Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima almak bu kadar zor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baretoks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

baretoks

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
3200
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi, Daikin hariç
Öncelikle selamlar,
İstanbul Kağıthane-Şişli taraflarında ikamet ediyorum, dubleks bir evde yaşıyorum ancak iki daire ayrıldığından alt kat ile bağlantı bulunmuyor. Üst katın az da olsa fikir oluşturabilecek krokisini bırakıyorum;
Adsız.webp
Yaklaşık 10-15 m2 vardır sanırsam iki oda arası kapıyı söktüm bu şekilde kullanıyorum. Arçelik'ten bir arkadaş keşif için geldiğinde 12.000 btu yeterli dedi ancak çok bilinçli bir arkadaş değildi öyle çalışıyor işte anladığım kadarıyla.
Arkadaşlar bu klima sektörü ile çok alakam olmadığından bilinçsizim, 3 aydır birilerinden fikir almaya çalışıyorum ancak herkes farklı bir şey söylüyor. Malum şikayet sitesi de fikir veremiyor, kaldı ki ücret ile şikayetleri de siliyormuş. Yani son olarak araştıra araştıra @Adem Helvacı beye ve bu foruma ulaştım.
Sizlerden gerçekten yardım istiyorum artık çok sıkıldım bu konudan.
Daireye gelecek olursam, yazın gerçekten kavurucu sıcak oluyor evde durmanız mümkün değil, eve nakliye veya tamir için gelenler 2 sürahi su içiyor o derecede yani.

Hangi markanın, hangi ürününü alayım da hem servisi hem klimanın kendisi beni üzmesin?Lütfen bir yardım eli uzatın :cak Yalnız Daikin ve Mitsubishi' ye bütçe yetmiyor 25-32 civarında bir bütçem var o da maksimum tabii

5 Dakikalık vakumdan sonra gazı salmadılarsa sorun yok hocam. 10 15 dakika vakum yeterlidir.
5 dakikalık vakumda gaz dolum tüpü daha gelmemişti, kendi içerisinde gaz var ise kaçırdılar mı bilmiyorum ama hiç gaz sesi duymadım hocam. 10 dakikalık vakum sonrasında gaz dolumu yaptılar

Yetkili servise sorduğumda “Bizim vakum 8metreküp birsaatte 8 metreküp alanın havasını boşaltıyor kimisi küçük hafif olsun diye 2 metreküp vakum kullanıyor vakit vakumun kapasitesiyle alakalı birazda” şeklinde cevap aldım, ne diyorsunuz? @Senior

5 dakikalık vakumda gaz dolum tüpü daha gelmemişti, kendi içerisinde gaz var ise kaçırdılar mı bilmiyorum ama hiç gaz sesi duymadım hocam. 10 dakikalık vakum sonrasında gaz dolumu yaptılar

Yetkili servise sorduğumda “Bizim vakum 8metreküp birsaatte 8 metreküp alanın havasını boşaltıyor kimisi küçük hafif olsun diye 2 metreküp vakum kullanıyor vakit vakumun kapasitesiyle alakalı birazda” şeklinde cevap aldım, ne diyorsunuz? @Senior
Neden gaz dolumu yaptılarki onu anlayamadım? Borulama kaç metre yapıldı?

Neden gaz dolumu yaptılarki onu anlayamadım? Borulama kaç metre yapıldı?
borulama 5 metrenin tamamına yakını kullanıldı 4.5 metre civarıdır minimum da 4 metredir. Dolum yapıldı mı bilmiyorum ama gaz tüpünü getirdiler bende tam olarak hakim olmaadığım için standart bir işlem olarak görüp ses etmedim

Adem hocam tüm önerilerinizi ve uyarılarınızı dikkate alarak Midea Xtreme Save modelini FG Europe sitesinde bulunan yetkili servis Aydınlar Klima Kağıthane'den Serkan Aydın'dan aldım.

Dün kurulum için geldiler suriyeli bir usta ve yanında 1 kalfa 1 çırak bulunuyordu (Türk), işini temiz yaptırtıyor usta ancak bir konu kafama takıldı. Videolarınızda ve yazılarınızda özellikle vakum konusuna değiniyorsunuz, bende bunu bildiğimden özellikle o konuya dikkat ettim. Dış üniteyi ilk kurduklarında 5 dakika vakum yaptılar sonra bıraktılar vakumu falan çıkardılar geri, sonra ben bu kadar kısa sürmesi normal mi usta niye hemen bitirdiniz dedim normal abi bu kadar yeterli dedi bu usta arkadaş (45 yaşlarındadır) daha sonra içeride birkaç iş yaptıktan sonra bağlantı vs. tekrar vakumu bağladı tekrar vakum işlemini başlattı çırak gazı almaya gitti gelene kadar vakum yaptılar yine, tabii montaj çatıda olduğu için ben yanlarında duramadım o detayı da es geçmeyeyim ama vakum sesi geliyordu. Çırak gazı getirince vakumu da bitirdiler bu da yaklaşık 10 dakika sürdü yani totalde 15 dakikalık bir vakum işlemi oldu diyebiliriz 2 part şeklinde.

Şimdi burada herhangi bir sorun yaşar mıyım, bir yerleri aramam bir itirazda bulunmam söz konusu olmalı mı? Ya da yeterli diyebilir miyiz bu vakumlama işlemi ne dersiniz hocam? @Adem Helvacı
Ayni bayiden bende klima almak üzereyim.tavsiye edermisiniz hem klimayı hemde servisi @baretoks

Ayni bayiden bende klima almak üzereyim.tavsiye edermisiniz hem klimayı hemde servisi @baretoks
biraz geç oldu ama cevaplayayım yinede,

-bayii sahibi Serkan Aydın samimi ve iyi biri gibi izlenim veriyor, söyledikleri tatmin edici seviyeye yakın diyebilirim, piyasaya göre en ucuzu buydu her yere sordum soruşturdum en ucuz burasıydı ve evimin bir mahalle yanında
-kurulum hemen ertesi gün yapılacaktı ben müsait değilldim birkaç gün sonrasına verdiler ve dedikleri gün ben aramadan geldiler
-montaja suriyeli usta ve 2 Türk geldi (Kalfa&çırak), vakumlamayı kısa tuttular, serkan beye sorduğumda vakum makinalarının güçlü olduğunu söylediler umuyorum öyledir
-montajda temiz olunması için ekstra çaba gösterdi sürekli elemanlarını ikaz etti temiz olmaları adına ancak dışarıya çıkan bağlantı deliğini kapatmadılar ne sıva ne köpük ile şu an öyle duruyor
-klimanın soğuk kısmını kullanma şansım henüz olmadı ama sıcaklık konusunda gayet iyi şimdilik, umarım hep böyle devam eder

biraz geç oldu ama cevaplayayım yinede,

-bayii sahibi Serkan Aydın samimi ve iyi biri gibi izlenim veriyor, söyledikleri tatmin edici seviyeye yakın diyebilirim, piyasaya göre en ucuzu buydu her yere sordum soruşturdum en ucuz burasıydı ve evimin bir mahalle yanında
-kurulum hemen ertesi gün yapılacaktı ben müsait değilldim birkaç gün sonrasına verdiler ve dedikleri gün ben aramadan geldiler
-montaja suriyeli usta ve 2 Türk geldi (Kalfa&çırak), vakumlamayı kısa tuttular, serkan beye sorduğumda vakum makinalarının güçlü olduğunu söylediler umuyorum öyledir
-montajda temiz olunması için ekstra çaba gösterdi sürekli elemanlarını ikaz etti temiz olmaları adına ancak dışarıya çıkan bağlantı deliğini kapatmadılar ne sıva ne köpük ile şu an öyle duruyor
-klimanın soğuk kısmını kullanma şansım henüz olmadı ama sıcaklık konusunda gayet iyi şimdilik, umarım hep böyle devam eder

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri