Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima dış ünitesinde gizleme paneli kullanımı artıları eksileri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Delete User

Yeni Üye
Yeni Üye
Klima dış ünitesinde gizleme paneli kullanımı artıları eksileri neler olabilir?

Artılar:
- Göze hoş gelmesi
- Güneşten koruması
- Yağmur kardan koruması

Eksiler:
- Performansa etkisi ? Yani sıcak havayı tam atabiliyor mu vs?

Ekli dosyalar

• 2-dekoratif-metal-klima-saklama-kapaklari.jpg
    2-dekoratif-metal-klima-saklama-kapaklari.jpg
    33.4 KB · Görüntüleme: 48
Bizim kaymakamlık binasına yaptılar bunlardan,

1693916282374.png

Bakın o gördüğünü yatık dikdörtgen siyah alanların içlerinde klima dış üniteleri var. Tam delikli ızgara olmalarına rağmen klim dış üniteleri içeride boğuluyor çünkü ızgara yüzeye çarpıp geri dönen havayı yeniden vakumluyor sistem, içeri doğru düzgün taze hava girdiği söylenemez. her alanda 3 veya 4 klima olduğu yerler var gerisini siz düşünün.

Sizin görselde daha tekil ve daha havadar gibi görünüyor, yine de tercih etmem açıkçası zira bir dış ünitenin duvara olan mesafesini bile milimlik hesaplayan insanlarız.

Hatta @mbirol usta şu klimanın arkasına sarık gibi sarılıp konan borulardan da nefret eder hava akışını kestiği için.

Ekli dosyayı görüntüle 7187

Bakın o gördüğünü yatık dikdörtgen siyah alanların içlerinde klima dış üniteleri var. Tam delikli ızgara olmalarına rağmen klim dış üniteleri içeride boğuluyor çünkü ızgara yüzeye çarpıp geri dönen havayı yeniden vakumluyor sistem, içeri doğru düzgün taze hava girdiği söylenemez. her alanda 3 veya 4 klima olduğu yerler var gerisini siz düşünün.

Sizin görselde daha tekil ve daha havadar gibi görünüyor, yine de tercih etmem açıkçası zira bir dış ünitenin duvara olan mesafesini bile milimlik hesaplayan insanlarız.

Hatta @mbirol usta şu klimanın arkasına sarık gibi sarılıp konan borulardan da nefret eder hava akışını kestiği için.
Tahmin ettiğim gibi sıcakta bana da boğulur gibime geliyor bu gizleme panellerinde. Bir taraftan güzelleştirici-koruyucu ama bir taraftan da ünite ve performans açısından soru işareti. (y)

Tahmin ettiğim gibi sıcakta bana da boğulur gibime geliyor bu gizleme panellerinde. Bir taraftan güzelleştirici-koruyucu ama bir taraftan da ünite ve performans açısından soru işareti. (y)
En azından ön bölümler için daha efektif bir şeyler düşünülmeli.

Sizde benim kafadansınız. Bende hemen sadece üstüne yağmur kar koruyucu düşünmüştüm.
Bir sürü deliği olan bir zımbırtı, nasıl yağmurdan korusun ki? Bence her şey de süslenmemeli, açıkta dursun yani ne olacak ki? Çok mu batıyor göze, bence hayır.

Sizde benim kafadansınız. Bende hemen sadece üstüne yağmur kar koruyucu düşünmüştüm.
Kendi evim olduğunda klimalar için çok farklı yöntemler yaparım.

Mesela ben şu an 4cm lik bir straforu dış ünitenin üzerine sıvı silikon ile yapıştırdım.
Güneş ışını en azından klima dış ünitesinin üst sacında yumurta pişirmeye kalkamıyor artık :D

Ünite karşısına şu tip ızgaralı bir sistem nasıl olur acaba veya uygulayan olmuş mudur ? Kanatlar biraz daha kalkık olabilir ve kanatların hepsi sineklik gibi delikli yüzey olursa hava çıkışı diğer örneklere göre daha fazla olur gibi geliyor :alala
Adsız.jpg

Ünite karşısına şu tip ızgaralı bir sistem nasıl olur acaba veya uygulayan olmuş mudur ? Kanatlar biraz daha kalkık olabilir ve kanatların hepsi sineklik gibi delikli yüzey olursa hava çıkışı diğer örneklere göre daha fazla olur gibi geliyor :alala
Ekli dosyayı görüntüle 7201
Bu yönlendiricileri iç ünitelerde denedim, inanılmaz kesiyor havayı

O zaman hiç bulaşmamak en iyisi. Ben de sitede diğer yöneticileri artık düşünmeye zorladım, dış ünite konusunu gelecek toplantıda dile getireceğiz bakalım ne olacak.

O zaman hiç bulaşmamak en iyisi. Ben de sitede diğer yöneticileri artık düşünmeye zorladım, dış ünite konusunu gelecek toplantıda dile getireceğiz bakalım ne olacak.
Abi estetik kaygısına saygım sonsuz ancak atılaak her hatalı adım, verim kaybı ve gereksiz enerji yüksekliği anlamına gelir.
Ben bu tarz uygulamaları tek bir klima için değil hep ülke geneli olarak düşünüyorum.
Bir sezonda 500kw yerine 700kw tüketim yaptığını düşün bu uygulama ile. Birey başına 200kw olarak düşünürsek aradaki farkı (ki iyi klimalarda rakam bu, market ürünlerini sen düşün) ülke genelindeki toplam tüketim ile kıyasladığında ülke totalinde müthiş bir enerji israfı çıkar ortaya.
Biz elektrik üretmek için doğalgaz ve kömür tüketen bir ülkeyiz düşünün artık. Her ikisinde de dışa bağımlıyız.

Ekli dosyayı görüntüle 7201
Işığı direk kesen her şey, hava akışını da direk kesecektir. Tamam havadır bu aradan çıkar eder dersin ama bir yüzeye çarptı mı hızı kesilir geri döner.

Düşünürken "Ben hava olsam nasıl hareket ederdim?" demek lazım. Tesisatlarda da ben su oluyorum mesela :D

Işığı direk kesen her şey, hava akışını da direk kesecektir. Tamam havadır bu aradan çıkar eder dersin ama bir yüzeye çarptı mı hızı kesilir geri döner.

Düşünürken "Ben hava olsam nasıl hareket ederdim?" demek lazım. Tesisatlarda da ben su oluyorum mesela :D
Vaaay Beuce Lee öğretisi :D Be water my frend :hihi

Ekli dosyayı görüntüle 7187

Bu klima gizleme muhabbeti tam bir saçmalık zaten. Sözde lüks sitelerde, iş merkezlerinde vs çok yapan oldu hepsi hüsran.
Bilmiyorlar ki üflediğin kadar havayı emmez isen zaten ısı transferi yapamazsın. İşi bilmeyen mimarların iş güzarlığı bunlar.
Birde istediği kadar delikli olsun o panjur. Ne kadar delik varsa, o kadar da kapalı bölüm var. Tel kafes dışında hepsi sorun çıkarır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri