Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi (Multi-Split vs. Bağımsız)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

techaddict

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Çözüme göre değişken
Marka Model Bilgisi
Midea, Airfel, Bosch, Gree vb.
Merhaba,

Dikili/İzmir'deki müstakil bir ev için klima önerisine ihtiyacım var.
Evin zemin katında açık mutfaklı bir salon, küçük bir hol, yatak odası ve üst kata çıkış için merdiven bulunuyor.

Salon ve yatak odası için 12 ay soğutma ve ısıtma ihtiyacı mevcut.
Almışken en iyisi olsun diyebileceğim bir bütçem yok, ihtiyacımı görecek en uygun fiyatlı çözümle ihtiyacımı gidermek istiyorum; ancak uzun süreli kullanılacağı için arıza çıkarma ihtimali yüksek ve elektrik tüketimi fazla bir cihaz da almak istemiyorum.

İki adet bağımsız klima mı almak yoksa multi split klima mı tercih etmek daha mantıklı olur? Kapasite, marka-model önerileriniz nedir?

Klima ihtiyacı bulunan salonun özellikleri:
-Açık Mutfaklı Salon (12 ay kullanılacak ısıtma ve soğutma ihtiyacı)
-21 metrekare (yükseklik 3 metre)
-Kuzey ve batı cephelerinde birer adet sürgülü tam boy pencere (yaklaşık 7'şer metrekare)
-Salonun güney duvarında mutfak ve giriş, doğu duvarında komşu dairenin salonu mevcut.
-Ev yeni ancak yalıtım olduğunu düşünmüyorum.
-Zemin fayans
-Salonun kapısı yok, küçük bir hol ve merdivene açılıyor; ancak kapı yaptırabilirim.
-Kışın 2 kişi, yazın 3-4 kişi kullanacak.

Klima ihtiyacı bulunan yatak odasının özellikleri:
-10 metrekare
-Güney cephede küçük bir pencere(dış panjur var)
-2 kişi 12 ay kullanacak
-Zemin parke

2. ihtiyaç üst kattaki iki küçük yatak odası için soğutma amaçlı klima ihtiyacı.
-Üst çatı katında 9'ar metrekarelik iki yatak odası mevcut.
-Bu odalar yazın toplamda 1-2 ay kadar kullanılacak. Çoğunlukla odalardan biri kullanılacak, nadiren iki oda aynı anda kullanılacak.
-Odalarda birer küçük pencere var; ancak bir tanesinden terasa açılan tam boy yaklaşık 7 metrekarelik sürgülü bir pencere var.

Üst kat için nasıl bir klima çözümü önerirsiniz?

Dikili yıllık sıcaklık grafiği: https://weatherspark.com/y/92940/Average-Weather-in-Dikili-Turkey-Year-Round#Figures-Temperature

Ekli dosyalar

• Dikili_Ev_Planı.webp
    Dikili_Ev_Planı.webp
    12.6 KB · Görüntüleme: 2
Merhaba
Açık mutfak demek aspirasyon etkisi gö zönünde bulundurulmalı demektir. Aspirasyon tıbbi bir terim ama burada ifade şeklinde amaç, mutfaktaki aspiratör veya davlumbaz çalıştığında dışarı atılan havanın anlatılmasıdır. Küçümsenecek bir etki de değildir aslında.
Zemin kaplamasının fayans olması ve tavan yüksekliğinin 3 metre olması, (henüz) kapalı olmayan merdiven boşluğu gibi birçok negatif etken ısıtma konusunda büyük sorun teşkil edecek unsurlardır.

Soğutmada ise üst kat malumunuz bizi üzecek olan taraftır zira ısıtmada dezavantaj olan fizik kuralları burada da soğutmada dezavantaj teşkil ediyor yani sıcak havanın hafif olup yükselmesi, ısıtmada alt katta, soğutmada üst katta bizi uğraştıracak detaydır.

Alt katta lokal alan olarak değerlendirdiğimizde yatak odası bizim kurtarıcı bölgemiz olur zira oraya fazla gelecek olsa da takılacak olan 9000btu bir klima, kapı açık kullanım sergilenerek gündüz evin diğer alanındaki zafiyeti ortadan kaldırmaya da destek olacaktır.

Alt katta soğutmaya dair endişem olmamakla birlikte ısıtmada bu destek bize gerekli olabilecektir.
Üst katın yoğun kullanım sergilenmeyecek bir alan olması ister istemez ''Holde merkezi bir noktaya yerleştirilecek tek klima ile iki alan birden etki altına alınabilir mi?'' sorusunu akla getirse de işin içine mahremiyet kısmı girdiğinde durum değişir.

Merdiven boşluğuna çözüm bulunması kaydı ile alt kata 9+12 mono split klimalar. (Aslında 9+9 bile yeter ama fiyatlar birbirine yakın olduğu için ısıtmada riske girmeyelim) üst kat için 1 adet 12 lik ekonomi sınıfı ürün tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Tabi şu da unutulmamalıdır. alt kata iyi kalorili iki ürün alıp, üst kata 1 adet düşük kalorili ürün almak demek, toplu satın alım kozunu d akaybetmek demektir yani örnek vermek gerekirse eğer diyelim ki Midea alacaksınız, 3 adet xtreme birden satın alacağınızda size verilecek teklif ile 1 adet klimaladki teklif farklı olur diye düşünüyorum. Dolayısı ile yine örneğin 2 adet midea laıp sonra gidip 1 adet Rota klima almak burada ne derece fiyat avantajı sunar o kısım tartışılır.

Ben 2 adet 12 lik xtreme + 1 adet 9 luk xtreme uygun olur görüşündeyim ancak Dikili de yapılanması iyi değilse (Bilmiyorum ve araştırmadım ama isterseniz Ege bölge müdürü ile görüşüp teyit edebilirim) o zaman alternatif markalar üzerinden de yeiden istişarede bulunuruz.

Yine değişik senaryolar da üretilebilir klima sayısı ile ilgili

Merhaba
Açık mutfak demek aspirasyon etkisi gö zönünde bulundurulmalı demektir. Aspirasyon tıbbi bir terim ama burada ifade şeklinde amaç, mutfaktaki aspiratör veya davlumbaz çalıştığında dışarı atılan havanın anlatılmasıdır. Küçümsenecek bir etki de değildir aslında.
Zemin kaplamasının fayans olması ve tavan yüksekliğinin 3 metre olması, (henüz) kapalı olmayan merdiven boşluğu gibi birçok negatif etken ısıtma konusunda büyük sorun teşkil edecek unsurlardır.

Soğutmada ise üst kat malumunuz bizi üzecek olan taraftır zira ısıtmada dezavantaj olan fizik kuralları burada da soğutmada dezavantaj teşkil ediyor yani sıcak havanın hafif olup yükselmesi, ısıtmada alt katta, soğutmada üst katta bizi uğraştıracak detaydır.

Alt katta lokal alan olarak değerlendirdiğimizde yatak odası bizim kurtarıcı bölgemiz olur zira oraya fazla gelecek olsa da takılacak olan 9000btu bir klima, kapı açık kullanım sergilenerek gündüz evin diğer alanındaki zafiyeti ortadan kaldırmaya da destek olacaktır.

Alt katta soğutmaya dair endişem olmamakla birlikte ısıtmada bu destek bize gerekli olabilecektir.
Üst katın yoğun kullanım sergilenmeyecek bir alan olması ister istemez ''Holde merkezi bir noktaya yerleştirilecek tek klima ile iki alan birden etki altına alınabilir mi?'' sorusunu akla getirse de işin içine mahremiyet kısmı girdiğinde durum değişir.

Merdiven boşluğuna çözüm bulunması kaydı ile alt kata 9+12 mono split klimalar. (Aslında 9+9 bile yeter ama fiyatlar birbirine yakın olduğu için ısıtmada riske girmeyelim) üst kat için 1 adet 12 lik ekonomi sınıfı ürün tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Tabi şu da unutulmamalıdır. alt kata iyi kalorili iki ürün alıp, üst kata 1 adet düşük kalorili ürün almak demek, toplu satın alım kozunu d akaybetmek demektir yani örnek vermek gerekirse eğer diyelim ki Midea alacaksınız, 3 adet xtreme birden satın alacağınızda size verilecek teklif ile 1 adet klimaladki teklif farklı olur diye düşünüyorum. Dolayısı ile yine örneğin 2 adet midea laıp sonra gidip 1 adet Rota klima almak burada ne derece fiyat avantajı sunar o kısım tartışılır.

Ben 2 adet 12 lik xtreme + 1 adet 9 luk xtreme uygun olur görüşündeyim ancak Dikili de yapılanması iyi değilse (Bilmiyorum ve araştırmadım ama isterseniz Ege bölge müdürü ile görüşüp teyit edebilirim) o zaman alternatif markalar üzerinden de yeiden istişarede bulunuruz.

Tek marka, tek servis, tek muhatap ile güzel bir ekosistem kurulabilir bence de. Toplu alımda fiyat avantajı sağlanırsa ve Midea özelinde bu bölgeye bakan servis yapılanması da iyiyse neden olmasın. Xtreme Save zaten performans/tüketim dengesi çok iyi bir cihaz. Kesinlikle düşünülür.

Merhaba

Merhaba Adem Bey,

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Açık mutfakta aspiratör için havalandırma çıkışı yok. Aspiratöre filtre takarak kullanmayı planlıyoruz. Koku için pek iyi olmasa da iklimlendirme için bu durumun faydası olacak anladığım kadarıyla :)

FG Europe web sitesinde Dikili'de Midea servis ve bayilik için tek firma görünüyor: GENÇ TEKNİK - GENÇAĞA ALTUNCU. Evde anne ve babam ikamet edecekler. Hafta içi GENÇ TEKNİK'in yerine giderek Xtreme Save için fiyat alması için babamı yönlendireceğim. Diğer markaların servislerini araştırırken GENÇ TEKNİK'in aynı zamanda GREE, ROTA ve LG servisi olduğunu gördüm. Ege bölge müdürü vasıtasıyla Dikili Midea Servisi Genç Teknik'in durumu hakkında bir bilgi elde etmeniz mümkün olursa bu marka tercihim konusunda oldukça faydalı olacak :)

12000 BTU klimalar özelinde kendimce ekteki tabloyu oluşturmaya çalıştım. Hem ısıtma hem de soğutma için kullanılacağı düşünüldüğünde, Midea Xtreme Save ile LG DualCool Plus arasındaki elektrik tüketimi farkı ne seviyelerde olur bir öngörünüz var mıdır @Adem Helvacı ?

Ekli dosyalar

• 12000BTU_Klimalar.webp
    12000BTU_Klimalar.webp
    57.4 KB · Görüntüleme: 11
  • Dikili_Klima_Servis-Bayi.webp
    Dikili_Klima_Servis-Bayi.webp
    70.1 KB · Görüntüleme: 11
@Adem Helvacı Bey, MIDEA Dikili (Genç Teknik) ve Ayvalık (Uzman Klima) servislerinin durumu hakkında bir bilgi elde etme şansınız olur mu? Bu servislerin montaj kaliteleri hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Önerdiğiniz gibi Midea Xtreme Save almayı düşünüyorum; ancak montaj kalitesi korkutuyor biraz

@Adem Helvacı Bey, MIDEA Dikili (Genç Teknik) ve Ayvalık (Uzman Klima) servislerinin durumu hakkında bir bilgi elde etme şansınız olur mu? Bu servislerin montaj kaliteleri hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Önerdiğiniz gibi Midea Xtreme Save almayı düşünüyorum; ancak montaj kalitesi korkutuyor biraz
Aradaki mesafe fazla olmasa Kaya Grup İklimlendirme, hizmet kalitesi bakımından oldukça iyi bir servis ama Buca - Dikili arası ortalama 145 km gösteriyor. Hizmet sınırlarının bayağı dışında kalıyor maalesef. @Adem Helvacı Hoca'mın bildiği iyi bir servis varsa sizi yönlendirecektir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri