Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Satın Alım Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan azir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

azir

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40000 civarı
Marka Model Bilgisi
Arçelik 18560 HP Ultra Hijyen Plus, Beko 51860 HP Aktif Hijyen Plus
Selamun Aleykum kolay gelsin inceleriz.com sakinleri, İzmir Menemen'de oturuyorum. Klima alma niyetim var malum sıcaklar hayli yükseldi. Klimayı hem yazın hem kışın kullanacağım. Salona takmayı düşünüyorum gündüz salon+mutfak geceleri ise salon+yatak odasında kullanacağım. O yüzden 18'lik bir klima daha iyi olur bence. İlk niyetim midea almaktı. Fg europe'un kendi sitesinde 18'lik xtreme save 56k, 18lik Breezeless 58k (fiyat olarak neden bu kadar az fiyat farkı var anlamadım) fiyatları çok yükselmiş bütçemi aşıyor. Daha uygun modellere bakmaya başladım. Arçelik 18560 HP Ultra Hijyen Plus ile Beko 51860 HP Aktif Hijyen Plus modellerinie baktım. Bu modeller nasıldır? 40k bandında tavsiye edebileceğiniz başka modeller var mı?

Selamun Aleykum kolay gelsin inceleriz.com sakinleri, İzmir Menemen'de oturuyorum. Klima alma niyetim var malum sıcaklar hayli yükseldi. Klimayı hem yazın hem kışın kullanacağım. Salona takmayı düşünüyorum gündüz salon+mutfak geceleri ise salon+yatak odasında kullanacağım. O yüzden 18'lik bir klima daha iyi olur bence. İlk niyetim midea almaktı. Fg europe'un kendi sitesinde 18'lik xtreme save 56k, 18lik Breezeless 58k (fiyat olarak neden bu kadar az fiyat farkı var anlamadım) fiyatları çok yükselmiş bütçemi aşıyor. Daha uygun modellere bakmaya başladım. Arçelik 18560 HP Ultra Hijyen Plus ile Beko 51860 HP Aktif Hijyen Plus modellerinie baktım. Bu modeller nasıldır? 40k bandında tavsiye edebileceğiniz başka modeller var mı?
Size güzel bir çıkış yolu göstereyim isterseniz.

18.000BTU Dayrelax İnfini model bir klima satın alın, baktığınız klimadan 10.000TL daha ucuz.
Satış sonrası hizmetleri Daikin ekipleri tarafından sağlanıyor ve Midea Xtreme ile elde edebileceklerinizi bu klima ile de edle edebilirsiniz.

Xtreme kasa ürün olmasın, Prime kasa ürün olsun derseniz yine Daikin güvencesinde Airfel veya Kaira, İklimsa güvencesinde sigma da düşünebilirsiniz.

Dayrelax markası benim 2 senedir belli aralıklarla insanlara hatırlattığım bir markadır, üretici yine mideadır. Airfel ve Kaira üreticileri de Mideadır. Aslında bilininen bilinmeyen 18 markanın üreticisi zaten Mideadır :D

İklimsa güvencesindeki Sigma ise yeni partileri Haier üretimidir :ok

Bu arada Midea fiyatları yüksek gedliği için biraz bakındım, 47K dolayında ücretsiz montaj Xtreme 18 de var.
Bence siz 02324530603 numarayı arayıp Elif hanım ile görüşün ve selamımı iletin, 18 lik Xtreme için benim aracılığımla fiyat teklifi istediğinizi söyleyin bakalım nasıl bir sonuç elde edeceksiniz. Umarım bir faydası dokunur.

Size güzel bir çıkış yolu göstereyim isterseniz.

18.000BTU Dayrelax İnfini model bir klima satın alın, baktığınız klimadan 10.000TL daha ucuz.
Satış sonrası hizmetleri Daikin ekipleri tarafından sağlanıyor ve Midea Xtreme ile elde edebileceklerinizi bu klima ile de edle edebilirsiniz.

Xtreme kasa ürün olmasın, Prime kasa ürün olsun derseniz yine Daikin güvencesinde Airfel veya Kaira, İklimsa güvencesinde sigma da düşünebilirsiniz.

Dayrelax markası benim 2 senedir belli aralıklarla insanlara hatırlattığım bir markadır, üretici yine mideadır. Airfel ve Kaira üreticileri de Mideadır. Aslında bilininen bilinmeyen 18 markanın üreticisi zaten Mideadır :D

İklimsa güvencesindeki Sigma ise yeni partileri Haier üretimidir :ok
Adem hocam teşekkür ederim Dayrelax markasını radarıma aldım. Bir sorum var fg bazen özel günlerde indirim yapıyordu önümüzdeki bayram bir indirim yapar mı bir bilginiz var mı?

Bu arada Midea fiyatları yüksek gedliği için biraz bakındım, 47K dolayında ücretsiz montaj Xtreme 18 de var.
Bence siz 02324530603 numarayı arayıp Elif hanım ile görüşün ve selamımı iletin, 18 lik Xtreme için benim aracılığımla fiyat teklifi istediğinizi söyleyin bakalım nasıl bir sonuç elde edeceksiniz. Umarım bir faydası dokunur.
Olur hocam arayım bakalım.

O sizin harikalığınız :)

Gelişmeleri ve tercihinizi sonrasında yazarsanız çok mutlu oluruz :ok
Adem Hocam 18lik fazla gelecek çünkü tavanlar alçak yani odanın hacmi az o yüzden 12liğe düştüm. Elif hanımı aradım Xtreme saveyi 31k, Breezeless E modeline 38k fiyat verdi. All easy pro 35k fiyat verdi lakin ellerinde yokmuş beklemek gerekecekmiş.

Tamamen fikir açısından yazıyorum son karar tabiki sizindir midea alınacak ise.
Lazım olan btu konusundan bağımsız 12 lik kesin ise
Adem abi daha iyi bilir ama
bana brezeless e ile xreme değerleri aynı geldi yapı olarak ikiside sanki aynı güçte sanırım tek fark esintisiz soğutma olmalı.

Yalnız All easy modeli iç dış ünite kg olarak bunlardan daha ağır hemde easy nin dış ünite daha büyük ama esintisiz soğutma yok sadece.
Easy de resimdeki gibi esinti uzakta şeklinde bir özellik var oda flap ı tamamen yukarı çekip fanı %1 e alıyor ama ne derece etkili uzun soluklu denemedim.
IMG_20240614_134947.jpg

Merhabalar, Yatak odasına yeni 12 lik Kaira klima almıştım, klimayı ilk defa dün gece çalıştırdık 27 dereceye ve en düşük fan hızına ayarlayıp uyuduk bir kaç saat sonra üşüme hissiyle uyandım. Yatağın yanındaki komidinin üstüne iki adet termometre koymuştum baktım ki ikiside 24 dereceyi gösteriyor ve klima hala çalışıyor sonra klimayı 29 e ayarladım öyle yattım sabah uyandığımda termometreler 26 dereceyi gösteriyordu acaba bu klima neden ayarlanan derecenin çok altına düşürüyor. Yatak odası 19.5 m2 ve klimanın yönü kesinlikle üstümüze vurmuyor. Acaba bir sıkıntı mı var? Neden ayarlanan derecenin çok altına düşüyor bu arada dış sıcaklık 33 dereceydi gece yatmadan önce.

Tamamen fikir açısından yazıyorum son karar tabiki sizindir midea alınacak ise.
Lazım olan btu konusundan bağımsız 12 lik kesin ise
Adem abi daha iyi bilir ama
bana brezeless e ile xreme değerleri aynı geldi yapı olarak ikiside sanki aynı güçte sanırım tek fark esintisiz soğutma olmalı.

Yalnız All easy modeli iç dış ünite kg olarak bunlardan daha ağır hemde easy nin dış ünite daha büyük ama esintisiz soğutma yok sadece.
Easy de resimdeki gibi esinti uzakta şeklinde bir özellik var oda flap ı tamamen yukarı çekip fanı %1 e alıyor ama ne derece etkili uzun soluklu denemedim.
Ekli dosyayı görüntüle 16694
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Brezeless e modeli yeni gelmiş daha önce görmemiştim nasıl performans veriyor bilmiyorum. Xtreme save ve prime kullanıyorum diğer evde yeterice sessizlerdi bir sıkıntı yaşamadık ses konusunda. İlla Brezeless olması benim için önemli değil. 31k ya xtereme vereceğime 4 daha koyup easy pro alayım mı ne dersiniz?

Merhabalar, Yatak odasına yeni 12 lik Kaira klima almıştım, klimayı ilk defa dün gece çalıştırdık 27 dereceye ve en düşük fan hızına ayarlayıp uyuduk bir kaç saat sonra üşüme hissiyle uyandım. Yatağın yanındaki komidinin üstüne iki adet termometre koymuştum baktım ki ikiside 24 dereceyi gösteriyor ve klima hala çalışıyor sonra klimayı 29 e ayarladım öyle yattım sabah uyandığımda termometreler 26 dereceyi gösteriyordu acaba bu klima neden ayarlanan derecenin çok altına düşürüyor. Yatak odası 19.5 m2 ve klimanın yönü kesinlikle üstümüze vurmuyor. Acaba bir sıkıntı mı var? Neden ayarlanan derecenin çok altına düşüyor bu arada dış sıcaklık 33 dereceydi gece yatmadan önce.
Otomatik fana alırsanız duruyor olabilir fanlar. Otomaik fana alıp deneyin. O modeli kullanan arkadaşlar daha isabetli cevap verebilirler.

Uyku modunu kullanabilirsiniz muhtemelen sorununuzu çözer.

Sensörlerin tolerans değeri genelde 1,5 derece dolaylarındadır aslında. Soğuk hava ağır olduğu için yerde yoğunlaşır ama yerden yüksekliği ne kadarsa durum değişiyor tabi.

Adem Hocam 18lik fazla gelecek çünkü tavanlar alçak yani odanın hacmi az o yüzden 12liğe düştüm. Elif hanımı aradım Xtreme saveyi 31k, Breezeless E modeline 38k fiyat verdi. All easy pro 35k fiyat verdi lakin ellerinde yokmuş beklemek gerekecekmiş.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Brezeless e modeli yeni gelmiş daha önce görmemiştim nasıl performans veriyor bilmiyorum. Xtreme save ve prime kullanıyorum diğer evde yeterice sessizlerdi bir sıkıntı yaşamadık ses konusunda. İlla Brezeless olması benim için önemli değil. 31k ya xtereme vereceğime 4 daha koyup easy pro alayım mı ne dersiniz?
@Adem Helvacı hocam bu konuda ne dersiniz? Fg sitesinde 43k civarı all easy pro. Elif hanım 35k'ya bıraktı.

Rica ederim
Btu konusunda net bir karar verdiniz mi acaba? sonradan yetmeme yada fazla gelme durumu oluşmasın

Xreme 12 şuan 28k fg europe.com da
12 btu Pronunda web de stok yok ama bayi güzelde fiyat vermiş kampanyadan bin tl alta denk geliyor 👏

Bu durumda xreme 28 aep 35 k aradaki fark 7 bine çıkar onuda unutmayalım.

Brezeless e konusunda bana tek farkı esintisiz soğutma geldi donanım aynı duruyor
Tabi tamamen fg nin yayınladığı kağıt üzerindeki verilere göre konuşuyorum incelemesi yapılmadı bre e modelinin.

Bu saydıklarım 12 btu için geçerli 18 lazım ise işler değişir bütçenizi aşar midea açısından.

İnternette genel klima fiyatlarına baktımda ortalık çorba gibi gün günü tutmuyor

Sonuç olarak Karar sizindir ben alın almayın diyemem hocam kaç btu lazımsa Airfel midea dayrelax bütçenize göre karar verin

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-15-02-03-05-98_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg
    Screenshot_2024-06-15-02-03-05-98_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg
    41.6 KB · Görüntüleme: 19
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri