Ben 55 inch modelini aldım ve bugün kuruldu. Bu konu saat gece 3'te bu tvyi almaya karar vermemde faydalı oldu ve ben de bu sebeple bilinçli bir tüketici olarak elimden geldiğince dikkat ettiğim hususları ve sonrasındaki süreci benim gibi bu tvyi almayı düşünenlerle paylaşmak istiyorum.
Alışveriş öncesi:
-planım en az 55 inch ve 25bin tl bandını geçmeyecek orta halli bir tv almaktı.
-daha öncesinde sony kullanıcısıydım ve renkler konusunda vestel,lg veya tcl beni tatmin etmiyordu.
-birçok ürün kıyasından sonra 25bin bandına kaliteli bir 55 inch tv almak neredeyse çok zordu. Webos, kalitesiz panel, cansız renkler, garanti ve sonrası problemler..
-Grundig 55GHQ9500 ve 65GHQ9500 modelini vatan mağazasında inceledim. 65 inch tek başına duruyordu, gerçekten büyük ve tatminkardı, 55 inch birçok tv ile beraber gösteriliyordu ve hem kağıt üzerinde hem etrafındaki tvler arasında renk olarak ilk bakışta bana sony'i andırmıştı.
Alışveriş ve kargo:
-Her şeyden önce bu konuda bahsedildiği üzere malum satış platformu gece yaptığı indirimlerle bu ürünü piyasada rakipsiz bir fiyata satıyordu.
-Daha önce grundig veya arçelik bir tv kullanmamış, servisle ilgili bir tecrübem olmamıştı.
-Renklerini beğendiğim ve ihtiyacım da olduğu için, 3 yıl garanti, ve alt segmentin biraz üstü bir fiyata bu kadar özellikli bir tvye sahip olmak üstelik bütçeyi aşmamak benim karar vermemde etkili oldu.
-Bu süreçte internetten tvye zarar gelmemesi için Akım Korumalı, topraklı vb özellikleri taşıyan bir prizi sipariş verdim ve elime ulaştı.
-Ürünü gece aldım, sabah kargoya verildi. Hepsijet ile geldi. Beyaz şerit plastikler kutu etrafında yoktu ama bu anladığım kadarıyla kritik bir detay değil.
Alışveriş sonrası ve kurulum:
- Servis ertesi gün oluşturduğum randevuyle, doğru saatte kapımı çaldı.
- Güleryüzlü ve tereddütlerimi anlayacak şekilde kurulumu gerçekleştirdi.
-Piksel ve gölge kontrolü yaptık. Bu dikdörtgen şekilde paneli çevreleyen ledler hafif bir gölgelenme yapıyor ancak bu ful beyaz ekranda kendini hafifçe belli ediyor. Bu sebeple değişim gerektiğini düşünmüyorum, normal bir durum olduğunu değerlendiriyorum, bu konuda kendi tvnizi kendi gözlerinizle tam karşısından bakarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.
-ışık sızması sol altta ve sağ üstte seyir zevkini etkilemeyecek şekilde hafifçe mevcut ama bu premium markaların, üst segment tvlerinde bile karşılaşabileceğiniz bir durum. Bu bakımdan tamamen sorunsuz %100 kusursuz ve her şeyiyle 4/4lük bir ürünle karşılaşmak bana göre imkansız ve değişimde daha kötüsüyle de karşılaşmak ihtimal dahilinde. Ben kabul edilebilir seviyede olduğunu değerlendirdiğim için sorun etmedim. Siz de kendi kontrollerinizi yapınız.
-Burada muallakta olan önemli bir konuya değinmek istiyorum. Servis görevlisi kurulumu yaptı, uydu kanallarını yükledi. Ve ilginç bir şekilde sinyaliniz zayıf hd kanallar çekmiyor bunu uyducu ayarlayacak dedi. Sonrasında kendisine tanıdık uyducunuz var mı dediğimizde bir uyducunun numarasını paylaştı, çağırın 2dkya gelir dedi, servis görevlisi arkadaşın günahını almak istemiyorum ama ben onlar gittikten sonra kanalları tekrar tarattım, ve hd kanallar dahil olmak üzere hepsi yüklendi, şu an izleyebiliyorum. Dediğim gibi anlık bir problem olmuş olabilir, günahını almak istemiyorum ama böyle bir tecrübem oldu.
-Arçelik kurulum üstünden 10dakika geçmeden servis hizmetiyle ilgili anket için beni aradı ve değerlendirme yapmamı istedi. Bu beni memnun etti.
Sonuç:
- Bu mesajın girildiği tarih itibariyle en az 55 inch ve 25bin tl'ye kadar alınabilecek iyi bir televizyon olduğunu düşünüyorum.
- Zamanla edineceğim tecrübelerim bu yorumuma etki edebilir ancak servis ilgili ve televizyon f/p olarak memnun etti.
-Teknik özellikleri değil, süreci ve tecrübemi paylaşmak istedim, alanlara ve alacak olanlara hayırlı olmasını, iyi günlerde kullanmalarını temenni ediyorum.