Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerebilir misiniz?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Samsung klimalar alüminyum kondanserli olduğu için ömür açısından bakır kondanser gibi güven veremiyor. Kaira, Airfel gibi markalar tercih edilebilir gibime geliyor.

Samsung klimalar alüminyum kondanserli olduğu için ömür açısından bakır kondanser gibi güven veremiyor. Kaira, Airfel gibi markalar tercih edilebilir gibime geliyor.

DuraFin™ ve DuraFin™ Plus diye iki şeyden bahsedilmiş DuraFin Plus Bakır renkli alüminyum kondanserli mi?

DuraFin™ ve DuraFin™ Plus diye iki şeyden bahsedilmiş DuraFin Plus Bakır renkli alüminyum kondanserli mi?
Hayır. Alüminyum malzemeyi korozyondan korumak için dışına kaplama yapılmış.

Bu forumda @Adem Helvacı abinin bir yazısını buldum taaa 2017den,

"Şu distibütör mantığı ile 2 yıl garantiyle satılan klimalar var ''Biz çok güvenliyiz'' diyerek ortada cirit atıyorlar, Ben de ısrarla diyorum ki ''Beğenmediğiniz markalar dahi ürünlerine 5 yıl 7 yıl garanti veriyorken, siz bu derece güveniyorsanız malınıza, neden 2 yıl garanti ile sınırlı tutuyorsunuz?''

Garantisi 2 yıl olan bir klima alıyorsam ben her şeyini incelerim tabi, o zaman tabi BAKIR diye ısrar ederim zira 2 yıl dediğiniz nedir ki? hemen geçer gider zaman, alm olursa ve çürürse ihale neden bana kalsın?

Ama hep ne diyorum? 5 - 7 yıl garantili bir klimayı ucuza alıyorsam, arkasında da güvenilir bir kurum var ise bana ne alm miş altınmış vs."

"O resimler bana ait olmadığından dolayı paylaşmıyorum buraya, ancak şunu bilmenizi isterim ki, size kimin hangi materyali kullandığını söylediğine değil, size yasalolarak verdiği güvenceye bakmanız sizin açınızdan çok daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır düşüncesindeyim."

O zamanlar bunu yazmış, o yüzden bakır olsa dahi 2 yıl garanti olup farklı sorunlardan başım ağrır belki diye uzun garantili samsung daha mantıklı geldi, bir de bakır ama nasıl bakır o da var, samsung harici LG de konuşulmuş ama websitede fiyatlandırma göremedim, daha önce de televizyonunu almıştık çok dandik çıktı ondan LG de bana biraz uzak bayadır

Daha önceki bazı yazılarımda da dile getirdim, benim Donanımhaber 2016 2017 gibi yıllardaki yazılarıma bakın, Alüminyum ile ilgili çok ciddi muhalefetim olmadığını ve hatta bazı konulardaki avantajlarını yazdığımı görürsünüz fakat hep bir ''AMA'' ifadesi ile birliktedir.

Klimada olması gereken BAKIR dır bu açık ve net fakat Bakırın Londra Metal Borsasındaki durumu klima üreticilerinin belini büküyor bu nedenle alternatif arayışlar her zaman oldu. Samsung bu konuda en inatçı ve iddialı marka oldu, evet alüminyum kullanıyor fakat bilinen yapının çok dışında bir formda kullanıyor o nedenle şu zamana kadar bir kondanser delinme vakası da servislerden duymadık.

Bizim Samsung klimalara mesafeli durma nedenimiz ise BİLMİYOR olmamız yani bu teknolojiyi biz size bugün ''İyidir alın'' dediğimizde yarın başımıza bir şey gelir mi bilmediğimiz için mesafeliyiz.

Mesela Samsung bence kafayı çalıştırsa, tüketici elektroniği konusunda bu kadar güvenilen kişilerin oluşturduğu bu siteye incelenemek üzere yollarım bir klima, biz de tecrübelerimizi aktarırız kimsenin kafasında soru işareti kalmaz.

Bakın 3 yıldır evimde testte olan klima var mesela, O klimanın artık üretimi dahi yok ancak firma halen test verilerini benden alıyor, neden? Çünkü o satılan malın halen sahada çalıştığını ve insanların bir gün sorun yaşamaması adına verileri halen takip ediyorlar.

Tamam abi 3 yıl olmasın, 1 seneliğine yollasınlar görelim. Fakat adamlardaki genel mantık bence şu. ''Yeaaa zaten satıyoruz''

Yani size Samsung Windfree almayın demiyoruz, sadece bu ürüne güvenebilecek kadar elimizde veri yok diyoruz.
Alüminyumu yıpratan sadece dışarıdan aldığı asitik yağmur etkisi değil, bunun bir de içeride dolaşan kimyasal akışkan kısmı var :)

Diğer yandan bunca yıl geçmiş, henüz ACİL DURUM anlamında bir geri dönüş almamışız, belki de biz boşuna kuruntu yapmışızdır :ok

Şeffaflık yok bazı firmalarda LG yazmış mesela bakır diye samsung da o yok mesela o konuda sanki gizli saklı bir şey yapıyormuş gibi yazmamışlar, bence de ben kendim evde yapıp satan butik bir firma dahi olsam forumlarda iyisiyle kötüsüyle konuşulsun eleştirilsin diye ürün yollardım, samsung kocaman firma 1 klima koymaz herhalde :D ,bu şeffaflıktan başımız dertte zaten buzdolabını alırken de buradan tavsiye almıştım o zaman da harıl harıl mağazada ürün arkasına bakmaya çalışıyordum ki motorun markasını göreyim, hadi ürün sayfasına yazmayın ama detaylı pdf kitapçık yükleyin ki ilgilisi en azından oradan baksın, ne hangi malzemeden yapılmış, hayrına almıyoruz para ödüyoruz
Piyasada para karşılığı ürün güzellemesi yapan o kadar çok alan ve kişi var ki toplumun genel kanısı da zaten ''birisi bir ürünü övüyor ise kesin parayı yemiştir'' şeklinde oluyor.

Şu Midea markasına geçmiş yıllarda benim kadar muhalefet eden yoktur, belki arasam bulurum o dönem yazdıkarımı. Muhalefet ediyordum çünkü şu an görüşmesek de bir kardeşimiz de bu konuda Mideanın eski distribütörüne karşı çok mücadele vermişti hatalı politikaları nedeniyle. Sonra adamlar o kardeşimizin öngördüğü üzere iflas bayrağını çekti, O gruba bağlı servisler tüketicilere hizmet vermedi, yedek parçalar bulunamamaya başladı insanlar mağdur oldu vs vs. Sonra Distribütör değişti, başka bir grup aldı ve adamlar kendileri benimle irtibat kurup test amaçlı ürün göndermek istediklerini belirttiler.

Hay hay dedim, klima geldi, söktük parçaladık dağıttık, tüm kodlarına ve tüketim verilerine, içinde kullanılan kompresörün koduna kadar halka paylaştık.

Beni şaşırtan ise, adamların ''Korkacak bir şeyimiz yok, malımıza da hizmetimize de güveniyoruz'' demeleri oldu.

Biz paronayaklar güvenmedik tabi, ben adamlara dedim ki ''Bak kardeş, bu model yemleme olabilir, önce iyi malı gösterip arkasından kötüyü çakmaya kalkabilisiniz millete, bakın önümüzdeki sene gelecek olan malın bunun aynısı olacağının garantisini verebilecekmisiniz?'' dedim. İnanırmısınız ''HAYIR'' dediler.

''HAYIR Çünkü daha iyisi gelecek'' dediler :oops:

Hakikaten bir sonraki sene samimiyetle yazıyorum çok daha iyi ürünleri geldi, onu da aynı şekilde söküp parçaladık ve yayınladık.

Yetmedi abi DAHA DA İYİSİ geldi onu da söküp parçaladık yayınladık.

Bu yaza girmeden önce davet ettikleri toplantılarında baktım iki yeni model daha sahaya girmeye hazırlanıyor, dedim ki ''Sökerim'' :kiskis

Diyeceğim o ki 3 yıldır bu adamlar benden, ben onlardan tek bir kuruş ama tek bir kuruş dahi bir çıkar beklemeksizin karşılıklı bu şekilde ilerliyoruz güven esasına dayalı şekilde.

Yani istenirse yapılabilir, bakın siz ne dediniz ''Samsung'a bir klima koymaz herhalde'' yahu adamlar 3 klima yollamış 3 ü de halen bizde senelerdir bu mantıkla ilerliyoruz, daha geride incelenmeye devam edilecek modeller var.

Yıllar önce yaptığımız anlaşmada olduğu gibi yeni modeller geldiğinde en eskinin ''testleri bitti'' diye karar verdiğimizde ise bunu firma adına (benim gönlümden öyle geçti), bir Devlet Hastanesinin ihtiyacı olan bir odasına taktırtırız diye de düşünüyorum.

Bizde işler böyle karşılıklı güvenerek, inanarak, iyi niyetli şekilde ilerliyor. Bazı firmalarla gönül bağı üzerinden, bazıları ile ticari yuvarlanıp gidiyoruz. :ok

Piyasada para karşılığı ürün güzellemesi yapan o kadar çok alan ve kişi var ki toplumun genel kanısı da zaten ''birisi bir ürünü övüyor ise kesin parayı yemiştir'' şeklinde oluyor.

Şu Midea markasına geçmiş yıllarda benim kadar muhalefet eden yoktur, belki arasam bulurum o dönem yazdıkarımı. Muhalefet ediyordum çünkü şu an görüşmesek de bir kardeşimiz de bu konuda Mideanın eski distribütörüne karşı çok mücadele vermişti hatalı politikaları nedeniyle. Sonra adamlar o kardeşimizin öngördüğü üzere iflas bayrağını çekti, O gruba bağlı servisler tüketicilere hizmet vermedi, yedek parçalar bulunamamaya başladı insanlar mağdur oldu vs vs. Sonra Distribütör değişti, başka bir grup aldı ve adamlar kendileri benimle irtibat kurup test amaçlı ürün göndermek istediklerini belirttiler.

Hay hay dedim, klima geldi, söktük parçaladık dağıttık, tüm kodlarına ve tüketim verilerine, içinde kullanılan kompresörün koduna kadar halka paylaştık.

Beni şaşırtan ise, adamların ''Korkacak bir şeyimiz yok, malımıza da hizmetimize de güveniyoruz'' demeleri oldu.

Biz paronayaklar güvenmedik tabi, ben adamlara dedim ki ''Bak kardeş, bu model yemleme olabilir, önce iyi malı gösterip arkasından kötüyü çakmaya kalkabilisiniz millete, bakın önümüzdeki sene gelecek olan malın bunun aynısı olacağının garantisini verebilecekmisiniz?'' dedim. İnanırmısınız ''HAYIR'' dediler.

''HAYIR Çünkü daha iyisi gelecek'' dediler :oops:

Hakikaten bir sonraki sene samimiyetle yazıyorum çok daha iyi ürünleri geldi, onu da aynı şekilde söküp parçaladık ve yayınladık.

Yetmedi abi DAHA DA İYİSİ geldi onu da söküp parçaladık yayınladık.

Bu yaza girmeden önce davet ettikleri toplantılarında baktım iki yeni model daha sahaya girmeye hazırlanıyor, dedim ki ''Sökerim'' :kiskis

Diyeceğim o ki 3 yıldır bu adamlar benden, ben onlardan tek bir kuruş ama tek bir kuruş dahi bir çıkar beklemeksizin karşılıklı bu şekilde ilerliyoruz güven esasına dayalı şekilde.

Yani istenirse yapılabilir, bakın siz ne dediniz ''Samsung'a bir klima koymaz herhalde'' yahu adamlar 3 klima yollamış 3 ü de halen bizde senelerdir bu mantıkla ilerliyoruz, daha geride incelenmeye devam edilecek modeller var.

Yıllar önce yaptığımız anlaşmada olduğu gibi yeni modeller geldiğinde en eskinin ''testleri bitti'' diye karar verdiğimizde ise bunu firma adına (benim gönlümden öyle geçti), bir Devlet Hastanesinin ihtiyacı olan bir odasına taktırtırız diye de düşünüyorum.

Bizde işler böyle karşılıklı güvenerek, inanarak, iyi niyetli şekilde ilerliyor. Bazı firmalarla gönül bağı üzerinden, bazıları ile ticari yuvarlanıp gidiyoruz. :ok
@Adem Helvacı merhabalar abi tam buz dolabı arayışına girmisken senin YouTube rt46 Samsung aldığın videonu gördüm ondan öncede epeyce bir araştırma yaptim Profilo düşünüyordum baktım teknoloji ilerlemesi göremedim onda kompresör vsvs geri gittim bayiden rt62 Samsung aldım geldi kuruldu faal şuan merak ettim etikete baktım versiyon.07 imiş ,Allah inşallah sanada banada alan herkesede hayırlı eylesin pişman etmesin,bu arada inceleriz deki rt46 görselleri çalışmıyor mu bendemi sorun var bilemedim merak etmiştim baktım açmadı resimleri pc dede açmadı

@Adem Helvacı merhabalar abi tam buz dolabı arayışına girmisken senin YouTube rt46 Samsung aldığın videonu gördüm ondan öncede epeyce bir araştırma yaptim Profilo düşünüyordum baktım teknoloji ilerlemesi göremedim onda kompresör vsvs geri gittim bayiden rt62 Samsung aldım geldi kuruldu faal şuan merak ettim etikete baktım versiyon.07 imiş ,Allah inşallah sanada banada alan herkesede hayırlı eylesin pişman etmesin,bu arada inceleriz deki rt46 görselleri çalışmıyor mu bendemi sorun var bilemedim merak etmiştim baktım açmadı resimleri pc dede açmadı
Çözecez fotoğrafların yüklenmeme sorununu.

Babacan seninle sadece klimadaş değil bir de buzdolabıdaş olduk desene :D

Aman abi bak buzdolabını egaranti.com sitesine kayıt etmeyi ve ek garanti yaptırmayı unutma lütfen.

Ayrıca sana yakın zamanda benim buzdolabında kullandığım akıllı wifi prizi ile ilgili de bilgileri atarım.

Babacan seninle sadece klimadaş değil bir de buzdolabıdaş olduk desene :D

Aman abi bak buzdolabını egaranti.com sitesine kayıt etmeyi ve ek garanti yaptırmayı unutma lütfen.

Ayrıca sana yakın zamanda benim buzdolabında kullandığım akıllı wifi prizi ile ilgili de bilgileri atarım.
@Adem Helvacı ?aynen abi öyle oldu valla, ek Garanti sordum 2bin dediler sıcaklar vs derken çıkıpta servise ugrayamadim e garanti aklımda ama akıllı wi-fi merak ettim ??

Selamlar abilerim @Adem Helvacı @Murat ALA Samsung Windfree Elite Pm1.0 aldık, klimayı 2 haftadır kullanıyorum, performansı soğutması çok güzel, dış ünite görsellerini atıcam aklıma birkaç şey takıldı sormak istiyorum, dış kondanserler bakır galiba görünüşü kaplama gibi değil ilk geldiğinde parlak sarı kaplama gibiydi ama şuan tam bakır rengi denecek gibi, bakırsa sevinirim ama o kadar koruma katmanı falan demişler borularda siyah siyah nokta nokta lekeler oluşmuş, normal bir süreç mi bu.
20230808_113125.jpg
20230808_113135.jpg

Selamlar abilerim @Adem Helvacı @Murat ALA Samsung Windfree Elite Pm1.0 aldık, klimayı 2 haftadır kullanıyorum, performansı soğutması çok güzel, dış ünite görsellerini atıcam aklıma birkaç şey takıldı sormak istiyorum, dış kondanserler bakır galiba görünüşü kaplama gibi değil ilk geldiğinde parlak sarı kaplama gibiydi ama şuan tam bakır rengi denecek gibi, bakırsa sevinirim ama o kadar koruma katmanı falan demişler borularda siyah siyah nokta nokta lekeler oluşmuş, normal bir süreç mi bu.
Ekli dosyayı görüntüle 6225Ekli dosyayı görüntüle 6226
Model kodunu yollayıp servis arkadaştan bilgi istedim bakalım ne diyecek.

@mbirol Abi sende bakabilir misin birkaç yere sordum normal dediler, çünkü %50 üstünde nem var Kuşadasında yüzeyi okside olabilir falan dediler

Sorun yok zaten. Bakır olduğu kesin. Bakır olmasa zaten yeşil okside olmazdı. Bakır öğle bir malzeme dir ki, o yüzeyini okside ederek Tunç çağından bu güne kadar varlığını sğrdürmüş bir metaldir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri