Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Grundig Gwm 101414B körük lastiği değişimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KISKANIYORLAR

Vessen VTXM25N Tester
İnceleyenler Kulübü
Makinede yıkama yaparken kumaş körük lastiği arasına girmiş.Kazan döndükçe iyi sıkışmış ve lastiği koparmış.Garantili olduğu için yetkili servis geldi ve körük değişimi için 1750 TL fiyat çıkardı.Garantiye girmiyormuş.Parçayı alıp (450-500 tl parça) kendim değiştirebilirim ama garanti gitmesin diye mecburen kabul ettim.

Ekli dosyalar

• thumbnail_1704887007959.jpg
    thumbnail_1704887007959.jpg
    34.7 KB · Görüntüleme: 25
Bir yanlışınız var, o lastik o fiyat olamaz ben geçtiğimiz yaz başında samsung makine için orijinal lastiği 550 tl ye temin ettim. grundig olsun olsun şuan 500-600 tl yi geçemez.
işçilik için 1.000-1250 tl çok büyük bir rakam.

servis taş mı yesin diyebiliriz ama o kadar da değil. 350-500 işçilik için makul bir rakam
başka bir yetkili servis ile görüşüp malzeme fiyatı alın

Bir yanlışınız var, o lastik o fiyat olamaz ben geçtiğimiz yaz başında samsung makine için orijinal lastiği 550 tl ye temin ettim. grundig olsun olsun şuan 500-600 tl yi geçemez.
işçilik için 1.000-1250 tl çok büyük bir rakam.

servis taş mı yesin diyebiliriz ama o kadar da değil. 350-500 işçilik için makul bir rakam
başka bir yetkili servis ile görüşüp malzeme fiyatı alın
Yetkili servisten yetkili servise işçilik fiyatı değişiyor mu ?

Birincisi bunu garanti dışı bırakamazlar. Kazan Körük Contasının alt yumuşak blümünde fermuar takılması kaynaklı sorunları biliyoruz fakat tül perdede yıkanmış makinede bunun tüketici kaynaklı olduğunun ispatı nerede mesela? Ücretsiz onarım talep edebilir ve yaptırtırsınız fakat aylarca beklemek istemeyeceksiniz doğal olarak.

Diğer yandan kazan körük contalarının en babasının servise olan maliyeti 300-350tl ve garanti dışı tavan satış fiyatı da 400 450tl dir.

1704900403583.png

Aynı malzemenin interet perakende fiyatı bazı koşullarda daha düşüktür ortalama 350 l bantlarında satılabilir

Servisler yedek parç asatışlarına işçiliği de ekleyip o şekilde YP satışı yapıyor olsalar da bu durum Yasa dışıdır

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği 12 inci madde ve altı fıkralarına bakın, size YP yi LİSTELEYİP satmak zorundalar.

Gerekirse servis ismi belirtip bana buraya detaylı yazın ifşa ederiz.

Birincisi bunu garanti dışı bırakamazlar. Kazan Körük Contasının alt yumuşak blümünde fermuar takılması kaynaklı sorunları biliyoruz fakat tül perdede yıkanmış makinede bunun tüketici kaynaklı olduğunun ispatı nerede mesela? Ücretsiz onarım talep edebilir ve yaptırtırsınız fakat aylarca beklemek istemeyeceksiniz doğal olarak.

Diğer yandan kazan körük contalarının en babasının servise olan maliyeti 300-350tl ve garanti dışı tavan satış fiyatı da 400 450tl dir.

Ekli dosyayı görüntüle 11497

Aynı malzemenin interet perakende fiyatı bazı koşullarda daha düşüktür ortalama 350 l bantlarında satılabilir

Servisler yedek parç asatışlarına işçiliği de ekleyip o şekilde YP satışı yapıyor olsalar da bu durum Yasa dışıdır

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği 12 inci madde ve altı fıkralarına bakın, size YP yi LİSTELEYİP satmak zorundalar.

Gerekirse servis ismi belirtip bana buraya detaylı yazın ifşa ederiz.

Makinada tül perde yıkarken sıkışıp yırttığını biz söyledik,servisin beyanı değil yani.Cihazın garantisi olmasaydı kendim alıp değiştirecektim.Ama garantili olunca mecbur servis çağırdım.

Benim şu an yapmam gereken parça değişince fatura istemek ve servis fişinde kaç kalem ürün olduğunu kontrol etmek.Sanırım servis fişinde yedek parça ve işçilik olmak üzere 2 kalem ürün görmeliyim değil mi ?

Tekrar servis için aradıklarında yedek parça ve işçilik fiyatını sormama gerek var mı ?

Tüm cevaplayanlara teşekkürler.

İşçilik oldukça fazla kör tuttuğunu öpermiş gibi olmuş. Asgari ücrete göre işçilik politikası değişiyor galiba.

Zamanında bizim LG makineye de körük lastiği için o zamanın fiyatıyla 350 TL gibi bir ücret çıkarmışlardı. Lastik dışarıda 100 TL bile değildi. Garantiye girip girmeyeceğinin tespiti nasıl olacak ki bunun? Kendiniz değiştirince bunu anlayıp nasıl garanti dışı bırakacaklar demiyorum vardır bir işareti izi. Apple servislerinin bilerek ürün içindeki iki etiketi vidayı söküp garanti dışı işlem görmüş dedikleri ortada. Fakat, diyecekleri şey muhtemelen korniş ucu takılmıştır, daha önceden yıpranmış, perdede kopmuştur vs. garantiye sokmamak için ellerinden geleni yaparlar.

Bilmediğimden soruyorum.Bu hizmet fişi fatura yerine geçer mi ? İlerde Thh lik bişey olursa servis fişi yasal olarak geçerliliği var mı ?

Servis geldi.Körük değiştirildi.Normalde düz1750 lira fiyat vermişlerdi.Yanlarına makine içi temizleme sıvıları,tozu,aşırı gerilim koruyucu apc gibi şeyleride vererek 1500 lira ücret alındı.Zannımca sattıkları ürünler 500-600 lira,körük+işçilik 900-1000 lira
Online servis fişine baktığımda başvuru nedeni:Çamaşır makinası ayağı kırık olarak değiştirilmiş.Önceden kapak lastiği yırtık şeklindeydi.

Benzer sorunda da aynı 1745 lira fiyat çıkarmışlar:

Servis geldi.Körük değiştirildi.Normalde düz1750 lira fiyat vermişlerdi.Yanlarına makine içi temizleme sıvıları,tozu,aşırı gerilim koruyucu apc gibi şeyleride vererek 1500 lira ücret alındı.Zannımca sattıkları ürünler 500-600 lira,körük+işçilik 900-1000 lira
Online servis fişine baktığımda başvuru nedeni:Çamaşır makinası ayağı kırık olarak değiştirilmiş.Önceden kapak lastiği yırtık şeklindeydi.

Benzer sorunda da aynı 1745 lira fiyat çıkarmışlar:

Makine temizleme sıvısı, gerilim koruyucu gibi ürünlerin ne alakası var lastik yırtılmasıyla çözemedim açıkçası

Bilmediğimden soruyorum.Bu hizmet fişi fatura yerine geçer mi ? İlerde Thh lik bişey olursa servis fişi yasal olarak geçerliliği var mı ?
Kesinlikle geçmez, hizmet içeren bir fatura yazılı kanaldan talep edin lütfen. Fatura için artı KDV bedeli isterlerse işletme bilgileri ile birlikte buraya yazın lütfen

Makine temizleme sıvısı, gerilim koruyucu gibi ürünlerin ne alakası var lastik yırtılmasıyla çözemedim açıkçası

Şikayetvar linkindeki kişiyede aynı lastik değişime 1745 fiyat verildiği için lastik değişim fiyatının bu olduğunu varsayarsak:

Bence olay şöyle;
Servis fişinde lastik değişimi gösterilseydi 1745 ödenecekti.Bunun yerine bu malzemeleri alırsanız fiyatı 1500 yaptılar.Servis raporuna bu nedenle başka bir arıza yazacaklar (ki servis fişinde makina ayağı kırılması yazılmış)

Bence resmi olarak değişimden 1745 vereceğime ıvır zıvırla beraber resmiyetsiz 1500 vermeyi kabul ederim :)

Bu arada lastik değişimi için ön paneli sökmediler.2 tane çekme yayını çıkarıp takıp lastiği değiştirerek montaj yapıldı.Bu nedenle ben değiştirsem bile garanti sorunu olmayacakmış.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri