Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

oskark

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
50000
Marka Model Bilgisi
Bosch Climate 3000i 70 WE
Herkese selam, maksimum 24 bin BTU kategorisinde 50 bin TL civarı ve peşin fiyatına taksit olanağı olan klima araştırması yapıyorum. Lokasyonum Hatay/iskenderun bulunduğum bölgede nem oranları yazın aşırı ve çok sıcak olabiliyor. Oturduğumuz konut iki katlı ve ben üst katta yaşıyorum, dolayısı ile gün ışığı tavandan ve duvarlardan evi fırın haline getirebiliyor.

Birkaç klima buldum ama fiyatlar epey tuzlu geldi;
Arçelik Ekolojik 24325
Midea Xtreme Eco 24
LG Dual Eco S3-W24K23BA
TCL Elite 24

Amacım az elektrik tüketimi, sessiz iç ünite ve düşük fiyat araştırmasıdır.
Uzman arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.

Herkese selam, maksimum 24 bin BTU kategorisinde 50 bin TL civarı ve peşin fiyatına taksit olanağı olan klima araştırması yapıyorum. Lokasyonum Hatay/iskenderun bulunduğum bölgede nem oranları yazın aşırı ve çok sıcak olabiliyor. Oturduğumuz konut iki katlı ve ben üst katta yaşıyorum, dolayısı ile gün ışığı tavandan ve duvarlardan evi fırın haline getirebiliyor.

Birkaç klima buldum ama fiyatlar epey tuzlu geldi;
Arçelik Ekolojik 24325
Midea Xtreme Eco 24
LG Dual Eco S3-W24K23BA
TCL Elite 24

Amacım az elektrik tüketimi, sessiz iç ünite ve düşük fiyat araştırmasıdır.
Uzman arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.
Merhaba ben de uzun zaman klima araştırması yaptım Adana da yaşıyorum sonun da LG DUALCOOL PLUS PC18SQ 18 BTU KLIMAYI ALDIM VE GERÇEKTEN ÇOK MEMNUN KALDIM SESSİZ ÇALIŞMASI KISA BİR SÜREDE SOĞUTMASI ÇOK İYİ ARTI ENERJİ TASARRUFU MODU VAR VE WİFİ ÖZELLİKLİ TLF DAN UYGULAMADAN İSTEDİĞİM YERDEN KLIMAYI YÖNLENDİREBİLİYORUM YANİ TASFİYE EDERİM FİYATI 44. BIN 5 GÜN OLDU ALALI 👍

selamlar hocam takacağınız yer sürekli güneşe maruz kalıyorsa ve dış ünite de muhtemelen güneşe maruz kalacaktır benim size tavsiyem daikin mitsubishi fujitsu gibi üst segment makineler bakmanız.
lg zaten arçelik tesislerinde üretiliyor türkiyede koç grubu her mahallede neredeyse her apartmanda mevcut özellikleri de güzel ancak konu motor gücüne gelince lg kompresör her zaman japonların gerisinde olacak
ancak japonların kumandasına baktığımızda da 20 senelik teknoloji görülüyor. benim daikin kumandada ışık bile yok çok basit. wifi modül ile satılıyor çok pahalı. japonlar sağlamlık üzerine üretim yaptığından bu detayları atlıyor

selamlar hocam takacağınız yer sürekli güneşe maruz kalıyorsa ve dış ünite de muhtemelen güneşe maruz kalacaktır benim size tavsiyem daikin mitsubishi fujitsu gibi üst segment makineler bakmanız.
lg zaten arçelik tesislerinde üretiliyor türkiyede koç grubu her mahallede neredeyse her apartmanda mevcut özellikleri de güzel ancak konu motor gücüne gelince lg kompresör her zaman japonların gerisinde olacak
ancak japonların kumandasına baktığımızda da 20 senelik teknoloji görülüyor. benim daikin kumandada ışık bile yok çok basit. wifi modül ile satılıyor çok pahalı. japonlar sağlamlık üzerine üretim yaptığından bu detayları atlıyor
LG biz kullaniyoruz sessiz calisiyor performansi gayet guzel ,sizin daikin kumandada isik yok demissiniz lg nin de bence eksikligi kumanda ondada isik yok 😄,Japon mali baskadir LG den once 18 sene Sharp klima kullandik 18 sene tık demedi kahinvalideme taktik onu hala calisiyor .

Merhabalar, o bölge için klima bakılıyorsa ve Midea Xtreme Save, Gree Fairy gibi cihazlara bütçe yetmiyorsa, en azından Midea üretim cihazlara bakılmalı diye düşünüyorum. Bu sebeple listenizdeki en mantıklı cihazın Bosch 3000i olduğunu söyleyebilirim.

Bosch 3000i, Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir cihazdır. Xtreme Save modeline göre biraz kırpılmış hali de diyebiliriz. Mesela, Wi-Fi özelliği bulunmamaktadır (opsiyonel) ve sağ - sol yönlendirme manuel olarak yapılmaktadır. Genel kalite ve performans olarak üzmeyecektir.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim, bir konu daha kafamı tırmalıyor oda internetten alınan bazı klimaların garanti kapsamı dışında olma ihtimali. Mesela bir alışveriş sitesinde bulduğum Arçelik 18325 Ekolojik Inverter Klima 37 bin civarıyken resmi satış fiyatı 45 bin olarak görünüyordu bende bölgemdeki resmi bir satıcıyı arayıp neden bukadar fark olduğunu sorduğumda bana o satıcıların resmi olmadığı için klimanın garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler. Eğer böyle bir şey varsa resmi olmayan satıcı arçeliğin bu ürününü nasıl temin ediyor ve neden garanti kapsamı dışında kalıyor bunu anlamadım.

Bu arada @M.Faraday seninde söylediğin gibi Midea Xtreme ve Bosch Climate 3000i favorilerim arasındaydı, özelliklerinin birbirine benzer olması dikkatimi çekmişti, bu iki modele yakın yine tabiki bütçe dostu bir model arayışındayım önceliğim teknik servis hizmeti olacak yoksa ikinci el araştırmasına girmeyide düşünüyorum.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim, bir konu daha kafamı tırmalıyor oda internetten alınan bazı klimaların garanti kapsamı dışında olma ihtimali. Mesela bir alışveriş sitesinde bulduğum Arçelik 18325 Ekolojik Inverter Klima 37 bin civarıyken resmi satış fiyatı 45 bin olarak görünüyordu bende bölgemdeki resmi bir satıcıyı arayıp neden bukadar fark olduğunu sorduğumda bana o satıcıların resmi olmadığı için klimanın garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler. Eğer böyle bir şey varsa resmi olmayan satıcı arçeliğin bu ürününü nasıl temin ediyor ve neden garanti kapsamı dışında kalıyor bunu anlamadım.

Bu arada @M.Faraday seninde söylediğin gibi Midea Xtreme ve Bosch Climate 3000i favorilerim arasındaydı, özelliklerinin birbirine benzer olması dikkatimi çekmişti, bu iki modele yakın yine tabiki bütçe dostu bir model arayışındayım önceliğim teknik servis hizmeti olacak yoksa ikinci el araştırmasına girmeyide düşünüyorum.
İnternet üzerinden satış yapan resmi bayiler de var. Aynı zamanda daha uygun fiyata da satabiliyorlar. Bu durumda, satılan mal da her türlü garantili oluyor.

Bosch 3000i modeline alternatif olarak yine Midea üretim (Prime modelinin altyapısına sahip) olan Kaira Plus modeline de bakabilirsiniz. Trendyol üzerinden alırsanız %5 indirim ile beraber düz Kaira fiyatına gelmektedir.

https://www.trendyol.com/kaira/plus24000-btu-h-a-dtxr71kp-inverter-klima-r32-p-948738849

Teka ACI 124 WH 24 hakkında teknik bilgiler varmıdır, mesela kompresör üreticisi. Resmi web sayfasında iç ünite ses seviyesi en düşükte yine Midea ve Bosh kadar sessiz ve enerji verimliliğide yine aynı görünüyor.

Teka ACI 124 WH 24 hakkında teknik bilgiler varmıdır, mesela kompresör üreticisi. Resmi web sayfasında iç ünite ses seviyesi en düşükte yine Midea ve Bosh kadar sessiz ve enerji verimliliğide yine aynı görünüyor.
Bu marka da Midea tarafından üretilmektedir. Firmanın asıl sektörü klima olmadığı için satış sonrası hizmet ve servis yapılanması gibi konularda ne durumdadır bilemiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri