Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

iklimsa servis vakum konusunda yalan söylemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mostof_love

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar Hepsiburada üzerinden Mitsubishi Silver 9.000 Btu/h klima model SRK25ZSP-W(S) model klima satın aldım. üzerinde montaj işini iklimsa servislerinin yapacağı yazıyordu.
Evime Denizli Teknik iklimsa servisi geldi. klima montaj esnasında vakum yapılmayacak mı diye sorduğumda servis elemanı bu yeni modellere vakum yapılmadığını söyledi ve klima montajını tamamlayıp gitti.
Ben ertesi gün başka bir iklimsa servisini arayıp teyit etmeye çalıştım ilk başta bilgi vermek istemediler sonra servise gidip yüz yüze konuşunca vakum yapılması gerektiğini söylediler.
Sonrasında montajı yapan servisi aradım abi sen sürekli başımızda mıydın sen yokken iki dakikada yaptım ben dedi. yanlarında vakum için gerekli cihaz bile yoktu ve de bana vakum gerekli değil demesine rağmen vakum yapmadığını kabul ettiremedim.
Burada iki sorun görüyorum birincisi servisin işini doğru yapmaması ikincisi beni yalan söyleyerek kandırmaya çalışması.

Ben tüketici hakem heyetine gerekli başvuruyu yaptım daha başka ne yapabilirim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın :(

Geçenlerde forumda bir arkadaşımız başka bir marka klimada müşteri hizmetleri ile görüşerek klimanın değişimini sağlamıştı. Siz de bir şansınızı deneyin isterseniz.

Düzeltme: Yanlış hatırlamışım. Müşteri Hizmetlerine gitmeden doğrudan servis değişimi sağlamış.

Son düzenleme:
Klasik servis yalanları ve ne yazık ki herhangi bir cezası olmadığı ve hatta hakem heyetinde bile haklı bulunacağınızın garantisi olmaması nedeniyle hiç kimsenin umursamadığı bir konu bu.

Düşünsenize, 1 senedir Mühendisler odasına bu konuda cevap bile yazdırtamıyorum hem de Cimer üzerinden bile denedim :D

bu kadar niye inat ediyorlar vakum yapmamak için. 5 dk yapsalar bile kafi ama ondan bile kaçıyorlar dertleri ne bu servislerin
İnat ve tembellik , ''her şeyi biz bilir ve biz karar veririz'' kafası.

Ceremesini nasılsa kendilerinin çekmeyecek olmasının verdiği pişkin rahatlık falan filan

Vakum yapınca kendilerine küfredilmiş gibimi hissediyorlar acaba ?
Bazılarının iddiası ''Zaten montajlara yetişemiyoruz, ölüyoruz, bitiyoruz'' şeklinde olsa da vakum için ek bir süre gerekmediğini GERÇEK klimacılar zaten bilir. Buradaki en önemli konu, o 2-3 kiloluk vakum motorunu taşımak istememeleri. :)

Teşekkürler cevaplarınız için birde iklimsa genel merkezine şikayet oluşturmayı deneyeyim belki faydası olur
Geçmiş olsun hocam
Zamanında iklimsa ile bende yaşamıştım bu olayı servisi aradım gelip gazı boşaltıp geri bastı vakumladı gitti.
sonradan bu işlemin artık işe yaramadığını öğrenince direkt genel müdürlüğü aradım bayinin adını verdim servis tekrar aradı abi böle böle yaptık için rahat olsun elemanı da yolladık vs dedi kabul etmedim dış ünitemi değişin dedim 3 gün sonra değiştirmişler di

Geçmiş olsun hocam
Zamanında iklimsa ile bende yaşamıştım bu olayı servisi aradım gelip gazı boşaltıp geri bastı vakumladı gitti.
sonradan bu işlemin artık işe yaramadığını öğrenince direkt genel müdürlüğü aradım bayinin adını verdim servis tekrar aradı abi böle böle yaptık için rahat olsun elemanı da yolladık vs dedi kabul etmedim dış ünitemi değişin dedim 3 gün sonra değiştirmişler di
şikayet var a yazdım bakalım iklimsa genel müdürlüğü nasıl bir yol izleyecek inşallah değişim yaparlar bende gönül rahatlığıyla klimayı kullanırım

Teşekkürler cevaplarınız için birde iklimsa genel merkezine şikayet oluşturmayı deneyeyim belki faydası olur
Böyle zamanda olmaz ve ayrıca @Ali Kemal Eyvaz dostumuzdan edindiğimiz tecrübelere bakılırsa iklimsa da öyle çok gözümüzde büyütmemizi gerektirecek bir yapı değil gibi görünüyor.

Profil foto değişmiş :)

kendim olayım dedim ;)

Abi şu konuda fikrini alabilir miyim yakalamışken

şikayet var a yazdım bakalım iklimsa genel müdürlüğü nasıl bir yol izleyecek inşallah değişim yaparlar bende gönül rahatlığıyla klimayı kullanırım
Şikayet var pek bir işe yaramıyor sadece sizi müşteri temsilcisi arayacak şikayetinizi anlatacaksınız okadar. Bence hangi ildeyseniz kendi ilinizin genel müdürlüğüne ulaşmaya çalışınız, hatta ulaşabilirseniz genel müdürüne ulaşmaya çalışınız. Yoksa sizi oyalayıp duracaklar onu söyleyeyim.

Şikayet var pek bir işe yaramıyor sadece sizi müşteri temsilcisi arayacak şikayetinizi anlatacaksınız okadar. Bence hangi ildeyseniz kendi ilinizin genel müdürlüğüne ulaşmaya çalışınız, hatta ulaşabilirseniz genel müdürüne ulaşmaya çalışınız. Yoksa sizi oyalayıp duracaklar onu söyleyeyim.
Bence bu konuda en iyi mecra x veya linkedin

kendim olayım dedim ;)

Abi şu konuda fikrini alabilir miyim yakalamışken
Bakayım hemen.

Paralı haraç sistemi, şikayetlerin içeriğinin de büyük bölümü fasa fiso. Şikayetin gerçek olduğunu teyit edecek bir sistem dahi yok
ŞV nin tek amacı var, insanlar bedava şikayet etsin, firmalar savunma yapmak isteyince ŞV ile sözleşme imzalayıp haraç ödesin olay bu..

Paralı haraç sistemi, şikayetlerin içeriğinin de büyük bölümü fasa fiso. Şikayetin gerçek olduğunu teyit edecek bir sistem dahi yok
ŞV nin tek amacı var, insanlar bedava şikayet etsin, firmalar savunma yapmak isteyince ŞV ile sözleşme imzalayıp haraç ödesin olay bu..

Baya da iyi para istiyorlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri