Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Klima Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayberky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ayberky

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,
Aşağıda elimden geldiğince detaylı yazdım evi ve istediğim özellikleri bilgili arkadaşlarımız destek olursa çok sevinirim.
İstanbulda kuzey cehpesine bakan, dış cephesi komple cam olan 2+1 65m2 bir evimiz var. Daha hiç yaz geçirmedik daha ama sabahları 1 saat güneş alıyor yazın da bu biraz daha artar belki güneşin konumuna göre. 1 salona 1 de yatak odasına olacak şekilde 2 klima taktırmayı düşünüyoruz. Keşif için geldiler ve 9 (hatta olsaydı 7) +12 şekilde klima uygun olur dendi. Sesli bir bölgede olduğumuz için özellikle uyurken hiç cam açmak istemiyoruz ve gündüz de havalandırma için cam açılmasını istemiyorum. Bu klimalar harici dışardan temiz hava girişi de olan klima tavsiyeniz olur mu? Midea'nın da temiz hava girişli yeni bir modeli gelicekmiş 1-2 ay içinde ama fiyatı çok uçuk olursa diye çekiniyorum.

Midea isteme sebeblerim
1) Elektrik faturasını dert etmek istemiyorum yazın.
2) Wifi özelliği ve tüketim bilgisi takibi. ( Bununla birlikte evimde akıllı anahtar vsler ile Alexa kullanıyorum bağlantısı olsa süper olurdu, Yurt dışı modellerinde bağlantısı varmış ama trde satış sonrası destek yok dedi)
3) Donmadan ya da sıcaklamadan doğru sıcaktıkta oturabilme ve uyuyabilme.
4) Kışın da çok nair olsa kaloriferlere çok soğukta destek amaçlı ya da ani ısınmak için kullanabiliriz.
5) Hava temizleme işe yarıyorsa seve seve kullanırım.

Diğer markalara pek bakmadım pek de güvenim yok açıkçası. Eski evimizde viessmann bütün kat tek ünite multi split klima vardı 8-10 dairelik. Hem elektrik tüketiminden hem 1-2 derece farkla sıcak basması ya da donmak arasında gidip gelmekten bıktım gerçekten.

Yatak odası 16-17m2 + 3m2 banyo : 9.000 Btu Midea Xtreme save ( min btusu biraz daha düşük olduğu için) /13134 TL / https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-2

Salon için 27-28m2 : 12.000 Btu Midea ALL EASY PRO / 18.141 TL / https://www.fgeurope.com.tr/midea-all-easy-pro12-btu-duvar-tipi-klima-msepbu12hrfn8
Bir de evde eski oturanlardan kliması vardı çıkarken klimasını almış boruları vs kalmış. Belki evin kendisinden olan borulardı bilmiyorum. Keşif için gelen arkadaş borular bakır abi olan tesisatı kullanırız dedi. Bu ne kadar doğru bir harekettir? Sonuçta sipariş verirken kurulum ve 4 metre bakır boru dahil bir ödeme yapıyoruz.

Merhaba, güzel bir araştırma yapmışsınız. sadece tesisattan kaynakllı ileride bir arıza çıkması durumunda ürününüz garanti dışı kalabilir. bu konuya dikkat etmelisiniz. Boruların bakır olması bazı durumlarda yeterli olmayabilir. saygılarımla

Merhaba; bana yazacak çok bir bilgi kalmamış zira gerekli araştırmaları ve doğru ürün tercihlerimi yapmışsınız.

Bazı noktalardaki olumsuz kısımları yazalım ki akıllarda soru işaretleri kalmasın.

Öncelikle Midea markasının uygulama desteğinde tüketim verilerini yansıtmaması en büyük eksik tarafı.
Bunun dışında Xtreme modeli özelinde ısıtma modunda termostata girdiğinde çıt çıt şeklinde 1-2 dakikalık bir kasa genleşme sesi yapıyor bunu da unutmamanızı tavsiye ederim.
Doğru btu tercihi neticesi donma ve yanma durumlarını yaşamıyorsunuz zira biliyorsunuz uzun yıllardır birçok modelini test ediyoruz bu markada.
Hava temizleme farklı bir konu, buraya şerh koymak gerekir ancak MIDEA markasının GAIA modeli ile iç ortama dışarıdan taze hava takviyesi yapılıyor aynen Daıkın Ururu Sarara modelinde olduğu gibi. Bunun sürekli olmadığını, belli bir oranlama sistemi ile çalıştığını da unutmamak gerekir.

Kişisel tavsiyem ise ne kadar teknolojik gelişme olursa olsun lütfen doğal havalandırma yöntemlerini kullanmaktan vazgeçmeyiniz. Havalandırma esnasında klimanzı kapatmanıza da gerek yok, yıllardır bu şekilde kullanıyorum ben. Yöntemlerini, sebep/sonuç ilişkilerini ve tüketime hiçbir anormal ek yük getirmediğini geçen yaz içeriklerimde açıklamıştım.

Eski kiracının zannettiğiniz boru ankastre tesisattır, inşaat aşamasında o tesisat atılır, anormal bir durum (Tesisat delinmesi vs) olmadığı sürece her kiracı aynı boruyu kullanır. Siz de giderken bırakacaksınız boruyu :)

Size önerim ise, saklayacak yer bulun ve klimanın parasını ödediğinizde hakkınız olan boru rekor kablo izaolasyon vs gibi unsurları alın saklayın zira sonraki evinizde ihtiyacınız olacak.

En kötü olasılıkla kullanılmayan donanımın fiyatının düşülmesini talep edebilirsiniz.

@Erinç Aşıcıoğlu Peki bu durum yaşanmaması için ne yapılması lazım Erinç Bey, sonuçta daha önce kullanılmış Adem beyin de söylediği gibi ankastre tesisat. Garanti nasıl etiklenmez? Klima iç üniteleri ile dış ünitileri arasında sanırım kayıp da hesaba katılırsa 3-4 metre maks vardır. Boruları da asma tavandan çıkış ile dışarı verdikleri için biraz uğraşarak değişebileceği kanatindeyim.

@Adem Helvacı Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Adem Bey. Evet doğal havalandırma yöntemleri bir çok yerde geçerli ancak hem çok üst katta olmamız hem sürekli dışarından gelen ses gürültüsünden dolayı bunu tercih edemiyorum. Zaten eşim cam açmadan duramıyor öyle deyim =) en azından klimanın bu desteği olsa biraz daha rahat ederim :D
Ses olayını başka yazınızda da okudum bundan dolayı yatak odası için de all easy pro düşünmeye başladım. Evet ısıtma için belki senede 1-2 kere ya kullanırım ya kullanmam ama durup durduk yere de ses yaparsa hoş olmaz yatak odasında. Ben de eşim de ses açısından biraz hassasız anlamışsınızdır. He ısıtmada kullanılmazsa ses çıkarmıyor durduk yere diyorsanız tabi ki extreme save alırım param da cebimde kalır ayrı konu.
Midea güncel düşüncem
Fazla gelmezse yatak odasına (9luk yerine) 12'lik all easy pro'yu 700 lira fark ile alıp. Onunla ilk sıcaklarda idare etmek. Sonradan salona da yeni gelecek modeli ( büyük ihtimalle dediğiniz gibi GAIA ) almayı düşünüyorum. Bu arada tüketim verileri uyarınız için de teşekkür ederim tam bir hayal kırıklığı olurdu.
Son olarak LG sirius ile midea all easy pro kıyasında tercihiniz ne olurdu? F/P insanıyım biraz ama genel konfor ve rahatlık için 2-3 bin de bütçemi zorlamak sorun değil. LG'nin akıllı ev entegrasyano daha iyi olabilir diye düşünmüyor değilim.

@Erinç Aşıcıoğlu Peki bu durum yaşanmaması için ne yapılması lazım Erinç Bey, sonuçta daha önce kullanılmış Adem beyin de söylediği gibi ankastre tesisat. Garanti nasıl etiklenmez? Klima iç üniteleri ile dış ünitileri arasında sanırım kayıp da hesaba katılırsa 3-4 metre maks vardır. Boruları da asma tavandan çıkış ile dışarı verdikleri için biraz uğraşarak değişebileceği kanatindeyim.

@Adem Helvacı Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Adem Bey. Evet doğal havalandırma yöntemleri bir çok yerde geçerli ancak hem çok üst katta olmamız hem sürekli dışarından gelen ses gürültüsünden dolayı bunu tercih edemiyorum. Zaten eşim cam açmadan duramıyor öyle deyim =) en azından klimanın bu desteği olsa biraz daha rahat ederim :D
Ses olayını başka yazınızda da okudum bundan dolayı yatak odası için de all easy pro düşünmeye başladım. Evet ısıtma için belki senede 1-2 kere ya kullanırım ya kullanmam ama durup durduk yere de ses yaparsa hoş olmaz yatak odasında. Ben de eşim de ses açısından biraz hassasız anlamışsınızdır. He ısıtmada kullanılmazsa ses çıkarmıyor durduk yere diyorsanız tabi ki extreme save alırım param da cebimde kalır ayrı konu.
Midea güncel düşüncem
Fazla gelmezse yatak odasına (9luk yerine) 12'lik all easy pro'yu 700 lira fark ile alıp. Onunla ilk sıcaklarda idare etmek. Sonradan salona da yeni gelecek modeli ( büyük ihtimalle dediğiniz gibi GAIA ) almayı düşünüyorum. Bu arada tüketim verileri uyarınız için de teşekkür ederim tam bir hayal kırıklığı olurdu.
Son olarak LG sirius ile midea all easy pro kıyasında tercihiniz ne olurdu? F/P insanıyım biraz ama genel konfor ve rahatlık için 2-3 bin de bütçemi zorlamak sorun değil. LG'nin akıllı ev entegrasyano daha iyi olabilir diye düşünmüyor değilim.
Bayiye tüm kontrolleri yaptırın ve mutlaka ve mutlaka servis formunuzu talep edin ve alın. Herşey açık ve net olsun. Fature vb şeyler servisin yetkili servis tarafından uygun şekilde montaj yapılıp yapılmadığını kanıtlamıyor. Diğer detayları adem abi zaten yazmış. teşekkürler

Midea güncel düşüncem
LG de kelime oyunu yapılıyor o nedenle ister isteemz mesafe koyuyorum araya zira Millete 24.000btu diye sattıkları klima içerisinde kullanılan kompresörün 19.500btu olduğunu tespit ettiğimiz gün biz LG nin nasıl oluyor da bu kadar ucuz klima sattığını da çözmüş olduk. :D

Sizde yetersizlik sorunu olacağını düşünmediğimden dolayı LG satınalmanızda sakınca olmayacağını düşünsem de en azından neyi satın aldığınızın bilincinde olarak karar vermiş olmanız dahi benim misyonumu tamamlamama neden olur zira benim derdim sizi bir markaya yönlendirmek veya bir başkasından uzaklaştırmak değil, benim üstlendiğim misyon, sizlerin ne satın aldığınızı bilme hakkınız olduğunu bas bas bağırmak. Televizyon satıcılarının panel, Klima satıcılarının da kompresör bilgilerini paylaşmalarını bu nedenle istiyorum.

LG nin ve Midea nın 24 lük klimalarını söküp kompresör kodlarını fotoğrafladığımızda Midea 24 lük klimada kullanılan kompresörün 25.000BTU, LG de ise 19.500BTU olduğunu gördüğümde üzüldüm açıkçası.

Düşünün ki iki marka var, ikisi de size 24.000btu diye klima satıyor fakat birisi kompresörünü 19.500, diğeri ise 25.000btu olarak kullanıyor. Tamam dış ünite üzerindeki mühendislik işlemleri ile size sonuçta 24.000BTU sonucunu veriyor ancak bu durum tüketime beklendiği kadar yansımıyor işte.

Bunu şunun gibi düşünün, 900kg ağırlıktaki 1600CC motorlu Şahin arabaya daha az yaksın diye 1300CC motor taktı sattılar. Sonuç? Zorlu koşullarda araç bayıldı, yokuşta viteç küçültmeler, daha fazla gaza asılmalar derken sözde az yakması gereken araba daha çok yaktı. Üstüne de çektiğiniz dert cabası.

Haaa bu arabayı Konya ovasında kullanacaksanız sorun yok, dümdüz yol, tıngır mngır gider gelirsin on numara tercih. Peki ya Karadeniz de? Ege de?

O nedenle ben her seferinde il ilçe bölge klat cephe vs vs vs bir çok bilgiye sahip olduktan sonra ürün önermeyi tercih ediyorum :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri