Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaira Klimalarda İndirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M.Faraday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ilk defa klıma alıyorum bu kaira 12000 btu 18m2 salon kuzey cephe 1,5m2 cam alanı olan salon için yeterlı gelmez mı şuan ındırımlı fıyatı cazıp gorunuyor. SAdece sogutma amaçlı kullanıcam
Bulunduğunuz bölgenin iklim koşulları zorlu değilse 9.000 BTU bile işinizi görebilir.

2.5kw yani 9000 btu luk çok rahatlıkla iş görür
bende onlara bakıyordum daha mantıklı gelmeye basladı ıstanbulda sıcaklarda kalacagım sure 2 ay zaten kaira mı yoksa airfel mı ona karar vermeye calısıyorum yoksa her 2 sı de aynı mıdır

bende onlara bakıyordum daha mantıklı gelmeye basladı ıstanbulda sıcaklarda kalacagım sure 2 ay zaten kaira mı yoksa airfel mı ona karar vermeye calısıyorum yoksa her 2 sı de aynı mıdır
İkisi de temelde aynı cihaz. Kaira'nın Wi-Fi avantajı var sadece. İki markanın da servis hizmetini Daikin sağlıyor. Fiyat farkı da hemen hemen olmadığı için Kaira daha mantıklı şu durumda.

İlk kaira cihazımı 12.000 lik almıştım. Fiyatları baya yükseldi diye farklı markalara yönelmiştim. 25’e düşünce üst kat için bir tane daha sipariş ettim. İlkinin hem wifi özeliklerinden hem de soğutma performansından çok memnun kalmıştık.

İkisi de temelde aynı cihaz. Kaira'nın Wi-Fi avantajı var sadece. İki markanın da servis hizmetini Daikin sağlıyor. Fiyat farkı da hemen hemen olmadığı için Kaira daha mantıklı şu durumda.
merhaba, airfel ile kaira arasında farklar var. Farklar görsel de yer alıyor. Bunlar doğruysa eğer Kairanın sadece wi-fi avantajı var. Airfel sağlık açısından ve kullanım açısından biraz daha avantajlı gibi görünüyor. Benim klima hakkında bilgim yok. Forumda olduğum yorumlardan Airfel e sonradan wifi takılıyormuş. Bu nem giderici, i-feel, kendi kendini temizleme, taze hava üfleme ciddi bir fark yaratır mı? Evde küçük bebek var. Hangisini almaliyim. Ek yorumlarınız olur mu?

20250408_113611.webp

merhaba, airfel ile kaira arasında farklar var. Farklar görsel de yer alıyor. Bunlar doğruysa eğer Kairanın sadece wi-fi avantajı var. Airfel sağlık açısından ve kullanım açısından biraz daha avantajlı gibi görünüyor. Benim klima hakkında bilgim yok. Forumda olduğum yorumlardan Airfel e sonradan wifi takılıyormuş. Bu nem giderici, i-feel, kendi kendini temizleme, taze hava üfleme ciddi bir fark yaratır mı? Evde küçük bebek var. Hangisini almaliyim. Ek yorumlarınız olur mu?

Ekli dosyayı görüntüle 25136
2 klimada birbirinin aynısı epeyde yanlış girilmiş veriler. taze hava alma özelliği yok.i-feel özelliği kumandada olan bir özellik kumanda klimanın tam karşısında olması gerekiyor ve algıladığı dereceye göre klima çalışıyor ve bildiğim kadarıyla bu kumandayla satış yapılmıyor.

kairada wifi var airfelde yok.

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 25136
@M_aTRa_X 'ın da söylediği gibi girilen bilgilerle yanlışlık var. Bu tür karşılaştırma sitelerinde eksik veya hatalı bilgiler olabiliyor. Bir ürün alacağınız zaman kendi sayfası veya online broşürü üzerinden bilgi edinmeniz daha sağlıklı olacaktır. Onun haricinde iki klima da birebir aynı özelliklere sahip. Kaira'nın tek artısı Wi-Fi özelliğinin de olması.

@M_aTRa_X 'ın da söylediği gibi girilen bilgilerle yanlışlık var. Bu tür karşılaştırma sitelerinde eksik veya hatalı bilgiler olabiliyor. Bir ürün alacağınız zaman kendi sayfası veya online broşürü üzerinden bilgi edinmeniz daha sağlıklı olacaktır. Onun haricinde iki klima da birebir aynı özelliklere sahip. Kaira'nın tek artısı Wi-Fi özelliğinin de olması.
@M_aTRa_X ve @M.Faraday bilgiler için teşekkür ederim.

samsung ar12txhqbwk/sk 12000 btu duvar tipi klima 3 yil klima garantili, 10 yıl kompresör garantisi 28.000 TL

Kaira 12.000 btu 2 yil klima garantili, 3 yıl kompresör garantisi 25.840 TL

Kaira wifi özelliği var biliyorum ama Garanti açısından ve diğer özellikler açısından hangisi daha sağlıklı olur. Samsung da hd filtre varmış, nem giderici var, 2 yönlü otomatik salınım var. Samsung bu özellikler ciddi bir avantaj sağlar mı acaba

@M_aTRa_X ve @M.Faraday bilgiler için teşekkür ederim.

samsung ar12txhqbwk/sk 12000 btu duvar tipi klima 3 yil klima garantili, 10 yıl kompresör garantisi 28.000 TL

Kaira 12.000 btu 2 yil klima garantili, 3 yıl kompresör garantisi 25.840 TL

Kaira wifi özelliği var biliyorum ama Garanti açısından ve diğer özellikler açısından hangisi daha sağlıklı olur. Samsung da hd filtre varmış, nem giderici var, 2 yönlü otomatik salınım var. Samsung bu özellikler ciddi bir avantaj sağlar mı acaba
Samsung'un alüminyum kullanımından vazgeçtiği konusunda yorumlar var ama net bir bilgi olmadığı için alın veya almayın diyemiyorum. Alternatif olarak, benzer fiyatlara LG Dualcool Plus (PC12SQ) modelini önerebilirim.

Samsung'un alüminyum kullanımından vazgeçtiği konusunda yorumlar var ama net bir bilgi olmadığı için alın veya almayın diyemiyorum. Alternatif olarak, benzer fiyatlara LG Dualcool Plus (PC12SQ) modelini önerebilirim.

LG pc12sq ile kaira arasında çok fark var mıdır acaba ikisinde de wi-fi var ama 3-4 bin fiyat farkı var sizce değer mi

LG pc12sq ile kaira arasında çok fark var mıdır acaba ikisinde de wi-fi var ama 3-4 bin fiyat farkı var sizce değer mi
Ses, elektrik kullanımı, filtre bakımından,
LG, iç ünite ses seviyesi ve verimlilik konusunda biraz daha başarılı. Filtre konusunda çok bir fark olacağını düşünmüyorum. Genel olarak LG, bir tık daha iyidir ama aralarında uçurum fark yoktur. Bütçe ve bölgenizdeki servis kalitesine göre tercih yapabilirsiniz.

LG, iç ünite ses seviyesi ve verimlilik konusunda biraz daha başarılı. Filtre konusunda çok bir fark olacağını düşünmüyorum. Genel olarak LG, bir tık daha iyidir ama aralarında uçurum fark yoktur. Bütçe ve bölgenizdeki servis kalitesine göre tercih yapabilirsiniz.
Biraz bakdım piyasaya önerdiğiniz lg 30.000 TL civarında kaira 12.000 BTU göre 4-5 bin farka değer mi acaba LG de kendini temizleme özelliği var. Bu uzun vadede önemli birsey mi? Mesea seer değeri 6.6 ciddi bir fark mı?

Biraz bakdım piyasaya önerdiğiniz lg 30.000 TL civarında kaira 12.000 BTU göre 4-5 bin farka değer mi acaba LG de kendini temizleme özelliği var. Bu uzun vadede önemli birsey mi? Mesea seer değeri 6.6 ciddi bir fark mı?
Aradaki farkı amorti etmeniz uzun sürebilir, arada dağlar yok çünkü. Otomatik temizleme özelliği ise; klimayı soğutma modunda kullanırken kapatmak istediğinizde, iç ünitenin üfleme ağzını bir parmak kadar açık bırakır ve iç ünite fanının bir süre daha çalışmasını sağlar. Amaç, iç ünitedeki nemin kurutulmasını sağlamak ve bakteri üremesini engellemektir. Bu işlemi manuel olarak siz de yapabilirsiniz. Cihazı kapatmak istediğinizde fan moduna alıp en yüksek fan ayarında bir süre çalıştırmanız yeterli.

Aradaki farkı amorti etmeniz uzun sürebilir, arada dağlar yok çünkü. Otomatik temizleme özelliği ise; klimayı soğutma modunda kullanırken kapatmak istediğinizde, iç ünitenin üfleme ağzını bir parmak kadar açık bırakır ve iç ünite fanının bir süre daha çalışmasını sağlar. Amaç, iç ünitedeki nemin kurutulmasını sağlamak ve bakteri üremesini engellemektir. Bu işlemi manuel olarak siz de yapabilirsiniz. Cihazı kapatmak istediğinizde fan moduna alıp en yüksek fan ayarında bir süre çalıştırmanız yeterli.
Değerli bilgiler için teşekkürler, başka bir konu nem giderme konusu bu özellik tam olarak nedir biliyor musunuz. Kaira klimada bu özellik var mı?

siparişten sonraki gün gönderildi 😅 taşınacağım için 1 ay bekletmem gerekecek evde. 6 ay içinde kurulumu ücretsiz yapılabiliyormuş zaten. Fiyatlar artmadan alayım istemiştim. Siparişler hızlı geliyor İstanbul özelinde.

Ekli dosyalar

• IMG_1355.webp
    IMG_1355.webp
    237.2 KB · Görüntüleme: 11
Değerli bilgiler için teşekkürler, başka bir konu nem giderme konusu bu özellik tam olarak nedir biliyor musunuz. Kaira klimada bu özellik var mı?
Sanırım ''DRY'' yani ''Nem Alma'' modunu soruyorsunuz. Bu özellik günümüz klimalarının tamamında olan bir özellik. Bu özelliği sürekli olarak kullanmak elektrik tüketiminizi arttıracaktır. Adem Hoca'mın da konuyla ilgili videoları ve forum yazısı vardı. Aşağıdaki bağlantıdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:

https://inceleriz.com/klimada-dry-modu-nedir-ne-ise-yarar/

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri