Sen yeter ki vakum iste abi, Adem abiler şununla gelirlerVakum yapıyor musunuz?![]()

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sen yeter ki vakum iste abi, Adem abiler şununla gelirlerVakum yapıyor musunuz?![]()
Vakum bitiyor bir bakıyorsun ortada ev yok, makine evi de vakumlamış
Abi Gree klimalar faprikadan fakumlu celiyVakum yapıyor musunuz?![]()
Şehrin tüm klimalarını tek evden vakumlama hizmetiVakum bitiyor bir bakıyorsun ortada ev yok, makine evi de vakumlamış![]()
Hocam ben 9000 lik klimalara 10A B tipi 18000 lik klimaya 16A B tipi 24000 lik Klimaya 25A B tipi taktım bu hafta fakat kafam iyice karıştı şimdi Usta C tipi takman lazım yazmış, bu durumda ben yanlış sigortamı taktım değiştirmem gereklimidir?Ya abi bazen bu usta kısmını anlamakta güçlük çekiyorum. En yaygın kullanılan kablo tipi NYY dir ve 3x1,5 30°C ortam sıcaklığında havada açıkta döşenmiş haldeyken 16 amper yük taşıyabilir. 3x2,5 kablo ise 25 amper taşır aynı koşullarda.
Senin klima 12.000btu. Maksimum tüketeceği watt cinsinden güç 2150watt hadi de ki 2500watt olsun.
Amper değerini bulmak için güç değerini gerilim değerine böleriz ohm kanununa göre. Gerilim 230, güç 2500 ise 2500/230=10.86 amper yapar.
Bak ben abarta abarta hesapladım yine de 10 amper. Kablonun taşıma kapasitesi ise 16 amper.
Bir de teknik tablosuna bakalım. Dur internetten arayıp bulayım Kaira özelliklerini.
Haydaaaa, benim 2500watt olarak hesapladığım bu klimada zaten 1680 watt olarak verilmiş.
Ekli dosyayı görüntüle 15494
1680/230=7.30 Amper eder abi neyin tatavasını yapmış ustamız ?
Ayrıca kıymetli ustamızın Easy Start özelliğinden muhtemelen haberi yok ama biz öğretelim zira Easy Start özelliği neredeyse 10 seneyi aşkın süredir klimalarda kullanılır ve bu sayede C tipi sigıorta kullanılma gerekliliği olan ağır yük taşıyan MOTOR ve KOMPRESÖR gibi unsurların DEMERAJ AKIMI dediğimiz anma akımı olarak şebekleye asılmalarını engeller.
Yani senin kliman zaten maksimum 1680 watt çekiyor ama kalkış gücü 130 watt, 180watt şeklindedir yani ustanın kafaya bakarsak evdeki ampullerin bağlı olduğu sigortaları da C tipi seçmek gerekir.
Kimse senin klimanı bu gibi safsatalarla garanti dışı bırakamaz abi, USTA kavramına saygım sonsuz olsa da işi bilmeyen tiplerin usta diye ortalıkta gezinmesine caka satmasına tahammülüm yok.
Ustaysan eğer, önce tüketicini uyaracaksın ''klimanın ön pano grubu hafif darbe almış ama merak etme sorun teşkil etmez'' diye.
Ayrıca ustaysan o Pipo ve dış ünite drenajını da çekeceksin vatandaşın klimasına..
Değil hocam. C tipi sigortalar gecikmeli sigorta olarak bilinir, bunun amacı ve eskiden kullanılması gerekliliği sebebi ise demeraj akımı dediğimiz konudur.Hocam ben 9000 lik klimalara 10A B tipi 18000 lik klimaya 16A B tipi 24000 lik Klimaya 25A B tipi taktım bu hafta fakat kafam iyice karıştı şimdi Usta C tipi takman lazım yazmış, bu durumda ben yanlış sigortamı taktım değiştirmem gereklimidir?
Emeğine sağlık abiEveeet işte video.
Hatta ben bunu foruma konu olarak ekleyeyim ki insanlar faydalansın
Canlı bilgilendirmeEveeet işte video.
Hatta ben bunu foruma konu olarak ekleyeyim ki insanlar faydalansın
Yalnız o değil de, seni forumda özlemişiz gerçektenEmeğine sağlık abi![]()
Sağolasın abi, ben de forum ortamını özlemişimYalnız o değil de, seni forumda özlemişiz gerçekten![]()
![]()
Ahahhahaah kardeşlerime hep destek tam destekGüncelleme ;
Daikin Genel Merkez ile iletişime geçtim, konuşma şu şekilde ;
Ekli dosyayı görüntüle 15520Ekli dosyayı görüntüle 15521Ekli dosyayı görüntüle 15522Ekli dosyayı görüntüle 15523Ekli dosyayı görüntüle 15524
Umarım dallanıp budaklanmadan çözülür. @Adem Helvacı abi senin işaretlediğin resmi yolladım bi daha işaretlemeye üşenip![]()
Umarım ben işteyken aniden gelip takmak istemezler, diğer türlü kesin çekerim abiAhahhahaah kardeşlerime hep destek tam destek
İyi bak işi yokuşa sürmemişler ne güzel.
O panoyu sökmek için geldiklerinde kasayı nasılsa açacaklar ya, açılmışken içindeki kompresör kodunun fotosunu alabilirsen süper olur![]()
organizasyon önemli abi servis işlerinde.Umarım ben işteyken aniden gelip takmak istemezler, diğer türlü kesin çekerim abiİlk aradıklarında talepten 2 gün sonra arayıp 1 saate geliyoruz montaja dediler, hop dedim çalışıyoruz, Akşam montajına kalıp üstünkörü iş yapılması diye sabah montaj istediğim için Cumartesi de olmadı, 1 Mayıs Çarşamba gelelim dediler, 1 Mayıs'ta gelebileceğinizden emin misiniz dedim tabi abi kesin geliriz sen bana Salı günü tekrar hatırlat dedi arkadaş(Çarşamba konuştum), Pazartesi tekrar yazdım ne olur ne olmaz diye, abi 1 Mayıs tatil gelemeyiz dedi
E dedim ben sana söylemedim mi ? Neyse montaj öncesi hır gür çıkmasın diye Perşembe sabah gelin dedim nitekim de öyle oldu.
Ama ne kadar yoğun olursa olsun en geç 1 hafta içerisinde montaja gidiyoruz çünkü kalp hastaları falan olabiliyor özelikle yazın sıcağa dayanamayan hastalar oluyor o sebeple dediler. Bunu takdir ettim.
Bence de öyle abi, hayırlısı artık bakalım servis kaydı oluşturuldu diye mesaj geldi. Muhtemelen önümüzdeki hafta içi ararlarorganizasyon önemli abi servis işlerinde.
Senin servis %50 %50 kısımda abi, biraz böyle sallapati bir işleyişi var sanki![]()
Güncelleme ;
Daikin Genel Merkez ile iletişime geçtim, konuşma şu şekilde ;
Ekli dosyayı görüntüle 15520Ekli dosyayı görüntüle 15521Ekli dosyayı görüntüle 15522Ekli dosyayı görüntüle 15523Ekli dosyayı görüntüle 15524
Umarım dallanıp budaklanmadan çözülür. @Adem Helvacı abi senin işaretlediğin resmi yolladım bi daha işaretlemeye üşenip![]()
Yani aslına bakarsan isim,numara veya tc no üzerinden benim aldığım hizmetin görüntülenebilmesi lazım. Servis formu boşuna dolduruluyor gibi hissettiriyorVe soru gelir: Hizmet almış olduğunuz servis ünvanını öğrenebilir miyim ?
Ben bilmek zorunda mıyım kardeşim bunu. Dahası, sizin sisteminizde hangi müşteriye hangi servis ne zaman gitmiş, neler yapmış kaydı yok mu ? Koskoca Daikin'sın. Bunu sormak bile amatörlük bence. Tüketici hangi servisten hizmet aldığını bilmek zorunda değil. Daikin servisi. Bitti.
Bu konuda vestel iyi çalışıyor.Yani aslına bakarsan isim,numara veya tc no üzerinden benim aldığım hizmetin görüntülenebilmesi lazım. Servis formu boşuna dolduruluyor gibi hissettiriyor
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.