Bir i-dos kullanıcısı olarak, i-dos'un pazarlama taktiği olduğunu düşünüyorum. Satın alırken ve reklamlarda "Çamaşıra göre deterjanı kendi ayarlar" deniyor. İşin iç yüzü böyle değil. Sadece hazne içine dolum yapıyorsunuz ve ayarladığınız miktarı "Çamaşırın yoğunluğuna bakmadan" alıyor. İsterseniz kısa program üç parça, isterseniz tam dolu makine ile uzun program. Hepsinde aynı miktar deterjan ve yumuşatıcıyı çeker alır.
Kullanıyor muyum dersek, evet kullanıyorum. Çoğunlukla sıvı deterjan kullanan biri olarak her seferinde ayarlamak ve koymak yerine tek seferde dolum bana pratik geliyor. Ancak, hazne içinin tek cins deterjan ile kullanıldığını bilmekte de fayda var. Siyahlar için ayrı, renkli için ayrı, hassas çamaşır için ayrı kullanan biriyseniz bu size avantajdan çok zulüm yaşatır. En basit örnek ile farklı deterjanla yıkama yapmak istediğinizde, i-dos sistemini kapatmazsanız çift doz deterjan ile yıkama yapmış olursunuz.
I-dos tamamen kullanıcının profiline göre doğru ya da yanlış olarak seçilebilir. Pazarlama taktiklerine kanmayın lütfen.