Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Share34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Share34

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
daikin,sigma
Merhaba
Arkadaşlar foruma öneri yolu ile kayıt oldum.

12 btu klima almak istiyorum. 15/20m odamız var sogutma için. 9 yeter dediler ama 12 alalım dedik ilerde tasınma vs olur diye.

sigma plus, daikin sensira,
sizce hangisini almalıyım

sigma plus 28 bin
daikin sensira 34 bin

sigma plus alayım diyorum memnun edermi ömürlük olsun istiyorumda veya diyorum 3/5 fazla olsun daikin olsun ?
kullanan var ise yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar..

Son düzenleme:
Merhaba

12 btu klima almak istiyorum.

sigma plus 28 bin
daikin sensira 34 bin

sigma plus alayım diyorum memnun edermi ömürlük olsun istiyorumda veya diyorum 3/5 fazla olsun daikin olsun ?
Ben sensiradan memnunum o ürün için bir şey sorarsanız kendime göre biraz cevaplayabilirim ama forumdakiler gibi size klima önerecek, karşılaştıracak bilgi ve deneyimim yok. Siz ev bilgilerini, ısıtma olarak kullanılacak mı gibi bilgileri de yazın daha rahat yardımcı olsunlar.

tesekkurler hocam normal sensirada varmı peki 6 yıl garanti diyorlar normal sensira için
normal sensirada 3 yıl +3 yıl da ek garanti kampanyası diye biliyorum ona siz bakarsınız 3 yıl ücretsiz ek garanti ben aldıktan sonra geldi tam bilmiyorum o yüzden ama 3 yıl ek garantiye normal sensira dahilken sieasta sensira dahil değildi onu biliyorum

Son düzenleme:
Ek garanti için her yıl ücretli bakım yaptırman gerektiğini unutmayın.
Ek garantiden bahsetmemin asıl sebebi markanın verebildiği güven yoksa ek garanti için her yıl ne olduğu belirsiz fayda beklerken zarar verme potansiyeline bile sahip bakıma bir sürü para vermek bana pek mantıklı gelmiyor.

Merhaba

12 btu klima almak istiyorum. 15/20m odamız var sogutma için. 9 yeter dediler ama 12 alalım dedik ilerde tasınma vs olur diye.

sigma plus 28 bin
daikin sensira 34 bin

Daikin klimalar shira plustan itibaren Daikin kalitesini yaşatıyor. Tabiki kötü makineler değil ama tüketim konusunda kafam rahat olsun diyorsanız midea xtreme save 12 btü hem güncel teknolojik özellikleriyle hemde tüketim konusundaki başarısıyla uzun yıllar kafanızı rahat ettirir.

Daikin klimalar shira plustan itibaren Daikin kalitesini yaşatıyor. Tabiki kötü makineler değil ama tüketim konusunda kafam rahat olsun diyorsanız midea xtreme save 12 btü hem güncel teknolojik özellikleriyle hemde tüketim konusundaki başarısıyla uzun yıllar kafanızı rahat ettirir.
Konusu açılmışken ben de bir soru sormak istiyorum klimalardaki seer ve scop ve enerji etiketindeki yıllık elektrik tüketimi hakkında mesela sensira seer değeri 6.5 modea xtreme 7 ama yıllık soğutma elektrik tüketimi midea 182 kw daikin 188 kw fark az 0.5 puan seer farkına rağmen yıllık tüketim farkı neden bu kadar az gözüküyor ısıtma konusundada yeşil bölgede iki klimanın scop değeri aynıyken midea tüketimi daha az ve asıl garip olan kısım turuncu bölgede dakkin scop değeri mideadan az olmasına rağmen daikin elektrik tüketimi çok büyük farkla daha az gözüküyor scop değerinin daha az olup daha az tüketim gözükmesinin yanında bu kadar büyük fark olması da ilginç bunun sebebi nedir, enerji etiketinde seer scop ve yıllık elektrik tüketimi ne kadar önemli?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240702-163150_Edge.png
    Screenshot_20240702-163150_Edge.png
    157.7 KB · Görüntüleme: 6
  • 12-btu-midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-4-metreye-kadar-bakir-borulu-montaj-dahil-enerji-uka6h.png
    12-btu-midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-4-metreye-kadar-bakir-borulu-montaj-dahil-enerji-uka6h.png
    49.1 KB · Görüntüleme: 6
Konusu açılmışken ben de bir soru sormak istiyorum klimalardaki seer ve scop ve enerji etiketindeki yıllık elektrik tüketimi hakkında mesela sensira seer değeri 6.5 modea xtreme 7 ama yıllık soğutma elektrik tüketimi midea 182 kw daikin 188 kw fark az 0.5 puan seer farkına rağmen yıllık tüketim farkı neden bu kadar az gözüküyor ısıtma konusundada yeşil bölgede iki klimanın scop değeri aynıyken midea tüketimi daha az ve asıl garip olan kısım turuncu bölgede dakkin scop değeri mideadan az olmasına rağmen daikin elektrik tüketimi çok büyük farkla daha az gözüküyor scop değerinin daha az olup daha az tüketim gözükmesinin yanında bu kadar büyük fark olması da ilginç bunun sebebi nedir, enerji etiketinde seer scop ve yıllık elektrik tüketimi ne kadar önemli?
Daikin

• SEER: 6.50 (188 kWh/yıl)
  • SCOP: 5.26 (373 kWh/yıl)
  • Soğutma Kapasitesi: 3.50 kW
  • Isıtma Kapasitesi: 1.40 kW
Midea

• SEER: 7.00 (182 kWh/yıl)
  • SCOP: 5.50 (638 kWh/yıl)
  • Soğutma Kapasitesi: 3.60 kW
  • Isıtma Kapasitesi: 2.5 kW
İki model arası farklar:

1. SEER Değerleri:
    • Daikin: 6.50
    • Midea: 7.00
    • Sonuç: Midea daha yüksek SEER değerine sahip olduğundan, soğutma sezonunda daha az elektrik tüketir.
  2. SCOP Değerleri:
    • Daikin: 5.26
    • Midea: 5.50
    • Sonuç: Midea yine daha yüksek SCOP değerine sahip, bu da ısıtma sezonunda daha verimli olduğu anlamına gelir. Ancak, yıllık enerji tüketimi (kWh/yıl) açısından bakıldığında, Daikin'in 373 kWh/yıl tüketimi Midea'nın 638 kWh/yıl tüketimine göre oldukça düşüktür. Bu, Midea'nın ısıtma kapasitesinin daha yüksek olmasından kaynaklanabilir.
Kısaca özet geçeyim hocam

Genel olarak, Midea soğutma ve ısıtma sezonlarında daha yüksek enerji verimliliğine sahiptir, ancak yıllık enerji tüketimi açısından Daikin daha az elektrik tüketir. Bu nedenle, yıllık toplam enerji tüketimine odaklanıldığında Daikin'in daha az elektrik tükettiğini söyleneblir.

Daikin

• SEER: 6.50 (188 kWh/yıl)
  • SCOP: 5.26 (373 kWh/yıl)
  • Soğutma Kapasitesi: 3.50 kW
  • Isıtma Kapasitesi: 1.40 kW
Midea

• SEER: 7.00 (182 kWh/yıl)
  • SCOP: 5.50 (638 kWh/yıl)
  • Soğutma Kapasitesi: 3.60 kW
  • Isıtma Kapasitesi: 2.5 kW
İki model arası farklar:

1. SEER Değerleri:
    • Daikin: 6.50
    • Midea: 7.00
    • Sonuç: Midea daha yüksek SEER değerine sahip olduğundan, soğutma sezonunda daha az elektrik tüketir.
  2. SCOP Değerleri:
    • Daikin: 5.26
    • Midea: 5.50
    • Sonuç: Midea yine daha yüksek SCOP değerine sahip, bu da ısıtma sezonunda daha verimli olduğu anlamına gelir. Ancak, yıllık enerji tüketimi (kWh/yıl) açısından bakıldığında, Daikin'in 373 kWh/yıl tüketimi Midea'nın 638 kWh/yıl tüketimine göre oldukça düşüktür. Bu, Midea'nın ısıtma kapasitesinin daha yüksek olmasından kaynaklanabilir.
Kısaca özet geçeyim hocam

Genel olarak, Midea soğutma ve ısıtma sezonlarında daha yüksek enerji verimliliğine sahiptir, ancak yıllık enerji tüketimi açısından Daikin daha az elektrik tüketir. Bu nedenle, yıllık toplam enerji tüketimine odaklanıldığında Daikin'in daha az elektrik tükettiğini söyleneblir.
Benim merak ettiğim kısım da daha az verimliyken daha az tüketim sebebinin ne olduğuydu sanırım buna cevap verebildiğiniz kısım ısıtma/soğutma kapasitesinin farkı seer scop ile birlikte ısıtma ve soğutma kapasitesine birlikte baktığımızda sonuçlar örtüşüyor sanırım sebebi bu

Benim merak ettiğim kısım da daha az verimliyken daha az tüketim sebebinin ne olduğuydu sanırım buna cevap verebildiğiniz kısım ısıtma/soğutma kapasitesinin farkı seer scop ile birlikte ısıtma ve soğutma kapasitesine birlikte baktığımızda sonuçlar örtüşüyor sanırım sebebi bu
Evet, doğru. İki cihazın enerji tüketim farkını anlamak için SEER ve SCOP değerleriyle birlikte ısıtma ve soğutma kapasitelerine de bakmak gerekiyor. Daha verimli bir cihazın neden daha fazla enerji tüketebileceğini şu şekilde olabilir hocam
  1. Isıtma ve Soğutma Kapasiteleri: Midea cihazının ısıtma kapasitesi (2.5 kW) Daikin cihazına (1.40 kW) göre daha yüksek. Bu, Midea cihazının daha geniş alanları veya daha düşük dış sıcaklıklarda daha etkili ısıtma sağlayabileceği anlamına gelir. Ancak, bu daha yüksek kapasite, daha fazla enerji tüketimine yol açabilir.
  2. (SEER ve SCOP): Midea cihazının SEER (7.00) ve SCOP (5.50) değerleri Daikin cihazına (SEER: 6.50, SCOP: 5.26) göre daha yüksek. Bu, Midea'nın enerji verimliliğinin daha iyi olduğu anlamına gelir. Ancak, enerji verimliliği yüksek olsa bile, daha yüksek kapasitede çalışma gereksinimi olduğunda toplam enerji tüketimi artabilir.
  3. Yıllık Enerji Tüketimi (kWh/yıl): Bu değerler cihazların yıl boyunca ne kadar enerji tüketeceğini gösterir. Daikin'in ısıtma sezonunda yıllık enerji tüketimi (373 kWh/yıl) Midea'dan (638 kWh/yıl) daha düşüktür. Bu, Daikin'in daha düşük ısıtma kapasitesi ile daha az enerji tükettiğini gösterir.
Özetle, Midea cihazı daha yüksek kapasitede çalıştığı için daha verimli olmasına rağmen, toplam enerji tüketimi daha fazla olabilir. Daikin'in daha düşük kapasitede çalışması, toplam enerji tüketimini azaltır, bu nedenle daha az elektrik tüketir. Bu, enerji verimliliği değerlerinin yanı sıra cihazların çalışma kapasitelerinin de dikkate alınması gerektiğini gösterir.

Evet, doğru. İki cihazın enerji tüketim farkını anlamak için SEER ve SCOP değerleriyle birlikte ısıtma ve soğutma kapasitelerine de bakmak gerekiyor. Daha verimli bir cihazın neden daha fazla enerji tüketebileceğini şu şekilde olabilir hocam
  1. Isıtma ve Soğutma Kapasiteleri: Midea cihazının ısıtma kapasitesi (2.5 kW) Daikin cihazına (1.40 kW) göre daha yüksek. Bu, Midea cihazının daha geniş alanları veya daha düşük dış sıcaklıklarda daha etkili ısıtma sağlayabileceği anlamına gelir. Ancak, bu daha yüksek kapasite, daha fazla enerji tüketimine yol açabilir.
  2. (SEER ve SCOP): Midea cihazının SEER (7.00) ve SCOP (5.50) değerleri Daikin cihazına (SEER: 6.50, SCOP: 5.26) göre daha yüksek. Bu, Midea'nın enerji verimliliğinin daha iyi olduğu anlamına gelir. Ancak, enerji verimliliği yüksek olsa bile, daha yüksek kapasitede çalışma gereksinimi olduğunda toplam enerji tüketimi artabilir.
  3. Yıllık Enerji Tüketimi (kWh/yıl): Bu değerler cihazların yıl boyunca ne kadar enerji tüketeceğini gösterir. Daikin'in ısıtma sezonunda yıllık enerji tüketimi (373 kWh/yıl) Midea'dan (638 kWh/yıl) daha düşüktür. Bu, Daikin'in daha düşük ısıtma kapasitesi ile daha az enerji tükettiğini gösterir.
Özetle, Midea cihazı daha yüksek kapasitede çalıştığı için daha verimli olmasına rağmen, toplam enerji tüketimi daha fazla olabilir. Daikin'in daha düşük kapasitede çalışması, toplam enerji tüketimini azaltır, bu nedenle daha az elektrik tüketir. Bu, enerji verimliliği değerlerinin yanı sıra cihazların çalışma kapasitelerinin de dikkate alınması gerektiğini gösterir.
Teşekkürler bu arada chatgpt yardımı ile mi yazdınız:)

Teşekkürler bu arada chatgpt yardımı ile mi yazdınız:)
İlk cıktığında yardım alıyordum chtgpt'den ama baktım verileri yanlış söylüyor bıraktım onun için en iyisi pcye kendim verileri indirdim ekran görüntüsü atayım bir kaç klima var ordan karşılastırma yapyıroum örnek bir kaç klima hakkında veriler tabi ne kadar doğru kağıt üzerinde tartışılır :))

Ekli dosyalar

• 2.PNG
    2.PNG
    12.2 KB · Görüntüleme: 5
hocam tavsiyeniz ne olur ev için daikin sensira alınır mı :D
Bence en belirgin fark çeşitli özellikli klima istiyorsanız sensira da özellik yok ama midea da fazlaca var ve Mustafa beyin son yazdığına tamamen katılıyorum bence görüp içinize sinmesi en önemlisi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri