24000btu klima almayı düşündüğünüze göre bütçeyi biraz daha yükseltebilirmisiniz acaba diye düşünmedim değil zira ben bu tarz yaklaşımlarda btu yu her zaman bölmeyi tercih ederim. Yani tek noktaya 24000btu bir klima yerleştirmek yerine 2 ayrı noktaya 12000btu klima her zaman için daha mantıklıdır zira size aklınıza gelmeyecek çıkış yoıları da sunar bu yaklaşım.
Mesela evde 1 tane 24 lük klima var, bakın llahın işine ki arıza yaptı. Aylardan temmuz, ara ara servis fırsat bulup gelemiyor, servis geldi ama parça gelemiyor, parça da geldi ama servis yine gelemiyor. 1 hafta o Temmuz sıcağında 24 lük 1 tane klimanızın tamir edileceğini işkence çekip bekleyeceğinize, evinizde 2 adet 12 lik klima olsaydı birisi arıza yaptığında diğerinin bulunduğu bölgede hiç olmazsa durumu tolere edebilridiniz. Tabi ki bu bir senaryo ancak yaşanmamış durumlar değil. Mesel aben multi klimaları mecbur değilsem neden istemem?
Diğer yandan, o alan için 24 lüğün konumlandığı yerde ses basıncı çok yükselir, 24 lüğün bulunduğu alan FAZLA soğuyacağı için o ortamdakileri rahatsız eder ama arka taraflar 24 lüğün bulunduğu yer kadar homojen dağılıma sahip olamazlar.
24 lüğün olduğu yerdekiler hem ses basncı hem de soğuk ortamdan rahatsız olacağı için fan ve derece değerleri değiştirilir bu sefer arka taraf tamamen etki alanının dışında kalmış olur.
Unutmayınız ki dış sıcaklık basıncı evinizin mümkün olan her köşesinden bastırır, siz sadece tek bir noktadan tüm evi baskı altına alan sıcağı tolere etmeye çalışacaksınız ki bu kişisel fikrie göre doğru bir yaklaşım değil.
2 ade1 12 lik klima demek, 2 ayrı noktadan daha etkili bir alan hakimiyeti sağlamak demektir. daha homojen sıcaklık dağılımı demektir, 24 lük tek klimanın tüm evi etki altına almaya çalışırken yorulduğu kadar yorulmayacaklar demektir. 24 lük kadar yüksek ses basıncı ve dengesiz sıcaklık dağılımı olmayacak demektir.
2 adet 12 lik demek , 1 adet 24 lüğün 1 evap 1 kondenser ve 90cm 1 cross fan pervanesi yerine 2 evap 2 kondenser ve 70cm lik 2 cross fan demektir.
Bu değerlendirmeleri yüzey alanları çerçevesinde de yapmalısınız, bana tek bir 60m2 alanım var deseydiniz hemen 24 lük alın derdim ama sizin ev için bence bir formülünü bulup 2 klima montajı yaptırtmanız gerekir. 444 0 863 numarayı arayın, benim yönlendirdiğimi söyleyini gerekirse Harun Reşit Güven Bey'in ismini verin ve yaşadığınız bölgede 1 adet 24 veya 2 adet 12 lik klima almak istediğinizi, ürünleri nereden temin edebileceğinizi ve servislerini sorun lütfen. Sonra buraya dönüp görüşenin nasıl geçtiğini anlatırsanız çok mutlu olurum.