Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Hava nemlendirici

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

halilgurbuz

Meraklı
Meraklı
Bütçe
Belirsiz
Marka Model Bilgisi
Belirsiz
Selamlar herkese. İnternette küçük bir araştırma yaptım ama. Malumunuz şu malum pazar yerinde önüne gelen dükkan açıp satış yaptığı için hangisi iyidir, hangisi güvenilirdir karar vermek imkansız. Satıcıya soru soruyorsunuz, saçma sapan cevap veriyor. Adaptörsüz satılan minik cihazlar ortalama 100 ila 200₺ arasında fiyatları var. Evim ufak olduğu için küçük ve uygun fiyatlı birşey düşünüyorum. Siz değerli forum üyeleri arasında bu cihazlardan kullanan varmı? Genelde satışta olanlar mikro usb kablo ile geliyor ama ucuna ne değerde bir adaptör bağlayacağım konusunda sorduğum soruların hiç birine cevap alamadım. Satış yapan firmalar sırf satmak için ürünü malum pazaryeri ortamında 3 tane 5 tane farklı isimde firma açıp satışa koymuş. Hiç birinin sattığı ürün konusunda en ufak fikri yok. Evde kullanabileceğim, yedek filtresini alabileceğim hava nemlendirici ürün önerilerinizi merakla bekliyorum. Yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler ediyorum. Sağlıcakla kalınız.

Selam

Genel olarak USB standardı ile ne adaptör kullanılacağı bellidir.

İlklerden olan mini USB ise 1A kadar akımla çalışır

Sonraki mikro USB 2A kadar akım ile cihazı çalıştırır.

Sizin ürün gamında bu 2 tip USB kullanılmakta.

Zaten şuan mini veya mikro USB çıkışlı bir ürün alsanız 2A kadar markasız ürün etketi olur, oda 1A verir.

USB3 PD 64W Type-C gibi ürünleri kullansanızda cıhaz gene 2A en fazla çekecek, gerisi boşuna olacak

Mini ve mikro USB telefon şarj cihazınınkini kullanacaksanız uyumsuz olabilir. Mesela samsun 2.1A şarj cihazı darbeli anlık voltaj inip çıkmalı verir veri kablolarınıda kullanır. Ondan dolayı sadece düz voltaj-akım veren adaptör ile kullanmanız gerekir.

Hava nemlendirici resiztans ile buhar oluşturmadığından çok akım çekmez. Su buharı bulut halinde çıkmaz.

veri yolları dışında kablo demetinin geçirebileceği tabloda
Screenshot 2025-03-16 at 05-59-56 Modern USB Standartları Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Medi...webp

Selam

Genel olarak USB standardı ile ne adaptör kullanılacağı bellidir.

İlklerden olan mini USB ise 1A kadar akımla çalışır

Sonraki mikro USB 2A kadar akım ile cihazı çalıştırır.

Sizin ürün gamında bu 2 tip USB kullanılmakta.

Zaten şuan mini veya mikro USB çıkışlı bir ürün alsanız 2A kadar markasız ürün etketi olur, oda 1A verir.

USB3 PD 64W Type-C gibi ürünleri kullansanızda cıhaz gene 2A en fazla çekecek, gerisi boşuna olacak

Mini ve mikro USB telefon şarj cihazınınkini kullanacaksanız uyumsuz olabilir. Mesela samsun 2.1A şarj cihazı darbeli anlık voltaj inip çıkmalı verir veri kablolarınıda kullanır. Ondan dolayı sadece düz voltaj-akım veren adaptör ile kullanmanız gerekir.

Hava nemlendirici resiztans ile buhar oluşturmadığından çok akım çekmez. Su buharı bulut halinde çıkmaz.

veri yolları dışında kablo demetinin geçirebileceği tabloda
Ekli dosyayı görüntüle 24841
Detaylı cevap için öncelikle teşekkürler. Bu bağlamda satılan cihazların birkaç model hariç hepsinin micro usb kullandığını söyleyebilirim. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda güç adaptörü olarak 5v 1A güç veren bir adaptörün yeterli olacağını anladım. Doğru anlamışmıyım? Özellikle belirtebileceğiniz bir marka model adaptör varmıdır? OEM bir ürün yerine ttec gibi bir marka alabilirim. ttec de 5v 1A adaptör vardı daha önceleri. Birde. Hava nemlendirici olarak bir model öneriniz olurmu?

USB ile çalışan ufak cihazların oda nemlendirmeye pek katkısı olacağını sanmıyorum. Niyetimiz gerçekten olması gereken nem ayarı ise; alerjik rinit, astım vb. anlamda rahatlamak açısından medikal bir cihaz arayışınız var ise profesyonellere yönelmelisiniz.

Şunu tavsiye edebilirim.
Ayrıca Trendyolda pek çoğunu göremedim, e-bebek mağzasına uğrayabilirseniz bayağı çeşit var orada. Görüp almış olursunuz.

Edit: Xiaomi de olabilir

100 150 liralık hava nemlediriciden 2 tane almıştım.İçine birkaç damla uçucu yağ damlatıyorum,oda kokusu oluyor.Powerbank ile kullanıyorum.Baya uzun süre gidiyor.Sarj cihazı ile kullanacaksaniz 1A adaptör bile yeter bunlara.

Tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkürler. Hafta sonu e bebek mağazasından bakıcam. Görmeden almamak lazım.

Bir hava nemlendirici aldım sonunda. Deneyim olarak güzel. Birde Xiaomi nem ölçer aldım. Ölçümlere baktığımda nemlendirici çalışmadığı durumlarda oda nemi %40 ila 45 arasında. Cihazı çalıştırınca ise %56 60 arasında değişiklik gösteriyor. Yanlız ilgimi çeken bir durum oldu. Geçtiğimiz günlerde nemlendirici çalışırken birde dijitsu hava temizleyici cihazı çalıştırdım. Dijitsu ekranında 300 lü rakamları gördüm. Normalde 1 saatlik çalışma sonunda evdeki hava kalitesi 20 lerde oluyordu. 20 iyi kalite oluyor. Nemlendirici çalışırken cihazın hava kalitesini kırmızı ve 300 lerde göstermesi beni endişelendirdi ve şaşırttı. Nemlendirici cihaz ne yapmış olabilir ki? Evdeki hava kalitesi nem yüzünden düşmüş olabilir mi? Bilenler bir cevap yazabilirss memnun olurum.

Bir hava nemlendirici aldım sonunda. Deneyim olarak güzel. Birde Xiaomi nem ölçer aldım. Ölçümlere baktığımda nemlendirici çalışmadığı durumlarda oda nemi %40 ila 45 arasında. Cihazı çalıştırınca ise %56 60 arasında değişiklik gösteriyor. Yanlız ilgimi çeken bir durum oldu. Geçtiğimiz günlerde nemlendirici çalışırken birde dijitsu hava temizleyici cihazı çalıştırdım. Dijitsu ekranında 300 lü rakamları gördüm. Normalde 1 saatlik çalışma sonunda evdeki hava kalitesi 20 lerde oluyordu. 20 iyi kalite oluyor. Nemlendirici çalışırken cihazın hava kalitesini kırmızı ve 300 lerde göstermesi beni endişelendirdi ve şaşırttı. Nemlendirici cihaz ne yapmış olabilir ki? Evdeki hava kalitesi nem yüzünden düşmüş olabilir mi? Bilenler bir cevap yazabilirss memnun olurum.
havada ki nem evdeki tozlara yapışıp hava temizleme cihazının fazla calışmasına sebeb olmuştur.havada her zaman su buharı vardır ama yagışa dönüşebilmesi için fazla su baharıu ve o su buharının yoğunlaşabilecegi bi toz zerresi olması lazım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri