyisi bence yok
daha ucuz yollu 70-75inç onvo daewoo ve toshiba tercih edilebilir.
oyun bazlı bakıyorsanız Pus 8848 ve C745 C845 (mini led favorim) süper..
Merhaba. Bende aynı TV yi alma arefesindeyim. Hala tavsiye ediyor musunuz ❓ şuan fiyatı 36000tl oyunlarda deneme şansınız oldu mu ❓

Merhaba. Bende aynı TV yi alma arefesindeyim. Hala tavsiye ediyor musunuz ❓ şuan fiyatı 36000tl oyunlarda deneme şansınız oldu mu ❓
Kesinlikle tavsiye etmiyorum yazılım ve bellek yönetimi berbat! Misal YouTube izlediniz ve çıktınız TV plus izleyecekseniz önce YouTube uygulamasını durdurmazsanız aşırı derecede kasma sorunu yaşatacak. Bu durum sadece bahsettiğim programlara özgü de değil. YouTube açtınız ayarlara gireceksiniz menünün gelmesi 10 saniye o anda videoda 100 lerce drop ve çok ciddi kasmalar göreceksiniz. Hadi bunları geçtik diyelim panelde ciddi seviyede DSE(dirty screen effect) görmeniz de kuvvetle muhtemel çok temiz panel gelme ihtimali ise oldukça düşük..!

Merhaba arkadaşlar. Üşenmedim ve bu konuyu ilk sayfadan son mesaja kadar okudum. Genel olarak 120hz konusu, ışık sızmaları, memc konusu, ayak problemi üzerine konuşulmuş. Kimi arkadaş değişim yaptırmış, bazısı da iade etmiş. En son bir güncelleme gelmiş, bazısı daha iyi oldu derken bazısı da çok bir değişiklik yok demiş. Bu bilgiler ve aylardır yaşanan tecrübeler ışığında, 2025'e ramak kalmışken bu cihaz halen alınır mı? Yoksa başka sulara yelken açmak daha mı iyi olur? Açıkçası ben tüm mesajları okurken aradığım televizyonu bulduğumu düşündüğüm de oldu, hiç bulaşmamam gerektiğini düşündüğüm de :D Kararsız vaziyette öylece kalakaldım.

Merhaba arkadaşlar. Üşenmedim ve bu konuyu ilk sayfadan son mesaja kadar okudum. Genel olarak 120hz konusu, ışık sızmaları, memc konusu, ayak problemi üzerine konuşulmuş. Kimi arkadaş değişim yaptırmış, bazısı da iade etmiş. En son bir güncelleme gelmiş, bazısı daha iyi oldu derken bazısı da çok bir değişiklik yok demiş. Bu bilgiler ve aylardır yaşanan tecrübeler ışığında, 2025'e ramak kalmışken bu cihaz halen alınır mı? Yoksa başka sulara yelken açmak daha mı iyi olur? Açıkçası ben tüm mesajları okurken aradığım televizyonu bulduğumu düşündüğüm de oldu, hiç bulaşmamam gerektiğini düşündüğüm de :D Kararsız vaziyette öylece kalakaldım.
27500₺ bandına yakalarsanız iyi tv. Problem çıkarsa servis git gel yapar vs.. şu an sanırım 35000₺ fiyatı var. 40bin civarına samsung qled tvler mevcut. Hatta iyi takip ederseniz 44000₺ bandına 65inch grundig oled tv alabilirsiniz.

27500₺ bandına yakalarsanız iyi tv. Problem çıkarsa servis git gel yapar vs.. şu an sanırım 35000₺ fiyatı var. 40bin civarına samsung qled tvler mevcut. Hatta iyi takip ederseniz 44000₺ bandına 65inch grundig oled tv alabilirsiniz.
O kadar yükseğe çıkamam da 35 bin lirayı zorlarım elimden geldiğince. Yıl bitmeden vatan bilgisayar falan indirim yaparsa çökerim belki. Kasım indirimlerinde birçok tv modelinde indirimler olmuş ama o zaman da benim durumum yoktu. Kısmet bakalım :)

Forumdaki herkese selamlar. Geçtiğimiz yılın kasım indirimlerinde bende grundig GHQ 55 inch 9500A tv aldım. 15 gün sonra tvnin ekranında böyle sanki ikinci bir jelatin varmışta sanki baloncuk yapmış gibi ekranda özellikle belirli bölgelerinde baloncuklar oluşmaya başladı. Bir kaç defa ben son defada servisle bu baloncukları tekrar oluşacakmı diye (baloncuk ekranda parmağınızla bastırınca gideriliyordu) giderdik. Daha sonra yeniden oluşunca piyasayı araştırdım. Başka tv markalarında da bu sorun oluşmuş ancak nadir oluşan bir sorun. (Bu arada tv'min paneli kusursuza yakındı.Işık sızması yoktu. Sadece sol üst kenara yakın kısımda hafif bir bulutlanması var gibiydi böyle belli belirsiz zaten panelin ışıklandırması güçlü olduğu için ışığın zayıf olduğu sahnelerde dahi çok zor belli oluyordu.) Neyse konumuza dönelim en son servisle giderdiğimiz baloncuklar tekrar oluşunca resimlerini servise attım. Oda mühendise attı. Anında değişim kararı çıktı. Değişimdende çok hızlı geldi tv. Servis tvyi kurdu. Baktık bi sorun gözükmüyor panelde. Daha sonra ertesi günün akşamı ekranın sol alt köşesinde ışık sızması farkettim 2 tane yan yana, lakin bazı ışık sızmaları vardır tvnin çok geniş alanını kaplarlar ve çok rahatsız edicidirler bu 2 ışık sızması çok dar bir alanı kaplıyor ve sadece ekran tamamen siyah yada gri olursa belli oluyor. Tv izlerken belli olmuyor.
Bu arada Ips panelde ışık sızmasının kronik sorun olduğunu biliyorum ve özellikle şuanda laptop sektörünün baş belası durumunda.Şimdi temelde buradaki hocalarıma ve tvyi kulanan arkadaşlara sorularım şunlar:
1.bu iki ışık sızması tvyi kullanıldıkça artarak çoğalırmı yoksa panel ömrünü tamamlayasıya kadar aynı mı kalır? Bu soru benim için çok önemli. (Bu arada aynı kalırsa durumu idare edebilirim. Çünkü şimdiki fiyatından çok aşağıda aldım. Bu durumu ona sayabilirim.)

2. Bu ışık sızması durumundan şuan çok rahatsız olmuyorum ama 1. Soruya bağlı olarak servisi tekrar çağırıp veya resim atıp bakmalarını istemelimiyim. Misal oldu ya diyelim yine değişim kararı çıktı. 3. Tvnin panelinin daha kötü çıkma durumuda var. buradaki diğer alan bazı arkadaşlara gelen tvlerde bu sorun çok ciddi yaşanmış çünkü öyle bir durumda var.
Kararsız kaldığım için tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.

Forumdaki hocalarım ve tv hakkında bilgisi olan arkadaşlar bakarsa değişimden gelen tvdede kurulduktan 18 gün sonra ekranında minik minik baloncuklar oluşmaya başladı. Aynı önceki ilk iade edilen tvdeki gibi. Kısaca bu oluşan baloncukları elinizle veya yumuşak bir bezle bastırınca kayboluyor veya ekrana geri yapışıyor birkaç gün sonra tekrar ya aynı yerde yada daha farklı bir yerde yine büyük veya küçük şekilde ortaya çıkıyor. Bu tvde bu kronik sorun mu? Bu sorun tam olarak ne? Başına bu tarz bişey bu tvde gelen var mı?
Bir üstteki yazıda benim yazım orada değişime giden ilk tvnin baloncuk sorununu orada anlattım ve oradaki foruma sorduğum soruları özel iyi bir servise sordum cevaplarımı aldım. Şimdi yine başıma baloncuk sorun çıktı. Sizce ne yapmalıyım? Görmeniz için 1 tane resimde ekliyorum. Şuan buna benzer 4-5 tane oluşmuş durumda.

Ekli dosyalar

• IMG_20250125_154601.webp
    IMG_20250125_154601.webp
    19.2 KB · Görüntüleme: 26
Forumdaki hocalarım ve tv hakkında bilgisi olan arkadaşlar bakarsa değişimden gelen tvdede kurulduktan 18 gün sonra ekranında minik minik baloncuklar oluşmaya başladı. Aynı önceki ilk iade edilen tvdeki gibi. Kısaca bu oluşan baloncukları elinizle veya yumuşak bir bezle bastırınca kayboluyor veya ekrana geri yapışıyor birkaç gün sonra tekrar ya aynı yerde yada daha farklı bir yerde yine büyük veya küçük şekilde ortaya çıkıyor. Bu tvde bu kronik sorun mu? Bu sorun tam olarak ne? Başına bu tarz bişey bu tvde gelen var mı?
Bir üstteki yazıda benim yazım orada değişime giden ilk tvnin baloncuk sorununu orada anlattım ve oradaki foruma sorduğum soruları özel iyi bir servise sordum cevaplarımı aldım. Şimdi yine başıma baloncuk sorun çıktı. Sizce ne yapmalıyım? Görmeniz için 1 tane resimde ekliyorum. Şuan buna benzer 4-5 tane oluşmuş durumda.
Panelin AG katmanı kendisini bırakıyor gibime geldi. Servis kaydı açtırın. Ellemeyin öyle kalsın ki BİR ŞEY YOK NORMAL diyemesinler.

1- ps5 menüsünde görüntü ayarlarından 120hz seçeneği kapalıysa otomatik olarak düzeltin
2-tv nin ayarlarından hdmi değiştirme seçenekleri var. O seçeneği 2.1 hdmi olarak değiştirdikten sonra televizyonu kapatıp fişini çekip birkaç saniye bekleyip yeniden takarsan 2.1 hafızaya alınıyor
3- Her oyun 120hz değil uygun olanları açıp bazı oyunlarda oyun içindede 120hz seçeneğini aktif etmek gerekiyor ama birçoğu direk görüyor dediklerimi sırayla yaparsın
hocam merbaha ben tv de dediğiniz ayarı değiştiremiyorum otomatik olarak kalıyor giremiyorum 2.1 yapmak için sizde neden giremiyorum

Vallahi beynim yandı sabahtan beri okumaktan bu konuyu. 65 inç modelini aldım. Gho olana da baktım ona da bir dünya sayan söven olmuş. Buna da . Regal den sonra ilaç gibi gelir diye umut ediyorum.

Üstat en başından beri mı var yoksa sonradan mı oldu? Maç izlerken sol altta diyen sen mıydın hatırlayamadım valla o kadar çok yazı okudum ki
Baştan vardı büyük ihtimalle.gece karanlıkta belli oluyor,film izlerken,kanal geçişlerinde falan.
Gündüz tv izlerken belli olmuyor.
Benim sağ alt taraf ve üst kısımlarda mevcut

Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..
Abim hangi yerden aldiniz linkini atabilirmisiniz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri