Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Günde 2 Kaşık Tüketin, B12 Değeriniz Normale Dönsün...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmanke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
B12 vitamini, vücudumuzda üretilmeyen ve dışarıdan alınması gereken önemli bir vitamindir. Ayrıca suda çözünen bir vitamin olduğu için vücut, ihtiyacı kadarını kullanır ve fazlasını idrar yolu ile atar. Kullanılan B12 vitaminin sinir sisteminin desteklenmesinden kas sağlığının iyileştirilmesine, enerji üretiminden kırmızı kan hücresi üretimine kadar birçok fonksiyonu vardır. B12 vitaminini besinler yolu ile alabileceğimiz gibi eksiklik durumlarında gerekli miktarı karşılayabilmek için B12 vitamini takviyesi ile de alabiliriz. B12 vitaminini besinler yoluyla almak istediğimizde ise aklımıza en çok “B12 vitamini nelerde var?”, “B12 vitamini hangi besinlerde bulunur?” soruları gelir. Bu soruların cevaplarını videomuzda bulacaksınız 00:00 Giriş 00:57 B12 Nedir? 02:13 B12 EKSİKLİĞİ NELERE YOL AÇAR? 02:46 B12 HANGİ BESİNLERDE BULUNMAKTADIR? 07:14 B12 EKSİKLİĞİNE NE İYİ GELİR? 07:38 B12 EKSİKLİĞİ NE KADAR SÜREDE GEÇER?

B12 aslında bir tür hormon. Doğada bulunur. Toprakta, suda vs. Beslenme zinciri bozulduğu için yani hayvanlar yemle beslendiği için insanlar artık bunu özellikle kırmızı etten alamıyor yeterince. Değerinizin en az 500 olması gereken ise 700'dür. 300-350 çıkıp hala normal diyen doktorlar var. Referans aralığı dediğiniz olması gereken değil o coğrafyada yaşayan insanlar arasında görülen aralıktır. Yükseltmek için Metilkobalamin B12 formlu dil altı haplarını kullanılması gerekir (kobalamin b12'nin diğer adıdır). Çünkü normal haplar yutulduğu için mide asidinden ve Metilkobalamin (vücüdun direk kullanımına hazır) form olmadığı için emzinlenirken fire verir. Dil altı ise direk kana karışır ve diğer süreçler by-pass edilir. Bir ömür kullanılması gerekir gereken doza ulaşılınca idame edilebilmesi için.

Son düzenleme:
Kullanmayinca, değerlerim minimum olsa bile halsizlik, yorgunluk, bitkinlik durumları doğuruyor.
Her ay yeniden yazdiryorum. Mide sorunum da olunca kıvrandıriyor ama, akşam saat 8 de pil bitmemesi için bire bir çözümüm doktor reçetesi ile bu ?

ne yazikki çok et ve et türevi seven biriyim (sakatat dahi yerim), balık sevmem ama balık yağı arada yerim hiç bi faydası yok

Ekli dosyalar

• 16788729042761197305337139636062.jpg
    16788729042761197305337139636062.jpg
    63.1 KB · Görüntüleme: 30
Kullanmayinca, değerlerim minimum olsa bile halsizlik, yorgunluk, bitkinlik durumları doğuruyor.
Her ay yeniden yazdiryorum. Miğde sorunum da olunca kıvrandıriyor ama, akşam saat 8 de pil bitmemesi için bire bir çözümüm doktor reçetesi ile bu ?

ne yazikki çok et ve et türevi seven biriyim (sakatat dahi yerim), balık sevmem ama balık yağı arada yerim hiç bi faydası yok
Yukarıda söylediğim gibi yerinizde olsam yukarıdaki formda olan b12 kullanırım. Normal seviyeye çıkınca gününü azaltıp düzenli kullanmanız gerekir. Yoksa yine düşecektir

Yukarıda söylediğim gibi yerinizde olsam yukarıdaki formda olan b12 kullanırım. Normal seviyeye çıkınca gününü azaltıp düzenli kullanmanız gerekir. Yoksa yine düşecektir
Bittiğinde recetem yine doktora sorarım.
Malum her ilaç herkese yaramıyor.
E doktorlarda kota sonrası prim alıyor bu nedenle de yazmayabilir.
Göreceuk bakalım ?

Valla bizde fitaminlerden sorumlu Devlet Bakanı sevgili @Yelda Helvacı olduğu için arada ampul kırıp bana bir şeyler kaktırıyor da almam gerekenleri sanırım öyle alıyorum.

İnsanlara bilinç mantık vs diye ahkam kesen ben, söz konusu kendi sağlığım olduğunda bilinçsizlik ana bilim dlaında birinci olurum diye düşünüyorum.

Valla bizde fitaminlerden sorumlu Devlet Bakanı sevgili @Yelda Helvacı olduğu için arada ampul kırıp bana bir şeyler kaktırıyor da almam gerekenleri sanırım öyle alıyorum.

İnsanlara bilinç mantık vs diye ahkam kesen ben, söz konusu kendi sağlığım olduğunda bilinçsizlik ana bilim dlaında birinci olurum diye düşünüyorum.
O D vitamini Adem bey:) Büyük ihtimal Devit 300.000 İ.U. Ampuldür:)

O D vitamini Adem bey:) Büyük ihtimal Devit 300.000 İ.U. Ampuldür:)
Hatun ağzımıza ne tıksa 'Einden zehir olsa içeriz'' diyoruz abi hakikaten bilmiyorum ne olduğunu, arada ampul kırıyor, arada beyaz veya renki bir şeyler veriyor hap gibi.
Hani şu atari oynarken gözünü ekrandan ayırmayan çocuklara ''aç çocuum aazını'' dediğimiz durumun aynısı desem yeridir :kiskis

Hatun ağzımıza ne tıksa 'Einden zehir olsa içeriz'' diyoruz abi hakikaten bilmiyorum ne olduğunu, arada ampul kırıyor, arada beyaz veya renki bir şeyler veriyor hap gibi.
Hani şu atari oynarken gözünü ekrandan ayırmayan çocuklara ''aç çocuum aazını'' dediğimiz durumun aynısı desem yeridir :kiskis
Kendinizi böyle iyi hissediyorsanız sorun yok. Amerikalıların bir lafı var: Bir şeyin daha iyisini yapamayacaksan bozma :)

Kendinizi böyle iyi hissediyorsanız sorun yok. Amerikalıların bir lafı var: Bir şeyin daha iyisini yapamayacaksan bozma :)
Adem doktora gitmeyi tercih etmiyor, tahlil yaptırmaz. Senelik kontrollerimi ihmal etmem zira annem meme kanseriydi. Baba tarafında kalp, anne tarafında şeker var. Genetik yatkınlığa müsaitlik olabileceği düşüncesiyle, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz.
İlaclara genel olarak karşıyım, ama d vitamini (evet kapsul aslında k2 d vitamini spreyler olsa daha iyi biliyorum ama unutuluyor kimi zaman bir gün atlasam faydası olmuyor.) ve omega3 takviyesi alıyoruz.
Zaman zaman kas ağrısı olduğunda magnezyum takviyesi ile devam.
B12 normal seviyelerde olduğu için kullanmıyorum. Ama 200 çıkan değerler için iğne alan arkadaşlarımda vardı.
Genelde sebze meyve den almaya çalışıyoruz vitaminleri. Kansızlık zati hep vardı. Ciger den, pekmezden devam. Bir ara kan şurubu da içmiştim. Düzelmiyor ferritinim demirim olacağı bu, doğal yolla olduğu kadar. ?

D, b12, omega 3 ve magnezyum malesef hep takviyelerle alınmak zorunda. Keşke doğal yollar yeterli olsaydı. Evet haklısınız 200 gibi çıkanlar emzimleyemediği varsayıldığından dodex vuruluyorlar genelde.
Adem doktora gitmeyi tercih etmiyor, tahlil yaptırmaz. Senelik kontrollerimi ihmal etmem zira annem meme kanseriydi. Baba tarafında kalp, anne tarafında şeker var. Genetik yatkınlığa müsaitlik olabileceği düşüncesiyle, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz.
İlaclara genel olarak karşıyım, ama d vitamini (evet kapsul aslında k2 d vitamini spreyler olsa daha iyi biliyorum ama unutuluyor kimi zaman bir gün atlasam faydası olmuyor.) ve omega3 takviyesi alıyoruz.
Zaman zaman kas ağrısı olduğunda magnezyum takviyesi ile devam.
B12 normal seviyelerde olduğu için kullanmıyorum. Ama 200 çıkan değerler için iğne alan arkadaşlarımda vardı.
Genelde sebze meyve den almaya çalışıyoruz vitaminleri. Kansızlık zati hep vardı. Ciger den, pekmezden devam. Bir ara kan şurubu da içmiştim. Düzelmiyor ferritinim demirim olacağı bu, doğal yolla olduğu kadar. ?

D, b12, omega 3 ve magnezyum malesef hep takviyelerle alınmak zorunda. Keşke doğal yollar yeterli olsaydı. Evet haklısınız 200 gibi çıkanlar emzimleyemediği varsayıldığından dodex vuruluyorlar genelde.
Evet o yüzden bahsettiğim şekilde omega3, d ve magnezyum takviyesi alıyoruz.
Sağlıklı beslenmek, ve ya sağlığa dair araştırmalar hep vardır ilgi alanımlarımdan biri. Aslında ne kadar erken uyursan uyu, sağlıklı beslen, spor yap, vitamin al ama kafandaki düşünceler kalbindeki saf temizlik olmadığı sürece sağlıksızsın. Düşünceler yoruyor bireyi.

Sağlıklı beslenmek, ve ya sağlığa dair araştırmalar hep vardır ilgi alanımlarımdan biri. Aslında ne kadar erken uyursan uyu, sağlıklı beslen, spor yap, vitamin al ama kafandaki düşünceler kalbindeki saf temizlik olmadığı sürece sağlıksızsın. Düşünceler yoruyor bireyi.
Sevgili @Yelda Helvacı abla :love: Şimdi bunları okuyunca istemsizce e-nabız açıp değerlerime baktım. Gerçekten B12 referans değeri 197 - 771 arasında. Şimdi kaçlarda olsa ben iyi oluyorum ? 408 çıkmış mesela benim

Ben kan tahlili yaptırmıyorum. Annemle babam yaptırıyor, onların ortalamasını alıp kendime pay biçiyorum. Sonuçta farklı bir şey yemiyoruz, onlarda eksikse bende de eksiktir diye düşünüyorum :haha
Bu bana şeyi hatırlattı. Eşinizle boyunuzu toplayın, ikiye bölün, bilmemkaç ekleyin-çıkarın, az olan kızınızın boyu olur çok olan oğlunuzun ? ?

Sevgili @Yelda Helvacı abla :love: Şimdi bunları okuyunca istemsizce e-nabız açıp değerlerime baktım. Gerçekten B12 referans değeri 197 - 771 arasında. Şimdi kaçlarda olsa ben iyi oluyorum ? 408 çıkmış mesela benim
Sağlık eğitimi almadım hehangi bir uzmanlığım da yok önce onu belirteyim de ? yaşını bilmiyorum ama benim yaşıma göre çıkan sonuc 600 civarı ve bana normal değerler. 200 400 arasına ilaç veriyorlar. Sağlık ocağında bile kan tahlili yapılıyor artık, işlemler kolay ilerliyor.

Hatun o zaman bende sorun yok, kalbim temiz, kafam sakin, benim kafamı teknik detay dışına yoran tek şey Ülkemizin son 20 yılı ki bu ayrı bir kulvar yani temelde ben gayet sağlıklıyım bu durumda.

Şimdi doktora gitsem bende neler neler var diyecek neler neler.

Var olduğundan gerçekten emin dahi olamayacağım hastalıklar için kim bilir ne gereksiz ilaç yüklemeleri yapılacak vs.

Ben hayatında baş ağrısı için çok ciddi istisnalar dışında ağrı kesici dahi almayan birisiyim. Doktıorlar için ise durum öyle değil.

ben ne bileyim hangi reprezant ile ne anlaşmalar yaptılar da aylık ne kadar kota doldumaları gerektiği için bana kutu kutu ilaç yazmadığını.

O ilaçların derdini benim karaciğerim çekecek sonuçta onun değil.

Benim ülkedeki sağlık sistemine inancım yok, aksi halde canıma kastım mı var niye gitmek istemeyeyim :(

Ben kan tahlili yaptırmıyorum. Annemle babam yaptırıyor, onların ortalamasını alıp kendime pay biçiyorum. Sonuçta farklı bir şey yemiyoruz, onlarda eksikse bende de eksiktir diye düşünüyorum :haha
Aha sağlık konusunda benden daha saçma fikirlere sahip birisi daha varmış en azından bunu görmeden ölmedim :D

Sağlık eğitimi almadım hehangi bir uzmanlığım da yok önce onu belirteyim de ? yaşını bilmiyorum ama benim yaşıma göre çıkan sonuc 600 civarı ve bana normal değerler. 200 400 arasına ilaç veriyorlar. Sağlık ocağında bile kan tahlili yapılıyor artık, işlemler kolay ilerliyor.
Yahu kuzum o kanı wireles olarak alsalar sorun yok, bütün sorun direkt bağlantı yapılıyor olması. :kiskis

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri