Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi IPS panel tv tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tuncer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

tuncer

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhaba 43 - 50 inç arası ips panel tv tavsiyesinde bulanabilir misiniz. 2 hafta önce Samsung 43BU8500 model tv aldım panel yapısı VA olduğundan 1 adım atınca renklerde solmalar oluyor sağolsunlar iade aldılar. Eski televizyonumuz LG ips panel televizyon köşede olduğundan yer koltuktan sıkıntı olmadan izleme imkanımız oluyor o tarz bir televizyon arıyorum ama bir türlü bulamadım günlük kullanım için sabah akşam çalışma durumu söz konusu. 50QNED816QA modeli baktım edge led olması sıkıntılı geldi bana 17 18 bin liraya kadar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba 43 - 50 inç arası ips panel tv tavsiyesinde bulanabilir misiniz. 2 hafta önce Samsung 43BU8500 model tv aldım panel yapısı VA olduğundan 1 adım atınca renklerde solmalar oluyor sağolsunlar iade aldılar. Eski televizyonumuz LG ips panel televizyon köşede olduğundan yer koltuktan sıkıntı olmadan izleme imkanımız oluyor o tarz bir televizyon arıyorum ama bir türlü bulamadım günlük kullanım için sabah akşam çalışma durumu söz konusu. 50QNED816QA modeli baktım edge led olması sıkıntılı geldi bana 17 18 bin liraya kadar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bazı tv tavsiyelerinde eski kullanılan ürünlerin ne olduğunu sorma sebebimiz bu oluyor çünkü CRT den lcd ye geçmek, Plazmadan LCD ye geçmek, IPS den VA ya veya VA dan IPS'e geçmek hep sorun teşkil eden durumlar olmuştur.

IPS kullanıcısı olarak LG tercih etmeniz gayet mantıklı bir bakış açısı ancak UQ ve Qned serilerinden ufak tefek sorun sinyalleri gelmeye başladı.

Özellikle son dönem satılan yeni nesil ürünlerde kapanma sorunları çok sık yaşandı ama yazılım ile sorunu çözdü gibiler yine de bekliyoruz bakalım kesin çözüm mü diye çünkü çözüm daha bugün geldi.

Öte yandan IPS ile edge led birleşimi genelde ciddi ışık sızması şikayetlerinin de gelmnesine neden olabiliyor.
Yeni nesil üretimlerin IPS ışıldaması sorununu da ben buraya yazmış olayım ki sonra ''beni uyarmadınız'' deme şansınız olmasın :D

Uzun soluklu kullanıcı olmasanız OLED alternatifini konuşalım derdim.

Lg 43uj701v modelini kullanıyoruz 5 yıl oluyor alalı 3 kere ledleri gitti onun haricinde sıkıntı olmadı odanın konumundan dolayı ips kullanmak durumundayız malesef VA gerçekten bu kadar renklerin değişeceğini düşünmezdim 5 cm yana kaysam renkler solmaya başlıyordu belki bu modeline özgü bir durumdur bilemiyorum televizyon günde 12 saat açık olduğu için oled kullanma şansımız yok :/ full arka aydınlatmalı mini led micro led bir sürü yeni modeller var ama onlarında fiyatları çok yüksek gibi duruyor acele etmeyip beklemek istiyorum fiyatlar düşeceğini çıkan bir memleket olduğundan bir an önce alayım bi tane kurtulayım diyorum kafam baya karışık.

Lg 43uj701v modelini kullanıyoruz 5 yıl oluyor alalı 3 kere ledleri gitti onun haricinde sıkıntı olmadı odanın konumundan dolayı ips kullanmak durumundayız malesef VA gerçekten bu kadar renklerin değişeceğini düşünmezdim 5 cm yana kaysam renkler solmaya başlıyordu belki bu modeline özgü bir durumdur bilemiyorum televizyon günde 12 saat açık olduğu için oled kullanma şansımız yok :/ full arka aydınlatmalı mini led micro led bir sürü yeni modeller var ama onlarında fiyatları çok yüksek gibi duruyor acele etmeyip beklemek istiyorum fiyatlar düşeceğini çıkan bir memleket olduğundan bir an önce alayım bi tane kurtulayım diyorum kafam baya karışık.
Kafanızda belirlediğiniz içinize sinenmodeller varsa kontrol edebiliriz sizin için :ok

Abi birde neden televizyonların hepsi VA panel oluyor eskiden de böyle miydi ben şans eseri galiba ips panel tv buldum galiba diyorum şimdi her baktığım televizyon va panel çıkıyor :/

Sağolasın abi şuan için bakıyorum ama oled gibi qledlerde günlük kullanım için uygun olup olmadığını söyleyebilir misin onlardada yanık vs durumu varsa ben gene normal model arıştırmaya devam edeyim.
Qled dense de temelde o bir lcd tv yabi OLED ile LCD arasındaki gibi bir teknoloji farkı yok.
Qled tv lerde Oled lerde olduğu gibi yanma durumu olmaz.

Abi birde neden televizyonların hepsi VA panel oluyor eskiden de böyle miydi ben şans eseri galiba ips panel tv buldum galiba diyorum şimdi her baktığım televizyon va panel çıkıyor :/
VA üreten firma çok, VA ya talep daha çok ama tv dünyası için. Öte yandan 2000 lerin başından beri TN VA IPS kırılımı hep vardı zaten.

VA üreten firma çok, VA ya talep daha çok ama tv dünyası için. Öte yandan 2000 lerin başından beri TN VA IPS kırılımı hep vardı zaten.
Eski televizyonu ips panel şans eseri bulmuşum gibime geliyor artık hangisine baksam VA panel çıkıyor karşıma qled olanlarda ips panel bulma şansım çölde su kuyusu bulma şansımdan az hayırlısı artık açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Eski televizyonu ips panel şans eseri bulmuşum gibime geliyor artık hangisine baksam VA panel çıkıyor karşıma qled olanlarda ips panel bulma şansım çölde su kuyusu bulma şansımdan az hayırlısı artık açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Sadece LG IPS olarak bakmayın konuya, BOE ADS de temelde IPS tabanlı teknolojidir ve 55QN85B aslında BOE panel ile üretilmiş üründür mesela.

Sadece LG IPS olarak bakmayın konuya, BOE ADS de temelde IPS tabanlı teknolojidir ve 55QN85B aslında BOE panel ile üretilmiş üründür mesela.
Abi LG 55UP81006LA modeli İps panel galiba onun hakkında görüşlerin nedir bizde 43UJ701V modeli aralarında bir fark yok gibime geldi sadece ekranı büyütmüş gibi bişey olacaz galiba.

Abi LG 55UP81006LA modeli İps panel galiba onun hakkında görüşlerin nedir bizde 43UJ701V modeli aralarında bir fark yok gibime geldi sadece ekranı büyütmüş gibi bişey olacaz galiba.
IPS panele gözü alışmış ve eski bir LG kullanıcısı olarak bu modeli satın almanızda bir sakınca yoktur.

IPS panele gözü alışmış ve eski bir LG kullanıcısı olarak bu modeli satın almanızda bir sakınca yoktur.
Abi tekrardan merhaba 55 inç odaya büyük geleceği için evdekiler istemiyorda 43 - 50 inç arası bildiğin ips panel sahip tv var mı vestel falan fark etmez görüntüsü iyi olsun yeter smart android vs istemiyorum.

Abi tekrardan merhaba 55 inç odaya büyük geleceği için evdekiler istemiyorda 43 - 50 inç arası bildiğin ips panel sahip tv var mı vestel falan fark etmez görüntüsü iyi olsun yeter smart android vs istemiyorum.
43Q9900 bu durumda işinizi görür.
Android de isterseniz diye düşünüp 43QA9700 önerecektim ancak o Panda panel diye vazgeçtim.

Sağolasın abi son bir tane ürünü sorayım artık seni daha fazla rahatsız etmeyeyim :) LG 55NANO916PA modelini gördüm full-aray led vs varmış önerir misiniz fiyat düşerse diye bekliyorum. 50 inç hiç ips bulamadım 43 de artık küçük gözüktüğünden almışken iyi bi tane almak istiyorum.

Sağolasın abi son bir tane ürünü sorayım artık seni daha fazla rahatsız etmeyeyim :) LG 55NANO916PA modelini gördüm full-aray led vs varmış önerir misiniz fiyat düşerse diye bekliyorum. 50 inç hiç ips bulamadım 43 de artık küçük gözüktüğünden almışken iyi bi tane almak istiyorum.
Benden LG tv önerisi zor çıkar :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri