Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sacret
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sacret

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40 000-45 000 tl
Marka Model Bilgisi
Farketmez
İkametim İzmit /Kocaeli . Bölgemizde yazın sıcağın yanında yoğun nem de var. Klima soğutma amaçlı kullanılacak.Isınma sadece kışın kombide arıza sorun olursa kombi problemi çözülene kadar ısınma amaçlı kullanılacak.
Binamız dört katlı .Ben üçüncü ara katta oturuyorum.İmar durumu bitişik nizam olduğundan binamızın her iki yanı ( kuzey-güney) komşu binalar bitişik.Doğu ( ön taraf ) ve batı yönü ( arka taraf ) açık. Doğu yönü güneşi 5-6 saat kadar görüyor. Batı yönü de 5 saat kadar görüyor ( arkadaki bina güneşi belirli saatten sonra engelliyor ) .
Klimayı kullanacağım oda arka ( batı ) tarafa bakıyor ve balkonu var. Oda 18 metre kare ,ev nüfusu üç kişi ( torunlar gelince yedi kişi oluyoruz ) .
Ürünü alırken imkanlarımı zorlasada aldıktan sonra satış sonrası hizmetiyle, elektrik tüketimiyle , servisiyle , yüksek parça maliyetiyle ve performansı ile üzmeyecek,fiyat performans ürünü düşüncesindeyim.Klima soğutma amaçlı kullanılacak.Kisin kombi arıza yaparsa problemi çözülene kadar ısıtma olarakta kullanılacak.Belirttigim 18 metrekare odaya 9000 BTU BTU mu 12000 BTU mu uygun olur.Narka modele göre degise bilir. A markanın X serisi 9000 BTU yeterli gelirken B markanın Y modeli 12000 BTU yeterli gelebilir.
Butce olarak 40 000 - 45 000 tl düşünüyorum.Gerekmesi durumunda biraz daha bütçeyi zorlayabilir.

İkametim İzmit /Kocaeli . Bölgemizde yazın sıcağın yanında yoğun nem de var. Klima soğutma amaçlı kullanılacak.Isınma sadece kışın kombide arıza sorun olursa kombi problemi çözülene kadar ısınma amaçlı kullanılacak.
Binamız dört katlı .Ben üçüncü ara katta oturuyorum.İmar durumu bitişik nizam olduğundan binamızın her iki yanı ( kuzey-güney) komşu binalar bitişik.Doğu ( ön taraf ) ve batı yönü ( arka taraf ) açık. Doğu yönü güneşi 5-6 saat kadar görüyor. Batı yönü de 5 saat kadar görüyor ( arkadaki bina güneşi belirli saatten sonra engelliyor ) .
Klimayı kullanacağım oda arka ( batı ) tarafa bakıyor ve balkonu var. Oda 18 metre kare ,ev nüfusu üç kişi ( torunlar gelince yedi kişi oluyoruz ) .
Ürünü alırken imkanlarımı zorlasada aldıktan sonra satış sonrası hizmetiyle, elektrik tüketimiyle , servisiyle , yüksek parça maliyetiyle ve performansı ile üzmeyecek,fiyat performans ürünü düşüncesindeyim.Klima soğutma amaçlı kullanılacak.Kisin kombi arıza yaparsa problemi çözülene kadar ısıtma olarakta kullanılacak.Belirttigim 18 metrekare odaya 9000 BTU BTU mu 12000 BTU mu uygun olur.Narka modele göre degise bilir. A markanın X serisi 9000 BTU yeterli gelirken B markanın Y modeli 12000 BTU yeterli gelebilir.
Butce olarak 40 000 - 45 000 tl düşünüyorum.Gerekmesi durumunda biraz daha bütçeyi zorlayabilir.
Merhaba;
Sizin durum hem çok üstlere çıkmayı gerektirmeyen, hem de altlarda kalınmaması gereken koşulları içeriyor bu nedenle bütçenizin de müsait olması nedeniyle dilerseniz Japon segmentinde Mitsubishi Heavy ZTL veya ZSP serisi 9000btu bir klima veya Çin Segmentinde 12.000btu bir Midea Xtreme Klima ile Gree Fairy de düşünebilirsiniz.

Merhaba;
Sizin durum hem çok üstlere çıkmayı gerektirmeyen, hem de altlarda kalınmaması gereken koşulları içeriyor bu nedenle bütçenizin de müsait olması nedeniyle dilerseniz Japon segmentinde Mitsubishi Heavy ZTL veya ZSP serisi 9000btu bir klima veya Çin Segmentinde 12.000btu bir Midea Xtreme Klima ile Gree Fairy de düşünebilirsiniz.
Bazı ürünlerde model içerisinde de birden fazla serileri oluyor.Dogru seriyi tespit etmek önemli sanırım.Mitsubishi Heavy de verdiğiniz örnek gibi. ZTL veya ZSP serisi örneği gibi.

Aslında zaten aynı şeyden bahsediyoruz yani ZTL serisi dediğimde o ZTL serisidir, içerisinde model bazında fark yoktur, şöyle örnek vereyim ki daha net anlaşılsın.

SRK25ZTL-W
SRC25ZTL-W

SRK35ZTL-W
SRC35ZTL-W

Yukarıda gördüğünüz 4 ayrı kod sadece 2 ayrı ürünü ifade eder. Bunların K olanları iç, C olanları dış üniteyi, 25 olanları 9, 35 olanları da 12 lik klimayı ifade eder.

Mesela siz Japon segment olduğu için 9000btu almaya karar verdiğinizde ZTL serisi 9 luk bir klima almaya karar vermiş olursunuz ancak sistemde onun kodu SRK25ZTL-W diye geçer. Klima ürün grubu dışarıdan tüketici gözü ile bakıldığında ''Ben 1 klima aldım'' şeklinde olsa da teknik gruplara göre tüketici 2 ürün almış demektir. Bu ürünlerin birisi iç ünite, diğeri dış ünitedir. İkisi bir bütün olunca işe yarıyor doğru, fakat sistem öyle ilerlemiyor o nedenle siz ZTL serisi bir MHI klima alacaksanız SRK25ZTL-W alacaksınız demektir.

Haa ZTL yerine ZSP alayım dediğinizde harfle değişir mantık değişmez. SRK25ZSP-W gibi. Haa ZSP ZTL arasında ne fark var derseniz zaten üst kapasiteleri oldukça farklı ürünler. Ayrıca ZTL serisi Konfor modları ve filtre açısından ZSP ye göre daha gelişmiş özellikler içerir.

Biz çin segmentinde Midea All Easy Pro için de AEP der geçeriz mesela. Size ZTL ZSP yazma nedenim de buydu.

Aslında zaten aynı şeyden bahsediyoruz yani ZTL serisi dediğimde o ZTL serisidir, içerisinde model bazında fark yoktur, şöyle örnek vereyim ki daha net anlaşılsın.

SRK25ZTL-W
SRC25ZTL-W

SRK35ZTL-W
SRC35ZTL-W

Yukarıda gördüğünüz 4 ayrı kod sadece 2 ayrı ürünü ifade eder. Bunların K olanları iç, C olanları dış üniteyi, 25 olanları 9, 35 olanları da 12 lik klimayı ifade eder.

Mesela siz Japon segment olduğu için 9000btu almaya karar verdiğinizde ZTL serisi 9 luk bir klima almaya karar vermiş olursunuz ancak sistemde onun kodu SRK25ZTL-W diye geçer. Klima ürün grubu dışarıdan tüketici gözü ile bakıldığında ''Ben 1 klima aldım'' şeklinde olsa da teknik gruplara göre tüketici 2 ürün almış demektir. Bu ürünlerin birisi iç ünite, diğeri dış ünitedir. İkisi bir bütün olunca işe yarıyor doğru, fakat sistem öyle ilerlemiyor o nedenle siz ZTL serisi bir MHI klima alacaksanız SRK25ZTL-W alacaksınız demektir.

Haa ZTL yerine ZSP alayım dediğinizde harfle değişir mantık değişmez. SRK25ZSP-W gibi. Haa ZSP ZTL arasında ne fark var derseniz zaten üst kapasiteleri oldukça farklı ürünler. Ayrıca ZTL serisi Konfor modları ve filtre açısından ZSP ye göre daha gelişmiş özellikler içerir.

Biz çin segmentinde Midea All Easy Pro için de AEP der geçeriz mesela. Size ZTL ZSP yazma nedenim de buydu.
@Adem Helvacı hocam bu klimalarıdamı iklimsa servisleri kuruyor?

SRK25ZTL-W
SRC25ZTL-W

SRK35ZTL-W
SRC35ZTL-W

Açıklamanız için teşekkür Adem Bey.

İkametim İzmit /Kocaeli . Bölgemizde yazın sıcağın yanında yoğun nem de var. Klima soğutma amaçlı kullanılacak. Isınma sadece kışın kombide arıza sorun olursa kombi problemi çözülene kadar ısınma amaçlı kullanılacak.
Binamız dört katlı .Ben üçüncü ara katta oturuyorum. İmar durumu bitişik nizam olduğundan binamızın her iki yanı ( kuzey-güney) komşu binalar bitişik. Doğu ( ön taraf ) ve batı yönü ( arka taraf ) açık. Doğu yönü güneşi 5-6 saat kadar görüyor. Batı yönü de 5 saat kadar görüyor ( arkadaki bina güneşi belirli saatten sonra engelliyor ) .
Ürünü alırken imkanlarımı zorlasa da aldıktan sonra satış sonrası hizmetiyle, elektrik tüketimiyle , servisiyle , yüksek parça maliyetiyle ve performansı ile üzmeyecek, fiyat performans ürünü düşüncesindeyim. Klima soğutma amaçlı kullanılacak. Kışın kombi arıza yaparsa problemi çözülene kadar ısıtma olarak kullanılacak. Belirttiğim 18 metrekare odaya 9000 BTU BTU mu 12000 BTU mu uygun olur. Marka modele göre değişebilir. A markanın X serisi 9000 BTU yeterli gelirken B markanın Y modeli 12000 BTU yeterli gelebilir.
Bütçe olarak 40 000 - 45 000 TL düşünüyorum. Gerekmesi durumunda biraz daha bütçeyi zorlayabilir.
Klima alma kararı arifesinde yaşadığım ilde markaların satış bayi ve servis durumlarını kendi resmi sitelerinden araştırdım. Satış bayi ve servis konumları bulunduğum ilçede olanda var en uzak ilçede olanda var.
Kriterleri kısaca özetlersek ; 18 m2 oda ,soğutma amaçlı kullanılacak, ısınma sadece kışın kombi arıza yaparsa kullanılacak. Adem Bey'in değerlendirme ve öneri videolarında '' satın alma maliyeti değil işletme maliyeti önemlidir '' sözünü de dikkate alarak F/P + üretim malzeme ve işçilik kalitesi + satış sonrası servis hizmet kalitesi ve bulunurluk önemli. En az ürün kalitesi kadar montaj yapacak servis usta kalitesi de önemli. Bölgemizde yazın sıcaktan çok yüksek nem problemi yaşanıyor.
Araştırdığım öneri + inceleme video ve forum yazılarında birkaç marka ve model belirledim. Sizler hangi marka modeli önerirsiniz ?
Öncelikle 9000 BTU mu almalıyım 12000 BTU mu almalıyım ?

Markalar harf sırasına göre yazılmıştır. Kalite-maliyet sıralamasına göre yazılmamıştır. Fiyatlar satıcıdan satıcıya +- değişkenlik gösterebilir. Almaya karar verdiğim zaman fiyat araştırması yapıp, uygun ürün fiyatı aldığım güvenilir satıcıdan temin ederim.

İlimizde Markaların Bayi Ve Servis Bulunurluğu Tavsiye İstenen Ürün Seçenekleri
DAİKİN : 5 satış bayi + 8 servis noktası var Daıkın Shira Plus 9000 BTU : 50 500 TL - Daikin Shira Plus 12000 BTU : 56 000 TL
GREE : 2 satış bayi + 4 servis noktası var Gree Aıry 9000 BTU : 41 100 TL - Gree Airy 12000 BTU : 43 650 TL
MİDEA : 4 satış bayi + 6 servis noktası var Midea All Easy Pro 9000 BTU : 40 600TLl - Midea All Easy Pro 12000 BTU : 42 700 TL
MİTSUBİSHİ : 4 satış bayi + 3 servis noktası var Midea Xtreme Save 9000 BTU : 30 900 TL - Midea Xtreme Save 12000 BTU : 33 500 TL
Mitsubishi Kirigamine Zen 9000 BTU : 50 900 TL - Mitsubishi Kirigamine Zen 12000 BTU : 56 700 TL
Mitsubishi Heavy 9000 BTU : 36 400 TL - Mitsubishi Heavy 12000 BTU : 42 300 TL

Yazdığım listenin dışında yazılmayan farklı marka-model önerileriniz varsa kriterler çerçevesinde onları da belirtebilirsiniz.

Daıkın Shira Plus 9000 BTU Gizerler de 39.999
Hepsiburada da 46.500 TL Ekli dosyayı görüntüle 19855

Daıkın Shira Plus 9000 BTU Gizerler de 39.999
Hepsiburada da 46.500 TL size yüksek fiyatlar vermişler sanki.

Ekli dosyayı görüntüle 19855
Yazdığım fiyatlar firmaların sitesinden alındı. Ürünler hakkında tavsiye, öneri ve değerlendirmelerinizi aldıktan sonra, marka-modeli netleştirip almaya karar verdiğimde, fiyat araştırması yapıp öyle almayı düşünüyorum. Çok değişken fiyatlar var.

Başka görüş bildirecek arkadaşlar varsa onlarında tavsiyelerini öğrenmek isterim.
1-KIRIGAMINE ZEN 9.000 BTU
2- Daikin Zeta Shira Plus 9.000 BTU
3-Daikin Shira Plus 9.000 BTU

1-KIRIGAMINE ZEN 9.000 BTU
2- Daikin Zeta Shira Plus 9.000 BTU
3-Daikin Shira Plus 9.000 BTU
Daikin Zeta Shira Plus 9.000 BTU ile Daikin Shira Plus 9.000 BTU arasında ne fark var?

Daikin Zeta Shira Plus 9.000 BTU ile Daikin Shira Plus 9.000 BTU arasında ne fark var?
zeta shira plus çift kanatlıdır hava akımını daha iyi yönlendirebilir, iç ünite fanı daha yüksek hava akımı oluşturur, daha az elektrik tüketir, sesi birazcık daha düşüktür, min btu değeri daha düşük max btu değeri daha yüksektir temel farklar bunlar bunun dışında başka küçük iyileştirmeler de olabilir.

zeta shira plus çift kanatlıdır hava akımını daha iyi yönlendirebilir, iç ünite fanı daha yüksek hava akımı oluşturur, daha az elektrik tüketir, sesi birazcık daha düşüktür, min btu değeri daha düşük max btu değeri daha yüksektir temel farklar bunlar bunun dışında başka küçük iyileştirmeler de olabilir.
Açıklama için teşekkürler.

Mitsubishi Premium SRK25ZS-W 9000 btu
Mitsubishi SRK25zTL-W 9000 btu
Gree Airy 9000 btu

Hangi klimayı almamıı önerirsiniz ?

SRK25ZS-W-SET​

SEERSoğutma6.9
SCOPIsıtmaOrta - Sıcak İklim4.7/5.8

SRK25ZS-W-SET​

SEERSoğutma8.5
SCOPIsıtmaOrta - Sıcak İklim4.7/5.9

Airy 9000 BTU/h​

SEERSoğutma9
SCOPIsıtmaOrta - Sıcak İklim4.6/5.8
Kağıt üzerinde Gree Airy daha tasarruflu görünüyor ve fiyat olarakta daha ucuza gelecektir muhemelen. Burada siz hangisi içinize sinerse onu alabilirsiniz. SRK25ZS-W-SET ve Airy 9000 BTU bu iki klimadan birisini seçin bence.

SRK25ZS-W-SET​

SEERSoğutma6.9
SCOPIsıtmaOrta - Sıcak İklim4.7/5.8

SRK25ZS-W-SET​

SEERSoğutma8.5
SCOPIsıtmaOrta - Sıcak İklim4.7/5.9

Airy 9000 BTU/h​

SEERSoğutma9
SCOPIsıtmaOrta - Sıcak İklim4.6/5.8
Kağıt üzerinde Gree Airy daha tasarruflu görünüyor ve fiyat olarakta daha ucuza gelecektir muhemelen. Burada siz hangisi içinize sinerse onu alabilirsiniz. SRK25ZS-W-SET ve Airy 9000 BTU bu iki klimadan birisini seçin bence.
Mitsubishi SRK25ZS-W ve Gree Airy 9000 BTU ürünlerin fiyatları konusunda bir bilginiz var mı?
Birde bu iki ürün arasında kaliteleri, özellikleri,konforlari ve F/P anlamında puanlama yapsanız nasıl puanlardiniz ?

Mitsubishi SRK25ZS-W ve Gree Airy 9000 BTU ürünlerin fiyatları konusunda bir bilginiz var mı?
Birde bu iki ürün arasında kaliteleri, özellikleri,konforlari ve F/P anlamında puanlama yapsanız nasıl puanlardiniz ?
Gree Airy Liste Fiyatı : 41.100,00 TL SRK25ZS-W-SET : 43650 TL
Bayii lerde pazarlaık yaparak fiyatı düşürebilirsiniz. Örnek ben Gree Airy 12.000 modelini Liste fiyatı 43.650 TL iken 40.000 TL ye aldım.
İki modelde piyasada yeni olduğu için çok fazla bir bilgim yok klimalar hakkında sadece Airy modelini yeni aldım onun hakkında ufak bir bilgi verebilirim. Airy modeli güçlü bir klima tasarımı güzel duruyor yazın kendisini iyi kısabiliyor fakat kışın ne kadar kısabiliyor onun hakkında bir bilgi yok daha. Mitsubishi için belki @Adem Helvacı hocam size daha fazla bilgi verebilir montajlarına refakat etmişti ustalarının.

Gree Airy Liste Fiyatı : 41.100,00 TL SRK25ZS-W-SET : 43650 TL
Bayii lerde pazarlaık yaparak fiyatı düşürebilirsiniz. Örnek ben Gree Airy 12.000 modelini Liste fiyatı 43.650 TL iken 40.000 TL ye aldım.
İki modelde piyasada yeni olduğu için çok fazla bir bilgim yok klimalar hakkında sadece Airy modelini yeni aldım onun hakkında ufak bir bilgi verebilirim. Airy modeli güçlü bir klima tasarımı güzel duruyor yazın kendisini iyi kısabiliyor fakat kışın ne kadar kısabiliyor onun hakkında bir bilgi yok daha. Mitsubishi için belki @Adem Helvacı hocam size daha fazla bilgi verebilir montajlarına refakat etmişti ustalarının.
Bu iki klimadan birini almaya karar verdim.Ürünler hakkında sıfır bilgi, deneyim ve tecrübe olunca alma noktasinda da karar veremiyorum .Konusunda uzman deneyimli ve bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri