Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerir misiniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SOLVENT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

SOLVENT

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
45 000 - 50 000 TL
Marka Model Bilgisi
Üzmeyen Marka Ve Model
Selamünaleyküm.
Sizlere katılma nedenim başta Adem Helvacı Bey olmak üzere konuya vakıf deneyimli, bilgili, uzman insanların olması ve doğru tespitlerle tüketicileri bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesidir.

Benim ihtiyacım klima. Evde kullanılacak.

Yazın soğutma amaçlı kullanılacak. Kışın ısınma ihtiyacımızı kaloriferle çözdüğümüz için ısınma amaçlı kullanılmayacak. Bölgenin özelliğinden dolayı yazları yüksek nem sıcaktan daha fazla bunaltıyor.
Daire ara kat, 19 M2 odada kullanılacak. Terci edeceğimiz klima 9000 BTU mu olmalı 12000 BTU mu olmalı. Aldıktan sonra elektrik tüketimiyle, servisiyle üzmeyecek, kaliteli ürün önerilerinizi konunun ehli, deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlardan bekliyorum.

Bütçem 45 - 50 bin. Belirleyeceğimiz ürün maliyeti 40 bin de olabilir bütçeyi biraz zorlayarak 55 bin de olabilir. Önemli olan üründe kalite, serviste kalite ve F/P .
konunun ehli, deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.
Belirleyici olması açısından M2, ara kat, bütçe gibi kriterlerin haricinde öğrenmek istediğiniz farklı durumlar varsa sorarsanız, ilave olarak bilgilendiririm.

Tam sınırda bir M2 belirttiniz, evinizin yalıtım sorunu fazla güneş alan cam sorunu yoksa bu klimayı alabilirsiniz.
Tam ölçüm yaptım 18 M2 Ara kat, odanın bir tarafında yan oda, bir tarafında bitişik komşu bina, bir tarafında banyo + wc ve giriş kapısı ve bir tarafında da balkona bakan pencere + balkon kapısı var. Oda yaklaşık yazın güneşi 4-5 saat görüyor. Pencere tam boy değil, yarım boy. Dairenin iç ve dış duvar kalınlıkları 23 cm. Bir eksiğimiz var dış duvarda yalıtım yok.

Şehir neresi? Eğer kapı kapalı kullanacaksınız kaliteli bir 9k btu iş görür madem bütçe de uygun Mitsubishi veya daikin üst düzey cihazlarına bakabilirsiniz

Tam ölçüm yaptım 18 M2 Ara kat, odanın bir tarafında yan oda, bir tarafında bitişik komşu bina, bir tarafında banyo + wc ve giriş kapısı ve bir tarafında da balkona bakan pencere + balkon kapısı var. Oda yaklaşık yazın güneşi 4-5 saat görüyor. Pencere tam boy değil, yarım boy. Dairenin iç ve dış duvar kalınlıkları 23 cm. Bir eksiğimiz var dış duvarda yalıtım yok.
Kaliteli bir 9k Japon ürünü alabilirsiniz. Shira Plus 9k, Me Krigamine Zen 9k gibi.

Şehir neresi? Eğer kapı kapalı kullanacaksınız kaliteli bir 9k btu iş görür madem bütçe de uygun Mitsubishi veya daikin üst düzey cihazlarına bakabilirsiniz
Şehir Kocaeli.Kapı açık-kapalı kullanım durumu zaman zaman açık kullanabilirim.Nadiren.Kapı açık kullanımı evin tamamını kapsıcak şekilde değilde belki bir bölümün kapısı açık olarak.Oda dediğim gibi çok nadir.

Şehir Kocaeli.Kapı açık-kapalı kullanım durumu zaman zaman açık kullanabilirim.Nadiren.Kapı açık kullanımı evin tamamını kapsıcak şekilde değilde belki bir bölümün kapısı açık olarak.Oda dediğim gibi çok nadir.
Nadir açacaksınız dediğim markalarin 9k btu olanını alabilirsin

Adem Bey'in ve Birol Bey"inde bu konudaki tavsiyelerini ,önerilerini öğrenmek isterim.Sizlerin görüş ve tavsiyeniz nelerdir ?

Selamünaleyküm.
Sizlere katılma nedenim başta Adem Helvacı Bey olmak üzere konuya vakıf deneyimli, bilgili, uzman insanların olması ve doğru tespitlerle tüketicileri bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesidir.

Benim ihtiyacım klima. Evde kullanılacak.

Yazın soğutma amaçlı kullanılacak. Kışın ısınma ihtiyacımızı kaloriferle çözdüğümüz için ısınma amaçlı kullanılmayacak. Bölgenin özelliğinden dolayı yazları yüksek nem sıcaktan daha fazla bunaltıyor.
Daire ara kat, 19 M2 odada kullanılacak. Terci edeceğimiz klima 9000 BTU mu olmalı 12000 BTU mu olmalı. Aldıktan sonra elektrik tüketimiyle, servisiyle üzmeyecek, kaliteli ürün önerilerinizi konunun ehli, deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlardan bekliyorum.

Bütçem 45 - 50 bin. Belirleyeceğimiz ürün maliyeti 40 bin de olabilir bütçeyi biraz zorlayarak 55 bin de olabilir. Önemli olan üründe kalite, serviste kalite ve F/P .
konunun ehli, deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.
Belirleyici olması açısından M2, ara kat, bütçe gibi kriterlerin haricinde öğrenmek istediğiniz farklı durumlar varsa sorarsanız, ilave olarak bilgilendiririm.
Klima tercihlerinde doğru btu tercihi de önemli olmalı.
BTU belirlemede bazı yöntemler var ;
Yöntemlerden biri ; M2 2.2 X 1000 = btu
18 M2 / 2.2 X 1000 = 8 182 btu çıkıyor.

Diğeri ; bölge katsayısı x M2 + kişi sayısı ( kişi içinde kişi başı 600 Btu/h ) = btu
385 ( Marmara ) x 18 M2 + 1800 ( 3 kişi x 600 ) = 8 730 btu çıkıyor.

Hesaplama yaparken 1. yöntemimi 2 . yöntemimi dikkate alınmalı.

Benim klima taktıracağım oda 18 M2 . 9 000 btu sınırda olduğu görüşler var. Seçeceğim klima 9 000 btu olması yeterli olur mu ? 12 000 btu tercihi gereksiz mi olur ?

Diğeri ; bölge katsayısı x M2 + kişi sayısı ( kişi içinde kişi başı 600 Btu/h ) = btu

Benim klima taktıracağım oda 18 M2 . 9 000 btu sınırda olduğu görüşler var. Seçeceğim klima 9 000 btu olması yeterli olur mu ? 12 000 btu tercihi gereksiz mi olur ?
Sana zaten öneride bulunduk neden ısrarla devam ediyorsun ki?

Hocam tekrar yazıyorum. Me Krigamine Zen 9.000 Btu, Daikin Shira Plus 9.000, Daikin Zeta Shira Plus 9.000 Btu, Panasonic 9.000 Btu, Gree Airy 9.000 Btu, Midea All Easy Pro 9.000 Btu bu ürünlerden hangisi bütçenize uyuyor ise bir tanesini tercih edebilirsiniz.

Sana zaten öneride bulunduk neden ısrarla devam ediyorsun ki?
Ali Kemal Bey' in tam sınırda M2 belirttiniz görüşüne istinaden son bir teyit almak için, doğru tercih yapma adına yazdım. Sizde görüş bildirdiniz teşekkür ederim de son yazılandan dolayı niye bu kadar rahatsız olup tepki gösterdiniz anlamadım. Gereksiz gördüyseniz cevap yazmaz ilgilenmezsiniz. Stres yapmaya gerek yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri