Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ripple
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ripple

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
25000
Marka Model Bilgisi
Tavsiyelere uyacağım
Herkese merhabalar.
İzmirde bulunan evimin 18 metrekarelik salonuna klima alacağım. Aradığım özellikler; iyi bir soğutma performansı, arıza çıkarmaması ve aşırı elektrik tüketmemesi. Onun dışında wifi olmuş olmamış önemli değil. Isıtma performansı da önemli değil. Odanın tek cephesi dışarı bakıyor oradan da bayağı bir güneş alıyor.

Sizden ricam bu işten hiç anlamayan beni dandik bir klima almaktan kurtarmanız. Bütçe olarak ne ayırmalıyım bilemediğimden 25 diyorum.

Herkese merhabalar.
İzmirde bulunan evimin 18 metrekarelik salonuna klima alacağım. Aradığım özellikler; iyi bir soğutma performansı, arıza çıkarmaması ve aşırı elektrik tüketmemesi. Onun dışında wifi olmuş olmamış önemli değil. Isıtma performansı da önemli değil. Odanın tek cephesi dışarı bakıyor oradan da bayağı bir güneş alıyor.

Sizden ricam bu işten hiç anlamayan beni dandik bir klima almaktan kurtarmanız. Bütçe olarak ne ayırmalıyım bilemediğimden 25 diyorum.

Sigma Comfort 9000 BTU
Sigma Plus 9000 BTU (imkan varsa Plus derim ama Comfort da kötü değil, 25.725 İklimsa sitesinde fiyatı, bayide veya internette daha uyguna gelebilir)

Gree Pular 9000 BTU
Gree Fairy 9000 BTU

ürünleri de güzeldir.

İndirimde gördüğüm Demirdöküm A5 Performans A+++ Klimayıda incelemenizi tavsiye ederim. Seer 8,5 Scop 5,4 Fiyat Şuan:24,506 TL Normalde 30,000 TL düzeylerinde uzun zamandır.

İkinci olarakta Fujitsu Prime araştırabilirsiniz. Normal şartlarda öncelik vereceğim Fujitsu Prime olurdu fakat Seer 8,5 Scop 5,4 hiçte küçümsenecek bir değer değil.

n11'den Fujitsu ASYG09KPCE A++ 9000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Moderatör tarafında düzenlendi:
İndirimde gördüğüm Demirdöküm A5 Performans A+++ Klimayıda incelemenizi tavsiye ederim. Seer 8,5 Scop 5,4 Fiyat Şuan:24,506 TL Normalde 30,000 TL düzeylerinde uzun zamandır.

İkinci olarakta Fujitsu Prime araştırabilirsiniz. Normal şartlarda öncelik vereceğim Fujitsu Prime olurdu fakat Seer 8,5 Scop 5,4 hiçte küçümsenecek bir değer değil.

n11'den Fujitsu ASYG09KPCE A++ 9000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
yanıtlar için teşekkür ederim önerilerinize göre inceliyorum

Herkese merhabalar.

Biraz daha bütçeyi arttırıp 9bin BTU 4 metreye kadar bakır borulu montaj dahil Xtreme Seve alabilirsiniz.

Herkese merhabalar.

İzmirdeki daikin bayilerine bakıp bir airfel cihaz almanızı öneririm. Normalde 9 btü yeterli fakat sürekli güneş gördüğü için aradaki fiyat farkıda çok az olduğu için 12 btü almanızı öneririm fiyatı uygun 20 bin₺ zaten midea üretimi olduğu içinde işinizi göreceğine emin oluyoruz

İzmirdeki daikin bayilerine bakıp bir airfel cihaz almanızı öneririm. Normalde 9 btü yeterli fakat sürekli güneş gördüğü için aradaki fiyat farkıda çok az olduğu için 12 btü almanızı öneririm fiyatı uygun 20 bin₺ zaten midea üretimi olduğu içinde işinizi göreceğine emin oluyoruz

Örneğin böyle bir model iş görür mü? Fiyatı çok makul geldi

eğer aradaki kalite farkına değer diyorsanız bütçeyi arttırabilirim. 18 metrekare için 9bin btu kesin yeter değil mi soğutma için? 12lik bakmama gerek var mı?
Aslında siz ürünü 9000BTU diye satın alıyor olsanız da bahsi geçen modelin kapasitesi soğutmada 11000 ve ısıtmada 11500btu.
Sizin ihtiyacınız olan kapasite ise 18/2.2x1000=8181BTU yani @ByCilo dostumun önerisi ile hareket ederseniz o klima oranın hakkını fazlasıyla verir. Yine de ısı yükü ile ilgili sıradışı bir durum olup olmadığı yönde @REMZİ96 doswtu da dinlemek lazım ancak airfel klimalar her ne kadar midea üretimi olsa da prime kasa üretimdir yani evaparatör boru sıralamasından soğutucu akışkana kadar Xtrmee kasanın altında kalır o nedenle 12.000btu sınıfına çıkmanız gerekeceği de doğru bilgi olarak değerlendirilir.

1717056984863.jpeg

Aslında izmirde olmanız nedeniyle ben sizin yerinizde olsam, konuya sadece Midea özelinde değil Aİrfel de olacak olsa yine de @Muharrem Kaya ustamızla görüşürüm.

Hazır sezon tam açılmamışken size çok yardımcı olur. Hatta Midera satın alacak olursanız forumumuza özel bir uygulaması da vardı kendisinin ama Midea değil de Airfel veya farklı marka ürün alacaksanız yine size çözüm sunar kendisi zira farklı markaların yetkili satoş ve servisidir aynı zamanda.

Bakın örnek bir montajını da şurada görebilrisiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ben sizin yerinizde olsam işi bilen ve tanıdık isimlerle bu işi çözerim :ok

Aslında siz ürünü 9000BTU diye satın alıyor olsanız da bahsi geçen modelin kapasitesi soğutmada 11000 ve ısıtmada 11500btu.
Sizin ihtiyacınız olan kapasite ise 18/2.2x1000=8181BTU yani @ByCilo dostumun önerisi ile hareket ederseniz o klima oranın hakkını fazlasıyla verir. Yine de ısı yükü ile ilgili sıradışı bir durum olup olmadığı yönde @REMZİ96 doswtu da dinlemek lazım ancak airfel klimalar her ne kadar midea üretimi olsa da prime kasa üretimdir yani evaparatör boru sıralamasından soğutucu akışkana kadar Xtrmee kasanın altında kalır o nedenle 12.000btu sınıfına çıkmanız gerekeceği de doğru bilgi olarak değerlendirilir.

Ekli dosyayı görüntüle 16269

Aslında izmirde olmanız nedeniyle ben sizin yerinizde olsam, konuya sadece Midea özelinde değil Aİrfel de olacak olsa yine de @Muharrem Kaya ustamızla görüşürüm.

Hazır sezon tam açılmamışken size çok yardımcı olur. Hatta Midera satın alacak olursanız forumumuza özel bir uygulaması da vardı kendisinin ama Midea değil de Airfel veya farklı marka ürün alacaksanız yine size çözüm sunar kendisi zira farklı markaların yetkili satoş ve servisidir aynı zamanda.

Bakın örnek bir montajını da şurada görebilrisiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ben sizin yerinizde olsam işi bilen ve tanıdık isimlerle bu işi çözerim :ok

@Muharrem Kaya beyle iletişime geçeceğim yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim hiç bilgim olmayan bir konuydu klima konusu, bilenlerle iş yapmak en doğrusu gerçekten

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri