Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular Kendim kurmuş olduğum ürünü 1 yıl kullanmama rağmen garanti dışı olduğu söylenmesi..

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Arda Ekici

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba 05.09.2023 tarihinde hasarsız teslim almış olduğum, kendim kurarak 1 yıl kadar kullandığım Hoover marka kurutma makinesi dün akşam arıza verdi. Program başladıktan hemen sonra kendi kendine kapanıyor. 10.08.2024 tarihinde servisi aradığımda öncelikle problemi sormak yerine doğruca kendim kurduğum için itina ile garanti dışı olduğunu söylediler. Garanti yönetmeliği hakkında bilgi sahibi olduğumu ve öyle bir durum olmadığını söylediğimde ''Bize böyle söyleniyor.'' diyerek cevap aldım. Sonrasında servisin geleceği günü ayarlamak için aradıklarında ''Cihazı sizin kurduğunuzu söylediler büyük ihtimalle garanti dışı olacaktır, servis ücreti 500tl.'' yanıtını aldım. En azından yetkililere ulaşmam için yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba 05.09.2023 tarihinde hasarsız teslim almış olduğum, kendim kurarak 1 yıl kadar kullandığım Hoover marka kurutma makinesi dün akşam arıza verdi. Program başladıktan hemen sonra kendi kendine kapanıyor. 10.08.2024 tarihinde servisi aradığımda öncelikle problemi sormak yerine doğruca kendim kurduğum için itina ile garanti dışı olduğunu söylediler. Garanti yönetmeliği hakkında bilgi sahibi olduğumu ve öyle bir durum olmadığını söylediğimde ''Bize böyle söyleniyor.'' diyerek cevap aldım. Sonrasında servisin geleceği günü ayarlamak için aradıklarında ''Cihazı sizin kurduğunuzu söylediler büyük ihtimalle garanti dışı olacaktır, servis ücreti 500tl.'' yanıtını aldım. En azından yetkililere ulaşmam için yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hoover Garanti koşulları bölümünde montaj ve kullanım kılavuzuna uygun kullanılması yeterlidir diyor.

Garanti dışı koşullar kısmında ise servis ile ilgili hiç bir bölüm bulunmuyor. Sadece servis dışında müdahale söz konusu ise Garanti dışı kalır ibaresi mevcut

Kısaca işi yokuşa sürmüşler. Verin THH ye onlar uğraşsınlar. Verdiğinizi de yazılı kanaldan bildirin

Hoover Garanti koşulları bölümünde montaj ve kullanım kılavuzuna uygun kullanılması yeterlidir diyor.

Garanti dışı koşullar kısmında ise servis ile ilgili hiç bir bölüm bulunmuyor. Sadece servis dışında müdahale söz konusu ise Garanti dışı kalır ibaresi mevcut

Kısaca işi yokuşa sürmüşler. Verin THH ye onlar uğraşsınlar. Verdiğinizi de yazılı kanaldan bildirin
Pazartesi servis gelince garanti dışı olarak onarım ücreti alırsa ve THH verirsem benim lehime sonuçlanırsa ödediğim tutar iade edilir mi?

Toplum olarak çok seviyoruz ben haklıyım kafasını. Size kolay gelsin. Ben şahsen seviyorum 3. sınıf ülkemi. 1. sınıf olup ta ,katliyama göz yummuyor Ülke en azından
Hocam konu sahibinin haksız olduğu konu nedir?

Servisin uzak olduğu bir yerde yaşıyorum diyelim. Garanti yönetmeliğinde "kurulumu servis yapmazsa ürün garanti dışı kalır" diye bir madde yok. Şimdi ben kurutma makinesini kutusundan çıkartıp "kurulumunu" yaparsam benim malım neden garanti dışı kalsın?
Servis gelir, makineye bakar, "siz makineyi kurarken X adımını yanlış yapmışsınız, o yüzden makine bozulmuş" der, o zaman anlarım.

Aynı şekilde mesela araçların garantisinin geçerli olması için yetkili serviste bakım yapılmasına gerek yoktur. TSE belgeli servislerde araçların bakım çizelgesine ve standartlarına uygun bir şekilde bakım yapıldığı zaman garantisi devam eder.

Katliam konusu çok ayrı bir mevzu, konuyu dağıtmak istemem, ama zaten kurutma makinesinin garantisi ile bağını anlayamadım.

ABD Kanada Avrupa cihazlarına 6ay 1yıl garanti veriyor. İstersen kendin kur diyor. Şirket politikasında uzatma oluyor. Telefonda da uluslararasında 1 yıl. Aslında yasal 2 yıl 90larda verilmiş güzel bir hak.
ABD/Kanada'da minimum garanti süresi 1 yıl, o yüzden çoğu ürün 1 yıl garantili. Avrupa'da minimum garanti süresi 2 yıl diye biliyorum, biz de onlara uymuşuz.

@Arda Ekici THH olumlu sonuçlanırsa ödediğiniz tutarı geri alabiliyor olmanız lazım. Servisten fiş/fatura istemeyi unutmayın.

Son düzenleme:
Hocam konu sahibinin haksız olduğu konu nedir?

Servisin uzak olduğu bir yerde yaşıyorum diyelim. Garanti yönetmeliğinde "kurulumu servis yapmazsa ürün garanti dışı kalır" diye bir madde yok. Şimdi ben kurutma makinesini kutusundan çıkartıp "kurulumunu" yaparsam benim malım neden garanti dışı kalsın?
Servis gelir, makineye bakar, "siz makineyi kurarken X adımını yanlış yapmışsınız, o yüzden makine bozulmuş" der, o zaman anlarım.

Aynı şekilde mesela araçların garantisinin geçerli olması için yetkili serviste bakım yapılmasına gerek yoktur. TSE belgeli servislerde araçların bakım çizelgesine ve standartlarına uygun bir şekilde bakım yapıldığı zaman garantisi devam eder.

Katliam konusu çok ayrı bir mevzu, konuyu dağıtmak istemem, ama zaten kurutma makinesinin garantisi ile bağını anlayamadım.

ABD/Kanada'da minimum garanti süresi 1 yıl, o yüzden çoğu ürün 1 yıl garantili. Avrupa'da minimum garanti süresi 2 yıl diye biliyorum, biz de onlara uymuşuz.

@Arda Ekici THH olumlu sonuçlanırsa ödediğiniz tutarı geri alabiliyor olmanız lazım. Servisten fiş/fatura istemeyi unutmayın.
Bizim insanımız çok sever, servis taş mı yesin? kullandın malı iade edemezsin öyle bir dünya yok…vs diye kraldan çok kralcılık yaparlar. Burada esas olan kanundur kanunda böyle bir şey yoksa servis kılavuzuna yazsada hak iddia edemez (kaldıki yazmamış diyor yukarıda yorumda bir arkadaş). Katliam kısmı zaten “bayrak inmez,ezan susmaz, ver mehteri” diye uyutulan bir halkın konuyu dağıtma yöntemidir 😂

Pazartesi servis gelince garanti dışı olarak onarım ücreti alırsa ve THH verirsem benim lehime sonuçlanırsa ödediğim tutar iade edilir mi?
Tüm işlemlerinizi yazılı kanallardan yapın.
Whatsapp tan yazın, saat kaçta geleceksiniz tam olarak, servis ücreti ne kadar olacak, Banka havale, KK veya nakit mi kabul ediyorsunuz ? vs...

Bu arada siz garanti süresi içinde arızalanan ürünü tamir mi, iade mi, değiştirmek mi istiyorsunuz ? onu da belirleyin. Eğer iade veya değişim düşünüyorsanız tamir ettirmeyin. THH ye iade veya değişim olarak seçimlilik hakkımı kullanmak istiyorum derseniz. tamir ettirirseniz bu hakkınız yanar.

Bizim insanımız çok sever, servis taş mı yesin? kullandın malı iade edemezsin öyle bir dünya yok…vs diye kraldan çok kralcılık yaparlar. Burada esas olan kanundur kanunda böyle bir şey yoksa servis kılavuzuna yazsada hak iddia edemez (kaldıki yazmamış diyor yukarıda yorumda bir arkadaş). Katliam kısmı zaten “bayrak inmez,ezan susmaz, ver mehteri” diye uyutulan bir halkın konuyu dağıtma yöntemidir 😂
Ben şunu merak ediyorum dürüst olmak lazım. Şimdi bu katliam şu bu yazanların çoğu neden internet kullanıyor ? katliamı yapanların icadı değil mi internet ? yanlışsak bilelim 1950 li yıllarda fransa ve ingilterenin haberleşmesiyle ortaya çıkmış daha sonrasında da 80 ler sonunda cern de www yani world wide web olayı ortaya çıkmış ve yayılmış. E kimler bulmuş kullanıyor ? katliamı savunanlar genelde ? e o zaman onların icadını niye kullanıyorsunuz ? kullanmayacaksınız önce dürüst olacaksınız.

Cebimizdeki telefonların işte evimizdeki bilgisayarların onların bağlandıkları sunucular internetin temelini oluşturan araç gereçler vs. uygulamalar zebilyon tabi ıvır zıvırlar neredeyse istisnasız hepsi şuan ki katliam savunucuların malı. Bütün bankacılık sistemi borsa sistemi hemen hemen digital herşey buna dahil. O zaman elinizi vicdanımıza koyalım evdeki bilgisayarlarımızı atalım telefonlarımızı kırıp atalım. İnternet aboneliğimizi sonlandıralım. Üstüne de varsa banka hesabımız onları da kapatalım, kredi kartı da kullanmayalım. Bunların neredeyse bakın hepsi katliamı savunan destek çıkanların ürünleridir. Yapılacaksa boykot böyle yapılır öyle marketten cips alırken kola alırken bu israili savunuyo yeenim bunlar boykot malı almayın diye almamakla boykot moykot yapılmaz. Onları almazsın ama evine gelirsin katliamı savununların malını domuz gibi kullanırsan bu boykot moykot olmaz.

Tüm işlemlerinizi yazılı kanallardan yapın.
Whatsapp tan yazın, saat kaçta geleceksiniz tam olarak, servis ücreti ne kadar olacak, Banka havale, KK veya nakit mi kabul ediyorsunuz ? vs...

Bu arada siz garanti süresi içinde arızalanan ürünü tamir mi, iade mi, değiştirmek mi istiyorsunuz ? onu da belirleyin. Eğer iade veya değişim düşünüyorsanız tamir ettirmeyin. THH ye
Mesaj attım ama cevap vereceklerini düşünmüyorum tahminimce yarın arayarak söyleyecek. Fatura yada fiş alabilirim umarım. Mesaj olmadan alehime sonuç çıkabilir mi? yada arama sırasında görüntü kaydı almam yasal olarak geçerli olur mu?

Mesaj attım ama cevap vereceklerini düşünmüyorum tahminimce yarın arayarak söyleyecek. Fatura yada fiş alabilirim umarım. Mesaj olmadan alehime sonuç çıkabilir mi? yada arama sırasında görüntü kaydı almam yasal olarak geçerli olur mu?
Kişinin bilgisi dışında alınan ses ve görüntü kayıtlarının geçerliliği hukuk yolunda geçersiz sayılır. Ancak bunu karşıdaki kişi de onaylar ve izin verirse geçerli olur. Aksi durumda haklıyken haksız konuma düşer ve suç işlemiş olursunuz.

İş sonunda size servis makbuzu vermek zorundadır. Aksi takdirde vergi suçuna girer. Yanımda fatura yok kısmı bahanesi olamaz. En kötü falanca işlem karşılığı şu kadar nakit teslim aldım şeklinde kağıt vermeli. Buna imkanı yoksa banka hesabına şu işlem kaşlığı ödeme yapılmıştır şeklinde havale yapılmalı. İleri de oluşabilecek sorunlar için sizin de kanıtınız olur.

Tüm bunlara ek olarak, bir parça değişimi söz konusu ise parça fiyatını size listeden göstermek zorunda ve işlem sonrası talebiniz olursa size teslim etmeli.

Görüşme esnasında ilk başta kayıt yapıyorum diye belirtmen lazım ama bazı firmalar o şekilde konuşmuyor mesela digitürkü arayıp bende kaydediyorum diyince yüzüme kapıyorlar 😅

Benim tahminlerimin arasındaydı. (içimden geçen)

Başvuramazsınız.

Garanti durumunuz yok.

Ticaret Mahkemesinden yürüteceksiniz.

Anladım yani kurumsal fatura zaten garanti kapsamı dışına mı çıkardı yoksa halen Garanti var ama servisin garanti kapsamı için ticaret mahkemesine mi başvurmalıyız
Şirketin kurumsal faturalı müşterileri için politikası ne ise 6ay 1-5 yıl süre garanti veriyor ise o kadardır.
Şirketlerin gider gösterdiği ve gösterebildiği alış-verişler tüketici kanunu bağlamaz. kuralı vardır.

Kurulum zamanında da şirket faturasından dolayı servis kurulum ücretide istemiştir.
Kendim kurdum evdeki beyaz eşyaları keşke haberim olsaydı fatura meselesinden sizleri oyaladım "Ev ve benzeri kullanım amacıyla örtüşmeyen (ev veya ev tipi bir mekanda bile olsa) kullanım dolayısıyla cihazda meydana gelebilecek herhangi bir arıza ve/veya hasar üretici / satıcı tarafından kabul edilmeyecektir. Bu bağlamda; Ticari kullanımlarda (ev harici) ürün teslim tarihinden itibaren 1 (bir) ay sure ile üretim hatalarına karşı garanti kapsamındadır."

Kendim kurdum evdeki beyaz eşyaları keşke haberim olsaydı fatura meselesinden sizleri oyaladım "Ev ve benzeri kullanım amacıyla örtüşmeyen (ev veya ev tipi bir mekanda bile olsa) kullanım dolayısıyla cihazda meydana gelebilecek herhangi bir arıza ve/veya hasar üretici / satıcı tarafından kabul edilmeyecektir. Bu bağlamda; Ticari kullanımlarda (ev harici) ürün teslim tarihinden itibaren 1 (bir) ay sure ile üretim hatalarına karşı garanti kapsamındadır."
Bu arada Hoover 1ay garanti vermiş olduğunu öğrendim.

evinize aldığınızın kendinizin kurduğu 1 yıl sonra arıza veren ve garanti sorunu çıkan şirketiniz adına faturalandırdığınız vergiden düşülen 3. dünya ülkesine hoş geldiniz

Kamu spotu: Ailenize ev hediyesi aldırırken 3 kez düşünün
Geçmiş olsun artık bundan sonra ticaret mahkemesiyle uğraşması onun işte avukatı ıvır zıvır dava dosya masrafı keza avukata vekalet verilmesi şirketi kimse onun avukatları uğraşacak vs ohoooooooooooooooooo dıdısının dıdısı. Buradan da sonuç çıkma olasılığı da düşük. Birsürü masraf vs. hepsi cepten yapılacak. Makineyi hurdacı çağır hurdacıya ver daha iyi yani öyle diyeyim. :D Veya servisini çağır 500 tl istiyorlardı galiba ver onu gelip baksınlar sorunu neyse ücretli tamirini yaptırt.

Geçmiş olsun artık bundan sonra ticaret mahkemesiyle uğraşması onun işte avukatı ıvır zıvır dava dosya masrafı keza avukata vekalet verilmesi şirketi kimse onun avukatları uğraşacak vs ohoooooooooooooooooo dıdısının dıdısı. Buradan da sonuç çıkma olasılığı da düşük. Birsürü masraf vs. hepsi cepten yapılacak. Makineyi hurdacı çağır hurdacıya ver daha iyi yani öyle diyeyim. :D Veya servisini çağır 500 tl istiyorlardı galiba ver onu gelip baksınlar sorunu neyse ücretli tamirini yaptırt.
Az önce servis geldi 550 servis ücreti 750 akım korumalı priz takıldı sensör soketi onarıldı. Soketdeki kablo nasıl kopuyor onu anlamıyorum :'(. Garantinin kendim kurduğum için olamayacağını söylediler yine. Ben faturanın ticari olduğundan bahsedince biz kursaydık garantili olurdu dediler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri