Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima çalışma prensibi hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tarıkk

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Haier Expert 12000 Btu
Selamlar herkese,

Mart 2025 tarihinde Haier Expert 12000 btu model klimamı satın aldım ve 2 hafta sonra kadar servis kurulumunu yaptı. Son 15-20 gün öncesine kadar çok sıcaklar başlamadığından sadece deneme amaçlı kısa bir süre çalıştırmıştım ama tam anlamıyla 15 gündür özellikle öğlen saatlerinde soğutma modunda kullanıyorum. Çalışma prensibi biraz garip geldi gerçi çok fazla tecrübem yok belkide normaldir bilemiyorum ama kıyaslamada yapamıyorum çünkü ailemin evinde eski tip on-off tarzı bir klima kullanmıştım. Şöyle; klimayı ilk açtığımda dış ünite çalışmaya başlıyor aynı anda da iç ünitede üflemeye başlıyor. İlk 1-2 dakika dış ünite normal bir devirde çalıştıktan sonra devir biraz artıyor ve ortalama 7-8 dakika dış ve iç ünite çalışmaya devam ediyor ( 21 m2 oda ve 25 derecede otomatik fan ayarlı) Sonrasında dış ünite tamamen duruyor ancak iç ünite 4-5 dakika bir tık düşük hızda çalışmaya devam ediyor ve dış ünite kapandığı için üflediği soğuklukta düşüyor. Sanırım inverter klimalarda dış ünite kapatıyor ve iç ünite düşük devirde çalışmaya devam ediyor bu normal sanırım. Ama 4-5 dakika sadece iç ünite üfledikten sonra iç ünitede de duruyor ve bu şekilde de ortalama bi 6-7 dakika hem dış ünite hemde iç ünite durmuş bir vaziyette bekliyor. Bu süre sonunda tekrar dış ve iç ünite çalışmaya başlayıp soğutuyor ve döngü bu şekilde devam ediyor.

1) Dış ünitenin tamamen durması ve bir süre iç ünitenin çalışmaya devam etmesi normal mi?
2) Bir süre sonra iç üniteninde durup hem dış hemde iç ünitenin çalışmadan 5-6 dakika beklemesi normal mi? Dış ve iç ünite tamamen durunca içeride sıcaklığın arttığını bariz şekilde hissedebiliyorum ve tam o aralarda tekrar devreye giriyor klima. Bunu bana hissettirmemesi gerekmiyor mu? yani içerinin ısısının arttığını hissetmemem lazım gibi düşünüyorum.

Tabi her marka model klimanın çalışma mantığı birbirinden farklıymış araştırdığım kadarıyla. Bununla alakalı olabilir mi? yoksa bu bi sorun mu veya sorun değil klimalar için normal bir çalışma şekli mi? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler..

Selamlar herkese,

Mart 2025 tarihinde Haier Expert 12000 btu model klimamı satın aldım ve 2 hafta sonra kadar servis kurulumunu yaptı. Son 15-20 gün öncesine kadar çok sıcaklar başlamadığından sadece deneme amaçlı kısa bir süre çalıştırmıştım ama tam anlamıyla 15 gündür özellikle öğlen saatlerinde soğutma modunda kullanıyorum. Çalışma prensibi biraz garip geldi gerçi çok fazla tecrübem yok belkide normaldir bilemiyorum ama kıyaslamada yapamıyorum çünkü ailemin evinde eski tip on-off tarzı bir klima kullanmıştım. Şöyle; klimayı ilk açtığımda dış ünite çalışmaya başlıyor aynı anda da iç ünitede üflemeye başlıyor. İlk 1-2 dakika dış ünite normal bir devirde çalıştıktan sonra devir biraz artıyor ve ortalama 7-8 dakika dış ve iç ünite çalışmaya devam ediyor ( 21 m2 oda ve 25 derecede otomatik fan ayarlı) Sonrasında dış ünite tamamen duruyor ancak iç ünite 4-5 dakika bir tık düşük hızda çalışmaya devam ediyor ve dış ünite kapandığı için üflediği soğuklukta düşüyor. Sanırım inverter klimalarda dış ünite kapatıyor ve iç ünite düşük devirde çalışmaya devam ediyor bu normal sanırım. Ama 4-5 dakika sadece iç ünite üfledikten sonra iç ünitede de duruyor ve bu şekilde de ortalama bi 6-7 dakika hem dış ünite hemde iç ünite durmuş bir vaziyette bekliyor. Bu süre sonunda tekrar dış ve iç ünite çalışmaya başlayıp soğutuyor ve döngü bu şekilde devam ediyor.

1) Dış ünitenin tamamen durması ve bir süre iç ünitenin çalışmaya devam etmesi normal mi?
2) Bir süre sonra iç üniteninde durup hem dış hemde iç ünitenin çalışmadan 5-6 dakika beklemesi normal mi? Dış ve iç ünite tamamen durunca içeride sıcaklığın arttığını bariz şekilde hissedebiliyorum ve tam o aralarda tekrar devreye giriyor klima. Bunu bana hissettirmemesi gerekmiyor mu? yani içerinin ısısının arttığını hissetmemem lazım gibi düşünüyorum.

Tabi her marka model klimanın çalışma mantığı birbirinden farklıymış araştırdığım kadarıyla. Bununla alakalı olabilir mi? yoksa bu bi sorun mu veya sorun değil klimalar için normal bir çalışma şekli mi? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler..
İnverter ilk kez hem dış ünite hem iç üniteyi soğutmada kapattığını duyuyorum.

inverter de olsa yazılım veya şartlar kaynaklı kapatıyor veya termostat yapıyor.
şuan havaların serin gitmesi nedeniyle benim klimada termostat yapıyor.
dış ortam gece 20° + fırtına vardı ben klimayı 27.5° set etmişim makina duruma bakıyor çalışmıyor veya az çalışıp geri duruyor şuan bende durum bu şekilde.

ama tâbi her klimanın huyuna suyuna + o anki hava şartlarınada göz atmak lazım.

Son düzenleme:
inverter de olsa yazılım veya şartlar kaynaklı kapatıyor veya termostat yapıyor.
şuan havaların serin gitmesi nedeniyle benim klimada termostat yapıyor.
dış ortam gece 20° + fırtına vardı ben klimayı 27.5° set etmişim makina duruma bakıyor çalışmıyor veya az çalışıp geri duruyor şuan bende durum bu şekilde.

ama tâbi her klimanın huyuna suyuna + o anki hava şartlarınada göz atmak lazım.
sağol üstadım dönüş için. İst/Sarıyer de oturuyorum ve dış ortam sıcaklığı ile iç ortam sıcaklığı arasında çok fark yok. Yani dışarısı şuan 27-28 derece arası ve bende klimayı 25-26 arası setliyorum. Acaba arada çok bi fark olmadığı için ortam ısısını kısa bir sürede istenen seviyeye getirdiği için mi kendisini komple kapatıyor yazılım gereği? eğer böyle ise makinenin çalışma mantığı böyle derim geçerim. Sadece aklıma takılan nokta şu, dış ve iç ünite tamamen durduktan sonra bir süre böyle bekliyor 7-8 dk civarı. Bu zaman zarfı içinde içeride sıcaklığın arttığını bariz hissedebiliyorum ve o anda tekrar çalışmaya başlıyor. Bu ısı değişimini bana hissettirmemesi gerekmiyor mu normal şartlarda? orada bi muallakta kaldım açıkçası. Belkide normaldir ama dediğim gibi çalışma prensipleri hakkında çok bilgi sahibi değilim

Selamlar herkese,

@Adem Helvacı abi selamlar, burası için bir yorumun olur mu. Gördüğünde cevap verebilirsen çok sevinirim

Fazla sık dur kalk yapıyor gibi geldi bana. İç ünitenin ve odanın 1-2 fotoğrafını atabilir misiniz, oda ölçüleri kaça kaç?

Fazla sık dur kalk yapıyor gibi geldi bana. İç ünitenin ve odanın 1-2 fotoğrafını atabilir misiniz, oda ölçüleri kaça kaç?
evet banada fazla dur kalk yapıyor gibi geldi açıkçası ama asıl kafama takılan hem dış hemde iç ünitenin çalışmadan bir süre bu şekilde beklemesi normal mi? ve o zaman zarfı içerisinde odada sıcaklık artıyor bende hissediyorum bunu tabi tam o aralar tekrar devreye giriyor.

oda 21 m2 civarı ve hemen hemen kare form'da ebatlarda boy: 4,90 en: 4,30 şeklinde. Klima en uzak duvarda takılı, iç ünite G:90 Y:31 D: 24 ve ağırlık 12 kilo. Dış ünite G:80 Y:55 D:28 ve ağırlık 32 kilo belki faydası olur diye bu bilgileri de yazayım dedim bu arada HİGHLY (Hitachi) marka bir kompresör var GSD098RKTF6JV6B kod'lu. Oda ve klima ile alakalıda birkaç resim ekliyorum

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2025-07-04 16.04.46.webp
    Ekran Resmi 2025-07-04 16.04.46.webp
    42.9 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2025-07-04 at 15.47.11 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-07-04 at 15.47.11 (1).webp
    44.8 KB · Görüntüleme: 30
  • WhatsApp Image 2025-07-04 at 15.47.11 (2).webp
    WhatsApp Image 2025-07-04 at 15.47.11 (2).webp
    71.2 KB · Görüntüleme: 30
  • WhatsApp Image 2025-07-04 at 15.47.11.webp
    WhatsApp Image 2025-07-04 at 15.47.11.webp
    207.2 KB · Görüntüleme: 32
Biraz
evet banada fazla dur kalk yapıyor gibi geldi açıkçası ama asıl kafama takılan hem dış hemde iç ünitenin çalışmadan bir süre bu şekilde beklemesi normal mi? ve o zaman zarfı içerisinde odada sıcaklık artıyor bende hissediyorum bunu tabi tam o aralar tekrar devreye giriyor.

oda 21 m2 civarı ve hemen hemen kare form'da ebatlarda boy: 4,90 en: 4,30 şeklinde. Klima en uzak duvarda takılı, iç ünite G:90 Y:31 D: 24 ve ağırlık 12 kilo. Dış ünite G:80 Y:55 D:28 ve ağırlık 32 kilo belki faydası olur diye bu bilgileri de yazayım dedim bu arada HİGHLY (Hitachi) marka bir kompresör var GSD098RKTF6JV6B kod'lu. Oda ve klima ile alakalıda birkaç resim ekliyorum
Montaj konumu da gayet güzel olmuş sorun yok ölçülerde de. Sensörleri yanıltacak bir sorun yok yani. Anlattığınız durumda klima çok sık dur kalk yapıyor o ayrı bir sorun ama dış ünite dursa bile iç ünite fanı genellikle durmaz özellikle soğutmada. Sensör üzerinden hava geçirerek anlık olarak oda sıcaklığının değişimini daha iyi algılar.

Odanın tek cephesi pencerenin olduğu Batı cephesi mi? Yani kalan 3 cephe evin iç tarafına mı bakıyor? Yoksa bir duvar da dışarı bakıyor mu? Eğer tek dışarı bakan cephe pencerenin olduğu cepheyse 3 cephe kapaliysa da odanın ihtiyacı az olduğu için bu kadar sık dur kalk yapıyor olabilir. Birkaç kullanım tavsiyem olacak denemeniz için;

1- Klimada varsa Eco veya yoksa gear modunda kullanarak kompresör gücünü kısıtlamak (Kumandasında bu ayar yoksa ve klimada wifi özelliği varsa uygulamasında olabilir)

2- Üstteki işe yaramazsa otomatik fanda kullanmak yerine düşük ve orta fan kullanımını ayrı ayrı denemek.

Eğer bunlar işe yararsa mevsim geçişi kaynaklı sıcaklıkların çok yüksek olmaması ve evinizin sıcaklık kaybının az olmasından dolayı klima gücü yüksek geliyor ve kompresör kendini daha fazla kısamıyor diyebiliriz, bu kullanimlar işinizi çözüyorsa bu tarz havalarda o şekilde kullanırsınız, bunlar işe yaramazsa sıcaklıklar artmasına rağmen, servis çağırıp inceletmekten başka çare kalmıyor. İç ünite fanı durma olayını servis kapatabilir yani sürekli çalışmasını belki sağlayabilir.

Son düzenleme:
Biraz

Montaj konumu da gayet güzel olmuş sorun yok ölçülerde de. Sensörleri yanıltacak bir sorun yok yani. Anlattığınız durumda klima çok sık dur kalk yapıyor o ayrı bir sorun ama dış ünite dursa bile iç ünite fanı genellikle durmaz özellikle soğutmada. Sensör üzerinden hava geçirerek anlık olarak oda sıcaklığının değişimini daha iyi algılar.

Odanın tek cephesi pencerenin olduğu Batı cephesi mi? Yani kalan 3 cephe evin iç tarafına mı bakıyor? Yoksa bir duvar da dışarı bakıyor mu? Eğer tek dışarı bakan cephe pencerenin olduğu cepheyse 3 cephe kapaliysa da odanın ihtiyacı az olduğu için bu kadar sık dur kalk yapıyor olabilir. Birkaç kullanım tavsiyem olacak denemeniz için;

1- Klimada varsa Eco veya yoksa gear modunda kullanarak kompresör gücünü kısıtlamak (Kumandasında bu ayar yoksa ve klimada wifi özelliği varsa uygulamasında olabilir)

2- Üstteki işe yaramazsa otomatik fanda kullanmak yerine düşük ve orta fan kullanımını ayrı ayrı denemek.

Eğer bunlar işe yararsa mevsim geçişi kaynaklı sıcaklıkların çok yüksek olmaması ve evinizin sıcaklık kaybının az olmasından dolayı klima gücü yüksek geliyor ve kompresör kendini daha fazla kısamıyor diyebiliriz, bu kullanimlar işinizi çözüyorsa bu tarz havalarda o şekilde kullanırsınız, bunlar işe yaramazsa sıcaklıklar artmasına rağmen, servis çağırıp inceletmekten başka çare kalmıyor. İç ünite fanı durma olayını servis kapatabilir yani sürekli çalışmasını belki sağlayabilir.
üstadım çok sağol detaylı dönüş için. Evet odada tek cephede pencere var oda güneybatı ya denk geliyor tam olarak. Diğer 3 cephe den de sadece 1 cephe dışarı bahçeye bakıyor ama orası hem güneş almıyor hemde pencere yok zaten. Diğer 2 cephede evin iç taraflarına bakıyor. Bu arada binanın dış cephesinde çok kalın bi mantolama var.

Eco modu var bir öyle deneyim, ayrıca fan kısmı benimde aklıma takıldı oto fanda kullanıyorum acaba ondan mı diye hiç manuel fan ayarında kullanmadım çünkü. Her 2 yöntemi de deneyecem bir.

Bu arada ürünü almadan önce biraz araştırmıştım özellikle yabancı forumlarda ve 12btu olmasına rağmen aslında daha kuvvetli bir cihaz olduğu şeklinde bilgiler vardı. Odanın çok büyük olmaması (21m2) ve mantolamadan dolayı ısı kaybı az olacağından acaba dediğiniz gibi kompresör gücü yüksek geliyor ve daha aşağı inemiyor da kendini mi komple kapatıyor klima. Bu arada soğutmada min. 3410 kadar iniyormuş baktım şimdi bu normal midir?

Bu arada soğutmada min. 3410 kadar iniyormuş baktım şimdi bu normal midir?
O normal ama katalog değerleri çoğu klimada pratikle uyuşmayabiliyor.

Doğrudur güçlü klima olabilir ama çalışma şekli farklı olabiliyor bazı klimaların. Bakalım sizinki de belki dediğimiz gibi basit bir durumdur, sıcaklar artınca düzelebilir en kötü. Veya Eco fan ayarlarıyla.

Gerçi daikinla bile Osmaniye'de bu aralar sık dur kalk yaşayıp yazan vardı yani normal diyebiliriz bu ara sizin durum için. Siz şöyle 32-35 derece gibi daha yüksek sıcaklıklarda da bakarsınız. İstanbul 29 derece gözüküyor bugün.

Selamlar herkese,

Selamlar herkese,

Merhaba, ben de haier expert düşünüyorum. Bunca alternatif arasından bu modeli tercih etmenizin gerekçelerini öğrenebilir miyim?

Merhaba, ben de haier expert düşünüyorum. Bunca alternatif arasından bu modeli tercih etmenizin gerekçelerini öğrenebilir miyim?
Merhaba, açıkçası benim tercih etme nedenim şundan dolayı oldu birazda. Bi e-ticaret platformu üzerinden almak durumundaydım çünkü çalıştığım kurumun verdiği bi kod vardı. O kupon tutarı civarında e-ticaret platformunda bulunan en donanımlı ve özellikli klima bu olduğu için satın aldım. Katalog üzerinde gerçekten özellikleri çok iyiydi. Yani gerçek 12lik hitachi kompresör, tam boy çift sıra kondersör, 8.50 seer 5.20 scop olması, içindeki gaz miktarı 870gram, eco sensör, ucv olması vs vs gibi baya donanımlı gözüküyordu. Birde midea all easy pro da olduğu gibi tek vida ila iç ünite fanı çıkabiliyor dolayısı ile temizliği çok kolay kendin yapabiliyorsun ve güzel tasarım. Yani tüm bu özellikler ve dediğim gibi e-ticaret platformunda ki kuponum ile alabileceğim en mantıklı ürün bulundu olduğu için ve yurtdışı videolarını izlediğimde çok önerildiğini gördüğümden satın almıştım.

E tabi bunların yanında herkesin bilip çok fazla tercih ettiği ürünlerden ziyade daha çok bilinmeyen ama kağıt üstünde iyi gözüken ürünleri alıp kurcalamayı seviyorum. Oda bi etken oldu:))

O normal ama katalog değerleri çoğu klimada pratikle uyuşmayabiliyor.

Doğrudur güçlü klima olabilir ama çalışma şekli farklı olabiliyor bazı klimaların. Bakalım sizinki de belki dediğimiz gibi basit bir durumdur, sıcaklar artınca düzelebilir en kötü. Veya Eco fan ayarlarıyla.

Gerçi daikinla bile Osmaniye'de bu aralar sık dur kalk yaşayıp yazan vardı yani normal diyebiliriz bu ara sizin durum için. Siz şöyle 32-35 derece gibi daha yüksek sıcaklıklarda da bakarsınız. İstanbul 29 derece gözüküyor bugün.
Üstadım merhaba, tüm yazdıklarını denedim ama sonuç aynı yani klima sürekli dur kalk şeklinde çalışıyor daha inverter olduğunu sağolsun hissettirmedi bana 😀 İnternet'e biraz araştırırken şikayet varda birşeye denk geldim. Daikin klima almış bir vatandaş ve benim yaşadığım durumun aynısı başına gelmiş. 25 veya 26 setliyorum bir süre çalıştıktan sonra dış ünite kapanıyor, iç ünite devam ediyor ama oda bir süre sonra duruyor ve dış/iç ünite çalışmadan bir süre bekliyorum tabi dolayısıyla terlemeye başlıyorum şeklinde şikayeti vardı. Servis gelip bi kodlama yapmış artık kapalı olan bir özellik mi açıldı yada tam tersi açık olan bir özellik mi kapatıldı bilmiyorum ama bu işlemden sonra sorun tamamen çözülmüş. Bakalım bende servis kaydı açacağım, inşallah buna benzer basit bir çözümü vardır

Üstadım merhaba, tüm yazdıklarını denedim ama sonuç aynı yani klima sürekli dur kalk şeklinde çalışıyor daha inverter olduğunu sağolsun hissettirmedi bana 😀 İnternet'e biraz araştırırken şikayet varda birşeye denk geldim. Daikin klima almış bir vatandaş ve benim yaşadığım durumun aynısı başına gelmiş. 25 veya 26 setliyorum bir süre çalıştıktan sonra dış ünite kapanıyor, iç ünite devam ediyor ama oda bir süre sonra duruyor ve dış/iç ünite çalışmadan bir süre bekliyorum tabi dolayısıyla terlemeye başlıyorum şeklinde şikayeti vardı. Servis gelip bi kodlama yapmış artık kapalı olan bir özellik mi açıldı yada tam tersi açık olan bir özellik mi kapatıldı bilmiyorum ama bu işlemden sonra sorun tamamen çözülmüş. Bakalım bende servis kaydı açacağım, inşallah buna benzer basit bir çözümü vardır
Bu tarz havalarda odanın kapısını açık da kullanabilirsiniz, o zaman muhtemelen bu sorun olmayacaktır. Klima kapalıyken odanız 30 derecenin altındaysa zaten ısı ihtiyacı çok azdır demektir. Kapı açmak genelde bu durumlarda tek çözüm olabiliyor eğer servis de çözemezse veya servis gelene kadar.

Ya da kapı açmadan önce follow me veya i feel özelliği varsa o da denenebilir.

Şimdi baktım da bunda Eco sensör adında insan algılayan sensör varmış. Sorun yüksek ihtimalle bundan kaynaklı. Algılamıyor olabilir ve sürekli tasarrufa moda geçiyor olabilir. İç üniteyi kapatır diyor bu sensör. Sizin bahsettiğiniz durumla da örtüşüyor.

Son düzenleme:
Ya da kapı açmadan önce follow me veya i feel özelliği varsa o da denenebilir.

Onun dışında filtre kısmında ekstra bulunan filtreler varsa onlar da hava akışını etkileyip sensörleri yanıltabilir, bazen karbon veya antibakteriyel diye ekstra filtreler oluyor, varsa onları da çıkartıp deneyebilirsiniz. Pek bir işe de yaramıyorlar zaten biraz pazarlama oyunu.
Aynen i feel özelliği mevcut bir onuda deneyim. Ayrıca filtre kısmında extra filtrelerde var baktım onlarıda çıkarırım i feel olmazsa. Bakalım artık

Bu arada çok teşekkür ettim destek ve yönlendirmelerin için üstadım @clskn

Aynen i feel özelliği mevcut bir onuda deneyim. Ayrıca filtre kısmında extra filtrelerde var baktım onlarıda çıkarırım i feel olmazsa. Bakalım artık

Bu arada çok teşekkür ettim destek ve yönlendirmelerin için üstadım @clskn
Rica ederim. Son mesajı sonradan düzenledim akıllı göz varmış bunda galiba Eco sensör. Onu da kapatabilirseniz kapatın derim.
Eco sensör adında insan algılayan sensör varmış. Sorun yüksek ihtimalle bundan kaynaklı. Algılamıyor olabilir ve sürekli tasarruf moda geçiyor olabilir. İç üniteyi kapatır diyor bu sensör. Sizin bahsettiğiniz durumla da örtüşüyor.

Rica ederim. Son mesajı sonradan düzenledim akıllı göz varmış bunda galiba Eco sensör. Onu da kapatabilirseniz kapatın derim.
Eco sensör adında insan algılayan sensör varmış. Sorun yüksek ihtimalle bundan kaynaklı. Algılamıyor olabilir ve sürekli tasarruf moda geçiyor olabilir. İç üniteyi kapatır diyor bu sensör. Sizin bahsettiğiniz durumla da örtüşüyor.
Evet eco sensör var doğru, ben hiç açmadığım için ihtimal vermemiştim ama belkide klima açıldığında eco sensör de otomatik olarak açılıyor olabilir. Ona da bi bakayım mantıklı dediğiniz. Peki eco sensör otomatik açılıyorsa ve ben kapattığımda sorun düzelirse o halde eco sensör de arıza var diyebilir miyiz? Yoksa çalışma mantığı mı böyledir

Evet eco sensör var doğru, ben hiç açmadığım için ihtimal vermemiştim ama belkide klima açıldığında eco sensör de otomatik olarak açılıyor olabilir. Ona da bi bakayım mantıklı dediğiniz. Peki eco sensör otomatik açılıyorsa ve ben kapattığımda sorun düzelirse o halde eco sensör de arıza var diyebilir miyiz? Yoksa çalışma mantığı mı böyledir
Sensörde de bir sorun olabilir veya çalışma mantığı da öyle olabilir. Bu sensörlerin verimli çalışıp çalışmadığını pek bilmiyoruz fazla klimada olmadığından kıyaslayamıyoruz. Mantık olarak siz odanın içindeyken hareketsiz de olsanız algılayabilmesi lazım ama orda bir sorun var. Eğer kapanabiliyorsa ve klima düzgün çalışacaksa sensörü bosverin çok da önemli bir özellik değil. Fonksiyonu kapatabiliyor musunuz? Eğer kapatamıyorsanız test etmek için mesela her 3-4 dk da bir odanın içinde biraz yürüyün bakalım dur kalk yapacak mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri