Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Neden bunları tutturmuşlar diye sormalısın önceevime klima almak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz marka modelleri yazabilir misiniz? Profilo KSX18XB30N modeli nasıldır? herkes bir midea, Gree diye tutturmuş gidiyor?
Bir bildikleri var demek kiNeden bunları tutturmuşlar diye sormalısın önce
evime klima almak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz marka modelleri yazabilir misiniz? Profilo KSX18XB30N modeli nasıldır? herkes bir midea, Gree diye tutturmuş gidiyor?
Valla Profilo klima seçerek siz de GREE diye tutturmuşsunuz bu durumda zira Profilo dediğiniz klima GREEevime klima almak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz marka modelleri yazabilir misiniz? Profilo KSX18XB30N modeli nasıldır? herkes bir midea, Gree diye tutturmuş gidiyor?
Senin yazıların klimacılara hitabe olarak asılmalı abiValla Profilo klima seçerek siz de GREE diye tutturmuşsunuz bu durumda zira Profilo dediğiniz klima GREE
Önce bilgi verelim ki kafalarda gereksiz soru işaretleri oluşmasın.
GREE ve MİDEA markaları DÜNYANIN tamamına ve en çok klima üreten rakip iki üreticidir. Arkalarından HAIER vs gibi üreticiler gelir fakat genel itibari ile örneğin 2019 dünya lideri GREE ise, 2020 dünya lideri MIDEA olmuştur, 2021 2022 2023 şeklinde aralarında çok büyük bir rekabet ile bu birinciliği başka hiçbir üreticiye kaptırmadılar.
Bu birinciliğin altında yatan neden ise ÜRETİCİ firma olmalarıdır.
Sizin Profilo örneğinizde olduğu gibi mesela Profilo, Olefini, Sigma, Fluo, Demirdöküm A5 VE A5 Performans, Vaillant, Visessmann, Electra ve daha nicelerini GREE firması üretir sizler de bunları Profilo veya Vaıllant vs diye satın alırsınız.
Diğer yandan AIRFEL, KAIRA, BOSCH, UĞUR, VESSEN, DAYLUX, DAYRELAX, ROTA vs vs diye bildiğiniz markaların tamamını da MIDEA üretir.
Dünyada satılan her 3 klimadan birisinin GREE olduğu bilgisini sevgili @mbirol ustamızın forumundan da öğrenebilirsiniz hatta onun da linkini bırakayım şuraya.
Bir dönem Vestel efendi de klimaların içine etmeden evvel üretimleri Midea fabrikasına yaptırtıyordu ve şu an Arçelik salon tipi kaset tipi üretimleri yine Midea markasına aittir.
Yani Midea ve Gree isimlerinin sık geçme nedenleri bu forumda gerçeklerin ve gerçek detayların ele alınmasıdır.
Mesela siz LG klimasını da bildiğimiz Lucky Goldstar olan LG zannedip satın alırsınız fakat bunların tamamı Arçelik fabrğkalarında montajlanan ürünlerdir.
Mitsubishi Electric klimanın Hare Noviro ve Enviro serileri Manisada montajlanır. O nednele bir ME önereceksek Legendera veya Krigaminezen modellerini ağırlıklı öneriyoruz.
Haa bu arada, bazı markalar bir seri üretimlerini GREE markasına yaptırırken örneğin başka seri üretimlerni Midea fabrikasına da yaptırtabiiliyor o nedenle modeller genellikle karmaşa içerir.
Yani kimse midea veya Gree meraklısı değil sadece Bosch gibi markaya gereksiz pata vermek yerine gidip direkt üreticisinden satın almayı tercih eden insanlar daha yoğunlukta oluyor.
Bosch adı altında midea satın almak yerine direkt gidip mide alanlar ile Profilo adı altında Gree almak yerine direkt gidip Gree alıyor insanlar. Bunun en tenel nedenlerinden birisi de üreticilerin uyguladıkları marka kalitesini muhafaza etme politikasıdır zira alınan kararlar doğrultusunda hiçbir ana markanın TÜM özellik ve performansları alt markalara yansıtılmıyor.
Mesela Midea nın Midea olarak satılanları ile Mideanın Airfel olarak satılanları arasında fark olması ve Gree nin Gree olarak satılanları ile Gree nin Profilo olarak satulanları arasında fark olması gibi.![]()
Geçen gün forumdan bir dostumuzun bir cümlesi çok gururumu okşadı ne yalan söyleyeyim.Senin yazıların klimacılara hitabe olarak asılmalı abi![]()
Rabbim emeklerinin karşılığını almayı nasip etsin abi. Senin yaptıklarını, harcadığın zamanı, bilgini birikimini hepimiz biliyoruz bunu bile bile sana karşı çamur atmaya çalışanlarında niyetini biliyoruz biz hep senin yanındayız tek klima değil tüm sektörlere yön veriyorsun saygılarGeçen gün forumdan bir dostumuzun bir cümlesi çok gururumu okşadı ne yalan söyleyeyim.
Hiç ilgim olmayan bir markanın hiç tanımadığım bir servis sahibi benimle ilgili ''Klima Sektörüne Yön Veren Adam'' ifadesi kullanmış, Valla ne diyeyim yani klimacı bile değilim ama hakkımda böyle düşünülmesi gururumu okşadı zira mesleği icra etmeyen ve bu işten bir çıkar elde etmeyen taraf olarak doğruluğuma, dürüstlüğüme, bilgi birikimime ve içeriklerime atıfta bulunup ev sahibine bu cümleleri kurması beni mutlu etti Remzi kardeşim.
Biz doğru bildiğimiz yolda doğru bulduğumuz ürünleri insanlara anlatıp doğru iş yapmaya gayret etmeye devam edeceğiz hep birlikte![]()
Saygı bizden güzel kardeşimRabbim emeklerinin karşılığını almayı nasip etsin abi. Senin yaptıklarını, harcadığın zamanı, bilgini birikimini hepimiz biliyoruz bunu bile bile sana karşı çamur atmaya çalışanlarında niyetini biliyoruz biz hep senin yanındayız tek klima değil tüm sektörlere yön veriyorsun saygılar![]()
Bizim senden şüphemiz hiç olmadı abi umarım herşey gönlüne göre olur bize çok katkın varSaygı bizden güzel kardeşim
Biz doğru olduğunu bildiğimiz yoldan hiç ayrılmadık.
Yolda ayrılmalar olur, farklı görüşler, farklı fikirler, farklı yönetim arzuları olabilir buna da saygı duymak gerekir.
Yarın içinizden biriniz bir forum açacak olsun, gelir orada da yazarım ben hiç öyle ayrımlarım yoktur.
Bak sana örnek vereyim.
Forum sahibiyim ama başka bir forumdaki genç dostlarımıza destek olmak için kendi forumumuz yerine başka forumda gdiip soru soruyorum hadi buyur
Asker Telefonu
Dostlar Selam. Oğlum, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığında Asker. Nasipse 10 Mayıs tarihinde yemin töreni var. Whatsapp uygulaması kurulabilen fakat kamerasız olan bir telefon ne önerirsiniz? Sonuçta ana amaç Askeri kurallara aykırı olmayan (Telefona izin veriyorlar) fakat SMS yerine WP den...www.teknolojiforum.com
Bu cümlem kaba algılanmasın fakat kendilerini tanımam etmem, geçen gün bizim forumda bir konu gördüm baktım ki genç bir dostumuz sitesinin linkini de eklememek için aradaki noktayı kaldırmış vs.
Girdim site linkini düzelttim ve gittim forumlarına da üye oldum.
Yeter ki iyi niyetli adımlar olsun, biz elimizden ne gelirse desteğe hazırız![]()
Sen ben değil abi, BİZ olmayı başardığımız için forumdaki birlikteliğimiz devam ediyor. Destekleriniz olmasa bizim çabalarımızın da işe yaramaz o nedenla var olunuzBizim senden şüphemiz hiç olmadı abi umarım herşey gönlüne göre olur bize çok katkın var![]()
![]()
Sende varol abiSen ben değil abi, BİZ olmayı başardığımız için forumdaki birlikteliğimiz devam ediyor. Destekleriniz olmasa bizim çabalarımızın da işe yaramaz o nedenla var olunuz![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.