Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Havuzda bile terlenen memlekete klima önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yemreaslan1940

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
60bin
Marka Model Bilgisi
Daikin TCL Midea
Merhabalar forum ahalisi. Başlığı neden böyle attın derseniz doğma büyüme Adanalıyım. Memur olduğum için yaklaşık 10 yıldır yılda 30-35 gün hariç Adana dışındaydım. Şimdi ise Mersin’e atamam oldu. Daha ev bile tutmadım ancak bayramdan hemen sonra gidip bir haftada ev bulacağım abonelikleri alacağım vs vs. O yoğunlukta buraya yazamam diye şimdi yazmak istedim. Daha evin bile yok nasıl önerelim derseniz haklısınız ancak sayfalarca yazı okudum ve oturacağım evi de aşağı yukarı tahmin ettiğimde oturma odası (genelde mutfakla bir oluyor ve büyük oluyor) için 18000 btu klima alacağım. Yatak odası için de 9000 btu. İlerde belki 12000 btu salona alırım ancak öncelik şuan 18 ve 9luk. Sadece soğutma olacak ve 18lik neredeyse 13-14 saat çalışacak. Lütfen öneride bulunurken bizim oraların sıcağını göz önünde bulundurun. Örneğin İstanbul’da insanların öldük bittik dediği sıcaklar yeminle bana yayla havası gibi geliyordu. Çıta bu seviyede yani :)
Gelelim modellere. Sayfalarca forum okudum ve şu markaları gördüm. Kaira, Sigma, Gree, Midea, Bosch, Fujitsu, Daikin, TCL. Öncelikle Wi-Fi mutlaka olmalı diyorum o yüzden Airfel vs listeden çıkardım. Özellikle 18000 btu olana önem vereceğim örneğin kalitede bariz fark varsa iki model arasında 10bin ₺ kadar fark tolere edilebilir. Çünkü kiracı da olsam ömürlük olsun alacağım eve taşırım. O yüzden daikin başlangıç modeli, midea extreme ve adem beyin yazısında 18lik Tcl’i övdüğünü gördüğüm için TCL arasında hangisini önerirsiniz veya bunların dışında başka önerir misiniz? Yatak odası için ise orta halli sessiz bir model önerirseniz sevinirim tabi bu da wifili olursa güzel olur. Son olarak en önemli şeylerden biri iyi satıcı iyi servis. Mersin için nereleri önerirsiniz?

Aynen pazarlık ile 2 bine kadar fark olur. 2-3 tane alınması durumunda daha da artabilir.

Bendeki 12lik, 25 metrekare civarı salonu buz yapıyor. kapıyı kapalı tutma gibi bir lüksümüz yok. hasta eder.

hatta şöyle söyleyeyim sigma 12 lik + arçelik 12 lik olmak üzere , toplam 3 odayı + salonu konfor sıcaklığına getiriyor. gece ise 26 dereceye alıyoruz ikisini. (mutfak, banyo, tuvalet kapılar kapalı)
Hocam 25-30 m2lik mutfak oturma odası bir olan ev tiplerinde 18liğe gerek yok mu o zaman? 12lik yeterli olur mu yani Mersin şartlarında?

Bayide mi internette mi bu şekilde?
Bayi fiyatı ve sabah baktım internet fiyatı da bu şekilde. Yalnız 12000 BTU Luk cihaz arıyorsanız sensira yerine 31200 TL lik fiyatıyla Fujitsu prime tavsiye ederim.
Orjinal japon kompressor kapasitesi daha yüksek ve kalite olarak da m.e ayarındadır belki de daha iyidir.Bana göre fiyat farkı reklam ve pazarlama ama yine de ısıtmada Fujitsu bir tık daha iyi
Fakat benim gibi 12 lik küçük 18 lik büyük gelecekse 14 bin BTU olarak japon şu an en f/p sensira gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler renktaş. Muhtemelen Demirsporlusun :) evet ben de almışken iyisini alayım diyorum. Sizin bir yazınızda kaira alacaktım sonra sigma aldım aklım orada kaldı tarzı bir şey görmüştüm sanki. Hala aynı düşüncede misiniz?
Doğru tespit. Kaira alma sebebim kullananların memnuniyeti ve fiyat odaklıydı. Ben bakarken 17-18k fiyattaydı.

Şimdi uçmuş gitmiş.. Sigma can can 👍 evde yenidoğan bebeğim var. Ortam sıcaklığını stabil tutuyor. Benim için kıymetli olan kısım bu sağa sola hava flapları elle dönüyor. WiFi opsionel. Aslında ne kadar ekmek o kadar köfte. Yazdıklarımın hiçbirine ihtiyacım yoktu. WiFi ben almadım. Sağ sol flap olayıda konutta montaj gereği duvara çok yakındı yani otomatik olupta yan duvarı mı soğusun dedim 😁

İklimsa güvencesi var. İşleri klima... Japon iyidir. Midea candır.
Midea niye almadım? Montajda ekstra ücret istiyor diye rahatsız oldum. Baymak çok istiyordum. Keşif için ücret istedi. LG yi aradım
O da keşif ücretli dedi. Selam vermeden para istediler. Kaira alacaktım. Adem beyle görüştük. Sadece doğru fizibilite mi diye aradım iklimsayı. Gelen personel gerçekten işinin ehli. Bi baktım Kaira zam yaptı. Öyle bir dar zaman aralığı oldu ki Sigma işin içinde listede bile yokken aldım. Klima kuruldu. Personelle sohbet ederken aynı zamanda daikin servisi olduğunu Kaira alsam yine aynı ekip geleceğini söyledi gülümsedim. Hata mı ettik dedim açıkça sordum. Kaira'dan altta kalmaz iddia ediyorum seni memnun edecek. Dua edersin bana için rahat olsun dedi. O ustaya burdan selam olsun. Sözğnğn eri işinde bilgili müşteri ilişkileri konusunda da gayet başarılı.

Dipnot:çoğu usta veya teknik personel iletişim konusunda zayıftır. Aksini iddia edene bir makale bile yazarım 😉

Teşekkürler renktaş. Muhtemelen Demirsporlusun :) evet ben de almışken iyisini alayım diyorum. Sizin bir yazınızda kaira alacaktım sonra sigma aldım aklım orada kaldı tarzı bir şey görmüştüm sanki. Hala aynı düşüncede misiniz?
Demirspor'lu olmak şeref onur gururdur. Bestemizi buraya bırakalım mı? 😊

Ben üst rakamlara çıkmayı doğru bulmuyorum. Misal bir klimaya 70-80k vermek bence aşırı lüks. O işi yapan nominal kompresör değeri güçlü doğru malzeme kalitesinde ürün varsa iş bitmiştir.

Fujitsu olur Sigma serisinden plus olur... Midea 👍 adem beyin ve değerli arkadaşların yüzlerce mesajı var Midea haier gree dünyaya bu üç marka üretip satıyor. Biz burada arçelik bosch vs konuşuyoruz. Benim Sigma comfort haier. E mutluyum işimi görüyor. Ne beklediğinle alakalı. @Ali Kemal Eyvaz da gree üretimi Sigma var. İkimizde cihaza ateş ediyor canavar diyoruz :)

Demirspor'lu olmak şeref onur gururdur. Bestemizi buraya bırakalım mı? 😊

Ben üst rakamlara çıkmayı doğru bulmuyorum. Misal bir klimaya 70-80k vermek bence aşırı lüks. O işi yapan nominal kompresör değeri güçlü doğru malzeme kalitesinde ürün varsa iş bitmiştir.

Fujitsu olur Sigma serisinden plus olur... Midea 👍 adem beyin ve değerli arkadaşların yüzlerce mesajı var Midea haier gree dünyaya bu üç marka üretip satıyor. Biz burada arçelik bosch vs konuşuyoruz. Benim Sigma comfort haier. E mutluyum işimi görüyor. Ne beklediğinle alakalı. @Ali Kemal Eyvaz da gree üretimi Sigma var. İkimizde cihaza ateş ediyor canavar diyoruz :)
Bedelsiz bir duygudur fiyakalı duruştur sigmaya sahip olmak şeref onuru gururdur :D teşekkürler toprağım ben şu 3-4 markanın bir fiyat araştırmasına koyulayım. Bayramdan sonra Adana’da olacağım Mersin’e gidip bayilerden de fiyat sorayım. Yine aklıma takılanları ve gelişmeleri buraya yazarım

Bayi fiyatı ve sabah baktım internet fiyatı da bu şekilde. Yalnız 12000 BTU Luk cihaz arıyorsanız sensira yerine 31200 TL lik fiyatıyla Fujitsu prime tavsiye ederim.
Orjinal japon kompressor kapasitesi daha yüksek ve kalite olarak da m.e ayarındadır belki de daha iyidir.Bana göre fiyat farkı reklam ve pazarlama ama yine de ısıtmada Fujitsu bir tık daha iyi
Fakat benim gibi 12 lik küçük 18 lik büyük gelecekse 14 bin BTU olarak japon şu an en f/p sensira gibi görünüyor.
Hocam bu Fujitsu nun kompresörü nü görme şansınız oldumu kendi üretimi mi başka markamı?

Bedelsiz bir duygudur fiyakalı duruştur sigmaya sahip olmak şeref onuru gururdur :D teşekkürler toprağım ben şu 3-4 markanın bir fiyat araştırmasına koyulayım. Bayramdan sonra Adana’da olacağım Mersin’e gidip bayilerden de fiyat sorayım. Yine aklıma takılanları ve gelişmeleri buraya yazarım
Elbette ne biliyorsak esirgemeyen yardımcı oluruz kirvem.

Vakum mevzusunu sormadan devam etme. Bir arkadaşa burada yakın dönemde neye dikkat edilmesi gerekiyorsa yazmıştım. O da 18lik Sigma aldı. Dün kurulum yaptıracaktı. Merakla onu bekliyorum 😊

İşçilik zayıf olursa usta montaj prosedürüne uymazsa değil midea istersen me legendra falan al neye yarar. :)

Hocam 25-30 m2lik mutfak oturma odası bir olan ev tiplerinde 18liğe gerek yok mu o zaman? 12lik yeterli olur mu yani Mersin şartlarında?
Normal şartlarda 25-30 metrekare alan için 24-25 derecede "auto" (devamlı çalışan) 12'lik bir klima yeterli olur.

fakat bahsettiğiniz şekilde mutfak + oda birleşik olan evlerde koridor/antre kısmını ayıran bir bölme olmayabiliyor.

Ben sizin yerinizde olsam; 18'lik bir ürün alıp yine aynı şekilde çalıştırır ve yatak odası olarak kullanacağım odanın kapısını da açık bırakırım ve oranında bundan nasiplenmesini sağlarım.

yeni nesil bir klimanın 24 saat auto çalışması ile ilgili tüketim verilerini içeren test yapıldı forumda. Aylık 500 TL civarı bir değer söz konusu. hadi sizin ki 1.000 TL olsun ki bu da normal diyebilirim.

Ben dün gece 12'lik arçelik klimamı 26 derece auto da çalıştırdım. yatak odası + misafir odası + çocuk odası + salon gayet konforlu şekildeydi. Evde hiç kimse terlemedi , gece rahat uyundu.

18'lik olması durumumda bu durum çok çok daha rahat olur.

Akdeniz insanı genelde konfor sıcaklığı değil de soğuk ister orası ayrı bir konu. üşüyelim battaniye alalım deriz :D biz de çocuk olunca o keyfi yapamıyoruz maalesef :D konfor sıcaklığı diyoruz

18'lik klima alırsın 21-22 derece auto moda, o zaman ev bu gibi olur keyfine bakarsın.

NOT: dikkat edilmesi gereken devamlı çalışması gerektiği. zırt pırt kapatayım açayım, dışarı çıkacağım boşuna çalışmasın elektrik harcamasın olayına girersen üzülürsün :D

Normal şartlarda 25-30 metrekare alan için 24-25 derecede "auto" (devamlı çalışan) 12'lik bir klima yeterli olur.

fakat bahsettiğiniz şekilde mutfak + oda birleşik olan evlerde koridor/antre kısmını ayıran bir bölme olmayabiliyor.

Ben sizin yerinizde olsam; 18'lik bir ürün alıp yine aynı şekilde çalıştırır ve yatak odası olarak kullanacağım odanın kapısını da açık bırakırım ve oranında bundan nasiplenmesini sağlarım.

yeni nesil bir klimanın 24 saat auto çalışması ile ilgili tüketim verilerini içeren test yapıldı forumda. Aylık 500 TL civarı bir değer söz konusu. hadi sizin ki 1.000 TL olsun ki bu da normal diyebilirim.

Ben dün gece 12'lik arçelik klimamı 26 derece auto da çalıştırdım. yatak odası + misafir odası + çocuk odası + salon gayet konforlu şekildeydi. Evde hiç kimse terlemedi , gece rahat uyundu.

18'lik olması durumumda bu durum çok çok daha rahat olur.

Akdeniz insanı genelde konfor sıcaklığı değil de soğuk ister orası ayrı bir konu. üşüyelim battaniye alalım deriz :D biz de çocuk olunca o keyfi yapamıyoruz maalesef :D konfor sıcaklığı diyoruz

18'lik klima alırsın 21-22 derece auto moda, o zaman ev bu gibi olur keyfine bakarsın.

NOT: dikkat edilmesi gereken devamlı çalışması gerektiği. zırt pırt kapatayım açayım, dışarı çıkacağım boşuna çalışmasın elektrik harcamasın olayına girersen üzülürsün :D
Evet hocam biz konfor aramıyoruz biz donmak istiyoruz 😂 söylediklerinize dikkat edeceğim. Marka model netleştirme niyetiyle açmıştım ancak uzaktan bayiye gitmeden marka model konusunu netleştiremeyeceğim anlaşılan. Haftaya Adana, Mersin’de olacağım o zaman seçenekleri de daha aza indirerek siz yardımsever forum üyeleri aracılığıyla da netleştiririm inşallah.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri