Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaira Klima Dış Ünite Su Akıtması Normal Mi ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yusuftolga

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz aylarda tavsiyeleriniz doğrultusunda Kaira 12000 Btu/h klima satın aldım, performansından ve sessizliğinden memnunum. Bugün kullanım esnasında farkettiğimiz bir durum oluştu, iç üniteye ait drenaj borusundan normal şekilde su akmakta fakat dış ünitenin de altından su akmakta. Bu neyden kaynaklanır, bir arıza yada montaj eksikliğinden mi kaynaklıdır yoksa normal sayılabilecek bir durum mudur ?
Bir diğer konu da iç üniteden gelen boruların izolasyonu dış ünite giriş yerinde bir miktar yalıtımsız durmakta ve terleme yapmakta, bunu önlemek için nasıl bir yalıtım uygulayabilirim o bölgeye?
Herkese şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_0090.jpeg
    IMG_0090.jpeg
    497.6 KB · Görüntüleme: 41
  • E8D73C5D-C17E-4E3B-B4DF-83DBCDDD0BDC.jpeg
    E8D73C5D-C17E-4E3B-B4DF-83DBCDDD0BDC.jpeg
    223.5 KB · Görüntüleme: 41
Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz aylarda tavsiyeleriniz doğrultusunda Kaira 12000 Btu/h klima satın aldım, performansından ve sessizliğinden memnunum. Bugün kullanım esnasında farkettiğimiz bir durum oluştu, iç üniteye ait drenaj borusundan normal şekilde su akmakta fakat dış ünitenin de altından su akmakta. Bu neyden kaynaklanır, bir arıza yada montaj eksikliğinden mi kaynaklıdır yoksa normal sayılabilecek bir durum mudur ?
Bir diğer konu da iç üniteden gelen boruların izolasyonu dış ünite giriş yerinde bir miktar yalıtımsız durmakta ve terleme yapmakta, bunu önlemek için nasıl bir yalıtım uygulayabilirim o bölgeye?
Herkese şimdiden teşekkür ederim
hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın.Normalde dış üniteden sadece ısıtma modunda su gelir.Ancak boruların bağlandığı kısımda ister istemez terleme ve yoğuşma meydana gelir. Bu yüzden son 10 yıldır boruların girdiği kısma da kapak koymaya başladılar.O kapak sayesinde boruların yoğuşma suyu dış ünite altından gidere damlar.Ama malum burası Türkiye ben dış üniteyi de gidere bağlayan çok az sayıda montaj gördüm.

Dış ünite altına pipo takılıp bir şekilde yandaki oluk borusuna punç uçla delik delinip oraya bağlanması gerekli.

İç ünite drenajını borunun yanından serbest bırakmıoşlar, aşağı damlayacak, dış ünitenin piposu takılmamış ve drenajı çekilmemiş. Bunların normalde gidere veya birleştirilip uygun bir noktaya verilmesi gerekir.

Normal bir durum terleme, ben o açıkta kalan boruları da yalıttım ama bu sefer rekorlardan damlıyor yine soğuk olduğu için normal olarak. Sanıyorum ki borulara ek olarak o kapağın açıkta kalan kısmını da bir şekilde kapatsak terleme pek olmaz gibi geliyor.

Normal bir durum terleme, ben o açıkta kalan boruları da yalıttım ama bu sefer rekorlardan damlıyor yine soğuk olduğu için normal olarak. Sanıyorum ki borulara ek olarak o kapağın açıkta kalan kısmını da bir şekilde kapatsak terleme pek olmaz gibi geliyor.
Geçmiş yıllarda ben vana kapaklarını cam macunu ile kapatmıştım :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri