Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

Arkadaşlar merhaba ben de 75 GHU 9000 kullanıcısıyım. iphone'dan ekran yansıtmak istediğimde seçenekler arasında televizyon çıkmıyor. Bunun için tv'den bir ayar mı yapmak gerekiyor?

Ekli dosyalar

• IMG_5400.PNG
    IMG_5400.PNG
    111.9 KB · Görüntüleme: 7
Arkadaşlar merhaba ben de 75 GHU 9000 kullanıcısıyım. iphone'dan ekran yansıtmak istediğimde seçenekler arasında televizyon çıkmıyor. Bunun için tv'den bir ayar mı yapmak gerekiyor?
Tvde Apple desteği yoktur o yüzden çıkmaz Apple stroreda screnn mirror uygulamaları var indirip deneyerek düzgün çalışanı bulabilirsiniz

Tvde Apple desteği yoktur o yüzden çıkmaz Apple stroreda screnn mirror uygulamaları var indirip deneyerek düzgün çalışanı bulabilirsiniz

Televizyona AirScreen uygulamasını yükleyerek de yapabilirsiniz.

Teşekkürler arkadaşlar. Bir önceki televizyonumda Airscreen kullanarak telefon ekranını TV'ye yansıtabiliyordum zaten. Acaba bu televizyonda third party uygulama kullanmadan yansıtma özelliği var mı diye merak etmiştim ama yokmuş sanırım.

Netfilixte Dolby vision icerkli dizi ve filmlerde görüntü de sorun yasayanlar

Tv den netflixi açınca soldaki menüden alt kısımda yardım al menüsü içinde video seçeneği onun içinde de hdr acik kapali var kapayip bu sorundan kurtulabilirsiniz

Öncelikle hayırlı olsun hocam sizin adınıza sevindim. Ben de aynı modelden almayı düşünüyorum fakat fiyat performans açısından sizin fikrinizi merak ettim. Şuan ki fiyatı 42000 tl civarında. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Değerlendirmeniz nedir paylaşırsanız sevinirim. İndirim için birkaç gün bekliycem düşmezse alıcam. Çünkü her geçen gün fiyatlar artmaya devam ediyor. Şimdiden teşekkürler cevabınız için.

Öncelikle hayırlı olsun hocam sizin adınıza sevindim. Ben de aynı modelden almayı düşünüyorum fakat fiyat performans açısından sizin fikrinizi merak ettim. Şuan ki fiyatı 42000 tl civarında. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Değerlendirmeniz nedir paylaşırsanız sevinirim. İndirim için birkaç gün bekliycem düşmezse alıcam. Çünkü her geçen gün fiyatlar artmaya devam ediyor. Şimdiden teşekkürler cevabınız için.
Benim tv grundig 65ghq9500 ayni tv degil fakat paneli sanirim ayni ikidide 120hz ips ve Nano panel anakartlarda ayni tek farki boyutu magazada gördüğümde görüntü kalitesi gayet iyiydi

Merhaba,
TV yine indirime girdi, Mediamarkt 36k TL.

Aklıma takılan hususlar,

* TV 2023 model ama yüklü olan Android versiyonu eski (Ver 11) diyorlar. Doğru mudur? Güncelleme yokmuş galiba.
* Tepkime süresi 13.5 ms gibi yüksek bir değermiş. Kanal falan değiştirirken gerçekten çok bekliyor mu? LG, Samsung tepki süresi bu kadar yüksek mi?
* UHD çözünürlükte 120 Hz çalışmıyormuş, doğru mudur?
* Servis olarak Arçelik servisleri ürüne anlayarak hizmet verebiliyor mu?
* Life time test için menüye nasıl giriliyor, bilen var mı?
* 16 GB hafıza yeterli mi?
* Bugüne kadar kullananların genel yorumları nedir, alınabilir mi?
* Geçen hafta Grundig web sitesinde vardı ürün, bu hafta kalkmış nedense.

Tşk ederim.

Merhaba,
TV yine indirime girdi, Mediamarkt 36k TL.

Aklıma takılan hususlar,

* TV 2023 model ama yüklü olan Android versiyonu eski (Ver 11) diyorlar. Doğru mudur? Güncelleme yokmuş galiba.
* Tepkime süresi 13.5 ms gibi yüksek bir değermiş. Kanal falan değiştirirken gerçekten çok bekliyor mu? LG, Samsung tepki süresi bu kadar yüksek mi?
* UHD çözünürlükte 120 Hz çalışmıyormuş, doğru mudur?
* Servis olarak Arçelik servisleri ürüne anlayarak hizmet verebiliyor mu?
* Life time test için menüye nasıl giriliyor, bilen var mı?
* 16 GB hafıza yeterli mi?
* Bugüne kadar kullananların genel yorumları nedir, alınabilir mi?
* Geçen hafta Grundig web sitesinde vardı ürün, bu hafta kalkmış nedense.

Tşk ederim.
* TV piyasaya çıktığından beri hiç güncelleme almadı. Android 11 ile geliyor. Resmi sitede güncelleme yayınlandığı görünüyor ancak indirme bağlantıları çalışmıyor.
* Kanal değiştirme gayet hızlı, sorun yok. (HBB ayarının kapatılması öneriliyor.)
* UHD'de 120Hz çalışıyor çünkü panel BOE markalı ve 120Hz destekliyor ancak HDMI bağlantısı ile görüntü aktarılınca maksimum 4K/60fps alınabiliyor.
* Servis Arçelik tarafından yönetiliyor ve çok iyi bir yönetim anlayışları var.
* Lifetime test dediğiniz nedir bilmiyorum.
* 16 GB bence yeterli.
* Cihazın genel olarak f/p ürünü olduğunu düşünüyorum. Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, Micro Dimming, MEMC ve Wide Color Gamut gibi özellikleri mevcut. Öte yandan Dolby Atmos desteği ile birlikte 30W ses çıkışı bir TV için gayet yeterli. Arayüzde herhangi bir kasma donma takılma yok. Geçişleri gayet seri.
* Sitede ürün duruyor ancak stoklarda tükendiği belirtiliyor.

Işık sızması ve bulutlanma tamamen şans işi. Minimum seviyelerde tolare edilebilir. Ölü piksel garantileri bulunuyor.

Sormak istediğiniz başka sorular varsa seve seve yanıtlayabiliriz.

* TV piyasaya çıktığından beri hiç güncelleme almadı. Android 11 ile geliyor. Resmi sitede güncelleme yayınlandığı görünüyor ancak indirme bağlantıları çalışmıyor.
* Kanal değiştirme gayet hızlı, sorun yok. (HBB ayarının kapatılması öneriliyor.)
* UHD'de 120Hz çalışıyor çünkü panel BOE markalı ve 120Hz destekliyor ancak HDMI bağlantısı ile görüntü aktarılınca maksimum 4K/60fps alınabiliyor.
* 16 GB bence yeterli.
* Cihazın genel olarak f/p ürünü olduğunu düşünüyorum. Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, Micro Dimming, MEMC ve Wide Color Gamut gibi özellikleri mevcut. Öte yandan Dolby Atmos desteği ile birlikte 30W ses çıkışı bir TV için gayet yeterli. Arayüzde herhangi bir kasma donma takılma yok. Geçişleri gayet seri.

Işık sızması ve bulutlanma tamamen şans işi. Minimum seviyelerde tolare edilebilir. Ölü piksel garantileri bulunuyor.

Bir İnceleyenler Kulübü adayı mı görüyorum? :clap2

Arkadaşlar vestelin canlı whatsapp desteğine hiç yazdınız mı güncelleme linklerinin çalışmadığına dair. yanlış görmediysem mayıs-hazirandan beri var bu durum sitelerinde. Ben cuma desteğe yazdım yarım saat sonra aradılar ilgileneceğin falan dediler. Herkes bir el atsın bir baskı oluşur belki.

Arkadaşlar vestelin canlı whatsapp desteğine hiç yazdınız mı güncelleme linklerinin çalışmadığına dair. yanlış görmediysem mayıs-hazirandan beri var bu durum sitelerinde. Ben cuma desteğe yazdım yarım saat sonra aradılar ilgileneceğin falan dediler. Herkes bir el atsın bir baskı oluşur belki.
vestel demişim arçelik olacaktı*

1 sene oldu hâlâ güncelleme alamadık. Güncelleme dosyaları yayınlanmış ama linkler çalışmıyor... Umarım en kısa zamanda çözülür.

* 16 GB bence yeterli.

65 GHQ 9500 sahibi biri olarak aynı anakarta/altyapıya sahip bu tv için ek bilgiler vereyim:

-120 Hz konusunda "HDMI bağlantısı ile görüntü aktarılınca maksimum 4K/60fps alınabiliyor" pek yeterli bir açıklama değil. Panel 120 Hz ve uydu yayınında, uygulamalarda falan 120 Hz çalışıyor (MEMC). Tek sıkıntı HDMI girişlerinde. Bunlar max 4K/60 Hz "giriş" destekliyor. Cihaz "URSA kart" dedikleri bir devre ile memc ve/veya birtakım panel işlemleriyle 120 Hz'ye dönüştürüyor. Yani, HDMI üzerinden 120 Hz görüntüyü alamıyor, 60 alıp 120 yapıyor.
-Micro dimming olayı var. Lakin bu micro dimming işlemini arka aydınlatma ledlerini bölge bölge kısıp açmak yerine görüntü kontrastı ile oynayarak yapıyor. Ledler hep ayarlanan parlaklıkta (yahut otomatikte ise toplu olarak kısılıp açılıyor). Araştırdığımda gördüm ki bir çok marka/model bu tip "çakma" micro dimming kullanıyormuş. Sadece bunlara özgü değilmiş Bir dönem kullandım, sonra baktım ki görüntüde anlamlı bir fark yok ve belli dolyby visionlarda hatalı gösteriyor, kapattım. Bu haliyle gayet memnunum.

Gıcık olduğum tek şey her kanal değişiminde ortaya çıkan info barı. Küçücük fontlar ve bir dünya boş alan ile tam tepeden ekranın neredeyse üçte birini kaplıyor. Ne gerek var? Daha insani olabilirdi. Bunun dışında gayet memnunum. Başlarda eleştirel gözle gördüğüm o hafif bulutlanmaları artık görmüyorum :)

Arkadaşlar konuyu hortlatmak zorundayım inşallah biriniz yarın erkenden yazarsınız. bu aldığınız tv nin 50" olanını yani 50 ghu 9000 model olanını alacağım ancak evde yaşlı bir yakınım olduğu için tv de sesli komut özelliği olması bizim için önemli. düğmeleri unutuyor felan. bu 50 ghu 9000 modelde sesli komut varmıdır rica etsem paylaşırmısınız. servis bilmiyor, üreten bilmiyor, satıcı bilmiyor ben nasıl bileyim bilmiyorum. yardımlarınızı bekliyorum yarın işi tamamlamam lazım kaç gündür 20" 30" ekranda tv izliyoruz. şimdiden teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri