Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 391
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 396
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 386
120 Hz konusunun basitçe üç ayağı var:

-panel
-anakart (işlemci)
-girişler

Panel: GHQ9500 qledlerin paneli BOE ve bildiğin 120 Hz. Bunda bir sıkıntı yok, ne 1080p'de ne de 4K'da

Anakart: İşlemci Mediatek. MEMC desteği var. Versiyonu henüz tam belli değil. O nedenle teknik detaylarına emin olamıyoruz. Yayınlar bir bir şekilde 50-60 Hz yahut FPS olduğundan, 100-120 HZ'ye çıkması ancak MEMC vb ile mümkün. Bunun dışında, açık kaynaklardan araştırmamda bulduğum üzere, ilave bir yonga ile işlemciden çıkan görüntü 120 Hz'ye dönüştürülüp panele o şekilde iletilebiliyor da. Bu cihazda var mı bilemiyorum. Ama MEMC çalışıyor, akıcılık ve algılanan hareketli çözünürlüğe bakılırsa panel 120 Hz çalışıyor, 4K'da bile. Elimdeki LG 120 Hz pannelli ve MEMCli FHD tv ile kıyaslayınca durum bu. Özetle, cihaz bu yönüyle eskiden beri satılan 100-120 Hz cihazlar gibi. aldığı 50-60 Hz görüntüyü MEMC ve panel trickleri ile 100-120 Hz yapması gibi.

Girişler: Zurnanın zırt dediği yer burası. Cihaz HDMI 2.1 destekliyor. O kesin. Lakin HDMI standardında bir sürü alt özellik olmasına rağmen biri bile varsa HDMI 2.1 diye adlandırılabiliyor. Neyse, bu cihazın HDMI girişleri 120@1080, ve 60@4K destekliyor. İlerde yazılımla faln düzelir mi, pek umdum yok ama belki.

Piyasada 120 Hz cihazlar var. HDMI girişleri şu şekilde:

-HDMI 2.0 destekli. 60Hz
-HDMI 2.1 destekli. 1080'e (bazısı 2K'ya kadar) 120 Hz, 4K'da 60Hz.
-HDMI 2.1 destekli. Her çözünürlükte 120 Hz giriş destekleyen.

Bizimkisi ikinci tip görünüyor. Çok kısaca, çok eskiden beri satılan 100-120 Hz cihazlar gibi. İlaveten, HDMI'den 1080p 120 Hz desteği var.

İki haftadan fazla kullandıktan sonra izlenimlerim şöyle:

-Panel genel olarak iyi. Renkler canlı ve duru. Memc arada tereddüt etse de genel olarak iyi. İzlerken rahatsız etmiyor. Backlight aşırı parlak. %25-30 gibi kullanıyorum. Renkler ve kontrast çok iyi. Siyahlar eski S-IPS temelli LG 120 Hz cihazıma göre şaşırtıcı derecede iyi. İkisi de spec değeri olarak aynı 1400/1 kontrat değerine sahip halbuki. Sadece yan açılarda hiç ışık olmayan ortamlarda IPS glow dedikleri olay var biraz. Ama rahatsız edici değil. belki IPS ile S-IPS farkından kaynaklıdır.

-Wifi kopma sorunu belki benim ağıma özgüdür, başka teyit eden olmadı. Benim de farklı şekilde test etme fırsatım henüz olmadı. Bakacağım.

-Micro dimming konusu: Aktif ile pasif olması arasında pek fark görünmüyor. Daha doğrusu, karanlık alanlarda daha fazla kararma olmuyor da renkli/aydınlık alanlar daha fazla aydınlanıyor gibi. Çalışma şekli mi böyle, yoksa bir ayarsızlık mı var bilemiyorum ama durum bu. Ama yukarda belirttiğim gibi, ekranı kalibre edince siyah performansı çok iyi. Yine de yazılımla daha bir iyileşme bekliyorum.

-Uydu yayın görüntü kalitesi: Aslına bakarsanız yayın kalitesi ile alakalı. Dün Now'da Kızıl Goncalar izledik. Görüntü gayet iyi idi. Dandik kanalllar ona göre. Çok şikayet etmeye gerek yok. Ha, zaplamacı bir insan için hızlı bir uydu alıcı daha keyifli olabilir. Biz streamingci olduğumuz için pek umurumuzda değil.

Yani cihaz genel olarak gayet iyi. Çok da kötülemenin alemi yok. Tek eksiği, o da eksikse, HDMI 120@4K girişi olmaması. O da bana göre çok dert değil. İndirimde yakalanırsa hala çok iyi cihaz. Sesi, baslar tizler harika. Tavsiye ederim.
O zaman içindeki MediaTek desteklemiyor. MT9622 olduğunu söylemiştiniz galiba önceden. Eğer o modelse evet, 4K 120 desteği yok. 1080p 120 diyor resmi sitesinde. Sorun bundan kaynaklı demektir. Çünkü aynı panelin 55PUS8808'de de olduğu söyleniyor ama onda 4K 120 çalışıyor:

O zaman içindeki MediaTek desteklemiyor. MT9622 olduğunu söylemiştiniz galiba önceden. Eğer o modelse evet, 4K 120 desteği yok. 1080p 120 diyor resmi sitesinde. Sorun bundan kaynaklı demektir. Çünkü aynı panelin 55PUS8808'de de olduğu söyleniyor ama onda 4K 120 çalışıyor:

MT9612 diye ben dedim evet ama hala yüzde yüz emin değilim. Sitesinde olanlardan tutan model o. Ama bunun dışında sitesinde belirtilmeyen 9611, 9618 vb gibi bir sürü varyasyon da var. Şu an için karışık durum yani.

MT9612 diye ben dedim evet ama hala yüzde yüz emin değilim. Sitesinde olanlardan tutan model o. Ama bunun dışında sitesinde belirtilmeyen 9611, 9618 vb gibi bir sürü varyasyon da var. Şu an için karışık durum yani.
Aynen öyle. MediaTek'in bu yanından nefret ediyorum. Bu arada cihazda AV1 var mı? DRM Info'dan kontrol edebilir misiniz?

Evet 26 bine aldım.Ama 120hz diye aldım.Ama bu rakama biraz daha çıkıp 50hz bir lg panelli bir cihaz alabilirdim.Açıkcası panelin markası 120hz olmayışı ve renklerin aşırı patlaması beni cihazdan soğuttu

Bu tv'nin aynısı Rusya'da GH 8700 olarak satışta. İlginç şekilde Grundig Rusya sitesinde daha detaylı bilgiler var:

Özetle:

(Rusça'dan google çevirisi)

Gaming Response Time (VRR) Technology Yes
Game Response Time Improvement Technology (ALLM) Yes
RAM 2 GB
Built-in memory 16 GB
Built-in Bluetooth module Bluetooth 5.0
Screen backlight type DIRECT LED (BMS)
Screen refresh rate 120 Hz
Interpolation value 950 Hz

Grundig'e Whatsapp'tan yazdım. Rusya sitesini de refere ederek, 65 GHQ 9500'ün hangi modda 120 Hz desteklediğini, 4K@120 desteği olup olmadığını, VRR ve ALLM destek durumunu, Xbox Series X orijinal kablo ile VRR'nin neden aktif olmadığını falan sordum. İlgili yere aktardılar. Yakında ararlar diye umuyorum. Gelişmeleri buradan yazarım.

Değerli forum takipçileri bugun saat 10 30 gibi Grundigden tekrara arandım yazılım ekibini bana sorduğu sorulara cevap vererek beklentimizi ilettim memc ile ilgili hareketli sahnelerdeki ara sıra olan takılmalardan bahsettim formun ismini verdim incelenmesini talep ettim buradaki şikayetlerin ivedilikle çözülmesini rica ettim lütfen müşteri hizmetleri ve Arçelik bu kadar ilgiliyken teknik bilginiz varsa bu sorunları müşteri temsilcisine sizlerinde iletmesini tekrar rica ediyorum.Saygılar.

Benimde 65” biraz önce kurulum yapıldı, teknik servisten sanırım daha fazla bilgim mevcut çok bir şey bilmememe rağmen. Küçük bir şehir olmasına bağlıyorum, SeriesX denemesini müsait olunca yapacağım

acaba yurtdışına gönderilen ürünlerde farklı bir işlemci mi kullanıldı ? Türkiye'de satılan ürünler içinde kutuya 120 hz yazılıp geçildi mi diye düşünmeden edemiyorum.

Bu tv'nin aynısı Rusya'da GH 8700 olarak satışta. İlginç şekilde Grundig Rusya sitesinde daha detaylı bilgiler var:

Özetle:

(Rusça'dan google çevirisi)

Gaming Response Time (VRR) Technology Yes
Game Response Time Improvement Technology (ALLM) Yes
RAM 2 GB
Built-in memory 16 GB
Built-in Bluetooth module Bluetooth 5.0
Screen backlight type DIRECT LED (BMS)
Screen refresh rate 120 Hz
Interpolation value 950 Hz

Grundig'e Whatsapp'tan yazdım. Rusya sitesini de refere ederek, 65 GHQ 9500'ün hangi modda 120 Hz desteklediğini, 4K@120 desteği olup olmadığını, VRR ve ALLM destek durumunu, Xbox Series X orijinal kablo ile VRR'nin neden aktif olmadığını falan sordum. İlgili yere aktardılar. Yakında ararlar diye umuyorum. Gelişmeleri buradan yazarım.
Az once grundig WhatsApp a yazdım 5dk sonra aradilar 120hz bütün çözünürlüklerde çalışıyor dendi peki aktif pasif edebiliyormuyuz dedim hayır surekli 120hz dedi

Micro dimmigi sordum aktif calismadigi yazılmış dedim sizi bekletecegim dedi ve sora döndü tv de bu özellik kesinlikle yok dedi.ilk uretimlerde teknik ozellik olarak yazılmış olabilir dedi hatta kutusu uzerinde yaziyor dedim evet ilk uretimlerde yazılmış olabilir şuan bu ozellik kesinlikle yok dedi

Ne jadar dogrudur bilemedim cok insnmadim ben

Size donus yaptilarmi ne dediler

Sizlerde lutfen sorunuz ne diyecekler

Az önce Arçelik'ten aradılar. Sorduğum sorulara elindeki kağıtlardan bakarak cevap verdi. VRR ve ALLM varmış. 4K 120 Hz diyor. İşlemciyi sordum, 4 çekirdek diye yazıyormuş. VRR Xbox Series X ile aktif değil, 120 Hz de ancak 1080p olarak alınabiliyor dedim. Teknik bilgisi olmadığından cevap veremedi doğal olarak.

Neyse, kendisinden ürünün donanım yazılım tasarımı ile ilgili mühendislik ekibine iletmesi için şu soruyu sordum:

-HDMI üzerinden bağlantı yapıldığında, Xbox Series X, PS5 yahut uygun bir PC ile hangi çözünürlüklerde 120 Hz alınabiliyor.

Cevabı öğrenip dönecekler. (inşallah)

Rusya'da farklı işlemci kullanıldığını sanmıyorum. Çok büyük olasılıkla GHU serisi de dahil olmak üzere aynı anakart ve yazılım var. Aksi durum biraz saçma olur, ölçek ekonomisi ve yönetilebilirlik önemli zira. Neden farklı farklı donanımlar yazılımlar yapsınlar ki boş yere.

Ek: Arayanlar teknik ekip değil (henüz). MH çalışanları. Önlerindeki kağıttan bakıyorlar. Çelişki normal. Micro dimming konusunda yanlış bilgi verdiğini düşünüyorum. Mühendislere ulaşırsak net ve doğru cevaplar gelir.

Ek 2: Mevcut durumda 120 Hz sadece HDMI ile 4K bağlantıda çalışmıyor görünüyor. Dahili uygulamalarda, uyduda falan MEMC ile araya kare ekleyip 120 Hz (FPS) yapıyor, olması gerektiği gibi. Sorun HDMI'dan "native" 120 Hz vermesinde, MEMC ile vermesinde değil.

Son düzenleme:
Zor duruyorum, teknosada da 8 taksit vade farksız aynı fiyattı hata veriyordu banka ile alakalı meğersem stokta yokmuş ama satışta şaşırtmadı teknosa :)

65C745 ile arasında kalmıştım, uygun fiyatlı servis avantajı önde götürüyor. 33 bandına da Xbox SX odaklı böyle bir tv bulamam gibi duruyor bir an önce almak lazım
Hocam tercihiniz neyden yana oldu?

Az önce Arçelik'ten aradılar. Sorduğum sorulara elindeki kağıtlardan bakarak cevap verdi. VRR ve ALLM varmış. 4K 120 Hz diyor. İşlemciyi sordum, 4 çekirdek diye yazıyormuş. VRR Xbox Series X ile aktif değil, 120 Hz de ancak 1080p olarak alınabiliyor dedim. Teknik bilgisi olmadığından cevap veremedi doğal olarak.

Neyse, kendisinden ürünün donanım yazılım tasarımı ile ilgili mühendislik ekibine iletmesi için şu soruyu sordum:

-HDMI üzerinden bağlantı yapıldığında, Xbox Series X, PS5 yahut uygun bir PC ile hangi çözünürlüklerde 120 Hz alınabiliyor.

Cevabı öğrenip dönecekler. (inşallah)

Rusya'da farklı işlemci kullanıldığını sanmıyorum. Çok büyük olasılıkla GHU serisi de dahil olmak üzere aynı anakart ve yazılım var. Aksi durum biraz saçma olur, ölçek ekonomisi ve yönetilebilirlik önemli zira. Neden farklı farklı donanımlar yazılımlar yapsınlar ki boş yere.

Ek: Arayanlar teknik ekip değil (henüz). MH çalışanları. Önlerindeki kağıttan bakıyorlar. Çelişki normal. Micro dimming konusunda yanlış bilgi verdiğini düşünüyorum. Mühendislere ulaşırsak net ve doğru cevaplar gelir.

Ek 2: Mevcut durumda 120 Hz sadece HDMI ile 4K bağlantıda çalışmıyor görünüyor. Dahili uygulamalarda, uyduda falan MEMC ile araya kare ekleyip 120 Hz (FPS) yapıyor, olması gerektiği gibi. Sorun HDMI'dan "native" 120 Hz vermesinde, MEMC ile vermesinde değil.
Dönüş yapsınlar da merak ediyorum ne diyecekler ama panel 120hz olup çözünürlüğe göre bunu destekleyip desteklememesi işi biraz garip geldi bana ps5'te 1080p çözünürlüğe kadar 120 Hz gösteriyor dediğiniz gibi 4k'da göstermiyor benim merak ettiğim 2.1 hdmi bağlantısı olmadan Mesela Google TV menüsünden izlediğimiz görüntüleri 120 Hz olarak işleyebiliyor mu yayın 50 ya da 60 Hz olsa bile memc ile yükseltiyor mu öyle bir şey mümkün mü

Panel 120 Hz. Ona şüphe yok. Olay anakartta (işlemcide) ve duruma göre yazılımda bitiyor. Cihaz uyduda ve video oynatırken 60 Hz ayarı Memc ile 120 yapıyor, ona da şüphe yok.

Dediğim gibi, şu an tek sıkıntı HDMI'dan doğrudan 4K 120 Hz sinyali almamasında. Yoksa onda da 60 alıp MEMC ile yine 120'ye çıkarmasında bir engel yok. Yapıyor da.

Bu arada, MEMC ile 120 yapma işine Nvidia falan da girdi giriyor bir yerlerden okuduğum kadarıyla. GPU'nun doğrudan 120 FPS üretmesi zorlayıcı ama 60 FPS üretip geri kalanı MEMC ile halletmesi herhalde fayda/maliyet açısından daha iyi oluyor.

Panel 120 Hz. Ona şüphe yok. Olay anakartta (işlemcide) ve duruma göre yazılımda bitiyor. Cihaz uyduda ve video oynatırken 60 Hz ayarı Memc ile 120 yapıyor, ona da şüphe yok.

Dediğim gibi, şu an tek sıkıntı HDMI'dan doğrudan 4K 120 Hz sinyali almamasında. Yoksa onda da 60 alıp MEMC ile yine 120'ye çıkarmasında bir engel yok. Yapıyor da.

Bu arada, MEMC ile 120 yapma işine Nvidia falan da girdi giriyor bir yerlerden okuduğum kadarıyla. GPU'nun doğrudan 120 FPS üretmesi zorlayıcı ama 60 FPS üretip geri kalanı MEMC ile halletmesi herhalde fayda/maliyet açısından daha iyi oluyor.
Artık sonuca varalım ve noktayı koyalım.Panel VA panel olup yazılımla 120hz olmuş bir paneldir.Yani vestel qled aldık.Bunu kabul edelim artık.Müşteri hizmetlerinden boşa bilgi adına bişey beklemeyin çünkü onlarda konuya hakim değiller bu fiyata bu cihaz gerisi teferruat

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri