Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Dış Hortum İzolasyon

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Jazz

Yeni Üye
Yeni Üye
Klima dış hortumunu iyi yalıtım yapan bir malzeme ile yalıtım yaptım..

fakat bu yalıtım kışın donma yapmaya engel olur mu ?

Klima çalışmasında olumsuz bir yanı olabilir mi teknik olarak farklı açılardan bir değerlendirmesi varsa ustalarım yazarsa sevinirim..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-10-14 at 18.02.46 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-14 at 18.02.46 (1).jpeg
    115.1 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2023-10-14 at 18.02.44.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-14 at 18.02.44.jpeg
    59.1 KB · Görüntüleme: 49
Nerede yaşıyorsunuz? Kışın hava sıcaklıkları nelerdir en düşük? Yalıtım yaptığınız malzeme fotoğraftan gördüğüm kadarıyla soğuk havaya karşı izolasyon görevi görmez, ayrıca açıklıklar da var.

Nerede yaşıyorsunuz? Kışın hava sıcaklıkları nelerdir en düşük? Yalıtım yaptığınız malzeme fotoğraftan gördüğüm kadarıyla soğuk havaya karşı izolasyon görevi görmez, ayrıca açıklıklar da var.

İstanbul avp yakasındayım, 0,035 W/mK yalıtım oranı var baya iyi yani duvarlarda kullanılan 3 cm kalınlıkda ki köpüklerle aynı değerde yalıtım oranı..
Sadece ünite çıkışında var açıklık o kadar önemli değil kapatıcam orayıda..

Bu arada bu aralar cihazı kullanıyordum sıcak da, cihaz artık daha kısa sürede daha iyi ısı veriyor çok net hissettim..

Mantık tabiki olabilir ama bu şekilde açık ve düzensiz olması terleme sebebiyet olabilir. Biraz daha düzgün olsa daha faydalı olabilir.
İzalasyonun faydası olur mu emin değilim. En ezindan şu anki hava için.
Konuya hakim olanlar daha faydalı yorumda bulunabilir.

İstanbul avp yakasındayım, 0,035 W/mK yalıtım oranı var baya iyi yani duvarlarda kullanılan 3 cm kalınlıkda ki köpüklerle aynı değerde yalıtım oranı..
Sadece ünite çıkışında var açıklık o kadar önemli değil kapatıcam orayıda..

Bu arada bu aralar cihazı kullanıyordum sıcak da, cihaz artık daha kısa sürede daha iyi ısı veriyor çok net hissettim..
İstanbul Avrupa yakası için gerekli midir bilmem lakin gerçek anlamda bir ısı izolasyonu için boru üzerine poliüretan boru takozu, üstüne sizin kullandığınız ürünün şilte şeklinde olanları, onunda üzerine ceket dediğimiz ince sac kullanılması borunun dış ortamla ilişiğini en aza indirecektir. Dediğim gibi böyle profesyonel bir yalıtıma İstanbulda gerekli olacağınıda düşünmüyorum.

Klima dış hortumunu iyi yalıtım yapan bir malzeme ile yalıtım yaptım..

fakat bu yalıtım kışın donma yapmaya engel olur mu ?

Klima çalışmasında olumsuz bir yanı olabilir mi teknik olarak farklı açılardan bir değerlendirmesi varsa ustalarım yazarsa sevinirim..
Üzerindeki yalıtım eskimeye başlayınca geçen yıl ben de yaptım. Eskisini sökmedim. Dışı alüminyum folyolu olandan sardım, çoğu yerini kapattım. Yaz veya kışı klimanın çalışmasında olumsuz bir etki yapmadı. Teknik açıdan bir zararı var mı bilmiyorum. Görüntü olarak şık oldu ama :)

Günaydın. İster sıcakta isterse soğukta kullanılsın bu kaplamalar her zaman faydalıdır.
Montaj zamanında bizler dekoratif bantları sararken çok sıkmamaya ancak gevşek de bırakmamaya gayret ederdik zira çok sıkarsak atmosfer ile arasındaki katmanı inceltmiş oluruz ve terlemeye mahal veririz sevgili @Fikoloji dostumuzun belirttiği gibi.

Çok kaliteli, çok yüksek yalıtımlı, çok bilmemneli şeylere de pek ihtiyaç yok aslında, olması gereken en temel konu, bakır/alüminyum boru ile dış hava ile arasında boşluk bırakmadan tüm yüzeyi kaplayacak şekilde kalın ve esnek bir malzeme ile kaplama yapmak.

Bu sene 1 Kasım tarihinde Midea Brezless modelinin testlerine başlayacağım yani önümüzdeki günlerde Mideacı arkadaşlar yine montaja gelecek, ben de ilk defa bu sene gelecek olan bu modelde kullanmaları üzere sevgili @Pitbull dostumuzun yaptığı gibi Peflex ile kaplamayı da düşünmedim değil.
Kısa mesafeler için çok elzem olmadığı yanısıra @Puzik dostumuzun belirttiği gibi İstanbul gibi yerlerde de hayati önemi olmadığı görüşündeyim ancak ''etkisi yok'' kesinlikle denemez.

Konuya bir de rakamsal bakarsak, kompresörden çıkan sıcaklık yeri geliyor 80 90 dereceleri görüyor, klimanın evap sıcaklığı 60, üfleme sıcaklığı 55 derece.
''Eeee nereye gitti bu 80 90 derece?'' sorusunun cevabı zaten arada yatıyor.
Tabi diğer yandan sistem mühendisliği de bilinçli şekilde bu haliyle tasarlanıyor, zaten kompresör çıkış sıcaklığı 80 90 lar nadir görülür ve sürekli değildir. PİK gibi düşünn bunu yalnız size 55 60 derecelik evap sıcaklığı verebilmek için 70 72 lerde seyreder, yani aradaki 10 15 bazen 20 derecelik kayıplar ne kadar önlenirse, kısa olmasa da orta ve uzun vadede verimliliğin artması ile birlikte kompresör frekansı düşeceği için tüketimi de olumlu yönde etkileyecektir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri