Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Öneri ve bilgilendirme

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

DRNK

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
70000
Marka Model Bilgisi
Baymak, Midea-TLC- Airfel ,Arçelik , Lg
Merhaba yeni evim için 3 klima ihtiyacım var, forumda baya bir başlık ve mesaj okudum kafam daha da karıştı.

Ev Bodrum Turgutreis'te ,2 katlı binanın üst katı, 4 cephe ,çatı yok dış üniteler buraya konacak , klimalar ısıtma (sadece klima) ve soğutma için kullanılacak . Salon ve 1 yatak odasının tesisatı hazır var , bir oda için delik açılacak
Salon(18000btu) ve 2 yatak odasına(9000btu) toplam 3 klima alacağım
Salon ve 1 yatak odasının
Salon (amerikan mutfaklı) 25m² + 9m² isicamli cam balkon Total 35m² civari
Yatak odaları 10 ve 15 m²
3 klima aynı marka olsun istiyorum.
Bütçe 60-70 bin arası toplam 3 klima için

Ofisimde baymak elegent plus 12 BTU var, 13m² bir oda ısıtma ve sogutmasindan çok memnunun hatta fazla geliyor en kısık halinde bile, 7 yıldır kullanıyorum hiç bakım görmedi sıkıntısız maşallah, baymak elegant primelari gördüm daha uygun fiyatlı

Bir ara gree düşündüm , midea çok konuşulmuş ama ses sıkıntıları bahsedilmiş ve bir tık pahalı sanırım , Airfel yan markası sanirim ve TLC

Arçelik ekolojik gördüm fiyat uygun , hem yerli daha ulaşılır servis ve yedek parça , kafam çok karıştı bunu alıp geçsem mi diyorum
Bir de UV özellik konusunda ne dersiniz 8 aylık bebegim var , olsun mu mutlaka yoksa saçma gereksiz mi

Şimdiden bilgileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim

Satın Alma Önerisi Klima Öneri ve bilgilendirme

18bin yerine 12bin BTU salon için yeterli Midea klimalarda montaj dahil %24 indirim için son saatler Xtreme serisi olarak fiyatlar sizi mutlu eder 12bin için biraz zorlayabilir AEP modelini tercih edebilirsiniz.
Gree ve Midea markalarıyla o fiyatta cihazlar toplamak biraz zor. Airfel dediğimiz marka Daikin'ın yan markası. Geçtiğimiz sezon sık sık tavsiye ettik. Midea tarafından üretiliyor, fakat servis hizmetini Daikin veriyor. Zaten piyasadaki klimaların büyük bir kısmı Gree ve Midea üretimi olarak öne çıkıyor. Hatta Kaira markası da aynı şekilde Daikin'ın markası ve Airfel ile hemen hemen aynı.

TLC diye bir klima markası yok. TLC Klima San Tic AŞ firması Gree'nin Türkiye Temsilcisidir. Acaba TCL markası ile mi karıştırdınız diye düşünüyorum da, TCL de klima konusunda biraz daha (servis nedeniyle) gelişmesi lazım bence.

Arçelik-Beko-Altus ortalama standartta. Yaygın servisi ve nispeten daha uygun parçası sayesinde tutuluyor. (Ekolojik modelleri özellikle)

Baymak markası da ortalama, alınır mı alınmaz mı, uygun fiyatlıysa alınır. Baymak markası da Çin'de bir firmaya ürettiriyordu klimaları. Üst ya da Alt seviye değil Orta seviye diyebiliriz buna da.

ECA Markasına gelecek olursak, bunu Baymak'ın üstüne koyabilirim ben. Kullananlar memnun, geri dönüşler şikayet ve pişmanlık dolu değil.

Demir Döküm markası genel olarak çok beğendiğim bir marka her ürünüyle. Klima konusunda A serisi Gree, Kion serisi ise Arçelik-LG üretimi. İki seriyi kullananlar da memnun. Demirdöküm markasına da bir göz atabilirsiniz.

Bir de Sigma markası var. Teknosa-İklimsa sahibi. Sanırım Carrefoursa'larda da var. Sigma klimalar ile ilgili de olumsuz geri dönüşler pek yok. Sigma'ların da farklı serileri var. Sigma Comfort'un üreticisi de Gree. Biraz kullandım bir tanıdığın evinde. Kullandım derken her tuşuna bastım bu neymiş bu nasılmış diye, güzel geldi gözüme.

Fakat tek olarak şu markayı alın kullanın demek mümkün değil.

Merhaba yeni evim için 3 klima ihtiyacım var, forumda baya bir başlık ve mesaj okudum kafam daha da karıştı.

Ev Bodrum Turgutreis'te ,2 katlı binanın üst katı, 4 cephe ,çatı yok dış üniteler buraya konacak , klimalar ısıtma (sadece klima) ve soğutma için kullanılacak . Salon ve 1 yatak odasının tesisatı hazır var , bir oda için delik açılacak
Salon(18000btu) ve 2 yatak odasına(9000btu) toplam 3 klima alacağım
Salon ve 1 yatak odasının
Salon (amerikan mutfaklı) 25m² + 9m² isicamli cam balkon Total 35m² civari
Yatak odaları 10 ve 15 m²
3 klima aynı marka olsun istiyorum.
Bütçe 60-70 bin arası toplam 3 klima için

Ofisimde baymak elegent plus 12 BTU var, 13m² bir oda ısıtma ve sogutmasindan çok memnunun hatta fazla geliyor en kısık halinde bile, 7 yıldır kullanıyorum hiç bakım görmedi sıkıntısız maşallah, baymak elegant primelari gördüm daha uygun fiyatlı

Bir ara gree düşündüm , midea çok konuşulmuş ama ses sıkıntıları bahsedilmiş ve bir tık pahalı sanırım , Airfel yan markası sanirim ve TLC

Arçelik ekolojik gördüm fiyat uygun , hem yerli daha ulaşılır servis ve yedek parça , kafam çok karıştı bunu alıp geçsem mi diyorum
Bir de UV özellik konusunda ne dersiniz 8 aylık bebegim var , olsun mu mutlaka yoksa saçma gereksiz mi

Şimdiden bilgileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim
Bütçeye uygun bir liste yapmam istiyorum ama olmuyor 2 farklı markadan yapayım diyorum gene olmuyor biraz bütçe arttırma şansımız yok mu ?

18bin yerine 12bin BTU salon için yeterli Midea klimalarda montaj dahil %24 indirim için son saatler Xtreme serisi olarak fiyatlar sizi mutlu eder 12bin için biraz zorlayabilir AEP modelini tercih edebilirsiniz.

Çözüm
Kod:
Yorumlar için teşekkürler Arçelik aldım 3 adet, yerli olması , yedek parça kolaylığı tercihimde etken oldu, Aralık son günler aldım baya indirim de vardı.
Yorumlardan çok faydalandım

Kod:
Yorumlar için teşekkürler Arçelik aldım 3 adet, yerli olması , yedek parça kolaylığı tercihimde etken oldu, Aralık son günler aldım baya indirim de vardı.
Yorumlardan çok faydalandım
Hayırlı olsun güle güle kullanın tecrübelerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.. ??‍♂️

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri