Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Diyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Diyar

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
28 000- 35 000
Marka Model Bilgisi
Fiyat / Performans Marka
Selamünaleyküm.
Klimasız bir yaz sezonundan sonra klima almak zaruret oldu. Konu hakkında bilgi ve deneyimim olmayınca, biraz forumlar arası incelemelerimde destek alabileceğim doğru adres burası olduğuna karar verdim ve aranıza katıldım. Klima konusunda uzman ve deneyimi olan arkadaşların karar verme sürecinde tavsiyeleriyle destek olmalarını rica eder, ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Klima ihtiyacım sadece yaz sezonunda ( 3,5 - 4 ay ) soğutma amaçlı kullanılacak olup kış döneminde ısınma ihtiyacımı doğal gazla karşıladığımdan ısınma amaçlı kullanılmayacaktır. Sadece kışın doğal gaz kesintisi olursa veya kombi arızalanır ise klima ısınma amaçlı o zaman kullanılacaktır. Bölgemizde yazın yüksek oranda nem olmaktadır.

İkamet Kocaeli, oturduğum daire ara kat. Klimanın kullanılacağı oda 18 m2, evde 4 kişiyiz. Bütçe olarak 28 000 - 35 000 TL. Bütçe konusunda rakam belirttim ama maliyeti daha çok ihtiyacımı görecek ürün belirleyecek. Belirttiğim rakamların altıda olabilir biraz üstü de olabilir. Önemli olan doğru ürünü belirlemek. Herhangi bir marka takıntım yoktur. Yeter ki bölgemde servis hizmeti olsun.

Beklentim; F/P, kaliteli malzeme ve yazılım, satış sonrası ihtiyaç duyulduğunda süründürmeyecek servis ve ssh hizmeti, ekonomik işletme ( elektrik ) maliyeti.

Farklı öneri isterseniz Tcl 9.000 btu daha uygun ve forumda test yapan arkadaşlar var elektrik tüketimide gayet makul.
n11'den TCL TAC-09CHSD/XA51I Elite Serisi 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
MİDEA XTREME SAVE 9000 BTU klima ile TCL TAC-09CHSD/XA51I Elite Serisi 9000 klimayı kiyaslarsak satın alma maliyet farki yaklaşık 7-8 bin TL. Kalite,özellik,konfor,sessizlik ve servis acisindan kıyaslarsak o farkı mideaya ödemeye değer mi ?

Adem Hocam MİDEA XTREME SAVE 9000 BTU yerine TCL TAC-09CHSD/XA51I Elite Serisi 9000 BTU klimayı almak mı doğru tercih olur diyorsunuz?
Servis kısmını güzelce araştırıp serviste sorun yaşamayacağınıza kanaat getirirseniz bence 8 bin tl fark vermeye gerek yok. Arkadaşın TCL videolarını izleyebilirsiniz.

Selamünaleyküm.
Klimasız bir yaz sezonundan sonra klima almak zaruret oldu. Konu hakkında bilgi ve deneyimim olmayınca, biraz forumlar arası incelemelerimde destek alabileceğim doğru adres burası olduğuna karar verdim ve aranıza katıldım. Klima konusunda uzman ve deneyimi olan arkadaşların karar verme sürecinde tavsiyeleriyle destek olmalarını rica eder, ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Klima ihtiyacım sadece yaz sezonunda ( 3,5 - 4 ay ) soğutma amaçlı kullanılacak olup kış döneminde ısınma ihtiyacımı doğal gazla karşıladığımdan ısınma amaçlı kullanılmayacaktır. Sadece kışın doğal gaz kesintisi olursa veya kombi arızalanır ise klima ısınma amaçlı o zaman kullanılacaktır. Bölgemizde yazın yüksek oranda nem olmaktadır.

İkamet Kocaeli, oturduğum daire ara kat. Klimanın kullanılacağı oda 18 m2, evde 4 kişiyiz. Bütçe olarak 28 000 - 35 000 TL. Bütçe konusunda rakam belirttim ama maliyeti daha çok ihtiyacımı görecek ürün belirleyecek. Belirttiğim rakamların altıda olabilir biraz üstü de olabilir. Önemli olan doğru ürünü belirlemek. Herhangi bir marka takıntım yoktur. Yeter ki bölgemde servis hizmeti olsun.

Beklentim; F/P, kaliteli malzeme ve yazılım, satış sonrası ihtiyaç duyulduğunda süründürmeyecek servis ve ssh hizmeti, ekonomik işletme ( elektrik ) maliyeti.
Burdaki üstadların bilgilendirmesiyle beyaz eşya ve tv aldım en son klima aldım. Midea extreme save 12 BTU alt katta fırın var 12 M2 salon var ama bütün odaların kapıları açık olmasına rağmen Eco modda çalıştırıyorum birde buz gibi olmasada ki ben öyle sevmiyorum gayet iyi soğutuyor. Daha yeni takıldı benim ama uzun süreli bir incelemem yok. Kısa süre için bu model gayet iş görüyor diyebilirim.

Servis kısmını güzelce araştırıp serviste sorun yaşamayacağınıza kanaat getirirseniz bence 8 bin tl fark vermeye gerek yok. Arkadaşın TCL videolarını izleyebilirsiniz.

TCL klima servisi olarak çok markaya hizmet eden sanal olarak bir nokta görünüyor. Fiziki olarak durumu nedir bakmak lazım.

Satın alma maliyeti açısından bakarsak alınabilecek en uygun klima TCL TAC-09CHSD/XA51I Elite Serisi 9000 BTU gorunuyor. Bu sabah TCL musteri hizmetlerini aradım bilgi edinmek için satış bayileri yokmuş, servis olarakta bölgede bir servislerinin oldugunu soylediler. Servisinizin klima montajı yerinin tespiti ,elektrik hattının çekilme yeri tespiti ( elektrik işini ben hallettiricem ), belirledigimiz btu biriminin yeterli olup olmadigi konusunda keşif hizmeti var mi diye sorduğumda hayır yok cevabını aldım. Siz klimanızi alacaksınız bizi arayıp kurulum icin servis yazdiracaksiniz uygun zamanda gönderiniz dendi. Bu yaklaşım size ne kadar güven verebilir ?

Özelden mesaj atmış KÖRFEZ. Önemli değil ayrı gayrı yok amaç belli paylaşım belli.Sikinti yok.

Bi kardeşimiz 24 m2 odasina yazın ful soğutma kışın ise belli dönemlerde ısınma amaçlı kullanacakmis. Önerir misiniz? Yoksa uzak mı dursun?
Samsung AR35 White Split Klima AR12TXHQBWK/SK 12 BTU

Bi kardeşimiz 24 m2 odasina yazın ful soğutma kışın ise belli dönemlerde ısınma amaçlı kullanacakmis. Önerir misiniz? Yoksa uzak mı dursun?
Samsung AR35 White Split Klima AR12TXHQBWK/SK 12 BTU
Benim komşu almış geçmiş olsuna gitmiştim orada gördüm oda 21,5 M2 aynı apartmanda olduğumuz için biliyorum 18 derecede çalışıyordu içeride taş çatlasa 8 kişi vardı terliyordum ben. Okadar söyleyeyim gerisini siz anlayınız.

Adem Hocam MİDEA XTREME SAVE 9000 BTU yerine TCL TAC-09CHSD/XA51I Elite Serisi 9000 BTU klimayı almak mı doğru tercih olur diyorsunuz?
Bu koşullarda evet gerek yok görüşünde olurum zira Midea klimaları sevsem ve performanslarını da çok takdir etsem de fiyat politikasında bazen gereksiz yüksekliklerle de karşılaşıyorum.

Markanın ilgi görmesi ve sezonun yükselmesine paralel firma fiyatları sabit tutarken bayilerin yükseltmesini ve gereksiz şişirmesini doğru bulmuyorum neticede.

Benim komşu almış geçmiş olsuna gitmiştim orada gördüm oda 21,5 M2 aynı apartmanda olduğumuz için biliyorum 18 derecede çalışıyordu içeride taş çatlasa 8 kişi vardı terliyordum ben. Okadar söyleyeyim gerisini siz anlayınız.
Peki bu kardeşimize hangi klimayı önerirsiniz?
24 m2 30-35 k bütçesi var. Yazın soğutma kışın zaman zaman ısıtma amaçlı kullanacak.

TCL-KAİRA-AİRFEL gibi klimaları ihtiyacımı görebilecek ve satın alma maliyetinin uygun olmasından dolayı tercih önceliğimiz oldu. Bölgemde servis araştırması yaptığımda DAIKIN, GREE, MİTSUBISHI, MİDEA, İKLİMSA servislerinin yaygın olduğunu tespit ettim. Bu servislerden hizmet alabileceğim marka-modele yönelirsek hangi ürün seçeneği doğru tercih olur ?

TCL-KAİRA-AİRFEL gibi klimaları ihtiyacımı görebilecek ve satın alma maliyetinin uygun olmasından dolayı tercih önceliğimiz oldu. Bölgemde servis araştırması yaptığımda DAIKIN, GREE, MİTSUBISHI, MİDEA, İKLİMSA servislerinin yaygın olduğunu tespit ettim. Bu servislerden hizmet alabileceğim marka-modele yönelirsek hangi ürün seçeneği doğru tercih olur ?
Bütçeniz doğrultusunda tabiki öncelik Japon Markalar(Mitsubishi-Daikin) olur sonra diğerleri.

Tercih edeceğimiz klima marka modelini sizlerin kıymetli tavsiyelerinizle netleştirelim. Malum fiyatlar yerinde durmuyor. Birkaç gün içerisinde satın almayi düşünüyorum.

Benim ihtiyacım ; 18 M2 odaya sadece sıcak dönemlerde soğutma amacli kullanılacak. Isınma, dogalgaz kesintilerinde veya kombi arıza durumlarında soguk günlerde ihtiyaç duyulabilir.

İç ve dış ünitesi kaliteli, sessiz çalışan, performansli, işletme ( elektrik tüketimi) maliyeti makul, satis sonrasi ssh temini ve servis hizmeti kaliteli bir klima.

Aşağıda yazacağım marka-model klimalar öncelik tercihine gore sıralama yapmanızı rica ediyorum. Alınmamasını düşündüğünüz urunu listeden çıkarabilir veya listede olmayip alinmasini tavsiye edebileceginiz urunu listeye ekleyip siralayabilirsiniz.

Bazı modellerde birden fazla serisi olanlar oluyor. Birden fazla serisi olanlarda tercih edilebilir serisini de yazarsanız memnun olurum.

Airfel
Tcl
Kaira
Daikin sensira
Midea xtreme save
Gree Fairy

Bir başkası içinde 30 M2 salonuna soğutma, zaman zamanda ısıtma amaçlı kullanabileceği klima ihtiyacı için bir sıralama yapmanızı rica ediyorum. Bütçesi 35 k.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri