Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi İzmir Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

HalilTyfr

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Belirsiz
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi, Samsung, Midea vs.
İzmir Menemen'de ikamet ediyorum binanın önü açık 6. katta (ara kat) oturmaktayım. Güneşin doğmasıyla birlikte bina neredeyse tüm gün güneş alıyor, Salon tarafında ki duvara 13.30-14.00 gibi güneş doğrudan vurmaya başlarken 15.00 15.30 gibi pencerelerden içeriye girmeye başlıyor. binada yalıtım mevcut değil oldukça ince bir karış düz tuğla duvar falan sanırım. Evin basit bir krokisini çizdim 13.2m² olan odada klima mevcut ancak onunla aramız pek iyi değil. Çalışma masasında otururken çok rahatsız ediyor rüzgarı vuruyor. Bundan dolayı samsung windfree klimalar çok cazip göründü gözüme ancak yazı bu arkadaşla çıkarmayı planlıyorum ileride bir şeyler düşüneceğiz, şimdilik konumuz değil.
Odada klima çalışıyor kapıyı kapatmalıyız gibi bir algımız yok ilk soğutma da ihtiyaç duyarsak kapatırız onun dışında genelde açık olur ancak tipik Türk ailesi koşulları geçerli ikindi - akşam sıcağında aç muhtemelen yatarken de kapat döngüsü ile kullanılır. Kışın klima kullanmıyoruz belki mevsim geçişlerinde havanın nasıl olduğu belli olmayan günlerde sınırlı bir kullanım olabilir kombi yakmayalım bu odadayız nede olsa mantığıyla. Ayrıca çokta çirkin eski görünümlü ürünlere artık göze hitap etmedikleri için pek sıcak bakmıyorum bazısının kumandasını görme fırsatım da oldu sanki dünyadaki ilk klima kumandası gibi :D ama güzel görünecek diye çile çekmenin de alemi yok tabi. Ayrıca onu da söylemek istedim :)

Geçtiğimiz günlerde etraftan aldığım fiyat bilgilerini de paylaşayım, ben bu fiyatları aldığım için ortalama olarak bu fiyatları gözden çıkardım. Ha ama mantıklıdır ama değildir bir fikrim yok elimizden geldiğince en iyisini en donanımlısını almaya çalışıyoruz, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum mantıklı değilse illa bu paraları vereceğim diye diretmiyorum tatbiki :D Bu kadar vermeye gerek yok derseniz de eyvallah bunlara çıkmışken şuna çık bunu al derseniz de eyvallah.

*Mitsubishi Elect. Hare 16kbtu ( piyasanın 18 liğine denk dedi ) 64.000TL
*Mitsubishi Elect. bir üst modeli var dedi hangisi olduğunu hatırlamıyorum 78.000TL
10 Taksit

* Mediamarkt Samsung 12kbtu windfree ay sonuna kadar 6 yıl garanti 40.000TL
* Mediamarkt Samsung 18kbtu windfree Standart garanti dedi 60.000TL
6 Taksit

* Samsung Windfree™ Premium Black 18K btu 62.000TL - teşir bulunmasada beyazıda var 60.000TL denildi
7 Taksit

- Carrefoursa, Koçtaş, Metro gibi marketlerde Altus, Baymak, Gree, Fujiplus, Grundig ve LG modelleri de gördüm fakat tek tek yazıp burayı kabartmak istemem belirli modeller üzerine yöneldikten sonra fiyatı değerlendirmek daha makul olur diye düşünerek burayı iyice karmaşaya sokmuyorum.

Pek marka çeşitliliği yaratamadım çoğu üstün körü yazığım markalara adam akıllı bakmadım bile çünkü bayilerinden bilgi almadım henüz vakit bulamadım. Samsung konusunda şu alüminyum muhabbeti rahatsızlık uyandırdığını hatta yağmura maruz kalan dış ünite fotoğraflarını falan gördüm gerçekten üzücü ama alüminyumun dezavantajına yakalanmak için doğrudan yağmur vb. olaylara temas mı etmek gerekiyor yoksa doğal koşullarla korozyona çabucak uğrar mı? Benim planladığım yerleşimde oldukça korunaklı olacağını düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse Samsung'un windfree, AI, akıllı göz cart curt derken özellikleri oldukça hoşuma gitti neredeyse tamam klimamız bu diyecekken birde baktım ki şu alüminyum muhabbeti varmış siz ne düşünüyorsunuz?
Mutlaka bir modelinin tavsiye edileceğini düşündüğüm Midea markasını canlı görebilme veya bir yetkilisiyle görüşme şansım olmadı maalesef. Dün FG Europe sitesinden kontrol edip İzmir deki bir şubesine gittim ancak sanıyorum hafta sonu olduğu için kapalıydı, içeriye göz attığımda pek klima görünmüyor ve tabelasında Midea yazısı göremedim ama kapalı olduğu için çok sorgulamadım durumu. Bu yüzden Midea fiyatları ve avantajları hakkında fikir sahibi değilim.

Bina özellikleri koşullar alışkanlıklar elimden geldiğince her detayı vermeye çalıştım umarım abartma mışımdır, eksik bir bilgi paylaşmış isem onun üzerine geri dönüş yaparsanız düzeltirim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• kroki.webp
    kroki.webp
    49 KB · Görüntüleme: 13
12k btu midea xtreme save veya 12k btu gree fairy öneririm. Ses takıntısı varsa midea bir adım öndedir
Aralarında önemsenecek fark var ise komşuları da rahatsız etmek istemem. Btu hesaplama aracında pencere, yalıtım, güneş gibi etmenler olmadan hesaplandığında tamda 12k btu çıkıyor benim şartlarım çokta ideal değil gibime geliyor hatta o hesaplama aracında kişi sayısı arttırınca bile tavsiye edilen 18k btu diyor ben o yüzden 18k öncelikli olarak baktım hep. 12k btu yeterli olur mu zorlamaktansa bir boy büyüğünü almak mantıklı olmaz mı acaba?

Aralarında önemsenecek fark var ise komşuları da rahatsız etmek istemem. Btu hesaplama aracında pencere, yalıtım, güneş gibi etmenler olmadan hesaplandığında tamda 12k btu çıkıyor benim şartlarım çokta ideal değil gibime geliyor hatta o hesaplama aracında kişi sayısı arttırınca bile tavsiye edilen 18k btu diyor ben o yüzden 18k öncelikli olarak baktım hep. 12k btu yeterli olur mu zorlamaktansa bir boy büyüğünü almak mantıklı olmaz mı acaba?
27m2 gree fairy kullanıyorum ben sıkıntı yok. Ayrıca ses derken üfleme sesi biraz fazla mideaya göre. Gerçi beni rahatsız etmiyor. Kısaca 12k btu fazlasıyla işinizi görür

Merhabalar, Midea ve Gree'yi pahalı bulursanız, alternatif olarak Bosch 3000i modelini de önerebilirim. Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir cihazdır. Wi-Fi özelliği yok ama sonradan modülünü alıp ekleme şansınız var. Düşünürseniz bir göz atın derim. Konusu da forumda mevcut.

Merhabalar, Midea ve Gree'yi pahalı bulursanız, alternatif olarak Bosch 3000i modelini de önerebilirim. Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir cihazdır. Wi-Fi özelliği yok ama sonradan modülünü alıp ekleme şansınız var. Düşünürseniz bir göz atın derim. Konusu da forumda mevcut.
Kısa sürede yeterince detay bulamasam da ilk izlenim olarak hoşuma gitmedi. Sanırım sağa sola salınım yapan kanatçıklar manuel kontrol ediliyor kesinlikle böyle bir kullanım cazip gelmiyor. Aslında Wi-fi vazgeçilmez bir özellik benim için, sonradan da olsa yapılabiliyor olması avantaj ama çok hoşuma gitti önceliğim olacak model diyemem. Diğer modellerin fiyatlarında netleştikten sonra yine de değerlendireceğim, teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri